Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lounas Kuopiossa – testissä Intro ja Urban

Kuopion ravintolatarjonta on ollut viime vuosina kasvussa, ja sen kehitystä on aina Kuopion reissuilla tullut ilolla seurattua. Aika usein tulee myös treffattua ystäviä lounaan merkeissä keskustassa – lounasta saa kohtuulliseen hintaan ja se tuo päiviin mukavaa sisältöä. Varsinkaan kun ei ole nyt riippuvainen lounastuntien pituuksista, on lounastuokio ihanan rento.

Lounaspaikoiksi valikoituivat tällä kertaa Kauppakadulla sijaitseva Ravintola & Baari Intro sekä Puijonkadulla sijaitseva lounasravintola Urban.

Intro on vanha tuttu, ja siellä on istuttu niin drinkeillä kuin illallisillakin lukuisia kertoja. Siellä on tanssittu aamun tunneille asti, koettu jos jonkinmoista draamaa ja naurettu katketaakseen ystävien kanssa. Urban oli puolestaan uusi tuttavuus, jossa oli aina ollut tarkoitus käydä. Nyt se hetki sitten vihdoin koitti.

Alla kokemuksia paikoista!

Ravintola Intro, Kauppakatu 20

FullSizeRender(2)

Hinta: 10€ (lisäinfoa löytyy täältä)

Intro on Kuopion lounasravintoloista se tutuin. Se on ollut usein varma valinta niin lounaalle ja illallisellekin, siellä on ollut lounasaikaan nopea palvelu kuten lounaspaikoissa kuuluukin, ja ruoka on ollut tasaisen hyvää.

Intro teki muodonmuutoksen jokunen vuosi sitten ja ravintola sai uuden, modernimman lookin. Ravintolasalista tuli kliininen ja mielestäni hieman liian pelkistetty, kun taas baarin puoli on oikein onnistunut. Baarin puolella voisin iltahämärällä kuvitella olevani vaikka Lontoossa.

Introssa on lounaalla tarjolla joko buffetpöytä tai pöytiin tuotava pääruoka. Näiden lisäksi salaattipöydässä on tarjolla vihreää sekä muutamia erilaisia tuoresalaatteja – valikoimaa onetenkin  salaattipöydässä mielestäni tarjolla mukavasti. Valitsin itse pääruoaksi kasviswokin, joka tuotiin lautasella suoraan pöytään. Salaattipöydän antimet maistuivat hyvin, mutta pääruoka jäi valitettavasti vähän vaisuksi. Se oli hieman vetistä ja siitä oli hankala saada otetta, etenkin kun nuudelit olivat erittäin ohutta lajia. Makua olisi myös toivonut hieman lisää. Jälkiruoaksi tarjolla oli kahvia, ja pieni suklainen makea annos.

Annosten ulkonäkö on Introssa ollut usein houkutteleva, ja tällä kertaa pidin eritoten kasviswokin tarjoiluun käytetystä lautasesta.

Yleensä Intro ei kuitenkaan ole tuottanut pettymystä, joten uskallan kokeilla paikkaa toisenkin kerran. Intron ravintolasali on myös hyvin tilava, joten sinne oli helppo parkkeerata myös vaunujen kanssa. Lounaalla oli bisnesporukan lisäksi muitakin vauvoja, joten meidän bebe sai vähän seuraakin!

Ravintola Urban, Puijonkatu 15

FullSizeRender(1)

Hinta: 14€, sisältäen lounasviinin 8cl (lisätietoa täältä)

Ravintola Urban on ravintola, jollaisia maailma (ja etenkin Kuopio!) kaipaa lisää.

Sen omistaa palkittu kokki, Top Chef-voittaja Anssi Kantelinen. Hän on YLE:n artikkelin mukaan kieltäytynyt monista työtarjouksista Etelä-Suomessa ja halusi jäädä Kuopioon kehittämään ruokakulttuuria, mikä on tunnustusta saaneelta kokilta hatunnoston arvoinen juttu. Ravintola on myös palkittu Gloria Ruoka & Viini -lehden vuoden ravintolana ja Kuopion kaduilla kuulee paikasta vain kehuja.

En ollut tosiaan koskaan Urbanissa käynyt, mutta tilaisuuden tullen halusin ehdottomasti testata ravintolan. Eihän näin paljoa kehuttua ravintolaa voi noin vain sivuuttaa.

Urbanin ruoka oli ihan oikeasti hyvää, ei sitä ole tosiaan turhaan kehuttu. Tilasin lihapullat kasvisten kera, ja kyytipojaksi valitsin 8cl lounasviiniä. Alkuruokana oli maistuva keitto sekä hieman salaattia. Positiivisena panin merkille lounasviinin. Se on kiva konsepti, jota ei usein Suomessa tule vastaan. Määrä viiniä on pieni, mutta on kiva ruoan kaverina ja tekee tilanteesta vähän spesiaalimman.

Paikka on todella viihtyisästi sisustettu, se ei ole liian iso, palvelu pelaa ja annosten ulkonäköön on panostettu. Pidän myös siitä, että Urban toimii pelkkänä lounasravintolana. Se keskittyy siihen, minkä se parhaiten osaa ja pysyy siinä. Tosin Urban järjestää silloin tällöin illallisia, mikä olisi todella mukava kokea tämän kerran perusteella.

Urbania on käynyt testaamassa myös bloggaajakollegani, Muru Mou -blogin Terhi!

Bebe ei ollut tällä lounaalla mukana, mutta Urbanissakin oli vauvoja lounasvieraina. Ehkä ensi kerralla Kuopiossa ollessamme pikkuinenkin pääsee kokemaan Urbanin lounaan.

Hyvä Kuopion lounasravintolat!

Olen tosiaan mahdollisuuksien mukaan testannut Kuopion lounaspaikkoja, ja yleisesti ottaen ollut hyvin tyytyväinen. Kaupungissa on mahdollista saada kohtuuhintaista ja laadukasta lounasta, eikä vaihtoehdoista ole pulaa. Olen käynyt paljon lounaalla viime aikoina esimerkiksi Düsseldorfissa, ja itseasiassa viihdyn Kuopion ravintoloissa paremmin lounasaikaan. Ruoka tulee nopeasti (kuten pitääkin, kun lounas tietenkin on työssäkäyville suunnattu), lounaskonsepti on selkeä ja hinta-laatusuhde on hyvä. Düsseldorf on muuten ravintolakävijän paratiisi, mutta lounaalla liputan kotoisan Kuopion puolesta.

Erityishuomion annan myös palvelulle. Paljon puhutaan, että Suomessa on hankala saada hyvää asiakaspalvelua. Ei muuten ainakaan Kuopion ravintoloissa! En ole kokenut palvelupettymyksiä kuopiolaisissa ravintoloissa viime vuosina, ja niissä on ollut ilo käydä. Tämänkertaisella testireissulla voin hyvällä mielellä taas todeta, että henkilökunta on asiantuntevaa ja välitöntä. Asiakkaana on kiva olla.

Nämä kaksi ravintolaa olivat testissä tällä kertaa, seuraavilla kerroilla suunnitelmissa on Samruain, Osteria di Vinon, Sorrenton sekä Isä Camillon lounaat. Suosituksia otan vastaan – mikä on sinun lounassuosikkisi Kuopiossa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply anna milano sunnuntai, 13 marraskuun, 2016 at 11:48

  Voisiko pikkukadulla sijaitseva paikka olla Lounasravintola Reetta (voi olla, että vaihtanut jo nimeä)? Henry’s pubin kujalla oli/on tällainen paikka, josta sai/saa hyvää kotiruokaa. Mainitsemista paikoista Urban ja Samruain ovat ihan uusia tuttavuuksia, jotka pidän kyllä mielessä seuraavan Kuopio-visiitin aikana. Osteria di Vinoa ystävät ovat kehuneet ja muut paikat on tullut läpikäytyä useammankin kerran, tosin illallisten ja illanviettojen yhteydessä. Sorrento on suosikkini! Lounaspaikkana King’s Crown Käsityökadulla? on monien kuopiolaisten ystävieni suosikki. Terveisiä Kuopioon!

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, 13 marraskuun, 2016 at 14:31

   Tuo lounasravintola Reetta kuulostaa kyllä siltä, missä joskus tuli käytyä. Ja siellä oli tosiaan hyvää kotiruokaa. Se se varmaan oli. Hauska lukea paikoista jossa on joskus asunut. Hassua kun tuollainen lounaspaikkakin palaa mieleen, vaikka en ole ajatellut asiaa vuosiin.

   • Reply lena maanantai, 14 marraskuun, 2016 at 19:18

    Mun pitää laittaa tuo Reetta korvan taa! Siinä Henrys Pubin kujalla on tosiaan tämäntyylinen paikka, kun tarkemmin miettii. 🙂 Muuten, Anna, Kings Crown pitää ehdottomasti laittaa myös listalle. Olen siellä käynyt monet kerrat ja pitänyt paikasta kovasti (vaikkakin joskus kovasti soiva musiikki ei olekaan makuuni) ja ruoka on hyvää! Sorrento on myös oma suosikkini, ja tuo italiaanon mielesta paikka on myös ihan jees mikä on hyvä suositus paikalle haha.

 • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 marraskuun, 2016 at 08:49

  Hei hauskaa, entisiä kuopiolaisia tulee aina blogimaailmassa vastaan! 🙂 Mua kiinnostaa tuo Isä Camillo, sillä se on ainakin brunssilla hyväksi havaittu. En jaksa uskoa, että se kovin huono on esimerkiksi lounaallakaan. Mulla ei valitettavasti muistu mieleen myöskään paikka, josta noustiin kadulta rappuset ylös vaikka kuinka yritin pohtia. Kaupunki tosiaan muuttuu kovaa vauhtia, joten voi olla että paikkakaan ei ole? Mä käyn aina Hanna Partasella!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, 11 marraskuun, 2016 at 16:03

  Mä asuin Kuopiossa joskus 2000-luvun alkuvuosina. Tästä tuli itselleni sellainen nostalgia pläjäys – tosin ainoastaan mainitsemasi Isä Camillo on tuttu. Käytiin joskus lounaalla jossain pienellä kadulla josta muistaakseni noustiin rappuset yläkertaan? Muisti voi kyllä tehdä pienet tepposet ☺Kuopio on kyllä muuttunut noista ajoista hirmuisesti, muutama vuosi sitten kävin siellä viimeksi. Ei ollut enää keskustassa Burtsowin kahvilaa ?

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 marraskuun, 2016 at 08:55

   Hei hauskaa, entisiä kuopiolaisia tulee aina blogimaailmassa vastaan! 🙂 Mua kiinnostaa tuo Isä Camillo, sillä se on ainakin brunssilla hyväksi havaittu. En jaksa uskoa, että se kovin huono on esimerkiksi lounaallakaan. Mulla ei valitettavasti muistu mieleen myöskään paikka, josta noustiin kadulta rappuset ylös vaikka kuinka yritin pohtia. Kaupunki tosiaan muuttuu kovaa vauhtia, joten voi olla että paikkakaan ei ole? Mä käyn aina Hanna Partasella!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.