Elämää lentokentillä

Ck0kDS9WsAA_ZAz

Lentokentät ovat paikkoja jotka aiheuttavat ihmisissä suuria tunteita. Ne toimivat porttina maailmalle: lentokentiltä lähdetään kohti uusia seikkailuja ja mahdollisuuksia. Kuva ei kuitenkaan ole aina näin ruusuinen: lentokentät myös erottavat ihmisiä. Moni joutuu lähtemää vasten tahtoaan, eikä kyyneliltä aina vältytä.

Suuria tunteita, jännitystä, surua, iloa, odotusta, erilaisia kohtaloita ja tunteita, ja se jos mikä tekee maailman lentokentistä kiinnostavia.

Moni meistä matkailijoista kokee lentokentät yleensä positiivisina paikkoina. Paljon työkseen matkustava saattaa kokea lentokentillä notkumisen pakollisena pahana, lomailijalle se on paikka jossa lähtöfiilis viimeistään iskee tajuntaan. Lasi kuplivaa, reissuodotus, näkymä kiitotielle ja lähdön tunnelma muodostavat yhden parhaista matkailijan kokemista fiiliksist – ainakin jos minulta kysytään. Nykyään lentokentät ovat itselleni jotain pakollisen pahan ja innostumisen välimaastosta. Kun lentää paljon, turtuu helposti. Mutta sitten taas… etenkin jos kyseessä on odotettu loma, on lentokentällä ihana rauhoittua ennen koneeseen nousua vaikka pientä purtavaa syöden. Kiireettömänä.

Suosikkikenttiäni ovat Kuopio (ahh, ihanan rauhallinen ja helppo!) sekä Lontoon Heathrow täysin nostalgisista syistä – Aasiassa pidän erityisesti Singaporen Changin kentästä. Olen ollut melko onnekas sillä olen kohdannut erittäin vähän negatiivisia asioita lentoasemilla (paitsi ehkä Helsinki-Vantaalla ostamani 16€:n viinilasi saa pientä kritiikkiä osakseen hinnan vuoksi, mutta mitäs en kysynyt hintaa – viinissä tosin ei ollut moittimista!) ja laukutkin ovat paria kertaa lukuunottamatta löytäneet aina perille. Joten positiivisella asenteella mennään lentokenttäkokemusten osalta.

Minun, Annikan ja Jennin viikottain luotsaama #matkachat puhutteli eilen 13.6 suomalaista matkailijaväkeä lentokenttäkokemusten tiimoilta. Osallistuminen oli vilkasta (kiitos taas kaikki!) ja tällainen avgeek kuin allekirjoittanut oli tuhannen innoissaan aiheesta. Keskustelu jatkui taas pitkälle chatin loputtua, mikä on mukava osoitus siitä että aihe toden totta kiinnostaa.

Alla mielenkiintoisia paloja keskustelusta:

K1: Pidätkö lentokentistä vai ovatko ne sinulle välttämätön paha? #matkachat

K2: Mikä on lempikenttäsi ja miksi? #matkachat

K3: Mikä on inhottavin lentokenttäkokemuksesi? #matkachat

K4: Vältteletkö jotain tiettyä lentokenttää esimerkiksi lentoja vaihtaessa? #matkachat

K5: Miten kulutat aikaa lentokentillä? #matkachat

Ensi viikolla aiheena Karibia, klo 20:30! Tervetuloa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply