Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkokista rantakohteeseen – mutta minne?

EDIT 10/2017 – Lisätty aiheeseen sopivia, ajankohtaisia linkkejä sekä poistettu linkit blogiartikkeleihin, joita ei enää ole olemassa. 

Bangkok on yksi suomalaisten suursuosikeista, mitä tulee Aasian suurkaupunkeihin. Sovin perinteiseen suomalaisen muottiin erinomaisesti tässä asiassa: Bangkok on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani noilla seuduilla, ja siellä on tullut käytyä lukuisia kertoja. Kaupungista oppii ja löytää joka kerta jotain uutta.

Tässä muutama syy miksi minä Bangkokista niin kovasti pidän: laaja ruokatarjonta hurmaa herkuttelijan, iso kaupunki ei nuku koskaan (alunperin kuopiolaisena tätä arvostaa vaihtelun vuoksi) ja kaupungista löytyy nähtävyyksiä kulttuurin ystävälle – thaikulttuuri kiinnostaa. Bangkokin kaaoksessa on jotain kiehtovaa, jotain hallitsematonta. Kattobaarien korkeuksista Bangkok näyttäytyy iltapimeällä loputtomana valomerenä ja tärkeää itselleni on se, että kaupungissa tarvitsee harvoin palella (paitsi sisätiloissa, naturally!).

Ja mikä parasta: lennot Euroopasta Bangkokiin ovat kohtuullisen edullisia ja tasokkaasta majoituksesta ei yleensä joudu vararikkoon.

Bangkokin kuumuudessa saattaa kuitenkin alkaa kuitenkin tehdä mieli rannalle. Thaimaa on täynnä upeita rantakohteita, mutta minne Bangkokista kannattaisi suunnata? Lentokoneeseen hyppäämällä koko Thaimaa on luonnollisesti avoinna, mutta jos pysytään siinä että haluaa matkustaa maateitse (+optio lauttamatkaan)?

Bangkokista rannalle – mitkä ovat vaihtoehdot?

Olen kolunnut jonkin verran Thaimaan rantakohteita sen jälkeen, kun ensi kertaa astuin tuon hymyjen maan kamaralle noin 10 vuotta sitten. En ole kertaakaan lentänyt Bangkokista maan sisäisillä lennoilla, joten rantakohteita on tullut koettua ”lähietäisyydellä” Bangkokista.

Fakta on se, että Bangkok ei sijaitse lähelläkään rantoja, ja vaivaa joutuu näkemään.

Cha Am / Hua Hin

Matka Bangkokista Cha Amin / Hua Hinin seuduille kestää liikenteestä ja matkustustavasta riippuen noin 3 tuntia (matkaa noin 200km).

Cha Amin ja Hua Hinin rannat eivät ole jääneet mieleeni mitenkään henkeäsalpaavina, mutta ihan mukiinmenevinä kuitenkin. Paratiisimaisia maisemia näistä paikoista ei päärannoilta löydy, mutta jos veden äärellä oleilu yhdistettynä mukaviin pikkukaupunkeihin on houkutteleva vaihtoehto, Cha Am ja Hua Hin ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Seutu on myös bangkokilaisten suosittu viikonloppukohde. Koska kävin itse näillä seuduilla filmikamera-aikana, en onnistunut lisäämään postaukseen kuvia paikasta.

Kannattaa kuitenkin tutustua esimerkiksi Huge Passion for Life-Jennan postaukseen Cha Amista, josta saa hyvän yleiskuvan paikasta.

Koh Samet

178

Uskallan väittää, että jos lähes paratiisimaisia maisemia etsii muutamaa päivää pidemmälle breikille, on Koh Samet mielestäni tähän Bangkokista käsin katsottuna helpoin ja paras valinta. Se on lähempänä kuin Koh Chang ja Koh Mak (niistä lisää alempana), ja rannoissakaan ei ole sen suurempaa valittamista.

Tämän lähemmäs paratiisia Bangkokista tuskin pääsee.

Bangkokista pääsee bussilla  satamaan, josta lauttamatka saarelle. Olen käynyt paikassa viimeksi 10 vuotta sitten, jolloin saari oli melko rauhallinen. Minkähänlaista siellä tänä päivänä on?

Koh Chang

IMG_1556

Koh Chang ei sijaitse varsinaisesti Bangkokin ”lähimaastossa”, mutta se tarjoaa upeita rantoja ja saarielämää sitä kaipaavalle. Bangkokissa asuvat tuttuni suosivat Koh Changia sen upeiden rantojen ja vehreyden vuoksi, ja ovat valmiita taittamaan hieman pidemmänkin matkan päästäkseen niistä nauttimaan. Koh Changilta löytyy vilkkaampaa menoa (White Sand Beach) mutta myös paljon rauhallisempiakin kolkkia. Klong Praon ranta on jäänyt rauhallisena mieleen.

Bangkokista Koh Changille halaavan on matkustettava ensimmäiseksi Tratin kaupunkiin (busseja lähtee esimerkiksi Ekkamain bussiasemalta, lentäenkin pääsee). Tratin lähellä olevista satamista matka kohteeseen taittuu lautalla. Bussimatka Tratiin kestää noin 4-5+ tuntia pysähdyksen kanssa, ja lauttamatka satamasta Koh Changille noin tunnin. Eli aikaa on varattava ja aikataulun venymiset tulee ottaa huomioon, mutta väitän matkanteon olevan sen arvoista.

Koh Chang-postauksiini pääset tästä. Walleni.us-blogista voit lukea mielenkiintoisen 5 syytä valita Koh Chang -artikkelin.

Koh Mak /Koh Wai / Koh Kood

IMG_1424

Koh Mak

IMG_1627

Koh Wai

Tratista pääsee Koh Changille vaivattomasti, mutta pikaveneet ja satunnaiset lautat kuljettavat matkaajan myös Koh Makille, Koh Waille ja Koh Koodille. Jos etsit lomaltasi rauhaa ja upeita maisemia, suosittelen varauksetta näitä kulmia: itse ihastuin etenkin Koh Makiin. Syy on selvä – saari oli sesonkiaikanakin kohtuullisen rauhallinen, rannoilla oli väljää, luonto oli jokseenkin koskematonta ja ne maisemat… en voisi enempää suositella!

Verrattuna naapuriinsa Koh Changiin, Koh Mak on huomattavasti rauhallisempi ja ostos yms. mahdollisuuksia ei juuri ole. Iltaelämä on myös lähes olematonta ja siksi me Koh Makin valitsimmekin: halusimme matkaltamme totaalista rentoutumista ja tasokkaan hotellin, ja ne me saimme. Esimerkiksi Koh Changin White Sand Beach alkaa olla omaan makuuni jo ehkä hieman liian ”vilkas”, jos ranta- ja saarikohteiden pohjalta asiaa mietin.

Lue lisää Koh Makista täältä.

Mondemap-blogista löytyy myös juttua Koh Makista.

Pattaya (+Koh Larn yms)

IMG_1706

Pattaya Beach

SAM_0234

Koh Larn

Pattaya. Mielipiteitä jakava kaupunki, joka ei taatusti nuku koskaan. Pattaya sijaitsee rannalla, mutta totuuden nimissä: ainoastaan rannan takia en missään nimessä kaupunkiin matkustaisi. Lähietäisyydellä sijaitseva Jomtienin ranta on jo hieman mukavampi (rauhallisempi ainakin omien kokemuksieni perusteella), mutta silti: rantakohdetta, ainakaan idyllistä sellaista etsiessäni en näille suunnille matkustaisi.

Pattayan edustalla sijaitseva Koh Larn on jo himpun verran parempi esimerkki rantaelämästä, mutta suhtautuisin siihenkin varauksella jos aikaa ja halua on matkustaa muualle. Koh Larnilla harva yöpyy ja matkat taittuvat Pattayalta päiväseltään – siinä ei ole mitään vikaa ja matkanteko on kohtuullisen nopeaa, mutta paikka on usein täynnä ja matkaajan täytyy nähdä hieman vaivaa löytääkseen idyllisemmän poukaman (kuva yllä). Isompia rantoja, joissa on varjoja vieri vieressa, löytyy helposti.

Olen käynyt Pattayalla puolenkymmentä kertaa, mutta reissujen tarkoitus on ollut enimmäkseen golf. Eli aktiivilomaan yhdistettynä Pattaya voi toimia ainakin itselläni, ja esimerkiksi Koh Larnilla voi viettää satunnaisen vapaapäivän. Koh Sametille on tosin kohtuullisen lyhyt matka, joten ehkä suuntaisin sinne.

Mae Phim / Rayong / muutama muu ehdotus

Korviini on viime aikana kuulunut paljon juttua Mae Phimistä. En tiedä paikasta sen enempää, joten kommenttiboksi on avoinna. Sama juttu Rayongin alueen kanssa.

Sain vinkkejä aiheen tiimoilta muilta matkabloggaajilta, ja esiin nousivat esimerkiksi Prachuap Khiri Khan ja Ban Krut (Ban Krutista voit lukea lisää  Travellover-blogista). Tietysti jokainen päättää minne asti haluaa maateitse matkata ja mikä sopii aikatauluun, mutta molemmat näistä sijaitsevat kuitenkin kohtuullisen matkan päässä Hua Hinista.

Mitkä kohteet itse valitsisin? Koh Chang ja Koh Mak ovat mielestäni yksi parhaista vaihtoehdoista mikäli Bangkokista rannalle haikailee, ja haluaa lomaltaan paratiisimaisempaa fiilistä. Lähempääkin löytyy toki rantaa, mutta näiltä löytyy paratiisimaista fiilistä ja rentoa saarielämää. Muutaman tunnin lisä matkantekoon on näiden kohdalla sen väärti, jos aikaa vain on. Koh Sametia harkitsisin myös.

Oletko käynyt jossain mainituista kohteista, mikä fiilis jäi? Entä tiedätkö paikkaa, joka minulta jäi käsittelemättä? Vinkkaa kommenttiboksiin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Jokke perjantai, 27 syyskuun, 2019 at 04:52

  Pattaya viimeinen paikka mihin menisin Thaimaassa. Sieltä löytyy 100x parempaa paikkaa kun vähän viitsii käyttää aikaa niiden etsimiseen esim. (Internet : ))

 • Reply Johanna keskiviikko, 31 tammikuun, 2018 at 12:00

  Bang Saenia ei manita ikuna missään, vaikka se lienee lähin rantakohde bangkokista.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 1 helmikuun, 2018 at 12:35

   Tämä on hyvin totta muuten! Mä muistelen tutkineeni Bang Saenia, mutta valintani osui sitten muihin kohteisiin. Hyvä muistutus 🙂

 • Reply Merja torstai, 5 toukokuun, 2016 at 16:44

  Koh Sametilla olen käynyt vain päiväretkellä. Ihanat rannat mutta turisteja oli silloin minun makuuni liikaa. Rayongissa vietimme joulun ja vuoden vaihteen välisen ajan muutama vuosi sitten. Paikka oli todella rauhallinen. Rannalla kolme baaria/ravintolaa ja niissä kävimme vuorotellen. Hotellimme lähellä oli ravintola, josta hakivat asiakkaita hotelleista ilmaiseksi. Paikka oli kiva ja kävimme siellä pari kertaa. Vähän kauempana oli pihviravintola, jossa myös kerran piipahdimme. Siellä oli myös elävää musiikkia ja kun vietimme juuri silloin ystävämme syntymäpäiviä, hän sai onnitteluserenadin livenä 🙂 Kovasti sielläkin rakennettiin ja tänä päivänä alue varmasti eri näköinen. Tutustuimme matkalla myös suomalaiseen vanhempaan mieheen, jolla oli asunto hotellimme lähellä olevassa kerrostalossa. Hän kutsui meidät kylään ja kävimme katsomassa asunnon sekä talon yhteiset tilat. Hienoltahan siellä näytti ja melkein iski asuntokuume. Paikka oli kuitenkin liian syrjäinen meidän makuun, joten tuskinpa sinne uudestaan menemme. Kiva kokemus kuitenkin ja sillä reissulla ystäväpiirimme kasvoi lisää. Tutustuimme mukavaan pariskuntaan, jonka kanssa olemme pitäneet aktiivisesti yhteyttä ja pyrimme näkemään aina kuin mahdollista.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 6 toukokuun, 2016 at 15:10

   Rayongista on minullakin kuva todella rauhallisena ja idyllisenä kohteena. Joskus olen tainnut sen ohi ajaa auton kyydissä, mutta itse kohteessa en ole valitettavasti koskaan käynyt. Mitä olen ymmärtänyt, seutu kasvattaa suosiotaan ja moni asuu siellä talven yli ja jopa vakituisestikin. Ja miksikäs ei, kyllä minäkin Saksan talven vaihtaisin Thaimaan lämpööön:) Tuo on muuten ihanaa, kun ystäväpiiri kasvaa matkoilla! Usein tapaa ihmisiä, jotka ovat samanhenkisiä ja jotkut jäävät lähipiiriin pidemmäksikin aikaa. Muutamia tällaisia tapauksia on itsellänikin, ja muutamista aikanaan hostellissa tapaamistani henkilöistä on tullut ystäviä ja osan kanssa jaettiin asunto pari vuotta Lontoossa. Eli opetus: tutustu aina avoimin mielin uusiin tyyppeihin , koskaan ei tiedä. 😀

 • Reply Anu keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 21:36

  Me oltiin Koh Sametilla joulukuussa 2012, ja tykkäsin kyllä kovasti. Saaren pohjoisosa lähimpänä sitä satamaa oli aika turistisoitunut (sinne tehdään kai suoraan pakettimatkojakin) mutta me oltiin suurin osa ajasta etelämpänä, missä oli erittäin rauhallista. En muista enää sen rannan nimeä, jolla asuttiin, mutta ravintoloita siellä oli huikeat kolme ja ihmisiä vähän. Vesi oli kuin linnumaitoa ja bungalowin pihalla riippumatto. Haluan vielä joskus mennä tsekkaamaan, miten paikka on muuttunut. Nuo muutkin Thaimaan rantakohteet kyllä kiinnostaisivat – ja Bangkokistahan ei näkeminen ja tekeminen lopu kesken. 🙂

  • Reply lena torstai, 5 toukokuun, 2016 at 10:29

   Bungalow rannalla ja riippumatto, nyt alkaa kiinnostaa ::D Mulla jäi tosiaan tuosta Sametista tosi idyllinen kuva ensimmäisenä mieleen, mutta tietysti pitää ottaa huomioon että reissusta on 10 vuotta aikaa. Ja etsivä löytää, kun jaksaa vähän tehdä tutkimusta ja vertailla hotelleja / majoitusvaihtoehtoja. Pari hassua ravintolaa riittää aivan mainiosti ja paratiisimaisemat. kelpaa 😉

 • Reply Päivi keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 20:55

  Me lomailimme viime kesänä ensimmäistä kertaa Mae Phimissä ja koimme sen niin hyväksi, että sama kohde kutsuu jälleen kuukauden päästä. Kesällä Mae Phim oli ihanan rauhallinen kohde, viikonloppuisin oli enemmän hulinaa kun paikalliset turistit tulevat rannoille. Rannat oli roskaisia, joten meressä emme uineet. Onneksi vuokaratalossamme oli oma uima-allas ja asuinalueella isompi allasalue. Sivuvaunullisella skootterilla oli kiva ajella koko perheen kanssa.

  • Reply lena torstai, 5 toukokuun, 2016 at 10:27

   Tämä Mae Phim taitaa olla aikamoinen ”well kept secret”. 🙂 Jotain tuon tyyppistä olen merestä kuullut, mutta kyllä allas uimisen halut tyydyttää. Tykkän muutenkin tuollaisista asuinalueista Thaimasssa, jossa on yleinen allas ja palveluita – elämä on tehty vaivattomaksi!

 • Reply Meidän matkassa / Monna keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 20:12

  Koh Chang ja Ko Mak ovat omat suosikkini koko Thaimaasta<3 Viime uusi vuosi meni saarilla ja vaikka turistikauden pitäisi olla kovimmillaan, sai Makilla nauttia autipista rannoista, mikäs sen parempaa 🙂

  • Reply lena torstai, 5 toukokuun, 2016 at 10:23

   Hahaa, ihan samoilla linjoilla ollaan 🙂 Me oltiin Makilla maaliskuussa eli vielä sesongin aikana ja en tajua, miten siellä oli niin rauhallista. Ihanaa oli, vaikka oli sitten kiva kuitenkin siirtyä lepposien päivien jälkeen muualle vilinään.

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 3 toukokuun, 2016 at 19:25

  Kun kyselit postauksia Bangkokin lähellä olevista rantakohteista, unohdin Pattayan ihan täysin! Uuups, niin hyvin se siis jäi mieleen, vaikka taidettiin olla siellä viime talvena yhteensä jopa viikko ja parikin postausta taisin paikasta kirjoittaa 😀 Mutta kuten kirjoititkin, rannan takia en sinne menisi! Koh Makilla oli suuret suunnitelmat käydä, ihan pelkästään sen takia kun oon lukenut sun postauksia siitä, mutta ei päästy Koh Changia pidemmälle. Changille palaan vielä, ja ehkä sitten tsekkaan myös Makin!
  Kiitos linkkauksista 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 08:43

   No problem Terhi! Me oltiin kans viime vuonna Pattayalla pari yötä kun oltiin tulossa Koh Changilta ja saatiin ihan älyttömän hyvä diili Hard Rock hotellista… hotelli oli tosi kiva, mutta ihan lomailumielessä Pattaya ei ehkä ole se oma suosikki. Niin paljon muutakin nähtävää noilla suunnilla. Koh Chang on ihana, vilkkaampi kuin Koh Mak. Molemmissa omat, ihanat puolensa. 🙂 Meillä on just ensi talven kohteet suunnitteilla, ja esim Chang on aika vahvoilla!

 • Reply Noora tiistai, 3 toukokuun, 2016 at 18:23

  Samet on oman kokemukseni mukaan nykyään melko aktiivinen, rannat kyllä aivan paratiisimaisia! Väkeä ja aktiviteettia riittää. Mae Phim on päinvastaisesti todella rauhallinen (lukuunottamatta viikonloppuja, jolloin bangkokilaiset saapuivat autoineen ja musiikkeineen). Tekemistä ei juurikaan ole – hyvää ruokaa ja rentoutumista lukuunottamatta, mutta sellaiseen tarkoitukseen paikka on mainio! Rannan tuntumaan rakennetaan jatkuvasti lisää vuokrattavia taloja ja asuntoja, pääasiassa turistit ovat ruotsalaisia. Itse pidin kyllä paikasta, siellä on kotoisa tunnelma. Paikka on myös sijainniltaan hyvä, jos haluaa yhdistää esim. rauhallisempaa ja vilkkaampaa lomaa – Ban Phe’en, josta Sametin lautat lähtevät, on n. 30min bussimatka.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 08:41

   Kiitos Mae Phim-infosta Noora! Mä olen oikeastaan viime kuukausien aikana tutustunut tähän kohteeseen paremmin, ja sen suosio taitaa todella olla nousussa tällä hetkellä. Jos ei liikaa tekemistä kaipaa, niin varmasti paikka on hyvä – tykkään itse rauhallisemmasta Bangkokin hulinan jälkeen, ja kohde jossa ei ole paljoa aktiiviteetteja sopii hyvin. Joku blogini lukija sanoi muuten joskus, että esim Thaimaassa jos kohde on ruotsalaisten suosiossa, sen on oltava melko tasokas. Ruotsalaisturistit ovat vaativia ja heillä on rahaa käytössään, noin yleistyksenä.

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 3 toukokuun, 2016 at 17:54

  Pattaya on oikeasti tosi kiva kohde ja rannatkin olivat puhtaat ja viihtyisät. Lähtisin koska tahansa uudelleen. Pyörähdettiin myös tuolla Koh Sametilla ja olen samaa mieltä. Se on paratiisi!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 4 toukokuun, 2016 at 08:35

   Kyllä mäkin Pattayalle voisin uudestaan lähteä, lämpöä ja tekemistä riittää etenkin jos sen voi yhdistää aktiivilomaan 🙂 Mutta ehkä Koh Samet olisi se rantalomakohde, niin ihana saarifiilis siellä <3 Ahh… onneksi Saksassa on jo kesäkelit, muutenhan tässä tulisi hulluksi näiden kohdejuttujen kanssa 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.