Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia ihanan talvisesta Kuopiosta!

IMG_0715 IMG_0716 IMG_0700 IMG_0712

Terveisiä sinne ruudun toiselle puolelle Kuopiosta, jossa ollaan pikkuisen kanssa nyt lomalla viikon verran. Matteo on Lähi-Idässä turneella töiden puolesta, ja ajattelin tässä olevan oikein hyvä rako lyhyelle meidän Kuopion visiitille. Tuumasta toimeen, ja hyppäsimme pikkuisen kanssa koneeseen lauantaina!

Tässä on tapahtunut pari asiaa, joiden todennäköisyyteen oli vähän haastavaa uskoa. Ensinnäkin, Kuopiossa minua ja bebeä odotti ihana talvikeli. Pakkasta hieman vajaa kymmenen astetta ja lunta maassa. Ihanaa, juuri sellainen talvi jota tämä ulkosuomalainen rakastaa. Ei sitä vesikeliä ja harmautta, siitä saa Keski-Euroopan talvessa varmasti tarpeekseen. Toisekseen, bebe nukkui koko matkan Helsinkiin ja Kuopioonkin tullessa kitisi vain hieman. Eli meillä oli helppo ja mukava lentomatka kaksin, vaikka pakkaustouhuissa hieman liian optimistinen olinkin (tästä lisää ihan oman juttunsa verran).

Ja tietenkin tämä Trupin success rapakon tuolla puolen oli myös lievästi kuvailtuna ylläri, mutta jätetään analyysit aiheesta joidenkin asiaan vihkiintyneimpien hoidettaviksi.

Kirjoitin vähän yli kuukausi sitten Kuopiossa viimeksi ollessamme kaupungin ihanuuksista ja hyvistä puolista, ja siitä tuli hyvin luettu juttu. Täällä taas ollessamme olen pohtinut samoja juttuja, ja etenkin talvinen kaunis sää saa mielen aina vähän nostalgiseksi. Pimeys on ainoa asia, mistä en tosin pidä, en sitten yhtään. Tuntuu, että päivä on jo melkein pulkassa siinä kuuden korvilla.

Bebe koki varmastikin yhden elämänsä suurimmista shokeista jo Kuopion lentoasemalla, sillä pakkaslukemat huitelivat vähän vajaassa kymmenessä pakkasasteessa. Hänellä ei ole Saksassa toppapukua, joten puin hänet lämpimään fleecekerrastoon ja lämpimään hattuun ja kiiruhdin koneesta asemarakennukseen, jossa vanhempani odottivat meitä Kuopiossa olleen toppupuvun ja lämpimien vaatteiden kanssa. Oikea balanssi on löytynyt vaatteiden kanssa ja toinen näyttää sopeutuvan hyvin kylmään Pohjolaan. En vieläkään tosin oikein tiedä miten Saksan talvi vauvan kannalta on, mutta jos talvi on samanlainen mitä viime vuonna, ei noille paksuille toppavaatteille ole tarvetta. Ulkosuomalaislapsen vaatettamisesta Suomen talvessa kirjoittelen lisää juttua  lähipäivinä – vauvojen vaatetus on vastannut minulle tähän asti jotakuinkin ydinfysiikkaa, ja eri säätilanteet tuottavat aivoille erinäköisiä haasteita. Tuolla keskemmällä Eurooppaa pääsee niin paljon helpommalla!

Palataan asialle vielä tämän viikon mittaan, muistakaahan käydä osallistumassa Partiolaisten adventtikalenterin arvontaan, joka on blogissa 11.11. asti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply lena / london and beyond perjantai, 11 marraskuun, 2016 at 12:02

  Tuo toppapuku on ihan mainio, mä sain sen tutuilta kun oli jäänyt tarpeettomaksi. Äitiyspakkauksessa on oikeasti tosi hyvää tavaraa, ja tuo palvelee meitä tosi hyvin tän talven. Mä mietin että jättäisin puvun tänne, mutta voihan se nyt olla että otan mukaan … etenkin kun sanoit että teillä oli viime vuonna tarpeen. Eihän se paljoa paina eikä varmasti tule kylmä. 🙂

 • Reply Erja keskiviikko, 9 marraskuun, 2016 at 20:39

  Meillä oli just tuo äitiyspakkauksen toppapuku käytössä Saksassa viime talvena. Sitä tarvittiin ehkä noin parin kuukauden ajan. Mun mielestä ilmankosteus tekee täällä talvesta niin inhottavan kylmän.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 11 marraskuun, 2016 at 12:02

   Tuo toppapuku on ihan mainio, mä sain sen tutuilta kun oli jäänyt tarpeettomaksi. Äitiyspakkauksessa on oikeasti tosi hyvää tavaraa, ja tuo palvelee meitä tosi hyvin tän talven. Mä mietin että jättäisin puvun tänne, mutta voihan se nyt olla että otan mukaan … etenkin kun sanoit että teillä oli viime vuonna tarpeen. Eihän se paljoa paina eikä varmasti tule kylmä. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.