Odotukset Matkamessuista (+lippujen voittajat)

MATKAMESSUT 2016

Eräs ulkomailla asumisen ongelmista on se, että jää usein pois koti-Suomessa tapahtuvista tapahtumista ja tapaamisista. Totta puhuen tämä ongelma olisi olemassa silloinkin, jos asuisin Kuopiossa (suuri osa tapahtumista järjestetään Helsingissä), mutta ainakin mielessä tuo ongelma on ulkomailla ollessa hieman suurempi. Etenkin kun puhutaan matkabloggaamiseen liittyvistä tapahtumista ja kutsuista.

Nyt otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja päätin matkustaa Helsinkiin vartavasten, onhan siellä tulevana viikonloppuna meneillään yksi Suomen (ja Pohjoismaiden) suurimmista matkatapahtumista, Matkamessut. Viime vuonna Taipeista Helsinkiin lentäminen näiden parin päivän vuoksi olisi ollut järjetöntä, joten odotan tämän vuoden tapahtumaa innolla. Ja mielenkiinnolla, hieman uteliaana.

Omat messukokemukset

Omaan alaan ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvät messut ovat lähes poikkeuksetta mielenkiintoisia. On kiva kierrellä ständiltä toiselle, haaveilla, tavata samanhenkisiä ihmisiä ja kartuttaa omaa ammattitaitoa. Olen vieraillut pienemmissä matkailutapahtumissa esimerkiksi Lontoossa, mutta vain ja ainoastaan matkailuun liittyvillä messuilla en ole koskaan ollut. Yleisesti puhuen, messut ovat mielessäni ihan mielenkiintoinen juttu kunhan aihe kiinnostaa, mutta niihin liittyy hieman persoonattomuutta. Suuri hallitila loistelamppuineen, täynnä pieni valkoisia koppeja joita ständeiksikin kutsutaan. Hieman ohjelmaa siellä täällä, näin minä suomalaiset messut näen. Okei, kokemukseni perustuu suurelta osin messukokemuksiin 2000-luvun alun Kuopiosta, joten kokemukseni taitavat olla vähän päivityksen tarpeessa.

Ehkä tämän aiemman kokemuspohjani perusteella odotukseni tulevista messuista ovat aikalailla katossa. 2000-luvun alusta on 10-15 vuotta aikaa, ja siinä ajassa ehtii moni asia ottaa harppauksen. Matkamessut ovat muutekin aihe, joka kokoaa yhteen kansainvälistä ja idearikasta porukkaa. En millään jaksa uskoa, että kyseessä on tylsä tapahtuma ja uskon myös että esillepanoon on panostettu. Ainakin messuohjelman mukaan tapahtumaa ja puheenvuoroja on jos jonkinmoista ja mitä olen aikaisempina vuosina paikalla olijoiden kuullut kertovan kyseessä on mielenkiintoinen tapahtuma jossa on hyvä meno.

Mitä minä messuilta odotan?

Matkamessut3-1

Odotan erittäin paljon mielenkiintoisten maiden pisteisiin tutustumista ja ajatustenvaihtoa. Mielenkiintoisiin maihin kuuluvat tällä hetkellä Karibian maat, sekä Aasiasta Japani sekä Etelä-Korea. Mielenkiinnolla odotan, onko rakastamallani Taiwanilla mitään tarjontaa messuilla. Toivotaan, että on, olisi kiva saada kontakteja Taiwanin matkailun puitteissa työskentelevistä ja kuulla heidän ajatuksiaan Taiwanista matkakohteena. Onhan Taipei maailman designpääkaupunki tänä vuonna ja Mondokin on listannut Taipein tämän vuoden must-kohteeksi!

Mitäs muuta minä sitten odotan?

Odotan inspirioivaa fiilistä, josta ammentaa ajatuksia ja uutta intoa bloggaamiseen.

Odotan ammattilaispäiviä ja sitä, että voin vaihtaa ajatuksia muiden bloggaajien, toimittajien ja alan ammattilaisten kanssa.

Odotan bloggaajien ja toivottavasti lukijoidenkin tapaamista, sekä tietenkin kaikkea ohjelmaa jota on järjestetty. Torstain kalenteri on lähestulkoon täysi, kuten myös torstai.

Odotan verkostoitumista alan toimijoiden kanssa ja uusia kontakteja, jotka voivat parhaimmillaan avata ovet yhteistyöhön joka hyödyntää molempia osapuolia.

Odotan myös mielenkiinnolla Radisson Blu Plazan hotellikokemusta, jonne majoitun Pää Pilvissä-blogin Maaritin kanssa.

Mitä minä en odota?

No sitä pakkasta! Düsseldorfissa oli tänään kuusi astetta pakkasta ja se tuntui pieneltä maailmanlopulta. Helsinkiin luvattiin ke-to yöksi -20c ja Kuopiossa oli tänään 30 astetta pakkasta, joten siinäpä sitä sitten vedetään kalsareita toistensa päälle.

Messulippujen voittajat!

Royal Caribbeanin lahjoittamat messuliput taannoisesta giveawaysta voittivat Marja, Katja, Eve, Mari sekä Hanna. Paljon onnea, osallistujille on ilmoitettu henkilökohtaisesti ja liput ovat matkalla.

Ps. Älkää unohtako matkabloggaajakollegoideni järjestämää Travelbloggers give back-hyväntekeväisyystempausta, jossa kerätään rahaa Nepalin kastittomien hyväksi. Lisätietoa tempauksesta löytyy mm. Inkan Archie gone Lebanon blogista!

Ja nyt te messuilla kävijät, kertokaa minulle mitä siellä kannattaa tehdä ja nähdä? Toivottavasti tapaan mahdollisimman monet teistä siellä ruudun toisella puolella olijoista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Merja keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 18:48

  Kävin Matkamessuilla ensimmäistä kertaa reilut 10 vuotta sitten. Ajatuksena oli silloin löytää joku hyvä matkatarjous, jolla perheen kanssa reissuun. No, sellaista ei valitettavasti löydetty, kun me etsimme reissua viikoille, jolloin lapsilla ei olisi ollut koulua. Kaikki hyvät tarjoukset olivat silloin korkea sesongin ulkopuolella. Messuilla on tullut käytyä sen jälkeenkin, mutta messutarjouksia en sieltä enää metsästä. Mutta esim. karttoja olen napannut maiden osastoilta mukaan ja kiva käydä juttelemassa ja hakemassa vinkkejä & inspistä. Kerran juttelin erään Balilla asuvan suomalaisen kanssa ja hän sai minut vakuuttuneeksi, että Bali on nähtävä. Vielä en sinne ole päässyt, mutta ehkäpä some day 🙂 Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa messuilla töissä ja nyt uudestaan. Tiskin toiselta puolelta messut näyttävät hieman erilaisilta mutta ainakin viime vuonna messukävijät olivat iloisella tuulella, joten ständillä seisominen ei tuntunut niin raskaalta. Tauoilla ehtii kiertää ne mielenkiintoisimmat tiskit ja ostaa metrilakua 🙂 Harmi kun et ole enää viikonloppuna paikalla, olisi ollut kiva nähdä!

  • Reply lena maanantai, tammikuu 25, 2016 at 15:16

   Merja, pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Olin ihan varma että kävin kaikki kommentit läpi ke-iltana, mutta näköjään mieli teki tepposet. Harmi tosiaan että ei tällä kertaa nähty aikataulujen vuoksi, olisi ollut hauska jutustella niitä näitä 🙂 En itse kiinnittänyt huomiota messutarjouksiin, mutta ainakin Turkish Airlines mainosti 199€ lentolippuja Istanbuliin. Tosin väittivät ovh:n olevan 720€, mikä omaan korvaani kuulostaa aika kovalta, eli tiedä sitten siitä messutarjouksesta… itsellä tarttui aika paljon krääsää mukaan, mutta osa oli jopa ihan hyödyllistä mm. Japan Airlinesin ostoskassi 😀 Toivottavasti oli kivat messut, millainen fiilis jäi?

 • Reply Maarit keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 03:54

  En osaa antaa oikein vinkkejä messuille, itse piipahdin siellä viimevuonna ekaa kertaa ja tänä vuonnakin minun vierailu jää vain lauantaille. Tuli yllätyksenä, että sinulle vierailu on ensimmäinen. Ajattelin, että olet jo ihan konkari näissä! Toivottavasti tavataan!

  • Reply lena maanantai, tammikuu 25, 2016 at 15:14

   Ihan ekaa kertaa juu tuolla messuilla olin. Hauska tapahtuma 🙂 Harmi kun ei nyt nähty, mutta ymmärrettävää kuitenkin! Toivottavasti ensi vuonna 🙂

 • Reply Ritva-Liisa tiistai, tammikuu 19, 2016 at 21:58

  Moi! Mitkä päivät olet messuilla paikalla mssä pisteissä olet tavattavissa? Toivottavasti olet vielä viikonloppuna! Itse aion olla tutkimass standeja koko lauantain.

  • Reply Lena / London and beyond keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 20:23

   Moikka Ritva-Liisa! Olen messuilla perjantaihin asti jolloin matkaan Kuopioon. Harmi kun mennään ristiin, olisi ollut tosi kiva nähdä ja vaihtaa kuulumisia! Kivaa ja inspiroivaa lauantaita, palataa asiaan messufiilisten tiimoilta 🙂

 • Reply Susanna tiistai, tammikuu 19, 2016 at 20:54

  Kävin pari vuotta sitten matkamessuilla ja erityisesti tykkäsin Kreikkaosastosta, siellä oli muistaakseni maistisina oliiveja yms. tykkäsin myös jostakin Karibiaosastosta taisi olla Kuuba

  • Reply Lena / London and beyond keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 20:20

   Mua kiinnostaa myös tuo Karibia, haavekohde ehdottomasti! Käyn tutkimassa Karibian ständin 🙂

 • Reply maemanti tiistai, tammikuu 19, 2016 at 19:15

  Oon vasta äskettäin alkanut seuraamaan matkablogeja. Oman aloittaminen on myös suunnitteilla (toistaiseksi oon pitänyt vaan päiväkirjatyyppisiä blogeja vaihdosta ja pidemmistä matkoista). Matkamessut ois ollu varmaan loistava paikka oppia ja inspiroitua! Harmi, että syksyllä ostetut lentoliput Suomeen on vasta ens viikolle 🙁

  Olisi kiva lukea messujen antia blogistasi!

  -Maria

  • Reply Lena / London and beyond keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 20:19

   Ilmoittele ihmeessä mikäli blogin aloitat, ulkosuomalaisten kokemukset kiinnostaa ja ulkosuomalaiselle bloggaajille löytyy ryhmiä myös Facebookista joten tervetuloa liittymään! Mä teen messukoosteen myöhemmin, joten varmasti pääset messufiilikseen blogin kautta 🙂

 • Reply Tanja tiistai, tammikuu 19, 2016 at 17:59

  Mäkin oon majoittumassa to-pe yöksi Radisson Blu Plaza hotellissa! 🙂

  • Reply lena tiistai, tammikuu 19, 2016 at 18:02

   Hei mahtavaa Tanja!! 🙂 Me varmasti tavataan sitten, tosi kivaa!

  Leave a Reply