Suomen suurin matkablogiyhteisö

4 + 1 tärppiä Amsterdamiin

IMG_5824

IMG_5879

Amsterdam on kaupunki joka pitää ehdottomasti kokea kauniilla ilmalla.

Kuten tässä postauksessa mainitsin, kävin Amsterdamissa viimeksi kolme vuotta sitte joulukuussa. Satoi, tuuli ja oli muuten kylmä (tai kylymä, kuten meilläpäin sanotaan). Tällä kertaa Amsterdamin reissulle osui upeat keski-eurooppalaiset kevätsäät, jotka vetävät vertaansa paremmillekin kesäkeleille. Oli muuten erinäköinen kaupunki kuin viimeksi, ja ei voi muuta kuin onnellisena todeta että kuinka kätevää on se, että meidän oveltamme ajaa kaupunkiin noin kolmessa tunnissa?

Olen listannut tähän juttuun muutamia tärppejä kanssareissaajille, turistilta turistille-tyyliin. Yritin vältellä itsestäänselviä ”latteuksia”, mutta pakko niitä oli muutama silti mukaan ujuttaa (esimerkiksi kohta yksi ja kanaalit). Tällä kertaa emme käyneet museoissa, joten jätän ne mainitsematta listaltani. Kattavaa tietoa Amsterdamin museoista löytyy täältä.

1 – Tutustu kaupunkiin kanaaleita tutkien

IMG_5868

Mistä olen aina Amsterdamissa pitänyt, on kanaalit ja niiden tuoma uniikki fiilis. Vähän niin kuin Venetsia, mutta ei sitten ollenkaan. Kadehdin amsterdamilaisia, jotka ottavat ilon irti lämpimistä päivistä kanaalien laidoilla. Kohdallemme osui kaunis päivä ja ihmiset olivat saapuneet nauttimaan alkavan kesän tunnelmasta ulos. Kanaalien varrella sijaitsevien asuntojensa portaille, kahviloihin, veneilemään, ja olipa joku tuonut retkituolinsakin veden ääreen. Oluen kanssa tietenkin. Kesäfiilis keskellä kaupunkia amsterdamilaiseen tapaan on minun tapani viettää kesää.

Näin turistina Amsterdamiin pääsee kätevästi tutustumaan tietenkin kanaaleita pitkin. Voit vuokrata polkuveneen tai voit vaihtoehtoisesti lähteä kanaaliristeilylle (kattava tietopaketti löytyy täältä). Jos olet onnekas, tunnet jonkun jolla on ikioma vene. Kateellisena katselin, kun ystäväjoukot lipuivat kanaaleita pitkin ohitseni. Kauniista päivästä nauttien, hyvässä seurassa, ruoan ja juoman kanssa. Mitenkäs nyt muuten. Kanaaleiden varsilla voi myös ajaa pyörällä, joita kaupungissa vuokrataan useassa eri paikassa. Boxbiket kuljettavat isommankin porukan.

2 – De Negen Straatjes-alue

IMG_5882

Yövyimme Amsterdamin matkallamme NH-hotellissa Singel-kanaalin rannalla,  De Negen Straatjes-alueella. Tein tutkimusta alueen tiimoilta ennen reissua internetissä, ja sain selville että alueella olisi paljon pieniä designer-putiikkeja, korukauppoja, taidegallerioita ja ravintoloita. Täydellistä. Alue sijoittuu kätevästi Anne Frankin museon ja Rijksmuseumin väliin, joten tuota matkaa kävellen taittaessasi kannattaa ehdottomasti viettää muutama hetki ihastellen kaupunginosan tunnelmaa.

En ollut suunnitellut Amsterdamin matkasta suurta shoppailureissua, mutta pieniä ostoksia on aina kiva pitää silmällä kaupunkiin tutustumisen lomassa. Pikkuputiikit toivat kivaa vastapainoa ketjuliikkeille, ja saatavilla oli ostettavaa laidasta laitaan: liikkeiden valikoimissa oli esimerkiksi tyylikkäitä vaatteita, joita ei heti kaduilla vastaan tule. Alueesta löytyy lisätietoa täältä, ja De Negen Straatjesin oma infosivu löytyy puolestaan täältä.

3 – Jordaan

IMG_5867

De Negen Straatjesin lähistöllä sijaitsee alkujaan työväentaustainen Jordaanin alue. Eläväinen Jordaan on mainio alue iltakävelylle: alueella sijaitsee monta idyllistä kahvilaa ja ravintolaa, jonne paikalliset kerääntyvät tapaamaan ystäviään. Sanotaankin, että 20,000 asukkaan Jordaan on yhdistelmä vanhoja asukkaita, maahanmuuttajia sekä lapsiperheitä.

Kauniina kesäisenä sunnuntai-iltana alueella kävi vilske, ja jos olisin alkoholia saanut nauttia, olisin ehdottomasti jäänyt alueelle yhdelle tai kahdelle. Nyt otimme kurssin melko nopeasti hotellia kohti, sillä selkää kolotti siihen malliin että oli paras pelata varman päälle. Pidin siitä, että vilskeestä huolimatta alue ei ollut liian täynnä ja jos omat asuntounelmat lähtivät lentoon koko Amsterdamissa, niin ne lähtivät lentoon etenkin Jordaanin alueella. Ihania asuntoja kanaalien varsilla, ahh, ehkä vielä joskus.

4 – Pienet ravintolat, kaupat ja markkinat

IMG_5840

IMG_5808

Kuten kohdassa kaksi kävi ilmi, tykkään tukea pieniä kauppoja ja ravintoloita ja viihdyn niissä hyvin. Toki asioin myös ketjuliikkeissä, mutta näillä itsenäisille ja pienille toimijoille minulta riittää sympatiaa. Etenkin aiemmin mainitsemaltani De Negen Straatjes-alueelta löysin monta monituista kauppaa, joihin olisin saanut rahani ja aikani syydettyä. Ihanat vintagekaupat, uniikikit vaate-, kenkä- ja koruliikkeet… suunnista tänne mikäli jokin muu kuin valtavirtaliikkeiden valikoima houkuttelee! Alueelta löytyi kauppojen lisäksi myös kivoja mehubaareja, sandwich-ja pannaripaikkoja ja paremman sortin ravintoloita.

IMG_5766

Kelluvat kukkamarkkinat ovat puutarhafanien must-listalla. Koska ollaan Hollannissa, tulppaanien luvatussa maassa, on luonnollista että maan pääkaupungista löytyy myös kukkia ostettaviksi ja istutettaviksi. Maailman ainoat kelluvat kukkamarkkinat eli paikallisittain Bloemenmarkt löytyy Singel-kanaalin varrelta, ja on mielestäni käymisen arvoinen paikka mikäli kukat kiinnostavat. Tai vaikka eivät kiinnostaisikaan, ei siellä koko päivää tarvitse viettää. En ole mikään puutarhurin prototyyppi ja tuskin kukaan minua viherpeukaloksi kuvailisi, mutta mieleni teki kovasti ostaa muutama taimi kotiinvietäväksi. Harmittaa, että nykyisessä asunnossamme ei ole parveketta eikä pihaa (talven sateilla ei tullut tähän kiinnitettyä huomiota, valitettavasti) ja ostoksia ei kukkien tiimoilta kannattanut tehdä. Lisätietoa Bloemenmarketista löytyy täältä.

+1 vinkki: lähde pois Amsterdamista

Vaikka Amsterdam on upea ja mielenkiintoinen kaupunki, on sen ulkopuolella paljon nähtävää, etenkin jos viivyt kaupungissa viikonloppua pidempään.

IMG_5922

Lähellä Amsterdamia sijaitsevassa Zandvoortin rantakohteessa voi kokea tuulahduksen meri-ilmaa. Siellä ymmärtää, että Hollanti ei oikeasti ole hullumpi rantakohde (käsi sydämellä: kuinka monelle on tullut mieleen, että Hollanti oikeasti olisi kunnollinen rantakohde?). Zandvoort sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä Amsterdamista, ja tarjoaa rivieramaisia fiiliksiä ja mainioita ulkoilumahdollisuuksia. Olisi ollut kiva jäädä pidemmäksikin aikaa.

IMG_5946

Lissen kaupungissa sijaitsevat kuuluisat tulppaanipellot ovat tietenkin nähtävyys, eikä Lisseenkään aja Amsterdamista 45 minuuttia kauempaa (liikenteestä riippuen). Paikalle pääsee myös linja-autolla suoraan Amsterdamista. Kevät on tulppaanien kulta-aikaa, ja Keukenhofin puutarha kannattaa ehdottomasti tsekata mikäli Lissen seuduilla oleilet. Monet tutustuvat Lissen tulppaaneihin polkupyörän selästä, joten tämä vaihtoehto kannattaa tutkia jos Keukenhofin ruuhkat eivät innosta. Keukenhof on kaunis paikka, mutta ihmispaljouteen kannattaa varautua. Kannattaa pitää myös mielessä, että Keukenhof on tiukasti sidottu tulppaanisesonkiin, ja se sulkee ovensa yleensä toukokuun puolivälissä (aukioloajat löytyvät täältä).

Millaisia paikkoja sinä suosittelet Amsterdamissa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Marimente keskiviikko, 3 tammikuun, 2018 at 23:15

  Minähän se täällä kaivelen kaikenlaisia Amsterdam-vinkkejä ja ilokseni löysin tämän hyödyllisen postauksen, joten piti jättää pieni puumerkki alle 🙂 P.S. Tämä löytyy googlettamalla heti neljäntenä, joten kaiken muun hyvän lisäksi on myös SEO kohillaan! 😉

  • Reply lena torstai, 4 tammikuun, 2018 at 08:20

   Mari, jee! Huippua tietää, itse kun näitä ei aina huomaa 🙂 Kiitos kun kommentoit! Musta tuntuu että meidän pitää treffata Amsterdamissa tai lähitienoilla 😀

 • Reply Liza in London sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 12:40

  Ah, ihana Dami! Allekirjoitan ehdottomasti noi kanaalit sekä pienet ravintolat ja kojut – en etukäteen edes arvannut, miten kivoja ruokapaikkoja Amsterdamista löytyy. Ensi kerralla haluan kyllä ehdottomasti kokeilla pyöräilyä ja vierailla myös niillä kuuluisilla tulppaanipelloilla.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:46

   Mä haluan kans pyöräillä ens kerralla, nyt se olis ollut vähän hankalaa 🙂 Se boxbike olis tosi kiva myös, vois istua kyydissä ja joku toinen polkee haha, vaikka sen bissen kera sitten!

 • Reply Johanna @ Out of Office perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 17:34

  Amsterdamissa on tullut käytyä vain pikaisesti jollain road tripin ohiajomatkalla. Mitään muuta en muista kuin ne kuuluisat lyhdyt ja aseman edessä kamaa avoimesti myyneen miehen. (en ostanut 😉 )

  Lisse ja Keukenhof pitäisi ehdottomasti päästä näkemään!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:44

   Haha, noita kamaa myyviä löytyy vaikkei edes etsi…. ja weed tuoksuu myös aika tasaisin väliajoin 😀 Mutta mikäs siinä, jos joku tykkää! (suositus Lisselle ja Keukenhofille, pitäisit ihan varmasti!!)

 • Reply Elämää ja Matkoja perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 16:49

  Amsterdamista olen kuullut niin paljon hyvää, mutta itsellä se on toistaiseksi jäänyt muiden kaupunkien jalkoihin. Pitää kyllä pian korjata tämä aukko sivistyksessä. 🙂

  De Negen Straatjes-alue kuulostaa aivan omalta ja läheiset rannat on iso plussa, etenkin tenavien kanssa matkatessa. Varmastikin yhdistelmä kaupunkia & maaseutua ja rantaa toimisi parhaiten meidän poppoolle. Ja kyllä nuo tulppaanipellot täytyy vielä käydä kokemassa. Veikkaanpa, että matkaan tarttuisi paketti jos toinenkin kukkasipuleita kotipihaan isutettavaksi (vaikken nyt varsinainen viherpeukalo olekaan) ja matkalaukullinen tuliaisina äidilleni, joka on HC viherpeukalo. 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:43

   Mä nyt vasta heräsin siihen miten Amsterdam on oikeasti tosi hyvä yhdistelmä kaupunkia ja maaseutua. Ei tarvitse kovin kauaa ajaa Amsterdamista kun on ihan maalla – eli kätevää kuin mikä. Jos mulla olisi ollut piha tai edes se parveke, niin olisi ollut ihan rikollista jättää ostamatta mitään kukkasipuleita. Harmittaa ihan älyttömästi kun ei silloin joskus tullut ajateltua että hetkinen, Saksaan tulee myös kesä ja piha olis kiva 😀

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 06:08

  Voi mitä kukkaloistoa! Ja en ehkä ensimmäisenä olisi Amsterdamia ajatellut jos rantakohteista puhutaan. Kaunis ja monipuolinen matkakohde epäilemättä! 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:41

   Joo, ei käynyt itselläkään mielessä ennekuin Kaukokaipuun Nella siitä vinkkasi. Ihan mahtava paikka tuo, ja niin lähellä itse Amstedamia 🙂

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin torstai, 26 toukokuun, 2016 at 22:52

  Sää vakuttaa aina kyllä niin paljon siihen, miten kivana kaupunki näyttäytyy. Sade latistaa fiiliksen niin nopeasti. Mä oon aivan pikkuputiikkifani. Ihan ilman ostoaikeitakin niitä on ihana kierrellä ja hypistellä kauniita asioita 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:40

   Tää on niin totta. Toki mulla oli kivaa Amsterdamissa satellaakin, mutta onhan se nyt ihan eri juttu mennä sinne kesällä. 😀 Tosin silloin vietin enemmän aikaa pubeissa haha, nyt sitten niissä pikkuputiikeissa vaikka lämmin olikin.

 • Reply Sir Bizler torstai, 26 toukokuun, 2016 at 14:19

  Eipä ole vuosiin tullut käytyä Damissa. Kaupunki on aivan mahtava, mitä siitä nyt muistaa nuoruuden reissuista 😉

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi keskiviikko, 25 toukokuun, 2016 at 18:31

  just puhuttiin kaverin kanssa, että tuonne pitäisi revetä kyllä mahdollisimman pian – taidamme olla universumin ainoat ihmiset jotka eivät tuolla ole vielä käyneetkään… aivan yhtä ihanalta se näyttää kuin kuvittelinkin!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:32

   Amsterdam on kyllä aivan ihana! Ja mulla on sellainen fiili että sinunlaisesi ruokahifistelijä saattaisi viihtyä kaupungissa paremmin kuin hyvin 😉 toki siellä on niitä ”tourist menu” paikkoja, mutta etsivä löytää varmasti aivan ihania ruokapaikkoja<3

 • Reply Reetta / Matkasto keskiviikko, 25 toukokuun, 2016 at 09:11

  Olen tässä vuoden verran seuraillut erään muusikkokollegan edesottamuksia Amsterdamissa, joka on etenkin barokkimusiikin mekka. Siinä, missä hänen tarinansa valottavat marginaalisempaa puolta kaupungista, oli hauska lukea ihan rehellinen lista perus-matkailijan tärppikohteista! 🙂 Säätilalla on yllättävän suuri merkitys siihen, millaisen kuvan mistäkin paikasta saa… Varsinkin, jos huono ilma pysyttelee yllä koko matkan ajan, saattaa jäädä hyvinkin ankea kuva jostain auringonpaisteella ihanasta paikasta! En ole koskaan käynyt missään kanaalikaupungissa, joten olisi kyllä hienoa päästä kokemaan sellainenkin kaupunginkatselutapa! Lisäksi olisi mahtavaa pyöräillä Hollannissa ylipäätään, ja nähdä, millaista on, kun pyöräilyä ihan oikeasti tuetaan.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:31

   Kanaalikaupungit ovat ihania! Itsellä koettuna Amsterdam ja Venetia, kovasti niinnostaisi mys Belgian Brugge. Siitä paikasta olen kuullut niin paljon hyvää, niin kanaaleiden vuoksi kuin esim oluttarjonnan 😉 Sinne itseasiassa ei ole täältä kovinkaan pitkä matka, pitää tutkia tarkemmin. Ehkä sielläkin voisi pyöräillä, olen nähnyt kuvia vain veneristeilyistä kanaaleissa. Kelpaa sekin. 😀

 • Reply Heidi / Maailman äärellä tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 21:36

  Ah ihana Amsterdam! Minun ensimmäinen omaa alaani vastaava työpaikka oli Amsterdamissa, olin siellä yliopistossa opettamassa suomea. Silloin nuorena ja villinä! 🙂 Voi että rakastuinkin Amsterdamiin. Sinne liittyy niin paljon muistoja <3. Amsterdamissa saa ainakin mielettömän hyvin jättikokoisia lettuja!

  Mutta Amsterdamiin ei kyllä kannata matkustaa syksyllä, varsinkin marraskuu oli ihan järkyttävä. Satoi ja tuuli ja kostea kylmyys oli niin paljon kylmempää kuin Suomen paukkupakkaset. Sitten siellä on yllättävän paljon rottia ja hiiriä. Minä pääsin helpolla, kun minun kämpässä oli vain hiiriä, mutta ystäväni asunnossa oli kamala rotta!

  Mutta ihana kaupunki silti!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:29

   Oi mahtavaa, mä en tiennytkään että olet asunut Amsterdamissa! Mielenkiintoinen työpaikka, nämä suomea opettavat yliopistot ovat aina mielenkiintoisia ja mielellään kuulee tarinoita miksi ihmiset suomea opiskelevat. 🙂 Mä söin yhden letun ja om nom, se oli ihan mahtavan kokoinen… ja makuinen. 😀 Jotenkin tuo kuvailusi marraskuusta osuu ja uppoaa… samat fiilikset UK:sta! Kylmää, koleaa, kalseaa, kylmä sisällä, ja ne hiiret. Hyi.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 16:55

  Komppaan vinkkejä! Meillä osui parin vuoden takaiselle reissulle onneksi upeat kelit ja kaupunki oli parhaimmillaan. Lähdettiin toki poiskin, ihania kohteita löytyy läheltä (esim. Zaanse Schans pyöräillen) ja kauempaa (Hooge-Veluwe-kansallispuisto). Olen harkinnut, jos loppukesästä pyörähtäisi Hollannissa uudelleen. 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:27

   Tuo pyöräilyvinkki on kyllä huomion arvoinen! Kun tästä vatsasta tulee taas oma itsensä niin ehdottomasti hyppään pyörän selkään niin täällä Saksassa kuin toivottavasti Hollannissakin, se on mukavaa puuhaa. Näkee paljon ja tuntee ulkoilman, toisinkuin autolla ajaessa. Pistän nuo mainitsemasi paikat korvan taa!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 07:50

  Olen kerran käynyt Amsterdamissa, 9 vuotta sitten. Sekin oli vain päivän reissu, joten suurin osa kaupungista jäi näkemättä. Pitkään olen haaveillut uusintareissusta, mutta olen vaan keskittynyt käymään uusissa paikoissa.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:26

   Mulla on vähän sama juttu monen kaupungin kohdalla – tulee käytyä kerran pikavisiitillä eikä sitten tule palattua, koska on jo paikassa käynyt. Pitäisi joskus ottaa asiakseen lähteä tuttuun kohteeseen pidemmäksi aikaa, kunnolla valmistuneena matkaan 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 10:02

  Jotenkin on tullut vastaan juuri niitä kylmästä ja koleasta Damista kertovia postauksia, tämä olikin hyvää vaihtelua. Ehkä hyödyllisimmäksi koin juuri tuon viimeisen vinkin Amsterdamin ulkopuolelle lähtemisestä. Ei todella ole tullut pieneen mieleenikään, että siellä olisi rantaelämääkin tarjolla. Ei hassumpi ajatus jollekin kesäviikonlopulle!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:25

   Mä haluan ehdottomasti tutustua Amsterdamin ulkopuoliseen Hollantiin, tuo kylä missä biitsi sijaitsi oli aivan ihana! Sellainen vähän posh, siisti kuin mikä, nättejä taloja vieri vieressä ja naapurissa Atlantti. Oli kauniina kesäpäivänä aika jees. 🙂 Ja pyörä vielä mukaan niin voila!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 08:50

  Edellisesta Amsterdamin vierailustamme on nii..iin kauan, että kohta kaupunkiin pitää tutustua uudelleen lukemalla vaikka tällaisia blogijuttuja 🙂 Siinä missä mainitsit kanaalit, niin meillä on ollut mielessä, että tuolla varmaan pitäisi kokeilla pyöräilyä, sen verran pyöräilykaupungin leima Amsterdamilla nykyisin on. Jonkinlaisena ajatuksena olisi lähteä tuonne ensi keväänä, niin että saisi yhdistettyä Amsterdamin, ”Orange Dayn (30.4.)” ja Keukenhofin, eli säästetään nyt vielä Amsterdam-ajatusta muutama kuukausi 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:23

   Orange Day, se tuntuu olevan monen suunnitelmissa. 🙂 Ansku tuossa alla kommentoi samaa, ystäväni oli myös suuntaamassa ensi vuonna Amsterdamiin OD:n aikaan…. ja kävipä itsellänikin mielessä! Hauska olisi kokea se fiilis, kun hollantilaiset riehaantuvat juhlimaan, en jaksa uskoa että tylsää hetkeä noihin aikoihin Amsterdamissa on 😀

 • Reply Ansku BCN maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 08:25

  Ihana nähdä kuvia Amsterdamista aurinkoisena :D. Minun reissullanihan satoi vettä ja oli ihan älyttömän kylmä. Viihdyin siis museoissa ja sisätiloissa, mutta onneksi yhtenä päivänä oli parempi sää ja pystyi katselemaan ylöspäin hukkumatta :). Minun vinkkini eka reissuun täällä: http://anskubcn.matkabloggaajat.fi/amsterdam-kuvia/

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:19

   Sama kokemus mulla edelliseltä Amsterdamin visiitiltäni. 😀 Oli kyllä sellainen sade ja sumu että huh, eikä kaupungista jäänyt mitenkään ruusuinen kuva. Onneksi tämä reissu korjasi asian. Moenilla on muuten tuo sama ajatus Orange Daysta, itsekin kiinnostelisi – ja tietenkin mikä parasta, Keukenhofin pitäisi olla sillon auki. Se oli tosi jees paikka!

 • Reply duunireissaaja maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 07:54

  Yritin kommentoida jo eilen, mutta ainakaan omilla laitteillani kommenttini ei näy. Sori jos kuitenkin tulee toistoa. Käytiin viime keväänä sekä Rotterdamissa (josta tykättiin enemmän) ja Amsterdamissa, jossa majoituttiin tuolla Jordaanin alueella. Siellä viihdyttiin, mutta muuten tuntui että kaupungissa oli lähinnä brittejä nuppi sekaisin. Edellisestä käynnistä oli paremmat muistot, ja toivottavasti seuraava kertaa on taas onnistuneempi.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:17

   Oi voi, onneksi tämä kommentti tuli hyvin perille 🙂 Brittejä nuppi sekaisin, haha, tunnistan kyllä kuvauksen. Britit osaa tuon juhlimisen eikä tämä ole välttämättä kovinkaan positiivinen huomio. Varmasti tämä korostuu kesäkuukausina. Meiltä jäi Rotterdam käymättä, ensi kerralla sitten. Hollantiin pitää tutustua ajan kanssa, ja Amsterdamin ulkopuolisia paikkoja kehutaan tosi paljon.

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 07:48

  Itselle Amsterdam on varsin tuttu kaupunki omilta reissulta ja tunnenkin sen parhaiten Suomen ulkopuolisista kaupungeista. Amsterdam on siitä erinomainen kohde, että keskusta on pienellä alueella ja periaatteessa kaikki on saavutettavissa kävellen. Kaupungissa on lisäksi erittäin toimiva raitiovaunu- ja metroverkosto, joten pidemmällekin on helppo päästä.

  Amsterdamin suurin ongelma on se, että majoituksen valitseminen on siellä todella vaikeaa. Suurin osa majoituspaikoista on ylihinnoiteltuja, joten sopivaan hintaan laadukkaan hotellin saaminen vaati joko varmaa tietoa tai helvetisti onnea. Missään muussa Euroopan kaupungissa en ole nähnyt niin pahoja murjuja hinta/laatu -suhteella mitä Amsterdam tarjoaa 😀 Kannattaa erityisesti varoa kohtalaisen edullisia ydinkeskustan vanhoja pieniä hotelleja Amsterdamin perinteisissä rakennuksissa.

  Kaiken kaikkiaan oli kiva postaus Amsterdamista ja hyviä vinkkejä sinne matkaaville. Itse suosittelen ennen kaikkea pyöräretken tekemistä kaupungin ulkopuolelle, sillä missään muussa isossa Euroopan kaupungissa ei voi pyörällä ajella lampaiden laiduntaessa muutaman kilometrin päässä keskusrautatieasemasta.

  Suosittelen Amsterdamia lämpimästi kaikille!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:16

   Oikeassa olet Rami, Amsterdam on ihanan pieni siinä mielessä että kävellen pärjää tosi hyvin. JA jos ei pärjää, voi ratikan ottaa kätevästi alle ja kohteeseen pääsee hetkessä. Meillä kävi ihan superhyvä tuuri, 4* hotelli todella keskeisellä sijainnilla 70e per yö. Käytettiin Secret Hotelsia, eli ei ennen varausta tiedetty minne mennään mutta kuvailu on hyvä ja osuva joten uskallettiin varata. Kannattaa kokeilla etenkin Amsterdamin kaltaisissa kohteissa! Mä en suostunut mihinkään ”murjuun” menemään joten halusin laatuhotellin ja tosiaan niin hyvät vinkit oli hotellista etukäteen että sen uskalsi varata.

 • Reply laurasitinerary sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 21:51

  Ihan totta, kuka oikeasti myöntää ajattelevansa Hollantia tai Belgiaa rantakohteena? 😀 Belgiaan muutettuamme saimme vinkin: ”teidän Antwerpenissä asuvien kannattaa ajaa kesällä Hollantiin rannalle, sillä Belgian rannoille on käsittämättömät ruuhkat jo liikenteessä”. Olin ihan että excuseme, rannat?! 😀 No, ne pitää päästä kokemaan!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:13

   No tuo Belgiakin on rantakohteena sellainen että ei olisi tullut mieleen. 😀 Mutta hei, hyvä jos Hollannissa on vähemmän ruuhkaa, tietää ainakin minne suunnnata ! 😉 Tosin tuo Zandvoort oli aika täysi kauniina kesäpäivänä, joten minkähänlaista siellä on sitten parhaina lomakuukausina.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 21:08

  Amsterdam on musta tosi kiva paikka syödä hyvin (olen mm. syönyt siellä toistaiseksi parhaan pihvin Euroopassa) ja vain kävellä ympäriinsä, siellä on niin hienon näköistä. Toki myös museoita on mukavasti. Tykkään Vondelparkin puistosta (kesäaikaan, tietty!), kanaaleista ja ihan vain yleisestä fiiliksestä. Sateellakin Damissa on oma tunnelmansa. Kyllä Keski-Euroopassa olisi näppärää asua, kun voisi tehdä niin kätevästi viikonloppureissuja!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 19:12

   Me ei valitettavaasti ehditty tonne Vondelparkiin, olisi ollut ihan superkiva käydä siellä, paljon hyvää olen kuullut! No, onneks ei asuta kaukana niin voidaan korjata virhe nopeasti. 😀 Pitää muutenkin suunnata jonnekin passinhakuun kesällä, Amsterdam voisi olla yksi vaihtoehto!

 • Reply Ansku sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 19:50

  Blogiisi tutustumassa täällä hei, kiva lukea matkustamiseen liittyviä juttuja. Olen aina rakastanut matkustamista ja aina on kannattanut. Nyttemmin lasten kanssa menee matkat heidän ehdoillaan, mutta menee se niinkin 🙂 Vanhemman lapsen lentomatkoja jaksoin laskea johonkin 1v asti, mutta nyt olen mennyt laskuissa sekaisin. Meillä siis matkustetaan paljon jo siksikin kun olemme perheenä asuneet nyt kolmessa eri maassa ja olemme niistä käsin sukuloineet ja lomaileet. Amsterdam on kiva kaupunki ja olen siellä aina löytänyt ihania pikkukauppoja. Terveisiä Saksaan Kairosta ja paljon onnea odotukseen!

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 19:03

   Tervetuloa blogiin Ansku! Kiva kun eksyit tännekin, aina seurailen blogiasi mutta puhelimella tulee harvemmin kommentoitua. Pitää ryhdistäytyä. 🙂 Olisi kiva kuulla teidän perheen matkustuskokemuksista, teilläkin taitaa olla tosiaan aika liikkuvaa sorttia teidän perhe. Mä luulen myös että baby pääsee liikkeelle melko aikaisin, tämä ulkosuomalaisuus ja perheen ja suvun jakautuminen monen maan välille vaatii sitä matkustamista. Lapsen ehdoilla tässä mennään, jännä nähdä miten reissut lähtee käytiin 🙂

 • Reply Outi sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 18:39

  Oi ihana Amsterdam <3 Tullut muutamaan otteeseen käytyä perus turistimatkalla. Ensimmäisellä kerralla tultiin Pariisista Rotterdamin kautta Amsterdamiin junalla ja jouduttiin palaamaan Suomeen lentokoneen sijasta rekkakyydillä Saksan läpi Islannin tulivuorenpurkauksen takia. Se oli kyllä vallan mielenkiintoinen seikkailu.
  Toisella kerralla oltiin Queen's dayn aikoihin ja kaupunki oli yhtä festavaalia kokonaisuudessaan. En varmaan koskaan ole nähnyt niin paljoa ihmisiä yhdessä kaupungissa. Sillon meillä oli aivan ihana kolmikerroksinen asunto vuokrattuna kanaalin varrelta omalla kattoterassilla. Eeppinen paikka, joten kämpän vuokraaminen hotellin sijaan Amsterdamissa on oikeen oiva vaihtoehto.

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 19:01

   Mä haluaisin tutustua Amsterdamiin jonkin tapahtuman aikana, luulen että siellä on porukka ihan fiiliksissä ja meno on hyvä. Ja kieltämättä tuon oman asunnon vuokraaminen hyvältä paikalta kiinnostaisi, hotellit on Amsterdamissa ihan kamalissa hinnoissa.. huh. Etenkin tuollainenk olmen kerroksen kattoterassihuoneisto, kyllä kiitos! <3

 • Reply Martina sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 15:52

  Oi ihana Amsterdam! Tosi kivoja vinkkejä ja hyvin onnistuit välttelemään itsestäänselvyyksiä, vaikka tietysti kanaalit pitää mainita Amsterdamista puhuttaessa. Tuo rantamesta tuli ihan yllärinä! Sinne seuraavaksi. Pakko vielä mainita että pidin kovasti etenkin postauksen ekasta kuvasta. Niin ja tunnen niin tuskasi selän alkaessa kolottaa. Tuttu tunne viime viikoilta (tai kuukausilta..). Harmittaa niin kun tekisi mieli kävellä kauniissa kesäsäässä ja selkä pistää vastaan. No, onneksi kaikilla kolotuksilla on varsin ihana syy. <3

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 18:59

   Kiitos, tuo eka kuva on myös yksi mun lemppareista! Huhhei, onneks ei oo enää kovin pitkä aika tätä odotusta. Selkää särkee, välillä huono olo kun baby potkii vatsalaukkuun ja väsyttää. Kuukausi enää ja sitten helpottaa, ainakin nämä kolotukset, uudet haasteet sitten edessä. Ihanaa loppuaikaa sinne, ollaan yhteyksissä ja katsotaan kumpi poksahtaa ensin <3

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 13:07

  Käsi sydämellä, ajattelen Hollantia nimenomaan rantakohteena ja rantakohteena nimenomaisesti talvella, kun linnut muuttavat kykkimään Hollannin rannikon saarille. Amsterdamista ajattelen vain punaisia lyhtyjä ja jazztupakkaa, mitkä kummatkaan minua ei kiinnosta. Onhan siellä kanavat ja kanavien ja fillareiden takia se on mielenkiintoinen kaupunki, kuten Köpis ja Hampuri, jossa on myös kanavat ja fillarit tai kuin Venetsia ja Pietari, jossa on kanavat ilman fillareita. Tipujen lisäksi sikäläinen pyöräilykulttuuri on asia, joka pitää kokea.

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 18:57

   Tuo on asia joka ei ole käynyt mielessä – lintujen muutto. Aina sitä saa uutta perspektiiviä 🙂 Pyöräilykulttuuri kiiinnostaa minuakin ja nyt kun mainitsit, niin pyöräily etenkin Hampurissa olisi mielenkiintoista kokea. En ole ajatellut kaupunkia siltä kantilta, vaikka muuten paikkaa kehutaan todella paljon!

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 12:54

  Hyviä vinkkejä! Amsterdamin matkasta on aika kauan aikaa, mutta ne ihanat pienet putiikit muistan hyvin!

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 18:56

   Kiva, jos vinkit olivat mieleen. Mä niin tykkäsin noista pienistä putiikeista, ihana kierrellä niissä ja ostaa jotain erilaista, sellaista mitä ei ehkä heti vastaan tule!

 • Reply Saana | Live now – dream later sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 09:10

  Düsseldorfin paras puoli on ehdottomasti sen sijainti keskellä kaikkea. Sieltä on niin kätevä matkustaa, harmi vaan, että tajusin itse sen vähän liian myöhään. Kimppakyytiverkosto toimii aika mainiosti, ja sillä tavalla olisi pitänyt Amsterdamissakin käydä. Sen sijaan olen tähän asti vain ajanut – tai siis istunut kyydissä – Hollannin läpi matkalla Belgiaan. Hitusen harmittaa vieläkin. Mutta Amsterdam on tulevien matkakohteiden listalla, joten nämä vinkit menevät ehdottomasti talteen! 🙂

  • Reply lena tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 18:55

   No äläpä muuta, mun pitäs ottaa tästä ihan kaikki irti. 🙂 Sijainti on ihan loistava ja vaikka miten paljon mielenkiintoisia paikkoja tulee vastaan, etenkin omia kiinnostuksen kohteita löytyy lännestä (Alankomaat, esim Brugge Belgiassa, tietysti Moselkin kiinnostaa). Ja kaiken lisäksi täältä on vielä halvat lennot, joten aika hyvät oltavat on!

 • Reply Merja lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 18:52

  Kiitos vinkeistä! Omasta reissusta sen verran kauan aikaa, etten muista enää edes hotellimme sijaintia. Pitäisi varmaan kaivaa vanhat valokuvat esiin. Erityisen hyvä vinkki lähteä Amsterdamin ulkopuolelle. Minäkään en ole viherpeukalo, mutta kesämökin omistajana pitäisi varmaan innostua enemmän 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 09:32

   Mun mielestä Amsterdam on ehdottomasti nähtävä ja siellä kuluu helposti pari päivää, mutta sitten aikaa kannattaa kyllä varata myös muuallekin Hollantiin. Amsterdamin lähellä on tosi kivoja kohteita ja paljon esimerkiksi ihania pikkukyliä (ajettiin läpi), joihin tutustuu mielellään tarkemminkin!

 • Reply miraorvokki lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 11:59

  Tuo lisävinkki on kyllä hyvä! 🙂 Vaikka Amsterdam kiinnostaa niin ulkopuolellakin varmasti kannattaa käydä!

  • Reply lena sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 09:30

   Joo, Amsterdam on oikeesti ihana. Mutta siinä vieressä on myös tosi kivoja paikkoja, ja mä aina tykkään tutustua uudessa maassa esimerkiksi maaseutuun.. se alkaa aika äkkiä kun Amsterdamista lähtee 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.