Matkailu ja shoppailu ne yhteen kuuluu?

Vastaus otsikon kysymykseen: kyllä. Jos maanantain #matkachatia on uskominen, suuri osa matkailijoista tekee ostoksia matkoillaan. Usein ostetaan itselle, mutta myös tuliaisia kotona odottaville läheisille.

En tee itse tässä poikkeusta. Osteluni vähentyi UK:hon muuttoni jäljeen huomattavasti, olinhan usein ostellut Suomessa asuessani reissukohteestani vaatteita Suomen suppeiden valikoimien vuoksi. Glasgow on hyvä ostoskaupunki, ja Lontoo se vasta jotain olikin. Nykyään teen enemmän ruokaan liittyviä ostoksia, kuten teetä ja mausteita, ja vaateostokset ovat jääneet vähemmälle. Kun muuttaa usein, ei tavaraa tule haalittua liiaksi. Laatu korvaa määrän, sanotaan, ja se pitää erittäin hyvin paikkansa. Kaakkois-Aasian edullisissa suurkaupungeissa tulee tosin käytyä paljon katumarkkinoilla, mutta sielläkin osaan nykyään pitää järjen päässä – vaikka jotain yleensä tuuppaakin tarttumaan mukaan.

K1: Käytätkö yleensä aikaa shoppailuun kohteessa? Jos kyllä, niin mitä ostat? #matkachat

K2: Mikä kohde on se paras shoppailukohde? Miksi? #matkachat

Omalla kohdallani liputan Kaakkois-Aasian suurkaupunkien puolesta. Esimerkiksi Bangkokissa löytää helposti katumarkkinoilta jotain kivaa itselleen edullisesti, mutta luksusta on tarjolla  myös toisena ääripäänä. Ketjuliikkeitä löytyy myös. Ja usein tulee ostettua ihan jotain muuta, mitä oli alunperin tarkoitus.  

K3: Ostatko tuliaisia reissuilta itsellesi? Entä muille? #matkachat

Jääkaappimagneetit ja kuusenkoristeet, sekä paikalliset herkut. Naamiot. Niitä ostetaan itselle ja muille. Itse liputan ruokajuttujen puolesta. Olisi tosin hauska kerätä jotain pientä reissuilta, muistoarvon vuoksi. En vain ole vielä keksinyt, että mitä – liikaa tavaraa en halua haalia.

 

 

K4: Mikä on paras tuliainen, jonka olet tuonut matkoilta? #matkachat

K5: Mitä mieltä olet kohdekohtaisista tuliaisista, esim. I <3 NY tuotteista, Hard Rock cafe t-paidoista jne? Tuleeko ostettua? #matkachat

Itsellä kohdekohtaisia juttuja tulee harvemmin ostettua. Ennen ostin enemmänkin HRC-paitoja yms, mutta nyt sekin on jäänyt. Viimeisimpänä ostin HRC-yöshortsit Tokiosta vuonna 2013, paitoja en ole ostanut pitkään aikaan. I <3 HK – paita on Hongkongista, liittyy tosin kohteessa järjestettyyn ohjelmaan eikä niinkään tuliaiseen.

…. ja loppuun taas yksi iloinen huomio: ihana huomata, että ihmiset innostuvat chatista ja TweetDeckin käytöstä! Tervetuloa kaikille mukaan juttelemaan matkailusta maanantaisin!

Ensi viikolla #matkachatissa jutellaan rantalomista! Rantalomat, hot or not?

CT83vJzUkAAtbIF

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Heidi torstai, marraskuu 19, 2015 at 12:57

  Ensimmäinen kuukausi Espanjassa meni hyvin! En ostanut muuta kuin ruokaa. Sitten tuli päivä, ettei ollut mitään tekemistä. Lähdin keskustaan, kaupoille. Ja apua, hullaannuin espanjalaista nahkakengistä. Suomesta, varsinkaan kotikaupungistani Savonlinnasta, puuttuu täysin kenkäkaupat, ja nahkakengät on siellä tolkuttoman kalliita. Helsigissä hyviä kenkäkauppoja toki on, mutta ne hinnat on hirvittäviä… Sorruinpa siis, kahdet kengät jo ostettu ja muutamat ihanat on vielä siellä kaupan hyllyllä, jotka niin houkuttelisivat… Otin kyllä fiksusti tosi vähän tavaraa mukaan tänne, ja melkein pakkokin on jotan käydä ostamassa, kun ei kehtaa mennä töihin paria kuukautta samoissa vaatteissa ;). Shoppailumanian iskiessä syitä kyllä löytyy :D….
  Lyhyillä lomamatkoilla en sitten raaskikaan kuluttaa aikaa kaupoissa, kun on muutakin tekemistä…No, niitä herkkuja tulee kyllä ostettua aina :).

 • Reply Susanna keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 20:28

  Juu ruoka ja teelöydöt on myös hyviä 🙂 oletko jo katsonut Müller nimisen kaupan? sieltä löytää suklaateetä ja appelsiiniteetä alle kahdella eurolla

  • Reply lena / london and beyond torstai, marraskuu 19, 2015 at 09:46

   Kiitos vinkistä, en ole katsonut tuota kauppaa, tai ei ole siis tullut vastaan! 🙂 Muutamia muita on tullut vastaan, mutta tuota ei.

  Leave a Reply