Helpotusta vauvaperheen reissuun (+arkeen)

IMG_6021

Terveisiä Italiasta!

Olemme reissussa Matteon perheen luona Toscanassa pitkälle ensi viikkoon, ja nautimme samalla loppukesän lämmöstä, ruoasta ja ihan vaan Italiasta. Toissaviikolla olimme Suomessa, tällä viikolla täällä. Kaksi ääripäätä, ainakin näin sään suhteen syyskuussa. Näinä reissupäivinä olen myös testannut tanskalaista, Nabby-merkkistä itkuhälytintä, jonka sain blogin kautta testiin. Bebe pääsi koekaniiniksi.

Kun perheeseen tulee yksi jäsen lisää, tulee sitä oppineeksi yhtä sun toista. Esimerkiksi vauvantarvikkeista, joista ei ole ollut minkäänlaista käsitystä aikaa ennen vauvaa. Itkuhälytin oli yksi näistä. Lyheyssä ajassa siitä on kuitenkin meidän reissuperheelle tullut korvaamaton.

Käytän itkuhälytintä luonnollisesti vauvan mentyä nukkumaan. Usein hän nukahtaa ennen meitä, joten laitan ovet kiinni ja siirryn esimerkiksi olohuoneeseen lukemaan kirjaa tai naputtelemaan tietokonetta. Tähän mahtuu väliin kotona niin monta ovea, että on mahdotonta kuulla jos pikkuinen sattuu heräämään.

Käytän itkuhälytintä kotona ja reissussa, sisätiloissa. En uskalla enkä halua nukuttaa vauvaa valvomatta ulkona kotona Saksassa enkä tee niin muuallakaan, joten ulkotiloissa käytöstä minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

Itkuhälytin kotona…

Iltaisin kun pieni nukahtaa kotona, laitan hänen sänkynsä ”katoksesta” roikkuvan Nabbyn päälle, yhdistän sen sovelluksen kautta iPhoneeni – ja saan joka kerta ilmoituksen kun hän ääntelee ja pystyn kuuntelemaan näitä ääniä. Laite toimii bluetoothin välityksellä. Bebe nukahtaa joskus sen verran äänekkäästi, että olen oppinut hyvin tunnistamaan mihin ääniin tulee reagoida ja mihin ei. Tämä vaati alkuun tosin hieman harjoittelua, ja alkuaikoina riensin huoneeseen pienestäkin puhelimesta kuuluneesta inahduksesta (tuoren äidin syndrooma, tuttua much??). Meillä on kotona myös silloin tällöin illallisvieraita, ja itkuhälytin tulee tarpeeseen näinä iltoina. Me aikuiset voimme seurustella rauhassa pienen mentyä nukkumaan.

Nabbyn kautta voi myös seurata huoneen lämpötilaa, mutta tämä toiminto on ollut meillä käytössä vain testin tasolla.

IMG_6764

…. ja reissussa.

Reissussa ollessamme Nabby on luonnollisesti kulkenut myös mukana.

Esimerkiksi Suomessa vanhempieni luona ollessamme nukumme Matteon ja beben kanssa alakerrassa, ja seurustelu tapahtuu yläkerran olohuoneessa. Pienen mennessä nukkumaan jäämme yläkertaan tekemään kuka mitäkin, ja hälytin toimittaa viestin mikäli ääntä sängystä kuuluu. Suomessaollessamme hälytinosa on sängyn vieressä lipaston päällä, josta se ottaa signaalin ongelmitta.

IMG_6778

IMG_6781

Sama juttu Italian anoppilassa, tuote on ollut hyötykäytössä joka ilta.

Kuten tiedätte, Italiassa syödään ja seurustellaan myöhään iltaisin – illallinen alkaa noin klo 20:30-21.00. Koska pikkuinen menee melko aikaisin nukkumaan, olemme seuranneet nukkumista puhelimen kautta illallispöydässä. Anopin talo on peräisin 1500-luvulta, ja alkuun hieman mietin signaalin toimimista paksuseinäisessä talossa, mutta laite toimi hienosti.

Nabby on myös pieni laite ja koska se kytkeytyy puhelimeen, ei minun tarvitse kantaa ylimääräistä tavaraa mukanani (=eli isoja itkuhälyttimiä). Näin paljon matkaavan näkökulmasta tämä on lähes elinehto, sillä tavaraa kun on muutenkin paljon matkalle lähdettäessä. Tätä pakkaamista täytyy tosin vielä harjoitella, sillä ainakin ensimmäisellä Suomen reissullamme oli mukana todella paljon turhuuksia. Mitä kevyemmin matkalle pääsee lähtemään, sitä parempi.

*Nabby saatu blogin kautta

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog perjantai, syyskuu 30, 2016 at 19:13

  Meillä itkuhälyttimet oli ahkerassa käytössä, kun molemmat tenavat nukkui päikkärit ulkona vaunuissa kesät talvet yli kaksivuotiaaksi saakka.
  Uni maistui pienille ja hälyttimen ansiosta sain itse tehdä rauhassa omia juttuja, tai jos oikein hurjaksi heittäydyin, niin olin tekemättä yhtään mitään. 🙂
  Tuo testaamasi laite kuulostaa näppärältä, ja tosi hyvin, että signaali riittää paksuseinäisessä kivitalossakin!
  Meidän esikoisen aikaan vuonna 2007 ei ollut montaa mallia mistä valita, ja meillä oli käytössä Philipsin hälyttimet ladattavilla paristoilla, joka toimii vielä kahden lapsen päivittäisen päikkärikäytön jälkeenkin, nyt vain leluna.

  Kätevää, että Nabby ei vie paljoa tilaa matkustettaessa, sen verran monta asiaa tarvii pienen kanssa olla mukana reissussa.

  Mukavaa viikonloppua ja Toscanan matkaa!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 4, 2016 at 16:53

   Kiitos Mia! Meillä on myös todella ahkerassa käytössä tämä hälytin, illat paljon helpompia kun ei tarvitse olla koko aikaa ”kyttäämässä” oven takan tai tarkistella tilannetta. Homma toimii, mikä on ihan huippu juttu. 🙂 Ehdoton juttu on se, että hälytin on pieni. Tuota tavaraa kun ei olekaan mukana muuten haha…. eli ei kiitos mitään ekstraisoja hälyttimiä. Kivaa loppuviikkoa Mia!

 • Reply Kati perjantai, syyskuu 30, 2016 at 18:50

  Heh, nyt vastaan sulle tähänkin (tähän liittyen on tulossa myös postaus). Me ostettiin Philipsin itkuhälytin ja se on ihan surkea. Aina silloin kun sitä tarttis se akku on loppu, vaikka olen muka tarkistanut että se toimii. Mä olen nyt oppinut elämään ilman koska hermot on mennyt niin monta kertaa. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat kun se ”rakkine” on toiminut oikein. Hyvä että teillä toimii. 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 4, 2016 at 16:51

   jei, mä luen mielenkiinnolla! Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, anoppilassa aika kuluu kuin siivillä. 😀 Mä oon ollut ihan supertyytyväinen tähän hälyttimeen, ja ääni tosiaan kuuluu ilman rätinaa tai mitään. Ja on ihan tosi pieni, kulkee matkalla mukana. Harmi homma että teillä ei tuo toimi, suosittelen kyllä tätä jos yhtään mieli teke uutta!

  Leave a Reply