Netitön elämäni ja karnevaalit

Pahoittelut näin heti alkuun hiljaiselosta, olemme juuri muuttaneet pysyvämpään asuntoon ja netti ei valitettavasti vielä toimi. Sen piti toimia jo torstaina, mutta ilmeisesti asentajat olivat jo sen verran karnevaalitunnelmissa, että ketään ei näkynyt eikä kuulunut. Alan käydä asian tiimoilta hieman (lue: erittäin) hermona, varsinkin kun on töitä tehtävänä, ja jos saksaa osaisin paremmin niin lähtisi puhelu jos toinenkin palveluntarjoajalle. Mutta koska en osaa, joudun tyytymään kohtalooni.

Ja nyt aiheeseen, eli niihin karnevaaleihin.

Viime maanantaina juteltiin #matkachatissa karnevaaleista, jotka valloittavat parhaillaan Manner-Eurooppaa. Karnevaalikausi on alkanut ja taitaapa olla se jo loppumassakin, mutta yksi asia on varmaa: siitä otetaan kaikki ilo irti. Saksassa lähiseutuni kaupungeista Düsseldorf ja Köln ovat kuuluisia karnevaalihumustaan (Köln etenkin) ja ainakin myös Italiassa vietetään parhaillaan myös karnevaalikautta. Kertokaas te jotka tiedätte, missä muualla juhlat ovat ylimmillään?

En ole koskaan ollut perinteisillä karnevaaleilla. Ensimmäisenä mieleeni tulevat tietenkin Rion kuuluisat karnevaalit, ja sen jälkeen Saksan vastaavat. Minun piti jopa hetki miettiä tuota karnevaalijuttua kun aihetta Annikan ja Jennin kanssa puuhasimme: olisiko minulla mitään sanottavaa aiheeseen? Asiaa kuitenkin löytyi kohtuullisesti, ja chatin aikana ymmärsin myös että kyllähän Suomessakin on karnevaalin tapaisia juhlia. Niitä kutsutaan vain eri nimillä: meillä on muunmuuassa laskiainen ja vappu. Ainakin näin hyvin lyhyen tutkinnan perusteella Dusseldorfin karnevaalit ja Suomen vappu muistuttavat jollain tapaa toisiaan. Nautitaan olosta ja otetaan juhlasta kaikki ilo irti, ainakin aikuisten kesken. Saksassa tosin lapsetkin ovat kiinteä osa karnevaaliriehaa. Niin tai näin, karnevaaleja on monenlaisia.

K1: Mitkä ovat parhaat karnevaalit, joissa olet käynyt? Vai haaveiletko jostain tietystä karnevaalista?

Haaveilen tietenkin Rion karnevaaleista itse, ne ovat tosiaan ensimmäisenä mielessäni kun karnevaaleista jutellaan. Copacabana on myös paikka, jonka haluan edes kerran nähdä. Barry Manilow’n Cobacabana-biisi on kultaa!

K2: Mikä on hauskinta karnevaalitraditiossa?

Ilo ja rentous ehdottomasti, mikäli minulta kysytään!

K3: Mikä on oudoin karnevaaliperinne, johon olet törmännyt?

Kaikkea sitä näkee ja kuulee. Ihan mahtava lisä nämä kuvat, kiitos kaikki kuvien lähettäjät!!

K4: Onko sinulla tapana pukeutua karnevaaleja varten?

Pukeutuminen on yksi parhaista jutuista juhlissa, jos minulta kysytään! Taisi muutama muukin olla samaa mieltä.

K5: Paras vinkkisi karnevaaleille matkustavalle? Tai jos et ole käynyt, mitä haluaisit tietää?

Seurasin itse tätä osiota hyvin tarkkaan, sillä en ole tosiaan kovinkaan kokenut karnevaalikävijä. Olen vain yhden kerran Suomenkin vappua juhlinut, ja muutkin juhlallisuudet ovat jääneet vähemmälle. Tosin Thaimaan Songkran on muutaman kerran tullut koettua. Onneksi muut olivat kokeneempia karnevaalikävijöitä ja hyviä ideoita riitti!

Ja kun kerran matkailusta puhutaan, niin asiat tuuppaavat rönsyilemään. Tässä hyvä esimerkki, peukut tälle!

…. ja saatiinpa vakioporukkaa mukaan myös astetta eksoottisemmasta paikasta, edes hetkeksi!

Ja koska tämä kooste on yllämainituista syistä noin viikon myöhässä, pääsen tähän loppuun mainostamaan tämän illan chatia. Tulehan mukaan klo 20.00 Suomen aikaa, jutellaan talvi- eli lumilomista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Rg torstai, helmikuu 11, 2016 at 14:21

  Asun Sveitsissä ja täällä on myös karnevaalikulkueita. Basel ja Luzern ovat kuuluisia kulkueistaan. Rion karnevaaleja en ole koskaan halunnut nähdä, mutta Venetsian karnevaaleja olisi kiva olla paikan päällä seuraamassa.

  • Reply lena torstai, helmikuu 11, 2016 at 14:39

   Sveitsissä oli tosiaan varmasti kivat karnevaalit myös, mä olen itseasiassa tainnut kuulla noista Baselin kulkueista ohimennen! 🙂 Venetsia on täälläkin haaveissa, mä tykkään Italian meiningistä (vähän kerrallaan haha) ja ne karnevaalit olisivat varmasti unohtumaton kokemus!

 • Reply jujukas/Lempipaikkojani tiistai, helmikuu 9, 2016 at 08:27

  Kölnin karnevaalit ovat tosiaan meidän perheen mieleen, koska sen vieressä asutaan 😀 Me emme kuitenkaan ole kertaakaan olleet seuraamassa Kölnin Rosenmontagin pääkulkuetta, vaan olemme ”tyytyneet” lasten kanssa pienempään oman keskustamme kulkueeseen. Joka sekin on tosi kiva! Meidän karnevaalikokemuksista voi lukea täältä https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/02/04/kolnin-karnevaalit/ Kölnistä siis löytyy kulkueita useammalle päivälle, vielä tänään tiistainakin esimerkiksi Dellbruckin kaupunginosassa on kulkue.

  Mä olen muuten myös aina miettinyt, että suomen vappuun on otettu mallia näistä Kölnin karnevaaleista 🙂

  • Reply lena tiistai, helmikuu 9, 2016 at 11:13

   Mua olis vähän kiinnostanut nuo karnevaalit mutta eilen piti tehdä töitä niin sekin jäi – täällä meillähän ne karnevaalit peruttiin eiliseltä myrskyn takia. 🙁 Harmi homma. Ne on muuten tosi kivoja ne kaupunginosien kulkueet, pientä mutta niissä on fiiilstä. Meidän talon edestä käveli jokseenkin känninen (lue: iloinen) seurue sunnuntaina kaljavaunun ja kaiuttimen kanssa haha. Tuli ihan vappu mieleen!

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, helmikuu 8, 2016 at 17:22

  Täällä olisi huomenna Mardi Gras, karnevaalit jenkkityyliin, ja olen miettinyt, pitäisikö sitä lähteä jonnekin juhliaman. Nyt tosin tuli vielä astetta isompi syy juhlaan, sillä samaten huomenna järjestetään Denver Broncosien kulkue, kun menivät voittamaan ”jalkapallon maailmanmestaruuden”… siis käsimunan, eikä tiimejä ollut kisassa kuin USAsta, mutta mitäs me termeistä. 😉

  • Reply lena tiistai, helmikuu 9, 2016 at 08:01

   Tuo Super Bowl taitaa olla kyllä aika huge juttu siella 😀 Hauskaa, että voitto tuli kotikonnuille! Vaikka mä en urheilua nyt ihan kauheasti seuraa itse, olisi tuollainen tapahtuma hauska kokea. Joko Super Bowl tai se juhlinta jälkeenpäin voittajajoukkueen kesken. Ja miksei Mardi Gras myöskin, mä oon aina ollut jokseenkin utelias sen suhteen!

 • Reply Unelmamaja maanantai, helmikuu 8, 2016 at 13:06

  Voi, sydän itkee oikein verta nyt karnevaaliaikaan, kun ei itse pääse mukaan hulinoihin. Itse liputan ehdottomasti Brasilian karnevaalien puolesta, mutta nyt voidaan unohtaa näytösmäiset Rion sambakarnevaalit, puhun nimittäin Brasilian ensimmäisen pääkaupungin, Salvadorin karnevaaleista. Noita kinkereitä on tituuleerattu maailman suurimmiksi katujuhliksi. Sambakarnevaalit kun on enemmän sellaiset seurattavat, Salvadorissa puolestaan kansa on se, joka tekee juhlan. Kaduilla tanssii ja musisoi miljoonat ihmiset. Kuten chatissakin mainittu, kannattaa mukaan ottaa vain tarpeellinen. Itse sain lahjaksi alushousut, joissa oli häpykummun päällä vetskarillinen pikkutasku, johon sai heitettyä esim. avaimen ja hätävararahat jemmaan. Mitään varkauksia kohdalleni ei onneksi sattunut, varmasti juurikin sen takia, etten kantanut mukana mitään varastamisen arvoista.

  Haluaisin ehdottomasti kokea Salvadorin karnevaalit vielä uudestaan, ja kai se turistinomaisempi sambakarnevaalikin kuuluisi käydä kokemassa 🙂 Myös Kölnin karnevaalit houkuttaa.

  • Reply Unelmamaja tiistai, helmikuu 9, 2016 at 07:22

   Äsken tuli taas vaihteeksi Facebookin feedissä vastaan materiaalia Salvadorin karnveaaleilta: https://www.facebook.com/bahia.noticias/videos/1037992146243793/

   Aika kreisiä!

   • Reply lena tiistai, helmikuu 9, 2016 at 07:56

    Kiitti linkeistä ja vinkeistä Sanna!! Ihan mahtavalta kuulostaa tuo Salvador ja karnevaalihuuma. Rio kiinnostaa ehdottomasti, koska no… ne kai on ne kaikkein kuuluisammat, mutta Salvadorissa pääsee kai hyvin näkemään paikallisempaa fiilistä? Helpolla pääsee kun ei taida ottaa mitään mukaan, eli ei sitten ole varastettavaakaan. Haluun Brasiliaan! Ja Kölninkin karnevaalit olisivat olleet tosi jees, ne tosin järjestettiin eilen minimivolyymilla – täällä Dusseldorfissa koko loppukulkue peruttiin myrskyn takia.

  Leave a Reply