Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sponsored Video – Norwegian: Unelma Kaliforniasta

Juttu toteutettu yhteistyössä Norwegian Rewardin kanssa

Käsissäni on positiivinen ongelma. Meillä on melkein koko maaliskuu vapaata, ainoa rajoitus on se, että meidän poppoon täytyy olla maaliskuun lopussa Italiassa. Tästä Italian vähän spesiaalimmasta reissusta lisää myöhemmin kunhan kuviot selkenevät – mutta maaliskuuta voi hyvin suunnitella jo täällä blogin puolellakin.

Koko maailma avoinna, lentohinnat Düsseldorfista ovat moneen paikkaan kohtuulliset ja kevään korvalla moni paikka on säänkin puolesta hyvä ajatus.

Ajatuksissamme ovat pyörineet kaukokohteet niin idässä kuin lännessäkin. Minnekkään viidakkoon emme tuolloin 8 kuukauden ikäisen vauvan kanssa ole suuntaamassa, vaan olemme katselleet kaupunkikohteita sillä silmällä. Mieluiten sellaisia, josta voisi päästä käymään myös rannalla. Voi olla tietenkin, että jos reissukalenteri oikein täyttyy alkuvuodesta, haluamme olla enemmän kotona ja käymme jossain päin Eurooppaa pyörähtämässä.

Kaksi kohdetta on kuitenkin tällä hetkellä pohdinnassa ylitse muiden. Tuttu Thaimaa sekä tuntematon Kalifornia. Olen mukana Norwegian Rewardsin kampanjassa, ja tässä yhteydessä on juuri hyvä rako kertoa haaveistani Kalifornaa koskien!

IMG_1429

Kolme syytä matkustaa unelmien Kaliforniaan

Kaliforniaan matkustamista ei sen enemmän yleensä tarvitse perustella – kohde on tällä hetkellä monen huulilla, ja lennot saattaa onnistua löytämään kohtuulliseen hintaan. Minua kiinnostavat Kaliforniassa lähinnä The OC-maisemat (vanha fani ilmoittautuu!), yhdistelmä rantaelämää, kaupunkeja sekä luontoa sekä mahdollisuusdet viininmaisteluun.

Olin lukio-aikoina aivan koukussa The OC -sarjaan. Maisemat Newport Beachilla ja sarjan glamöröösi elämäntapa tekivät vaikutuksen kuopiolaiseen teiniin, ja jo tuolloin päätin että joskus Orange County ja Newport Beach ovat vain nähtävä. Iki-ihanaa Sandy Cohenia tuskin tulen tapaamaan, mutta innolla fiilistelen kaikka tv:stä tuttuja paikkoja. Sandy Cohen on kyllä aikamoinen pakkaus, vieläkin näin 10 vuotta sarjan katsomisen jälkeen.

Tv-sarjan myötä haaveilin myös asumisesta Kaliforniassa, mutta ehkä näin aluksi visiitti saa riittää. Tosin mistäs sitä koskaan tietää, enhän minä tänne Saksaan muuttoakaan osannut ennustaa. Kävin teininä perhelomalla Floridassa, mutta Kalifornia on vielä täysin tutkimatta.

IMG_1431

IMG_4031

Rannat, kaupungit, luonnonpuistot – Kaliforniassa löytyvät nämä kaikki. Olen tehnyt hieman alustavaa tutkimusta Kalifornian osalta, ja haluaisin nähdä matkallani niin monta asiaa että karsintaa on luonnollisesti tehtävä. San Diego ja San Fransisco ovat tunnetuimmista kaupungeista ainakin listallani, tosin en tiedä saako niitä maantieteellisistä syistä sisällytettyä samaan reissuun.

Tarkemman tutkinnan kohteina on ollut suurkaupunkien lisäksi etenkin Malibu ja Santa Monica, ja silmiini on osunut myös suppausmaisemat La Jolla Shorella San Diegon kupeessa. Eli aika Etelä-Kalifornia -painotteista taitaa tämä haaveiluni Kalifornian osalta olla. Kansallispuistoista tosin kuuluisa Yosemiten kansallispuisto on to do-listalla, mutta maantieteellisistä syistä tulee ehkä tutkia myös etelämmässä olevia vaihtoehtoja. Meidän pari kolme viikkoa riittäisi mahdollisesti matkaamaan Kalifornia etelästä pohjoiseen, mutta mutta… en halua kiirehtiä.

Ja sitten viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisempänä – viininmaistelu Kaliforniassa, no kyllä kiitos! Vauvan kanssa liikkuessa viinimaistelu ei ehkä ole niin intensiivistä kuin se olisi esimerkiksi aikuisten viinimatkalla, mutta hyvälle viinille löytyy silti aina tilaa ja aikaa.

Haluaisin suunnitella yhden tai kaksi visiittiä, ja toiseen näistä voisi sisältyä yöpyminen. Paikassa, jossa viinistä voi oppia lisää ja on maistelun lisäksi ehkä mahdollisuus laadukkaaseen ruokailuun. Kuvioon kuuluisi mielellään toki esimerkiksi Ford Mustang tai vastaava, jolla kruisailla ympäri Kaliforniaa.

Kaliforniaa voi tutkia lisää Norwegian Rewardsin videolta, jossa muuten sopivasti ajellaan avoautolla viinitilalle… Video kannattaa muutenkin tsekata, sillä se sisältää infoa matkailijoille sopivasta luottokortista.

Norwegian Rewardin -kampanja koskee luottokorttia, jota käyttämällä keräät CashPoint pisteitä – joita voi sitten puolestaan käyttää lennon ostoihin vaikka sinne Kaliforniaan. Kortin vuosimaksu on 0€ ja kortilla voi nostaa rahaa ulkomailla ilman erillisiä kuluja – lisätietoa löydät täältä (Esim. maksulykkäyksen yhteydessä vuotoinen korko 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur).

Ja vinkkinä, kampanjassa myös mukana oleva Paula Gaston bongasi lennot Oaklandista Helsinkiin ja takaisin Norwegianin siivin vähän yli 300€:lla (say what!). Ette edes halua tietää mitä maksaa lentää Saksasta Kuopioon… ainakin enemmän kuin Kaliforniasta Suomeen ja takaisin. Norwegianilla on mahdollista lentää Helsingistä Kaliforniaan, joko Oaklandiin tai Los Angelesiin, yhdellä välilaskulla.

(edit: maksulykkäyksen korkotiedot 23.11)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, 21 huhtikuun, 2017 at 20:01

  Hassua että bongasin tämän juttusi vasta nyt, vaikka aiemmin etsiskelin näitä kampanjaan liittyviä postauksia. Kiitos linkkauksesta! Ei muuta kuin tänne Kaliforniaan vaan visiitille, mekin jo uusia road trippejä tässä suunnitellaan. Ja minäkin muuten aikoinaan fanitin OC:tä. 🙂

  • Reply lena maanantai, 24 huhtikuun, 2017 at 18:11

   Kävin juuri itseasiassa vastavierailulla blogissasi, tosin en vielä jättänyt kommenttia kun mobiilissa olin. Me ei nyt sit lähdetty maaliskuussa kauas, työkuviot muuttuivat hieman ja oltiin sitten pidempään Italiassa – mutta mä sinne haluan vielä. Ja aah, Sandy Cohen never gets old 😀

 • Reply Susanna torstai, 24 marraskuun, 2016 at 22:39

  Hyvältä kuulostaa, piditkö muuten Floridasta?
  sieltähän pääsisi vaikkapa Bahamalla käymään

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 25 marraskuun, 2016 at 09:07

   Pidin kyllä, ja uusintareissu olisi sen vuoksi todella mielenkiintoinen sillä teininä varman kiinnitti huomiota eri juttuihin 🙂 Ja joo, Bahama kans! <3

 • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 23 marraskuun, 2016 at 14:00

  Peukutan Kaliforniaa! Thaimaa on ihana, mutta minuakin kiehtoisi aurinkoisen Kalifornian maisemat; LA, San Francisco ja miksei myös Las Vegas. Mulla on ensi vuoden matkasuunnitelmat täysin auki. Vaihtoehtoja on monia, nyt pitäisi vaan tehdä päätöksiä 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 25 marraskuun, 2016 at 09:06

   Ihan sama juttu tosiaan! :Thaimaa on tosi ihana, mutta siellä on tullut käytyä ristiin rastiin… uudet kulmat kiehtovat. Eiks oo muuten aika kiva tilanne, että on paljon vaihtoehtoja joista päättää ja fiilistellä? 😉

 • Reply Veera A keskiviikko, 23 marraskuun, 2016 at 02:13

  Tänne vaan! San Diegosta OC:hen ajaa vain reilun tunnin ilman ruuhkaa ja Temeculan viinialue löytyy myös reilun tunnin ajomatkan päästä. Siellä iso suositus esim. Ponte Inn -hotellille. Itse tykkäsin muuten Huntington Beachista enemmän kuin Newport Beachista, mutta helpostihan te kerkiätte testaamaan vaikka kaikki OC:n rannat.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 25 marraskuun, 2016 at 09:04

   No tuo San Diegon alue olis just mun makuun. 😀 Mä kyllä noilla suunnilla testaisin Hunginton Beachia ihan varmasti kans, ehtisi hyvin beach pummeilla hetken jos toisen parin viikon aikana. Katsotaan miten meidän käy. Täältä pääsis noin 300e menopaluu, tosin ei ihan maaliskuulle ulotu tuo tarjous.

 • Reply Meeri tiistai, 22 marraskuun, 2016 at 18:46

  Mä olen kehittänyt viime aikoina ujon kiinnostuksen San Franciscoon, vaikka Yhdysvallat ei ole matkakohteena mua perinteisesti puhutellut. Jään kyllä jännityksellä odottamaan matkaraporttia, vaikka ette just sinne ehtisikään, mielenkiintoisilta kuulosti suunnitelmat jo noinkin (etenkin se viininmaistelu, tuliko yllätyksenä?). 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 25 marraskuun, 2016 at 09:03

   Mulla vähän sama, että USA ei ole koskaan ollut sellainen perinteinen kohde joka olisi ”puhuttanut”. Kiinnostanut toki, mutta aina on menty muualle. Nyt tässä jälkeenpäin miettii, että olisi ehkä ennen bebeä pitänyt heittää joku isompi roadtrip noilla suunnilla, mutta voihan tuon vauvelinkin ottaa mukan. Ja joo, ehkä ne viininmaistelutkin olisivat ilman bebeä vähän mielenkiintoisempia. 😀

 • Reply Teija / Lähdetään taas tiistai, 22 marraskuun, 2016 at 16:10

  Juuri haaveilin blogissani täysin samasta, joko Kaloforniasta (tai muusta Jenkkien kohteesta), tai vaihtoehtoisesti Thaimaasta. Suunnitelmat meillä alkaa pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 25 marraskuun, 2016 at 09:01

   No mutta, meillähän on samat haaveet selkeästi. 😉 Meillä kaikki on vielä suunnitelman asteella, ja varaan liput vähän myöhemmin – katsotaan millainen tuosta alkuvuodesta tulee. Ehkä joku last minute diili houkuttelee meidät jonnekin kauas, toivotaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.