”Pari päivää mökillä on ok, ja sitten kaipaa jo pois”

Mökkeily, suomalaisten suosikkihuvi. Otsikko on omasta suustani (ja osa viime maanantain #matkachatissa käyttämääni lausahdusta), ja kuvaa hyvin suhdettani mökkeilyyn. Se on ihan kivaa, kauniissa paikassa suomalaisessa maisemassa. Hyvän seuran ja ruoan kanssa tietenkin. Mutta yleensä muutama päivä riittää ja sitten on jo mukava palata omiin rutiineihin ja arkeen. Tietysti perisuomalainen mökkielämä on vain yksi tapa mökkeillä. Monilla mökkeily tarkoittaa kuitenkin mökkejä ulkomailla – ja ne saattavat erota reippaasti suomalaisesta tavasta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi luksusmökki Aspenissa? Ei pahalta, ei ollenkaan.

Twitterkansa oli maanantaina kanssani jokseenkin samaa mieltä, mutta myös mökkeilyn nimeen vannovia löytyi. Hyvin monella ei ollut mitään mökkielämää vastaan ja se koettiin mukavana ajanvietteenä – kunhan mökillä ei tule vietettyä koko kesää. Yleisen keskustelun lisäksi chatissa tuli paljon hyviä vinkkejä liittyen muun muuassa Lapin autiotupiin ja mökkivieraan etikettiin. Olipa muutama chattaaja jopa mökillä Twitterin ääressä, kuten kunnon mökkichattaajan kuuluukin olla! Alla keskustelun parhaat palat koottuna.

Jaa kommenttiboksiin mielipiteesi mökkielämästä, Suomessa tai ulkomailla! (ja jos #matkachat ei ole sinulle vielä tuttu: kyseessä on Twitterissä toimiva chat joka maanantai klo 20:30 Suomen aikaa, jolloin jutellaan vain matkailusta. Suomalaisten matkailijoiden kesken, innostuen ja vinkkejä jakaen. Osallistuminen on helppoa – seuraa #matkachat-hashtagia ja osallistu keskusteluun. Tervetuloa!)

K1: Mökkimatkailu, hot or not? Miksi? #matkachat

K2: Mistä löytyy paras mökkeilypaikka? Suomessa / ulkomailla? #matkachat

K3: Onko sinulla oma mökki vai suositko vuokramökkejä? Jos jälkimmäistä, mitä kautta varaat? #matkachat

K4: Mikä on parasta mökkeilyssä? Entä pahinta? #matkachat

K5: Jaa chattaajille paras mökkeilyvinkkisi! #matkachat

Vaikka perinteinen mökkeilijä en olekaan, täytyy tähän samaistua:

Ensi viikolla avautuminen on sallittua, jopa toivottavaa! Aiheena ne kuuluisat, pieleen menneet matkakokemukset.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply SuviV tiistai, heinäkuu 26, 2016 at 10:59

  Viihdyn myös mökillä pari päivää, mutta en yleensä pidempään. Joku aika sitten oli muuten jossain jännä artikkeli siitä, että vanhempien sukupolvien jättäessä mökkejä perinnöksi, autioituu osa mökeistä. Jutun mukaan nuoremmat sukupolvet eivät ole enää niin henkeen ja vereen mökki-ihmisiä ja vaativat eri tavoin mukavuuksia. Suurin osa mökin omistajista on yli 50-vuotiaita eli mökkiperintöjä on Suomessa paljon luvassa.

  • Reply lena lauantai, heinäkuu 30, 2016 at 14:20

   Joo, tuo pari päivää on just passeli. Sitten mua alkaa ainakin ihan vähän ahdistaa, tosin riippuen mökistä ja seurasta 🙂 Luin muuten saman artikkelin, ja mulla on fiilis että noiden mökkien hinta alenee vielä. Hmm… italiaano tykkää mkkeilystä kuin hullu puurosta, joten pitää pistää korvan taa! Suomalainen mökki on kuulemma ihan parasta 🙂

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 20:39

  Minä kipuilin pitkään oman mökin ja ahkeramman matkailun välillä, ja mökki sitten voitti. Kävi kuitenkin niin, että myös matkailu lisääntyi, joten muita raha (tai aika) reikiä ei sitten enää mukaan mahdukaan. Kesällä en enää malta matkustaa, koska mökillä on niin kivaa, ja jo nyt suren sitä, että parin viikon päästä pitää palata kaupunkiin, kun koulut taas alkavat. Minä jopa pidän siitä muiden kammoamasta työlistasta! Saattaa tosin johtua myös siitä, että kolmen lapsen kanssa jokainen vaikka huussin tyhjennyksessä käytetty hetki on sitä ”omaa aikaa”.

  • Reply lena lauantai, heinäkuu 30, 2016 at 14:17

   Hauskaa, että teillä kävi noin päin! Jotenkin itsellä on aina se ajatusmaailma että ”joko tai”, mikä ei tietysti pidä aina paikaansa. 🙂 Mökkeily on ihanaa, mutta itsellä veri vetää myös muualle sen verran että tiedä häntä miten paljon sitä tulisi sitten käytettyä. Aina välillä tosin haaveillaan mökin rakentamisesta, tuo italiaano on ihan hullaantunut mökkeilyyn, joten katsellaan. Suomalainen mökkimaisema saunoineen on kuulemma yksi parhaista jutuista 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, heinäkuu 22, 2016 at 23:56

  Yllätti oikeastaan, että löytyy näinkin paljon ihmisiä jotka ei välitä mökkeilystä. Mökkeilyä ikävöin eniten Suomesta! Ei Australiassa ”mökkeily” aja mitenkään samaa asiaa kuin oma mökki Suomessa järven rannalla <3

  • Reply lena lauantai, heinäkuu 30, 2016 at 14:13

   Tuo on niin totta näin ulkosuomalaisena, että se mökkeily on asia jota kaipaa. Jopa minä, sen parin päivän vrran tai pitkän viikonlopun. Ei se mökkeily ole sama asia esim Alpeilla, vaikka siinäkin on puolensa 😉

 • Reply Kohtteena maailma / Rami perjantai, heinäkuu 22, 2016 at 13:11

  Kiva kooste taas! Piti mennä mökille tänään, mutta ilma kun on taas mitä on, niin jätettiin väliin. Itse voisi vaikka lukea mökissä, mutta muksuille seinät kaatuisi päälle. Eli ilmoilla kyllä merkittävä osuus itsellä mökillä viihtymiseen pienten lasten kanssa.

  • Reply lena lauantai, heinäkuu 30, 2016 at 14:12

   Kiva että pidit Rami! Satella mökillä on tunnelmaa, hyvä kirja ja vaikka lasi viiniä toimii sateen ropinassa oikein hyvin. Mutta muksuilla voisi varmasti olla vähän tylsempää, niin ehkä parempi mennä paremmalla säällä takaisin 🙂

  Leave a Reply