Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jos muuttaisin Suomeen ja Kuopioon, millaista elämäni olisi?

Kun lentokone lähestyy Kuopion lentoasemaa, kaunista järvimaisemaa katsellessa tulee usein mietittyä yhtä sun toista. Muu muuassa sitä, että millaista elämämme olisi jos joskus asuisimme täällä, järven ja luonnon keskellä, kauniissa Kuopiossa. Suomessa.

Lensimme ensi kertaa pienenä perheenä Saksasta Kuopioon kaksi päivää sitten, ja samoja asioita mietin jälleen kerran.

Kuopioon muutto olisi lähestulkoon ainoa asia, joka minut saisi palaamaan Suomeen.

En halua asua Suomessa missään muualla kuin Kuopiossa, joten Suomeen paluuni tarkoittaisi Kuopioon paluuta. Kuopiolla on paljon tarjottavaa ja se on oikea kaupunkien helmi maailman mittakaavassa. Se on paikka, jonka jopa haluaisi pysyvän salassa suurilta massoilta.

Olen kirjottanut aiheesta aikaisemminkin, mutta kertaus on tunnetusti opintojen äiti. Ja edellisiin kertoihin erona on se, että bebe vaikuttaa luonnollisesti ajatusmaailmaan.

IMG_6703

Istun tällä hetkellä vanhempieni keittiönpöydän ääreässä, katson ulos pihalle syksyiseen maisemaan. Näen pihjajanmarjapuita, syksyn värit Puijon metsässä kaikessa komeudessaan, ihanat alkusyksyn auringonsäteet. Tämä on lempisääni, ja se saa minut usein haaveilemaan. Tähän voisi vaikka tottua.

Kuopion hyviä puolia ovat sen koko: pienehkö, juuri sopivankokoinen kaupunki, jossa on kuitenkin palveluja. Kuopiolla on tällä hetkellä hyvä meno päällä, kaupunki kasvaa ja kehittyy koko ajan.

Kuopiossa on joka paikkaan lyhyt matka. Liikenneruuhkia ei juuri ole, ja työmatkakin kaupungin laidalta toiselle on kohtuullinen. Voi asua jopa ihan maalla, ja silti päästä keskustaan puolessa tunnissa. Kuopiossa voi asua lähellä keskustaa ja olla silti luonnon helmassa, ja järvi on melkein aina lähietäisyydellä. Talvella melkein kotiovelta lähtevät hiihtoladut ja lähistöllä olevat laskettelukeskukset tuovat luksusta arkeen. Missä muualla pääsee nauttimaan tästä?

Meiltä Düsseldorfista kun täytyy ajaa Alpeille asti päästäkseen varmalumisiin rinteisiin (parin tunnin päässä on muutama keskus, mutta lumitilanne vaihtelee), ja sinne Alpeille on aika matka.

Vuodenajat kiehtovat myös. Ihana talvi, ihana syksy, ihana kevät, ihana kesä. Kävelyt kesäiltoina Väinölänniemellä, kevätfiilis kaupungilla, katujen ja luonnon tuoksu, syksyn värit… ahh, näitä ulkosuomalaisen kaipuun kohteita.

IMG_3465

Luulisin meidän elävän melko mukavaa elämää Kuopiossa.

Sellaista kiireetöntä ja laadukasta arkea, tiedättekö?

Voisin nähdä meidän asuvan esimerkiksi Saaristokaupungissa, nauttivan uudehkojen talojen helppoudesta sekä uuden asuinalueen eduista – sekä järven läheisyydestä. Ja saunan. Matteo on ihastunut saunomiseen ja jos Suomeen joskus muuttaisimme, niin sauna olisi oltava. Ja jos järvi olisi vieressä tai lähistöllä, niin napakymppihän se olisi.

Saaristokaupungin lisäksi Kuopion Sataman alue kiehtoo myös keskustan läheisyydessä, järven rannalla. Tai Niirala keskustan toisella puolella.

IMG_3343

Tämä on yksi parhaista paikoista maailmassa, ranta vanhempieni talon lähistöllä Kuopiossa. Täällä on juotu viiniä joskus aamuunkin asti, käyty uimassa ja parantamassa maailmaa. Usein. Tuon tänne aina kaikki ulkomaiset vieraani.

Asuntojen hinnat ovat kohtuulliset Suomen pääkaupunkiseutuun verrattuna, ja maailman mittakaavassa hinnat ovat myös mukiinmenevät. Esimerkiksi Düsseldorfissa saa laittaa rahaa tiskiin ostotarkoituksessa mielestäni todella paljon, etkä silti ole välttämättä luonnon tai järven lähimaillakaan. Saati keskustan. Düsseldorf osaa olla myös ruuhkainen autolla liikkuessa. Aivan vertailukelpoisia Düsseldorf ja Kuopio eivät kooltaan tietenkään ole, mutta noin osviittana.

Oma piha olisi ihana – Kuopiossa sellaisen omistaminen olisi todennäköisesti hyvinkin mahdollista. Tai suuri parveke. Olisi ihanaa grillailla aurinkoisessa kesäillassa ja syysiltoina kavereiden kanssa, saunoa, vain olla. Kyllähän tämä Saksassakin onnistuu, mutta Suomessa se on vaan niin eri juttu. Ne pitkät kesäyöt ovat ihania. Ja plussaa tietenkin siitä, että pidän Kuopiota toistaiseksi vielä turvallisena asuinympäristönä. Jos olisimme päättäneet jäädä Lontooseen, lapsiperhearki olisi ollut haastavampaa –  alue olisi pitänyt valita tarkoin ja budjetti olisi räjähtänyt helposti käsiin. Tai sitten olisi pitänyt muuttaa kauas ytimestä ja työmatkat olisi mitattu tunneissa per suunta.

Varmasti harrastaisin Kuopiossa enemmän kuin nyt, pelaisin kesät golfia tutulla klubilla hyvässä seurassa. Talvella harrastaisin lumilajeja, kokeilisin murtomaahiihtoa uudelleen vuosien jälkeen (kyllä, murtomaahiihtoakin voi tulla ikävä kaiken koulun liikuntatunnilla vuodatetun hien ja tuskan jälkeen!) ja ajelisin lumilauta auton takakontissa usein kohti Kasurilaa ja Tahkoa. Ja viimeisimpänä muttei tietenkään vähäisempänä: liittyisin ehdottomasti kuopiolaisen avantouintiklubin jäseneksi. Harrastin avantouintia lukioaikoina ystävieni kanssa monta vuotta (laskimme harrastajien keski-ikää muuten aika reippaasti) ja nautin siitä suunnattomasti – se fiilis kunnon saunomisen ja uinnin jälkeen on aivan uskomaton. Parasta tässä on se, että myös Matteo on hurahtanut lajiin ensimmäisen kerran järkytyksen jälkeen ja sitä olisi mukava harrastaa yhdessä.

Olisi myös ihanaa, että bebekin oppisi mitä on talvi ja talvilajit, Düsseldorfista käsin se ei oikein onnistu.

IMG_1272

IMG_5743

Kuviteltu elämäni Suomessani alkaa kuulostamaan vähän liiankin hyvältä.

No, otetaanpas ne ruusupunaiset lasit pois silmiltä. En ole asunut Kuopiossa kunnolla noin kymmeneen vuoteen ja romantisoin kaupunkia pääkopassani – se on se kuuluisa ulkosuomalaisen tauti.

Olen ollut jatkuvasti muuttamassa viime vuodet, ja tavaroiden pakkaaminen pysyvästi voisi olla shokki – ja tunne jämähtämisestä. Se tunne, jota lähdin silloin kymmenen vuotta sitten pakoon. Ei muuttavan elämä helppoa ole, sen tiedän varsin hyvin, mutta jollain tapaa nautin siitä kuitenkin. Maailma on meille avoin ja se pitää seikkailunhalua yllä – koko ajan on vähän sellainen kutkuttava olo vatsan pohjassa. Saksa on nyt koti seuraavat vuodet jos mitään yllättävää ei tapahdu, mutta seuraavaa paikkaa emme tiedä.

Työmahdollisuuksia Kuopiossa on myös erittäin rajoitetusti, ja Matteolle ei niitä ole. Ystävämme perhe asuu Roomassa ja perheen isä käy töissä Düsseldorfissa – hän matkustaa perheensä luokse joka viikonloppu. Mietimme tällaistakin ratkaisua puolitosissamme Kuopion ja Düsseldorfin välillä, mutta lentohinnat pitävät huolen siitä että suunnitelma on melkein yhtä järkevä kun nakkelisi sadan euron seteleitä säännöllisesti takkaan. Elintasomme laskisi Suomessa hintatason vuoksi ja esimerkiksi ulkona syöminen viikoittain olisi kuin muisto vain.

Kuopioon muuttaessamme meidän matkailu loppuisi myös aika lyhyeen  – kuten yllä mainitsin, lentohinnat ovat täältä käsin aivan sieltä ja syvältä meni minne tahansa (paitsi joskus pääsee Helsinkiin alle satasella). Budjetti ei kestäisi matkustamista näin usein, ja se voisi olla myös tämän blogin loppu tai muutos ainakin.

Ulkosuomalaiset, haaveiletteko te muutosta Suomeen? Millaista elämää haluaisit Suomessa elää?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply anna milano lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 10:39

  Paluumuutto ei ole ajatuksissa, mutta kirjoitit niin kuvaavasti Kuopiosta, että haikeus ja kaipuu pulpahti pintaan. Tuo leppoisa ja monipuolinen kotikaupunkini! Tänä vuonna en ole vielä päässyt käymään, mutta mahdollisesti joulun saamme viettää kinkun ja laatikoiden ääressä perheeni kanssa. Ensi kesänä haluaisin viettää siellä kaikki kesäkuukaudet. Katsotaan miten käy.

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 18:08

   Ahh, lisää kuopiolaisia, ihanaa! Meitä on paljon! Kuopio on kyllä paikka, jonne kannattaa sillointällöin kaipailla, paljon hyviä syitä löytyy. 🙂 Me ollaan myös matkalla Kuopioon ensi jouluna, toivottavasti olisi kunnolla lunta <3 Perhe, ystävät ja hyvä ruoka, sitä odotan.

 • Reply -K- torstai, 15 syyskuun, 2016 at 12:01

  Me muutimme viiden vuoden Jenkeissä asumisen jälkeen Suomeen ajatuksena jäädä sinne. Eka talvi tainnutti ja muutettiin alle vuoden jälkeen Espanjaan 😉 Espanja on hyvä sijainniltaan. Anoppi oli täällä juuri 3 viikkoa ja muksut reissaa yleensä joka kesä Suomessa, välimatka on siis passeli ja tänne saa edullisia lentoja.

  Suomeen paluusta en siis haaveile, mutta jos palaisin niin olisi kiva kokeilla jotain toista aluetta pk-seudun sijaan, jossa olemme koko ikämme asuneet. Talvilajit tulisivat ehdottomasti harrastuksiin mukaan, luistelu ja hiihto. Jälkimmäistä inhosin koulussa, nyt harmittaa kun ei talvella pääse hiihtämään.

  Suomen kehitys vaikuttaa tällä hetkellä todella ikävältä rasistien, työttömyyden ja leikkausten takia, joten eivät nuokaan muutokset muuttohaluja kauheasti lisää. Mutta ehkä sieltä voisi joskus ostaa talviasuttavan kesämökin.

  Kuulosti kyllä ihanan romanttiselta tuo Kuopion kuvailu 🙂 Toivottovasti teillä joskus järjestyy asiat niin, että voisitte sinne muuttaa!

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 18:06

   Hei Espanja on ihan mahtava ratkaisu, mä olisin varmasti myös hyvin tyytyväinen tilanteeseen 😀 Eurooppa on kuitenkin mainio, sillä se on lähellä – muutaman tunnin lennon päässä. Ja lennot usein edullisia, tosin nyt meni 800e lentoihin Kuopioon… Mutta ihan totta puhut, SUomen tilanne on tällä hetkellä kurjaa kuultavaa ja katsottavaa. Olen myös lopettanut aika pitkälti Suomen tv:n uutisten seuraamisen, tuntuu että niissä ei ole kuin masentavia juttuja. Eivät tosiaan lisää muuttohaluja. Olisi tosiaan hauska silti viettää muutama kuukausi vuodesta edes Kuopiossa, mutta katsellaan… hyvin mahdollista, että haaveet eivät vastaa todellisuutta!

 • Reply Maria keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 12:15

  Eksyin blogiisi sattumalta etsiessäni työni takia matkailublogeja. Jäin lukemaan tätä tekstiäsi ja nauratti, minä Lappiin 20 vuotta sitten etelä-Suomesta eksynyt mietin, josko mitenkään saisin jossain vaiheessa tilaisuutta muuttaa ulkomaille, tai eteläisempään Suomeen… Ihana oli lukea, että joillakin on kaipuu pohjoisen suuntaan, jopa Lappiinkin 🙂

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 18:03

   Maria, hauska kuulla etten ole yksin! 🙂 Omassa ystäväpiirissäkin on tapauksia, jotka haluaisivat palata pohjoiseen ja sinne kotiseudulle. Harmittavan usein se ei kuitenkaan onnistu. Usein kaipuu on kotiseudulle, oli sitten missä tahansa. JA ahh, Lappi. Mun suosikki <3

 • Reply Karoliina Kazi tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 22:33

  Ihana Kuopio, minunkin kotikaupunkini. Parasta siellä on luonto, järvet, perhe ja ystävät. Mekin haaveillaan muutosta sinne päin vielä joku päivä, mutta niinkuin mainitsit, töiden saanti itselle ja puolisolle on todennäköisempää Helsingistä. Me käytiin muuten tänä kesänä Riuttalan talonpoikaismuseolla, aivan ihana paikka Karttulassa – varmasti mielenkiintoinen myös Matteolle jos ette ole vielä käyneet. Nauttikaa lomasta ja pienokaisesta!
  Karoliina | http://www.karoliinakazi.com

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 18:02

   Kiitos Karoliina! Ja hei tosi hauskaa, meitä on muitakin kuopiolaisia täällä. 🙂 Ehdottomasti samoja juttuja listaan parhaiksi kuin sinä – mutta ne työt. Äh, ei niitä ole. Ainakaan järkeviä, joiden vuoksi kannattaisi oikeasti muuttaa Suomeen… moni asia on Suomessa hyvin, mutta tämä työpuoli ei ole yksi niistä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 20:13

  Suomessa suurin osa työpaikoista on valunut pääkaupunkiseudulle, toki alasta riippuen. Käyn pk-seudulla töissä ja koti on noin 100 kilometrin päässä Helsingistä. Pitkä työmatka mättää, mutta nykyiseltä asuinpaikkakunnalta ei oman alan töitä löydy. Pakko siis tehdä 12 tuntisia päiviä (työt + työmatka) päivittäin. Onneksi tykkään työstäni, muuten tämä olisi aika horroria. Kuopio on kyllä kiva kaupunki. ? Siellä on tullut muutaman kerran käytyä. Edellisestä reissusta kyllä jo aikaa..

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 18:00

   Wow Merja, sulla on kyllä pitkä työmatka! Tuossa pitää jo pitää työstään myös, aika puulle voisi muuten maistua 🙂 En tiedä, olisiko minusta tuohon. Ja tosiaan muuten, oikeassa olet – Suomessa on valitettavasti suurin osa työpaikoista keskttynyt sinne pk-seudulle, mikä on tosi harmi. Aika moni etelään lähtenyt varmasti palaisi mielellään pohjoisemmaksi. Ihan omastakin kaveripiiristä löytyy tapauksia!

 • Reply Miitu tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 09:30

  Haaveilin ja muutin. Kyllä sitä yritti ajatella realistisesti eikä maalailla turhia pilvilinnoja Suomesta – ehkä onnistuin siinä, ehkä en. Tosin minä nyt olinkin poissa vaan pari vuotta, että siinä mielessä ei hirveitä muutoksia ole ehtinyt tulemaan (ja toisaalta sitten oli). Mä en PK-seudulta suostuisi muuttamaan pois, onhan täällä kyllä kallista ja kallistuu vaan (varsinkin asumiskustannukset lähtee ihan lapasesta), mutta koko perhe, suku ja läheiset täällä, niin ei tulisi mieleenkään muuttaa muualle Suomeen. Täällä ihastuttaa harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisillekin, palvelut, hyvä liikenne, koulutus- ja työmahdollisuudet… toisaalta eroaahan Helsinki meidän pienestä Icmeleristä kuin yö ja päivä jo väkiluvunkin kanssa, että ihmekös ihastuttaa. Kuopio kuulostaa ihanalta, mulla asuu ystävä siellä ja olisi tarkoitus lähteä talvella käymään, kunhan mieskin kotiutuu Suomeen 🙂 Jospa siellä olisi kunnolla luntakin!

  • Reply lena lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 17:58

   Rohkea ratkaisu muuttaa! PK-seutu on mulle suuri tuntematon, en ole siellä juurikaan aikaa viettänyt. Mutta jos siellä on aina asunut, niin luonnollisesti sinne kaipaa sitten takaisin – vaikka ne asumiskustannukset ovat ihan kamalat! Tärkeää on se, että on suku ja ystävät lähellä ja ne ihmiset, joiden kanssa haluaa olla. Varmasti eroaa Suomi Turkista monella tavalla, hyvällä ja sitten niillä huonommillakin puolilla. Toivottavasti viihdytte:)

 • Reply annabrisvegas tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 06:08

  Ehdottomasti haaveilen muutosta Suomeen! Enemmän ja enemmän koko ajan varsinkin nyt kun on vauva. Olisi ihana asua lähempänä omaa perhettäni. Nyt tämän tajuttoman pitkän välimatkan oikeastaan vasta kunnolla ymmärtää kun isovanhemmat eivät ole vielä tavanneet ensimmäistä lapsenlastaan eli muuttaisin Suomeen edes pariksi vuodeksi jos se olisi mahdollista. Mutta aika samoista syistä kuin itse mainitsit se ei ole tällä hetkellä mahdollista. Meidän työpaikat on täällä ja tuskin saataisiin läheskään niin hyviä työpaikkoja Suomessa (jos löydettäisiin ensinkään töitä) eli elämäntyyli kärsisi.
  Silti haaveilen, että jossain vaiheessa tulevina vuosina pystyttäisiin asumaan Suomessa vuosi tai pari 🙂

  Ihanaa Suomen lomaa ja hurjasti onnea vauvan syntymän johdosta! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 15:00

   Mä voin teidän tilanteessa kuvitella oikein hyvin tuon Suomen kaipuun. Ausseista kun on ihan älyttömän pitkä matka tänne Suomeen – jotenkin tuntuu onekkaalta että me ollaan kuitenkin ”vain” Saksassa josta Kuopioonkin pääsee neljässä tunnissa. Meidän oli mahdollisuus muuttaa Australian Newcastleen nyt lokakuussa, mutta jätettiin se välistä ennekuin Matteon työkuviot edes sevisivät. Pienen vauvan kanssa noin kauas muuttaminen olisi ollut yksi show ja onhan se kiva nyt olla tässä ”lähellä” Suomea. Ehkä joku pari vuotta (tai jopa kuukautta) olisi kiva Suomessa… mutta tosiaan se työkuvio olisi ongelma ja elämäntyyli lähtisi. En tiedä ”kehtaako” Suomessa mennä pikkuisen kanssa ravintolaan klo 21-> toisinkuin Saksassa ja uusia ravintoloita ei tulisi kokeiltua. Saati matkusteltua.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 20:37

  En voi tietenkään sanoa ulkosuomalaisen näkökulmasta, mutta itse sanoisin, ettei teidän olisi mitään järkeä muuttaa takaisin Suomeen :). Siis sanon tämän hyvällä. Olette kuitenkin sen verran kosmopoliittisia ihmisiä, etten usko, että tuollainen aloilleen asettuminen sopisi teille pidemmän päälle ainakaan tässä vaiheessa. En tiedä asiasta mitään, koska vain te tunnette itsenne, mutta näin ulkopuolisen näkökulmasta tuli tällaiset ajatukset mieleen. Hyvä postaus joka tapauksessa ja hyvähän niitä vaihtoehtoja on punnita :). Ehkä muutatte Kuopioon siinä vaiheessa, jos maailman kiertely alkaa kyllästyttää ja lyhyemmät lomat kuulostavat paremmalta idealta.

  • Reply lena keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 14:52

   Välillä sitä tuntuu, että olisipas hauska asua täällä ,mutta sitten voi olla että ”totuus” tulee vasten kasvoja jos tänne muuttaisi pysyvästi. Ainakin Kuopio on sellainen kaupunki, jossa ei kamalasti tapahdu. Olin parilla drinkillä ystävien kanssa viime lauantaina ja klo 8 kaupunki oli AUTIO. Siis lauantai-iltana. Tosin ei se minua sinänsä haitannut, en tykkää ruuhkista ja on kiva nauttia pari drinkkiä ei–niin-täydessä baarissa, mutta silti. Missä kaikki on???

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 18:36

    Tiedän tuon aution ihmetyksen :P. Helsinkiin muuton jälkeen taisin olla ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa baarissa perjantai-iltana ja ihan sama fiilis. Itseäni se kylläkin ahdistaa, koska tykkään tietyllä tavalla ihmismassoista :).

 • Reply Susanna maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 19:18

  ja ainahan voi (jos on aikaa) niin vaikka vuokrata loma-asunnon loman ajaksi, jolloin voisitte olla Kuopiossa ja katsoa miten elämä siellä sujuu ensin loman muodossa

  • Reply lena keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 14:50

   Mua ei Ruotsi jotenkaan nappaa, mutta katsotaaan. Ei oikein tuo kieli taivu enää haha, opiskellaa sitten tuota saksaa siitäkin edestä! 😀 Dusseldorfin talvi on ihan ok ja jos aurinko sattuu paistamaan, niin sehän on ihankuin Suomen kevät konsanaan. Ja toki kesä tulee aiemmin… ja usein kunnollinen kesä. Muuten, jos suomen matkailu kiinnostaa, niin mun mielestä Laamanaama-blgissa oli tänä kesänä paljon Suomi-juttuja, kuten myös Kaukokaipuu-blogissa. Kannattaa tsekata 🙂

 • Reply Susanna maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 19:11

  Mielenkiintoinen aihe. Lennot ovat tottatosiaan aivan huippukalliita, mutta oletteko harkinneet johonkin Suomen lähistölle päätymistä esim. Ruotsi? tosin siellä taitaisi olla pakko oppia kieli kunnolla jne. Monimutkaista, toivottavasti löydätte vielä sopivan maan ja vaihtoehtoja on lukuisia, jopa liikaakin.

  Helsingissä on niin kalliit asuntojen hinnat, etten minä ole edes koskaan harkinnut asunnon ostamista sieltä, vaikka Helsingissä synnyinkin. Suomessa on kumminkin aika usein (mutta ei aina) tosi kylmät talvet, joten Dusseldorf taitaa olla siinä mielessä aika kiva että talvet on leudommat, jos tykkää leudosta säästä. Toivoisin että joku suomalainen matkabloggaaja innostuisi ns. kotimaan matkailusta, Suomessa olisi linnoja sun muuta kuvattavaksi 🙂
  poroja ja Lapin maisemia blogeissa aika paljon näkyykin

 • Reply Jonna maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 16:10

  Olen asunut Kuopiossa, koska opiskelin siellä yliopistossa (jonkun aikaa). Kuopio on todellakin kiva kaupunki, mutta jotenkin syrjässä (siis ajatellen juuri matkustamista tai meidän tapauksessa myös sukua ja ystäviä). Mutta siis itse kaupungista tykkäsin todella paljon ja ihmeset siellä ovat ystävällisiä ja leppoisia. Talvi kyllä jäi mieleeni todella kylmänä ja runsaslumisena! Itse en ole mikään talviurheilija, joten en osaa lainkaan kaivata hiihtolatuja saati laskettelurinteitä. Itselläni pitkän aikavälin tähtäimenä haaveissa siintää Tampere. Työtilanne on vaan (miehellä) sellainen, että pääkaupunkiseutu olisi todennäköisin paluumme kohde.

  • Reply lena | london and beyond tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 14:24

   Ma muistelinkin etta sanoit asuneesi Kuopiossa, hauska sattuma! Kuopio on todella syrjassa vahan kaikkialta, tosin upean luonnon keskella. TOivotaan sormet ristissa etta lentokentta sailyisi taalla (ei kai ole mitaan riskia muttei naista koskaan tieda) ja yhteydet sailyisivat. Meilla ainoa kohde olisi varmaan pk seutu jos muuttaisimme, tai ehka Oulu. Mutta en ma ainakaan pk-seudulle vaikka siella kaverit onkin , ja Oulu… hmm ehka ei 😀 Eli Kuopioon jos jonnekin, jos ei niin sitten ollaan Dusselissa!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 15:54

  Kuopio kuulostaa kyllä kieltämättä aika ihanteelliseltä paikalta. En oo koskaan käynyt siellä, mutta kaunista näyttää olevan. Tarkoitus olisi kyllä käydä tutustumassa paikkaan tämän vuoden aikana. 🙂 Ja noinhan se on, asioilla on omat hyvät ja huonot puolensa. On ikävää, että Suomessa on monien ulkomaalaisten niin vakea löytää töitä, varsinkin Helsingin, Tampereen ja Turun ulkopuolelta. Ehkä asia kuitenkin muuttuu pikku hiljaa.

  • Reply lena | london and beyond tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 14:08

   Sonja, tuu ihmeessa Kuopioon, Kuopio on ihana! Ja multa loytyy kylla vinkkeja ! 🙂 ulkomaisilla ei ole helppoa ja viela vahan erikoisemmalla alalla. MAtteokin puhuu ihan vahan suomea, joten sillakin saralla voisi tulla kehitysta… katsotaan mita tapahtuu vaikka todennakoisyys on aika pieni.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 14:47

  Todellakin ymmärrän noita haaveita ja suunnitelmia. Se vain on surkiaa miten vähän niitä vaihtoehtoja on muuttaa johonkin pienelle paikkakunnalle jos toisella on vähänkään erikoisempi työ tai ammatti. Kuten molempien meistä puolisoilla. Sitten asutaan siellä missä sitä erikoisempaa työtä voi tehdä, tai ainakin jossain aika lähellä.
  Meillä huvittaisi alkaa miettimään jotain vakituisempaa asuntoa jostain, mutta tulevaisuus on liian auki sellaisiin suunnitelmiin. Ehkä löydämme itsemme joskus Skellefteåsta, Tukholmasta, Helsingistä tai jostain muualta. Kenties jämähdämme Rovaniemelle, mikä ei minusta olisi laisinkaan huono vaihtoehto. Kuopiokaan ei haittaisi minua! 🙂

  • Reply lena | london and beyond tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 14:06

   No just tuo etta niita vaihtoehtoja on about nolla. Ihan tylsaa, koska oisi kiva tietaa etta voidaan ainakin valita jos ei muuta ja pohtia eri vaihtoehtoja niin etta ne voisivat jopa toteutua. Meidan molempien miehilla taitaa tosiaan olla ammatti joka ei tosiaan onnistu kaikkialla ja pitaa ottaa mita on saatavilla. Nyt kiinnosti mmuuten tuo Skelleftea, ei taida olla yhtaan tuttu paikka minulle. Onko se varteenotettava vaihtoehto? Ja hei, Kuopio ei ihan veda vertoja Lapille mutta ma tiedan etta viihtyisit!! <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.