Saksan kaunein junareitti

IMG_1032 IMG_1061

Upeat maisemat Bonnista etelään

Junamatka Düsseldorfista Mainziin on elämys. Kuten blogiani seuranneet tiedätte, matkasin Mainziin kuuden muun bloggaajaleidin kanssa joulukuisena perjantai-päivänä ja omaksi kulkuvälineekseni valikoitui juna. Samalla junalla kanssani paikalle saapuivat Kölnin poppoo eli Jonna ja Heidi, ja Luxemburgista saapunut Aino liittyi joukkoomme Koblenzissa.

Olin toki tiennyt että seutu Bonnista alaspäin Reinin vartta on kaunista seutua. En vain ollut tutkinut junareittiä tarpeeksi tarkkaan, joten ikäänkuin bonuksena tällä hauskalla matkalla sain kokea vielä Saksan kauneimman junareitin. En tiedä juuri mitään Saksan muista junareiteistä, mutta väitän tämän olevan jo nähtävyys. Eli jos matkailet läntisessä Saksassa, yritä osua Bonnin kaupungista etelään kohti Mainzia vieviin juniin. Maisemat ovat henkeäsalpaavat ja junareissu jo itsessään kokemus.

IMG_1073 IMG_1072 IMG_1071

UNESCOn maailmanperintökohteet ja mielenkiintoisia kaupunkeja ja pikkykyliä

Reitille osuu UNESCOn maailmannähtävyykseksikin nimetty Reinin mutka Koblenzin ja Bingenin kaupunkien välimaastossa.  Sen varrella on myös paljon mielenkiintoisia kyliä ja kaupungeja: oman mielenkiintoni herättivät yllä mainitut Koblenz ja Bingen, Boppard, Königswinter, Oberwesel sekä entisen Länsi-Saksan entinen pääkaupunki Bonn. Minua saa myös vapaasti valaista muista mielenkiintoisista paikoista alueella!

Keski-Reinin alue on oiva myös viinituristin kannalta, sijaitseehan se yhdellä Saksan tärkeimmistä viinialueista. Ja koska kuuluisa Mosel sijaitsee myös samoilla kulmilla, tarjoaa tämä Saksan kolkka mainion reissukohteen viinin ystävälle. Panin merkille, että Reinillä risteili lukuisia risteilylaivoja – risteily olisi mitä mainioin tapa tutustua alueeseen. Olen tätä joskus pohtinutkin, suunnitelma pitäisi vain toteuttaa. Koin myös pienen valaistumisen junamatkan aikana: meiltä matkaa on näihin maisemiin tunti pari, joten viimeistään keväällä suuntaamme näille suunnille. Königswinter oli suunnitelmissa jo aiemmin tänä vuonna, mutta suuntasimme sen sijaan Eifelin kansallispuistoon. Ajattelimme Königswinterin olevan sunnuntaina tupaten täynnä, en tiedä oliko sitten totta vai tarua tämä ajatelma.

Ps. jos olet koskaan vaivannut päätäsi sillä, kannattaako liikkuvasta junasta nappailla kuvia iPhone 6:lla, voin kertoa että ei kannata. Oli mielenkiintoista purkaa kuvamateriaalia ja deletoida kymmeniä huonoja otoksia – vain muutama oli julkaisukelpoinen. Ja nekin menivät muutaman filtterin läpi. Joten tässä blogihistoriani hutaistummat kuvat, olkaapas hyvät!

Oletko käynyt näillä suunnilla? Mikä on suosikkisi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Susanna maanantai, joulukuu 26, 2016 at 22:36

  Rheinillä on kauniita junareittejä, totta.
  Kävin myös Dresdenissä ja siellä näkyi myös kauniita vihreitä maisemia ja kumpuilevaa maastoa.
  Hyvää lomaa!

 • Reply Leena torstai, joulukuu 15, 2016 at 21:46

  Olen mennyt junalla juuri tuon reitin Mainz-Köln ja aivan ihastuttava junamatka. Palasin muutama vuosi sitten poikieni kanssa Reinin laaksoa katsomaan ja majoituimme Bacharachiin. Vuokrasimme läheisestä hotellista polkupyörät ja kävimme pyöräretkellä St Goarissa. Pyörätie kulki autotien ja joen välissä. Kävelime myös viiniviljelmien rinteilä kulkevia polkuja pitkin aivan joenpenkkojen huipulle asti. Sieltä olikin upeat näkymät.

  • Reply lena sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 19:25

   Leena, kiitos hyvistä vinkeistä, St Goar näyttää googletuksen mukaan oikein kivalta paikalta! Seuraavaksi nuo viiniviljelmät ovat meillä suunnitelmissa, ehkä tyttöjen reissu tällä kertaa myös tiedossa. 🙂 Kiva kun kommentoit!

 • Reply Make sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 06:56

  Hienoja paikkoja täynnä tuo reitti. Bonn oli jaetun Saksan eli Länsi-Saksan pääkaupunki.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 19:28

   On ehdottomasti, todella kiva yllätys matkan varrella. Ja ehdottomasti tutkimisen arvoista seutua. Tuota Länsi-Saksaa meinasinkin, korjaan vielä juttuun väärinkäsitysten välttämiseksi. 🙂

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani lauantai, joulukuu 10, 2016 at 20:53

  Loreley ehdottomasti! Ja Königswinterin Drachenfelsin linna. Me olemme olleet Königswinterissä juurikin lomakauden viikonloppuna eikä olllut liian täyttä 🙂

 • Reply Katriina lauantai, joulukuu 10, 2016 at 16:47

  Mainz, Ingelheim, Bingen, Wiesbaden, Rüdesheim, Loreley, Koblenz…………

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 19:27

   Kiitos Katriina! Wiesbaden on ehdottomasti mielenkiintoinen, ja nyt Koblenzin seutu kummittelee ajatuksissa. 🙂

  Leave a Reply