Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keski-Euroopan suomibloggaajien treffit Aachenissa

Mennyt viikonloppu oli yksi hauskimmista Saksan maalla pitkään aikaan. Minä ja neljä muuta suomalaista Saksassa, Belgiassa ja Luxemburgissa asuvaa bloggaajaa matkasimme Saksan Aacheniin viettämään viikonloppua – kuten Eau de Cologne-blogin Johanna asian sopivasti ilmaisi, sokkotreffien merkeissä. Emme olleet tavanneet koskaan toisiamme livenä, joten sokkotreffithän ne olivat jos jotkin. Valitettavasti yksi oli joukosta poissa sillä Ajatuksia Saksasta-blogin Oili ei päässyt sairastumisen vuoksi mukaan, mutta nämä treffit tuskin jäävät viimeisiksi ja saamme koko porukan kasaan. Mukana olivat Johannan lisäksi Viisikymppiä Lasissa-blogin Aino Luxemburgista, Lempipaikkojani-blogin Jonna Kölnistä ja Laura’s Itinerary-blogin Laura Belgian Antwerpenistä.

IMG_5646

IMG_5575

Viikonlopun kaksi pääpointtia

Viikonlopusta jäi mieleen monta asiaa, mutta kaksi päällimmäisenä: on ihan mahtavaa reissata samanhenkisessä porukassa – eikä haittaa, ettette ole koskaan tavanneet. Sokkotreffeille harvemmin ilmoittautuu henkilöitä, jotka eivät ole kiinnostuneita pienestä seikkailusta ja uusien ihmisten tapaamisesta. Eli kiitos jokaiselle paikalla olleelle, reissu oli yksi hauskimmista pitkään aikaan!

Toisekseen, ymmärsin Aachenissa että Düsseldorf ei ole sama asia kuin koko Saksa (shocker shocker!). Düsseldorfia tullaan tuskin koskaan palkisemaan kauneudestaan tai arkkitehtuuristaan, mutta Aachen pääsi yllättämään. Valaistuin suorastaan kun ymmärsin, että ihan meidän lähellä sijaitsee näin kaunis kaupunki. Ei se Saksa niin ruma olekaan, kuin olen pikku päässäni kuvitellut (huom: en ole juurikaan matkustanut Saksassa). Ihana keskusta vanhoine rakennuksineen sai minut huokailemaan ihastuksesta (säilyi ilmeisesti D’Dorfia paremmin toisen maailmansodan kourissa) ja plussaa Aachenille myös siitä, että lauantai-iltana kaupunki ei ollut tupaten täynnä. Porukkaa oli liikenteessä sopivasti, muttei liikaa. Tästä minä pidän.

IMG_5604

IMG_5570

12787581_10154029473973573_1304934000_o

 Kiitos kuvasta Laura!

Ruokaa, ruokaa

Aachenin reissu oli aikalailla ruokailupainotteinen. Saavuimme lauantaina kaupunkiin noin yhden aikaan, ja suuntasimme hetimiten lounaalle. Johanna oli varannut pöydän Aachenin keskustassa sijaitsevasta mainiosta lounaspaikasta, LivingRoomista, ja nautimme siellä herkullisen lounaan. Parannettiin maailmaa ja tutustuttiin toisiimme.

IMG_5568

LivingRoomista lähdimme hetken huilille hotellille (kiitos taas Johanna varaamisen hoitamisesta), joka oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Teimme huonejaon, ja huonekaverikseni valikoitui Jonna. Tarvttiin lyhyt huili ja kaikki me leidit olimme valmiit tutkimaan kaupunkia tarkemmin. Kiertelimme kaupungilla, kuvasimme (runsaasti) ja piipahdimme perinteisessä saksalaisessa pubissa, Kultaisessa Yksisarvisessa, drinkeillä. Eihän kultaista yksisarvista nyt vaan voi ohittaa, eihän?

IMG_5599

IMG_5616

Yksisarvisen jälkeen alkoi pian olla taas ruoka-aika – Oili oli tehnyt varauksen hyvät arvostelut saaneeseen Ratskelleriin aivan Aachenin kirkon kupeeseen. Paljon kehuttu ravintola, kolmen ruokalajin ateria, ja idyllinen sisustus, siinäpä oivat ainekset onnistuneeseen ravintolakokemukseen. Saksassa kun ollaan, niin hinta ei päätä huimaa – kolme ruokalajia kustansivat 45€. Eikä jäänyt nälkä, annokset olivat saksalaisen reippaat ja viimeisen kanssa olikin aikamoinen taistelu.

Seuraava aamu

IMG_5634

Aachenin aamu valkeni sunnuntaina kauniina, vaikka jokseenkin kylmänä. Oli jopa vähän sellainen innostuneen keväinen fiilis, kun katseli ikkunasta avautuvaa maisemaa.

Koska olimme syöneet koko lauantain kohtuullisen hyvin, olisi ollut hölmöä jättää hyvä flow-tila siihen. Eikun sunnuntai-aamuna kahvittelun jälkeen brunssille, jonne oli paikat varattu etukäteen – ja hyvä niin, sillä paikka oli tupaten täynnä. Tein viikonlopun aikana huomion, että saksassa syödään ihan perusteellisesti, ja tämä brunssi todisti teoriani täysin. Ensin oli tarjolla ns. aamupalamainen brunssi ja siihen päälle jälkkärit. Kamoon, niin paljon kakkua kuin napa vain vetää! Suomileidit olivat aika ähkyssä tämän jälkeen, mutta tottuneemmat naapuripöydän paikalliset nähtävästi eivät. Olimme täysin tietämättömiä, että tarjolla oli aamiaisen lisäksi vielä lämmin lounas, mutta eipä sitä olisi kyllä grammaakaan ruokaa vatsaan enää mahtunut. Lämmintä ruokaa siihen aamupalan päälle niin paljon kuin jaksaa syödä, eipä siinä varmaan loppupäivänä tuo naapuripöydän väki nälästä kärsinyt. Ja hintaa koko komeudella oli noin parikymppiä per naama, I like.

Kaikenkaikkiaan takana oli erittäin onnistunut viikonloppu, mahtavaa seuraa ja mainiota ruokaa. Eipä sitä ihminen muuta hyvään reissuun tarvitsekaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Terhi tiistai, 8 maaliskuun, 2016 at 12:53

  Hienoa että saitte treffit tehtyä! Mä seurasin suunnittelua vähän kateellisena minkä muuttopuuhiltani ehdin. Jos Lontoon bloggaajille on tulossa samanlainen tapaaminen, täytyy mennä paikanpäälle.

  Kyllä se Saksa siitä ja jossei, niin pääseehän sieltä ennen pitkään poiskin, ellet sitten mene miestä vaihtamaan 😉 Kohta tulee kivan aurinkoinen ilma, ehkäpä kaikki näyttää sitten vähän kivemmalta!

 • Reply laurasitinerary perjantai, 4 maaliskuun, 2016 at 20:37

  Kiitos vielä reissuseurasta! Oli tosi kiva tavata! 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:54

   Kiitos itsellesi Laura!! 🙂 Oli tosi ihana tavata, nähdään taas pian!! :

 • Reply Saana · Live now – dream later perjantai, 4 maaliskuun, 2016 at 20:18

  Melkein kävin Aachenissa D’dorfissa asuessa, mutta en ihan. Vuonna 2007 tein työharjoittelun Espanjassa, ja tutustuttiin silloin kolmeen saksalaisherraan, jotka olivat Aachenista kotoisin. Lupasin joskus mennä käymään vierailulla, ja D’dorfissa tajusin, kuinka lähellä Aachen olikaan. Jostain kumman syystä ei 7 vuotta myöhemmin yhteyden muodostaminen ollutkaan enää niin helppoa, vaikka Facebook-kavereita oltiinkin ko. herrojen kanssa! 😀 Näiden kuvien myötä kyllä harmittaa, etten mennyt käymään. Muutenkin vähän harmittaa, etten matkustanut Saksassa sen enempää, puoli vuotta hurahti ohi niin hurjan nopeasti. Mutta hei, teillä alkaa kesä kohta tekemään tuloaan. Kaksi vuotta sitten roudattiin jo ennen maaliskuun puoltaväliä sohva parvekkeelle ja juotiin sangriaa auringonpaisteessa 20 asteessa. Eiköhän se dorffikin sieltä ala parhaat puolensa näyttää kevään edetessä! 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:53

   No tämä – yleensä täällä on kuulemma tosi lämmintä maaliskuussa. 😀 Poikkeus vahvistaa säännön, eikö vaan! Mä tykkäisin auringonpaisteesta ja parvekkeesta just nyt! Mutta kevään tullen tää kaupunki varmasti herää vielä enemmän eloon – tosin todettakoon, että olipa muuten kaunista kun kaupunki vaipui lumen alle! Hei ens kerralla kun tuut D’Dorfiin niin Aacheniin sitten, tiiän kyllä miten hankala on ottaa johonkuhun viesti fb kautta, kun ei ole ns. jutellut hetkeen. Näitä nykyajan some-vitsauksia 😀

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 23:53

  Tärkein kysymys: kai kävitte katsastamassa katedraalin? Maailmanperintökohde hei!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:49

   Siellä tuulikaapissa käytiin 😉 5min aikasemmin ja oltas päästy sisälle!

 • Reply Johanna / Eau de Cologne torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 21:41

  Soosia ja muusia -reissulle sitten ensi kerralla ?

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 18:37

  Hei hei hei nyt vihdoin mies kainaloon ja visiiteille muihinkin kivoihin saksalaismestoihin – on täällä todistetusti nättiäkin kun poistuu suurten (ja usein pienempienkin…) kaupunkien keskustoista 😉

  Vau, onpa toi Aachenin tuomiokirkko iso! Oon toki kuullut että Kölnin tuomiokirkko on VALTAVA, mutta kyllähän toikin aika massiivisena pilkistelee tuolta talojen väleistä.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:44

   Siis se kirkko oli ISO! Jos oltais päästy sisällekin asti niin varmaan vielä vaikuttavampi ::D Mä oon tässä yrittänyt tutkia mielenkiintoisia kohteita Saksassa ja niitä riittää – osa on tosin etelässä ja Berliini toki on mielenkiintoinen. Pikkupaikat kiehtoo mua tosi kovasti, viihdyn niissä jopa paremmin kuin isoissa 🙂

 • Reply Marimente torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 18:16

  Mahtava seura ja mainio ruoka on juurikin passeli resepti viikonlopulle! Ja oi tuota brunssia 🙂 Aachen on mulle melkein täysin tuntematon kaupunki, mutta kuvien ja kuvauksen perusteella kuulostaa symppikseltä.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:42

   Mulle oli kans todella tuntematon kaupunki, mutta tosi kiva yllätys löpuinviimein. Ihana ja pieni vanhakaupunki on yleensä itsessään nähtävyys, ja pikkuravintolat sai mut viihtymään tosi hyvin. Olis hauska järjestää Euroopan laajuinen miitti 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 16:31

  Tuleepa jotenki Salzburg mieleen joistakin noista kuvista! Mutta sehän onkin ihan Saksan rajalla Itävallassa. Mie kuolaan ruokakuville… Pääsispä tuollaiselle herkuttelulomalle pian!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:40

   Tänne vaan Maarit, et jää nälkäiseksi tässä maassa 😉 Tiiän jo pari hyvää ravintolaa missä tykkäisit käydä!!

 • Reply Kati torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 15:14

  Perus saksalaista meininkiä siis Brunssilla. 🙂
  Hienoja kuvia ja kiva esittely kaupungista.
  Terkut Etelä-Saksasta, kirjoittelen blogia http://suomalainenimallgau.blogspot.de/

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:35

   Kiitos Kati!! 🙂 Saksalainen brunssimeininki on täys kymppi, mä tykkään. Käyn tsekkaamassa sun blogin, kiitti linkistä 🙂

 • Reply Aino Salminen torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 14:02

  Keskeiset teemat hyvin kiteytetty sinunkin jutussasi, Leena! Oli aivan mahtava viikonloppu todellakin, ruokaa -juomaa-juttelua. Ja miten meitä onnistikaan sään suhteen ? Naapuripöydän eläkelästen muusi ja soosi -orgiat kakkubrunssin päälle saivat minunkin leukani loksahtamaan auki. Siinä mentiin teemalla ”koko rahan edestä” ?

  • Reply jujukas torstai, 3 maaliskuun, 2016 at 15:49

   Ha ha, tähän pyritään mekin sit seuraavalla reissulla. Harjoitus tekee mestarin vai miten se menee 😀

   • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 13:34

    Siis huhhuh sitä ruoan määrää! Mä en kertakaikkiaan vaan ymmärrä miten sitä ruokaa upposi niihin herroihin niin paljon. Huh. 😀 Hei uutta reissua kehiin asap!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.