Irlanti-viikko alkakoon!

IMG_3180

MIKÄ IRLANTI-VIIKKO?

Sain jokunen viikko sitten yhteydenoton Kohteena Maailma-blogin Ramilta ja Lähtöportin Mikalta, jotka molemmat ovat vannoutuneita Irlannin kävijöitä. He tiedustelivat, josko olisin kiinnostunut lähtemään mukaan heidän ideoimaansa, Pyhän Patrickin kunniaksi järjestettävään Irlanti-viikkoon, jonka aikana yhteensä kuusi bloggaajaa jakaa Irlanti-aiheisia jutuja niin blogeissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Emmin ensin, sillä en ollut varma riittääkö aika. Mutta sitten… muutaman Irlanti-jutun kirjoittaa enemmän kuin mielellään ja projekti kuulosti niin hauskalta, että halusin ehdottomasti mukaan!

MINÄ JA IRLANTI

Irlanti-viikko alkaa huomenna sunnuntaina. Osallistun tempauksella kertomalla kokemuksistani yksinmatkustamisesta Dublinissa, toista artikkelia hahmottelen vielä pienessä päässäni. Jotkut teistä saattavatkin muistaa, että kävin viime kesäkuussa blogireissulla (*yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa) Dublinissa ja kirjoitin kokemukstani ahkerasti blogiin. Silloin kovin aurinkoinen Dublin näytti parastaan ja opin paljon kaupungista: iloiset dublinilaiset hurmasivat minut täysin ja sain romutettua käsitykseni kalliista Dublinista. Kaupungissa voi lomailla myös järkevällä budjetilla. Tuolta reissulta kootut Dublin-jutut löytyvät täältä, ja jaan niitä somessa viikon mittaan. Vaikka Irlannin kokemukseni rajoittuvat muutamaan reissuun, maa on silti lähellä sydäntäni. Sen ihmisissä on jotain samaa skotlantilaisten kanssa – rentous ja välittömyys huokuu heistä. Maisemat ovat upeat ja nähtävää Irlannissa riittää. Pyhän Patrickin päivää on myös tullut juhlittua Skotlannissa vuosia sitten kera vihreiden puhallettavien kirveiden ja glitter-hattujen – jokin päivä olisi mahtava kokea tunnelma siellä missä pitäisikin, eli Irlannissa.

Kannattaa laittaa seurantaan tempauksen oma Facebook-sivu, jonne kaikki Irlantia koskevat jutut tulevat. Viikon aikana on luvassa paljon mielenkiintoisia Irlantiin liittyviä arvontoja kuten mm. tanssikurssi, lahjakortteja Irlanti-aiheisten kirjojen hankintaan ja hotellilahjakortti. Kirsikkana kakun päälle arvotaan yksi kahden hengen Irlannin matka!

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.–20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:
Tourism Ireland | O’Malley’s & Solo Sokos Hotel Torni | Booky.fi | inSpiral Dance Company | Suomi–Irlanti -seura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, maaliskuu 13, 2016 at 18:44

  Voi miten hauska idea! Innolla jään seuraamaan Facebook sivua ja siellä olevia postauksia 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, maaliskuu 14, 2016 at 13:04

   Hei mahtava kuulla että tykkäät! 🙂 Mä julkaisen oman juttuni huomenissa, ja toisen loppuviikosta!

 • Reply Merja sunnuntai, maaliskuu 13, 2016 at 07:52

  Tämäpäs sattui sopivasti. Suunnitelmissa on ensi kesälle muutaman päivän reissu Dubliniin ja Irlanti-viikon antimista saan nyt hyviä vinkkejä. Kiva olisi viettää yksi päivä Dublinin ulkopuolella, jos junalla/bussilla jonnekin järkevästi pääsee. En ole itse vielä aktivoitunut sen enempää reissun suunnitteluun, mutta olen nyt pelkkänä korvana ?

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, maaliskuu 13, 2016 at 08:22

   Hei no ajoitus ei olisi kertakaikkiaan parempi voinut olla! 🙂
   Käyhän liittymässä tuonne fb-sivulle niin saat tiedot uusista jutuista ja toki postauksia seuraamalla voi voittaa vaikka sen matkan 😉 Mulla on paljon Dublin-juttuja, kuten monilla muillakin osallistujilla – esim Dun Laoghaire ja Howth kannattaa pitää mielessä jos päivän reissua Dublinin ulkopuolelle miettii. Itse pidin kovasti DL:stä, monet kehuvat Howthia tosi paljon. Mua kiinnostaisi Irlannin länsirannikko tosi paljon nyt, katsotaan katsotaan..

  • Reply Mika / Lähtöportti maanantai, maaliskuu 14, 2016 at 07:29

   Dublinista on tarjolla paljon hyviä päiväretkimahdollisuuksia. Rannikkoa pitkin kulkevalla Dart-junalla pääsee todella helposti moniin kivoihin kohteisiin, Lenan mainitsemien lisäksi vaikka Malahiden linnaa katsomaan. Yksi vaihtoehto on myös käydä bussilla Glendaloughissa, jossa voi kävellä upeissa maisemissa.

  Leave a Reply