Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kulunut vuosi alkoi Taipeista, vuotta 2016 juhlittiin Toscanassa

Ensimmäinen huomio: mihin tämä vuosi oikein meni? Miten nopeasti yksi vuosi voi kulua?

Vastahan me istuimme puistossa Taipei 101-tornin juurilla juhlimassa vuoden vaihtumista vuodeksi 2015 ja katsomassa, kun upea valo- ja rakettishow valaisi taivaan. Ja nyt sitä ollaan vuotta myöhemmin Italian Toscanassa vastaanottamassa jo seuraavaa vuotta. Tänä vuonna uudenvuoden juhlat järjestettiin Italian perheen parissa pienellä porukalla ja menin nukkumaan jo kello yksi. Ei sitä aina jaksa. Söimme hyvin, katsoimme tv:stä Italian uudenvuoden ohjelmaa, pelasimme monopolia perheen pienimmän kanssa. Sitten alkoi pää pilkkimään ja menin tyytyväisenä sängyn pohjalle ja olin valmiina vastaanottamaan seuraavan päivän virkeänä. Nukuin tyytyväisenä rakettien äänten läpi, enemmän minuun vaikuttava naapurissa soivat kirkon kellot. Niiltä ei voi välttyä.

IMG_0359

Kulunut vuosi

En aio tehdä maratonin mittaista vuosikatsausta, mutta sanotaan nyt kuitenkin muutama sana menneestä vuodesta. Vuosi oli pääpiirteissään erittäin hyvä. Mitään en olisi tehnyt toisin, vaikka jotkut ratkaisut vähän mietityttävätkin. Palasin alkuvuodesta Taiwanista Eurooppaan. Jos minulla ei olisi ollut Matteota Euroopassa odottamassa, olisin hyvin mielin jäänyt tuohon kauniiseen ystävällisten ihmisten maahan. Matteokin olisi mielellään asettunut Taiwaniin mutta koska joskus pitää ajatella järjellä ja myös taloudelliset eli työhön liittyvät asiat huomioon ottaen, se on hyvin hankalaa. Kävin Taiwanin jälkeen pikaisesti Suomessa ja lensin sitten takaisin Aasiaan. Thaimaan rauhallinen paratiisisaari Koh Mak teki vaikutuksen, ja se tuskin tulee koskaan unohtumaan – menimme siellä kihloihin. Vuoden alkupuoli oli huikeaa aikaa. Palasin Thaimaasta Lontooseen ja Suomeen. Vietin Suomessa paljon aikaa tänä vuonna, ja kävin jonkin verran reissussa myös Euroopassa. Keväällä Toscanassa, Pariisissa ja Düsseldorfissa. Sieltä matkasin melkein suoraan Irlannin Dubliniin, ja sen jälkeen otimme suunnaksi kesäisen Suomen. Elokuussa starttasi viimeinen kuukausi Lontoossa, ja pian parin kuukauden reissumme Bilbaoon alkoi. Sitten muutimme Düsseldorfiin. Tämä on ainoa asia, joka minua hieman mietityttää tämän vuoden tapahtumista. Toistaiseksi Düsseldorfissa elo on ollut hieman pakkopullaa, mutta josko se vielä iloksi muuttuisi – en ole koskaan suurempia muuttoshokkeja kokenut, ja on hassua että se tapahtuu nyt Saksassa. Vuosi 2015 sisälsi myös erittäin iloisia uutisia ja sen lisäksi koin positiivista urakehitystä. Minusta tuli yrittäjä ja olen työskennellyt viime kuukaudet uuden aluevaltauksen kanssa. Saatte kuulla siitä ihan pian.

IMG_5436

Näillä eväillä oli hyvä ottaa vastaan vuosi 2016. Kävimme vuoden ensimmäisenä päivänä pitkällä kävelylenkillä toscanalaisesa Praton kaupungissa, joka sijaitsee noin 20 minuutin junamatkan päässä Firenzestä. Totesin Matteolle varmaan kyllästymiseen asti, että tämä teidän paikallisten asuinympäristö on kuin jostain parhaimmasta ulkoilmamuseosta. En ole keskivertotallaajaa kiinnostuneempi historiasta, mutta kun näitä katuja niin Pratossa kuin Firenzessäkin kulkee, ei voi olla miettimättä että jumankekka täällä on pitkät perinteet. Vaikka nämä kauniit ja historialliset kadut ovat paikallisille arkipäivää, osaavat italiaanot tätä myös arvostaa. Koulussa opetetaan laajasti mm. taidehistoriaa ja uusia arkeologisia löytöjä suojellaan viimeiseen asti. Rakennusprojektitkin saattavat viivästyä tai kariutua näiden löytöjen vuoksi.

IMG_5428

IMG_5403

IMG_5410

Nämä kukkulat ovat mahdollisesti paras tietämäni vaellusmaasto, valtaa voi lähes niin pitkään kuin jalat vain kantavat. Ja missä maisemissa.

Ensi vuoden suunnitelmista on vielä vaikea sanoa mitään, mutta luultavasti olemme Düsseldorfissa ainakin vuoden. Olemme miettineet paljon jo seuraavaa liikettä, ja katsotaan minne tie meidät vie. Saatamme lähteä pois Euroopasta, tai saatamme jäädä. Euroopan ulkopuolella kiinnostavat Australia, Brasilia ja Kanada. Euroopassa taas Bilbao ja Italia, jopa Skotlanti. Saa nähdä, aina ei voi kaikkeen itse vaikuttaa mutta näitä jokseenkin realistisia vaihtoehtoja olemme vakavasti pohtineet. Tosin Italia ei luonnollisesti ole taloustilanteensa vuoksi kovin realistinen vaihtoehto, mutta muutama päivä sitten alkoi näkyä hieman valoa tunnelin päässä. Katsotaan.

Tämän tekstin myötä haluan toivottaa teille oikein mahtavaa vuotta 2016! Toteuttakaa unelmianne, uskokaa itseenne, ja tehdää asioita joita haluatte tehdä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Millamaija / Avaruusponi torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:33

  Jään mielenkiinnolla odottamaan yritysaluevaltausta!
  Paljon olet kyllä ehtinyt vuoden aikana joka suuntaan 😀
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle myös!

 • Reply Susanna tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 20:51

  Hyvää uutta vuotta. Kivan kuuloinen vuosi, olet ehtinyt paljon nähdä ja kokea. Minunkin mielestäni jokin trooppinen saari voisi olla aika ihana paikka asua, mutta taloudellinen tilanne sellaisissa on joskus hieman hankala. Ellei sitten mene vaikka Uuteen-Seelantiin tai Australiaan, jossa mahdollisuuksia riittää. Minua kiinnostaisi kovasti myös Florida, mutta en usko että Amerikkaan saa aivan helposti pitkäaikaista viisumia ja siellä on myös hurrikaaneja. Oletko katsonut Katse horisontissa blogin? siellä on paljon juttua naisesta joka asui muutaman vuoden Australiassa

  • Reply lena / london and beyond torstai, 7 tammikuun, 2016 at 11:49

   Oikein hyvää uutta vuotta Susanna! Australia kiehtoo meitäkin, tosin yksi ainoa juttu siinä mietityttää. Se, että se on niin kaukana Euroopasta. Muuten oltaisiin varmasti jo siellä, nauttimassa auringonsta ja rennosta elämästä 🙂 Siellä on paljon mahdollisuuksia ja siellä puhutaan englatia. En ole muuten katsonut tuota blogia, käyn tsekkaamassa. Kiitoksia vinkistä!

 • Reply Merja tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 17:04

  Hieno vuosi sinulla on takana! Harmi, ettei Dusseldorf nappaa, mutta toisaalta ymmärrettävää ettei kaikki paikat tunnu heti kodilta. Toivottavasti asiat ratkeaa parhain päin. Tuli tuosta mieleen, kun kävin muutamia vuosia sitten Wienissä työmatkalla ja kaupunki ei jotenkin sytyttänyt. Ystävämme olivat käyneet siellä nyt syksyllä ja kehuivat kaupungin maasta taivaaseen. Piti oikein miettiä, että puhutaanko todella samasta kaupungista. Ehkä annan Wienille vielä joskus mahdollisuuden 🙂 Mikä miellyttää yhtä, ei välttämättä miellytä toista. Hyvää uutta vuotta & loppiaista!

  • Reply lena / london and beyond torstai, 7 tammikuun, 2016 at 11:45

   Vuosi on kyllä ollut mainio, ehdottomasti 🙂 Jännä juttu tuo, miten sama kaupunki avautuu toiselle ihan eri tavalla kuin toiselle. Toinen kehuu maasta taivaisiin, toinen syttyy vähemmän. Tiedän tunteen oikein hyvin! Monet tuttuni pitävät Dusseldorfista kovasti, ja itse olen toista mieltä. Vaikka ehkä tämä tästä kuitenkin pikkuhiljaa 🙂 Mainiota uutta vuotta Merja!!

 • Reply Henna /suurin onni sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 09:07

  Hyvää uutta vuotta sinulle! 🙂 Kuulostaa siltä, että olette jonkinlaisessa siirtymä- tai välitilassa. Ehkäpä ensi vuosi tuo tullessaan selkeän suunnan, toivotaan niin! Joka tapauksessa mainio vuosi takana!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:10

   Kiitos Henna! 🙂 Olet aivan oikeassa, vuosi on ollut siirtymistä ja välitilaa. Toivon todella, että ensi vuosi tuo selkeyttä ja uusia tuulia, sitä tässä kaivataan. 🙂 Oikein mahtavaa uutta vuotta!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 08:39

  Olen mielenkiinnolla seurannut tätä teidän maailmankansalaisuuttanne, johon itse en edes haluaisi pystyä, mutta ihailen sitä silti valtavasti :). Harmi, ettei nykyinen asuinpaikka ole oikein vastannut odotuksia, mutta toivottavasti olo siellä helpottuu pian. Dusseldorf vaikutti niin kivalta kaupungilta, kun siellä kävi, että jotenkin olettaisi, että se on myös mukava asuinkaupunki (mikä ei tietenkään ole itsestäänselvyys). Mahtavaa kuitenkin, että vuotenne on ollut noin upea :)!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:09

   Usko tai älä, välillä on sellainen olo että tämä maailmalla kulkeminen saa kohta riittää. Ja tietysti sinne Saksaan olisi kai mahdollisuus asettua, mutta ehkä meidän matka sittenkin jatkuu. Sanotaanko näin, että 4 vuoden sisällä olisi ihana titää, missä sitä asuisi pidemmän ajan. D’Dorf on kiva kaupunki ja Saksa on oikein hyvä maa asua. Olen varma, että ongelma olen minä itse. Koitan antaa paikalle vielä yhden mahdollisuuden, toivotaan parasta 🙂 Upea vuosi ollut, ja seuraava varmasti myös. Huippua uutta vuotta Jerry! 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 5 tammikuun, 2016 at 03:44

    Uskon, että jossain vaiheessa tulee stoppi päälle. On mielenkiintoista nähdä käykö olosi levottomaksi, kun jossain vaiheessa asetutte pidemmäksi aikaa jonnekin :).

    En nyt sanoisi, että sinä olet ongelmana tuossa, vaan enemmänkin kaikki ei vain sovi kaikille. Kannattaa tietysti antaa mahdollisuus, sillä normaali sopeutumisaika taitaa olla jotain 6 kk paikkeilla, mutta sen jälkeen voi olla hyvä miettiä muuttoa, jos ei vieläkään oikein nappaa.

    Kiitos, sitä samaa sinulle :)!

 • Reply Annika - home & away lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 22:02

  Oikein hyvää uutta vuotta! Toivottavasti opit viihtymään Saksassa, tai pääset sieltä muualle. Asiat varmasti järjestyy 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:06

   Kiitos Annika! Mä päätin että annan vielä Saksalle mahdollisuuden, ja uudet kohtet ovat jo suunnitelmissa 🙂 Oikein mahtavaa uutta vuotta teille myös 🙂

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 19:30

  Ihan parasta kun ihmisillä palikat loksahtelee ja tapahtuu ihania asioita! Onnittelut vielä kerran kihlauksen ja uuden yrityksen johdosta! 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:05

   Kiitos Maarit! 🙂 Asiat joskus tosiaan vaan loksahtaa paikalleen, vaikka sitä ei silloin joskus kauan sitten aina uskonutkaan. Parasta uuttavuotta!

 • Reply Saana lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 15:08

  Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti teistä tulee vielä ystäviä Düssedorfin kanssa. Ja jos ei muuten sopeutuminen suju, niin onhan sieltä sentään äärettömän hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan muualle Eurooppaan! 😉 Mua vieläkin harmittaa, etten hyödyntänyt mahdollisuutta enemmän siellä asuessa. Puoli vuotta hurahti tosi nopeasti.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:03

   Mä todella toivon, että meistä tulee vielä ystäviä D’Dorfin kanssa. Ongelma olen minä, ei kaupunki, joten yritän tässä kerätä itseni ja antaa paikalle vielä mahdollisuuden 🙂 Siellä on paljon hyvää, ja nuo lähiseutujen kohteet pitää ehdottomasti käyttää hyödyksi. Ihanaa uutta vuotta Saana!! 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 12:44

  Hyvää uutta vuotta Lena! Kyllä ne asiat aina loppujen lopuksi menee niin kuin niiden on tarkoitus. Harmi kuulla, ettet oo viihtynyt Saksassa niin hyvin. Mutta ihanaa että oot valmis myöntämään sen (ihan täällä bloginkin puolella), ei kaikki aina mene elämässä niin kuin on suunnitellut. 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:02

   OIkein hyvää uutta vuotta sinnekin Meri! 🙂 Olet ihan oikeassa – asiat menevät aina niin kuin niiden on tarkoitettu. Saksa on vaihe nyt, ja sitten taas jonnekin muualle. Ei sinne olla jäämässä, ja hyvä se on itselle ja muille myöntää jos jokin ei nappaa – kaikki ei aina mene niinkuin suunnittelee. Toivotaan, että Saksassa fiilis paranee tai seuraava kohde on kivempi! Terkkuja Kiinaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.