Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uudenlainen joulu, pitkästä aikaa Suomessa (+jouluinen arvonta!)

Joka vuosi sitä toteaa saman asian lokakuun korvilla: joulu on taas täällä. Edellisestähän on vasta selvitty. Tämä lausahdus kuuluu monen muun suusta, ja samaa tarinaa on netti pullollaan.

Aika on mennyt viime joulun jälkeen kuin siivillä, beben tulo on tietysti edesauttanut tässä asiassa.  Saksa alkaa tällä hetkellä taas valmistautua jouluun: joulumarkkinoita alkaa pian näkyä katukuvassa ja joulutuotteita voi bongata jo useista kaupoista. Blogimaailmassa joulu ei näy vielä  kantavana teemana, mutta ennustaja sisälläni kertoo että tilanne muuttuu pian. Joulu on lifestyle- ja sisustusbloggaajien kulta-aikaa.

Matkabloggaajiltakin saattaa ilmestyä artikkeleita joulumarkkinoista ympäri Eurooppaa (villi veikkaukseni on, että ainakin Tallinnan ja Saksan joulumarkkinoista on luvassa juttua). Ehkä itsekin paneudun tarkemmin Saksan joulumarkkinoihin joulukuun kuluessa.

(Jutun kuvituksena kuvia Düsseldorfin joulutoreilta viime vuodelta)

IMG_5176

IMG_5188

Viime joulusta oli hankala nauttia, nyt edessä uudenlainen joulu

Omalta kohdaltani viime joulu meni vähän ”mönkään”, sillä en voinut nauttia Saksan joulumarkkinoista niiden vaatimalla tavalla.

Alkuraskauden pahoinvointi verotti osansa, ja joulumarkkinoiden tuoksut ällöttivät. Jotkut joulutuoksut ja kynttilät tekevät vieläkin pahaa, mutta toivon että pystyisin nauttimaan markkinoista, niiden tunnelmasta sekä ruoasta edes vähän tänä vuonna. Tämä selviää kokeilemalla ihan pian, mutta muutamat kynttilät ovat jo kyseisestä syystä jääneet kauppaan. Ja vanhat kynttilät ovat joutuneet roskiin.

Tuleva joulu on beben ensimmäinen joulu, joten mieleenpainuva joulu meille on tulossa. Tiedän jo nyt, että henkilö joka saa jouluna eniten lahjoja on se, joka ei niistä vielä kauheasti ymmärrä. Tosin rajoitamme lahjojen määrää yleisellä tasolla, ja keskitytään enemmän siihen yhdessäoloon. Ulkosuomalaisena ne yhteiset hetket ovat tavaramäärää arvokkaampia.

 

IMG_5175

Pitkästä aikaa joulu Suomessa

Lennämme jouluksi Suomeen, joten toivotaan runsaasti lunta ja pikkupakkasta, sitä ihan oikeaa jouluista maisemaa. Viime joulun vietin Toscanssa ja sitä edellisen Taipeissa, joten odottelen Suomijoulua jo kovasti. Matteokaan ei ole koskaan kokenut lumista joulua, sillä se ainoa joulu jonka Suomessa olemme toistaiseksi vietäneen oli ainoa kokemani musta joulu Suomen kamaralla. Tyypillistä tuuria.

Talviaikaan meillä on tapana saunan jälkeen mennä virvoittelemaan lumiselle terassille saunajuomien kera – tuona jouluna sitä istuttiin terassilla vesisateessa. Ei niin taianomainen fiilis, kuten nyt arvata saattaa! Tällä kertaa jouluolut hankien keskellä, kiitos.

Partiolaisten adventtikalenteri – osallistu arvontaan!

IMG_6900

Jouluinen aihe liittyy mukavaan yhteistyöhön, johon minua pyydettiin vajaa kuukausi sitten mukaan. Minulta tiedusteltiin, haluaisinko olla osana Suomen Partion kampanjaa partiolaisten adventtikalenterin tiimoilta, ja toki halusin.

En ole hirveästi beben tulevia harrastuksia pohtinut, enkä nyt kypsässä 4kk iässä tiedä mikä häntä edes tulee kiinnostamaan, mutta tietenkin partio olisi mainio harrastusvaihtoehto. Ajattelen partiota kunnollisena harrastuksena, joka opettaa elämässä hyödyllisiä taitoja ja kasvattaa fiksuja lapsia ja aikuisia. Kansainvälisyyttä unohtamatta. Kaikki tuntemani partiolaiset ainakin sopivat tähän muottiin täydellisesti. Pikkuinen omistaa jo jalkapallon ja golfmailat, joten pientä suuntaa harrastuksille on olemassa – mutta aika ja kiinnostus näyttää.

Tämän kampanjan myötä sain blogini lukijoille arvottavaksi kolme kappaletta perinteisiä partiolaisten adventtikalentereita. Arvontaan osallistuminen on helppoa – kommentoi tähän postaukseen onko partiolaisten kalenteri sinulle ennestään tuttu.

Lupaan lähettää kalenterit vaikka maailman ääriin, joten niin Suomessa asuvat kuin myös ulkosuomalaisetkin voivat osallistua.

Arvonta loppuu 11.11 klo 12.00 Suomen aikaa.

Tähän loppuun vielä muutama sana kalenterista: Vuodesta 1947 ilmestyntyt partiolaisten adventtikalenteri on partiolaisten tärkein varainhankintakeino. Kalenteri on myynnissä lukuisissa eri paikoissa kuten yleisötapahtumissa ja marketeissa, ja toki partiolaiset myös itse myyvät kyseistä kalenteria. Kalenterin voi hankkia nyt myös verkkokaupasta, ja ulkosuomalaisille on myös hyviä uutisia: kalenterin saa tilattua myös ulkomaille! Lisätietoa löytyy osoitteesta www.adventtikalenteri.fi ja kalenterin voi laittaa tilaukseen osoitteessa www.adventtikalenteri.fi/osta.

Onnea arvontaan!

*yhteistyössä Suomen Partio

(edit: joulukalenteri-sanamuoto muokattu adventtikalenteriksi)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Jenni keskiviikko, 9 marraskuun, 2016 at 20:52

  Kyllä on tuttu kalenteri! Partiolaisten kalentereissa on niin ihanat perinteiset kuvat 🙂

 • Reply mikkot tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 17:45

  ei kovin tuttu

 • Reply ese sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 21:06

  Ei ole tuttu, mukana arvonnassa.

 • Reply Aurinkoinen sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 15:22

  Ei ole tuttu, mutta olisi mukava tutustua, mukana?

 • Reply Siinatar sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 11:03

  Tuttu kalenteri on ja se on ihan ehdoton joulunodotukseen kuuluva meillä. Ehdottomasti siis mukaan arvontaan =)!

 • Reply ansu88 lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 20:10

  On joskus vuosia sitten ollut itsellänikin.

 • Reply sarita perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 19:22

  En ole itse omistanut mutta kuullut olen kyllä.

 • Reply piitu perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 15:47

  Ei ole koskaan minulla henkilökohtaisesti ollut mutta muilla olen kyllä nähnyt.

 • Reply Mia perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 07:26

  Kalenteri on kyllä ennestään tuttu, mutta ikinä mulla ei ole sellaista ollut! Äiti ei ikinä halunnut ostaa niitä kun ”maksoi niin paljon” enkä nyt itse oo ikinä tullut ostaneeksi 😀

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 07:24

  No minähän hyppäänkin mukaan arvontaan! Partiolaisten kalenterit on ihania, mä tykkään eniten nimenomaan tuollaisista kuvakalentereista. Niitä on nykyään harmittavan vähän!

 • Reply tiiu torstai, 3 marraskuun, 2016 at 12:22

  Ei ole ennestään tuttu.

 • Reply Emilia torstai, 3 marraskuun, 2016 at 11:38

  Minulla ei olekoskaan ollut partiolaisten kalenteria. Olisi kuitenkin ihanaa saada kerrankin sellainen. 🙂

 • Reply mirdie torstai, 3 marraskuun, 2016 at 08:11

  Tuttu kalenteri ja löytyykin vanhempien luota aina joka vuosi. 🙂

 • Reply Minna keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 22:39

  Kaverillani olen nähnyt partiolaisten kalenterin, mutta en ole itse vielä omistanut koskaan. Todella kaunis, lämminhenkinen kuva, tekee aivan mieli itse sukeltaa mukaan kuvan seikkailuihin 🙂 Tämän kanssa olisi kiva odotella joulua 🙂

 • Reply Rva K from Twinland keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 22:35

  Oikein lumista joulua toivon minäkin, sillä me paluumuutamme Suomeen juurikin joulun alla. Kaksoset ovat jo yhden joulun nähneet, vaikka olivatkin tuolloin vielä korjatussa iässä miinus 1 viiikkoa :D. Taaperomme viimeksi nähnyt lunta 1,5 vuotiaana. Joten lunta ja sopivasti pakkasta, koko talveksi kiitos :).

  Kalenteri on tuttu. Viime vuonnakin meille postiettiin yksi. Mukana 🙂

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 19:10

  Ihanaa kun pääsette viettämään Beben ekaa joulua Suomeen. Toivotaan sinne Kuopion seudulle paljon lunta. Itse olen viettänyt viisi joulua Saksassa. Ehkä parin vuoden päästä vietämme joulun Suomessa, sitten kun Kimi ymmärtää jotain joulupukista. Sitä odotellessa. 🙂 Ja oikeassa olet joulumarkkina-postauksista. Täällä suunnittelen postausta työntekijän näkökulmasta, kaksi joulun alkua olen ollut markkinoilla töissä.

 • Reply Marja-Liisa keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 15:15

  Tutunnäköinen kalenteri. Mukana arvonnassa

 • Reply Ritva Savolainen-Kontro keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 12:33

  Kyllä on monta kertaa tullut ostettua

 • Reply Hepsu keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 04:43

  Partiolaisten kalenteri oli monta vuotta olennainen osa joulunodotustani, kun kummityttö niitä myi. Nyt on pitänyt jokunen vuosi pärjätä ilman. 🙂
  [email protected]

 • Reply ainoemilia keskiviikko, 2 marraskuun, 2016 at 00:31

  Partiolaisten joulukalenteri on hyvinkin tuttu, sillä yhdeksän vuoden partiourallani sitä ehdin itsekin myymään moneen kertaan 🙂 Nyt olisi ihana saada tuo joulun tunnelmaa tuova kalenteri tänne Meksikoon! Toivotaan että arpaonni suosii 😉

 • Reply annabrisvegas tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 22:29

  Ah lapsuuden/nuoruuden muistoja! Partiolaisten adventtikalentereita tuli myytyä monena vuotena ovelta ovelle ja ostoskeskusissa 🙂 Eli on hyvinkin tuttu!

  Mä odotan myös joulua Suomessa, enää tasan neljä viikkoa ja ollaan matkalla pohjoiseen. Luminen joulu odottaa aika varmasti sillä vietetään jouluviikko Lapissa. Kuumien Aussi joulujen jälkeen vihdoinkin joulu joka tuntuu oikealta joululta.

 • Reply Miukkis tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 20:58

  Itse en ole koskaan omistanut partiolaisten kalenteria, joten toivottavasti arpaonni olisi myötä 🙂

 • Reply Heidi tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 20:00

  Voi tuon kyllä haluaisin itselleni ja tyttärelleni tänne Ranskaan 🙂

 • Reply Suvisini tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 17:58

  Muita joulukalentereita en kaipaa, mutta tälläisen ottaisin ilomielin <3

 • Reply Sannahof // Unelmamaja tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 17:46

  Oi, ihanaa, että pääsette viettämään beben ensimmäistä joulua Suomeen! Toivotaan tosiaankin sitä lunta. Tuo samainen musta joulu, josta kerroit, oli yhtä surullisen kuuluisa meidänkin perheessä. Saimme jouluksi australialaisen pikkuserkkuni Suomeen ja hän luonnollisestikin odotti näkevänsä lunta ensimmäistä kertaa elämässään ja pääsevänsä fiilistelemään sitä ns. oikeaa joulua. Toisin kävi. Tänä jouluna otankin sitten suunnaksi ihan uuden kohteen, Toronton, ja suuntaan moikkaaman veljeäni Kanadan maaperälle! 🙂

  Psst, jos tarkkoja ollaan, niin tuo partiolaisten kalenteri on adventtikalenteri, eikä joulukalenteri, kun ensimmäinen luukku aukaistaan jo ekana adventtina 😉 Iskostunut mieleen adventtikalenterin jankkaus, kun aika monena vuotena niitä saanut kaupitella. Ja niin, mua ei tarvitse laskea mukaan arvontaan. Partiolaisten adventtikalenteri on nimittäin yksi sellainen, jonka haluan aina ostaa henkilökohtaisesti joltain pikkupartiolaiselta, ellen itse niitä ole hamstrannut myytäväksi 🙂

 • Reply Sanni tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 17:26

  Voi kyllä on tuttu kalenteri! Itsekin niitä on joskus tullut myytyä ja monena vuotena partioaikojen jälkeenkin näitä luukkuja on availtu. Paras joulukalenteri, vaikka tykkään tietysti myös suklaakalentereista 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.