Classic Remise, autofanin suosikki Berliinissä ja Düsseldorfissa

Saksa ja autot on yhdistelmä, joka nyt vaan sopii yhteen kuin nenä päähän.

Düsseldorf on matkailukaupunkina sellainen, että etukäteissuunnittelu palkitaan. Suuret ja kuuluisat nähtävyydet loistavat poissaolollaan, ja tiedonkeruu ennen kaupunkiin suuntaamista on hyväksi. Näin matkasta voi tulla mitä mainioin, sillä Düsseldorfissa on nähtävää -ne pitää vain löytää. Tästä aiheesta lisää pidemmän jutun myötä myöhemmin.

Matkailuteemassa pysytään kuitenkin tällä erää. Düsseldorfin kävijää saattaa nimittäin kiinnostaa automuseo Classic Remise muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Werstenin kaupunginosassa. Classic Remise on kohde, joka sopii kaikenikäisille – ja lähes poikkeuksetta onnistuu viihdyttämään vierailijaa, mikäli autot yhtään sattuvat kiinnostamaan. Suurin osa autoista on myös myynnissä joten jos kukkaro kestää, Classic Remisestä saa helposti naapurikateutta aiheuttavaa automateriaalia kotiin viemisiksi.

Classic Remise löytyy myös Berliinistä, joten autoista kiinnostuneen Berliinin reissaajan kannattaa ehdottomasti pistää paikka korvan taa!

Classic Remiset sijaitsevat arkkitehtuurisesti mielenkiintoisissa rakennuksissa, joten ne ovat senkin vuoksi mielenkiintoisia. Paikkoja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin, ja ainakin Düsseldorfissa on sisätiloissa ravintola ja kesäaikaan ulkona beer garden.

Tässä maistiaisia paikasta, kelpuuttaisin mielelläni etenkin tuon ensimmäisen vaihtoehdon.

IMG_6235

IMG_6234

IMG_6229

IMG_6232

IMG_6233

IMG_6231

IMG_6238

Parasta Classic Remisessä autojen lisäksi on se, että se on erikoistapauksia lukuunottamatta täysin ilmainen. Tätä on testattu muutaman kerran Düsseldorfissa, ja nettisivujen mukaan Berliinissä on sama käytäntö. Ja jos minulta kysytään, tarjolla ainakin Düsselissä oli sen verran kauniita vanhoja autoja ja uudempia erikoisuuksia, että autoista kiinnostumatonkin saa siellä aikansa kulumaan.

Düsseldorfissa taisi erikoisuutena olla Ferrari (en nyt muista mallia sen tarkemmin), jonka hintalappu oli 750,000€, muut olivat ”edullisempaa” kertaluokkaa 300,000€:sta alaspäin. Eräs vanha mersu taisi olla jopa alle 10,000€. Autot toki vaihtelevat sitä mukaa kun niitä myydään / viedään pois näyttelystä, mutta jos näistä saisi vähän ideaa paikan hinnoista ja luonteesta.

Classic Remisen kotisivulle pääsee tästä. Sivun alalaidasta löytyy info myös englanniksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply