Suomen suurin matkablogiyhteisö

Varhaisimmat matkamuistoni ovat risteilyiltä

IMG_5084

IMG_5079

IMG_5081

Risteilyt. Helsingistä tai Turusta Tukholmaan ja takaisin. En ole viime vuosina juurikaan seilannut Itämeren aalloilla, mutta muistoja minulla noilta laivareiteiltä on jaettavaksi asti. Muutama muisto löytyy myös Tallinnan reitiltä.

Jenni ja Annika ovat jo ehtineet fiilistellä risteilyjuttuja blogeissaan (Annikan Antarktika-fiiliksiin pääsee tästä, Jennin häämatkasuunnitelmiin puolestaan tästä). Ei ole suinkaan sattumaan, että me Twitterissä pyörivän #matkachatin hostit olemme pohtineet blogeissamme risteilyitä lähiaikoina. Huomenna #matkachatissa on nimittäin aiheena risteilyt ja menossa on mukana meidän kolmen lisäksi yksi Itämeren tunnetuista varustamoista, TallinkSilja.  Luvassa on alennuskoodeja chatiin osallistujille sekä mielenkiintoista ajatustenvaihtoa suomalaisten suosikkireissuista eli risteilyistä. Kannattaa ehdottomasti olla linjoilla huomenna klo 20.00, mikäli aihe yhtään kiinnostaa!

Oma risteilyhistoria

IMG_1980

Varhaisimmat muistoni risteilyistä ja matkustamisesta yleensäkin ovat varhaisesta lapsuudestani, jolloin risteilimme kesäisin Turusta Tukholmaan. Laiva oli aina jännä kokemus ja Kallaveden rannalla kirjaimellisesti kasvaneena meri oli, ja on vieläkin, elämys. Matkustimme Turusta Helsingin sijaan (muistaakseni) siksi, etten pienenä tykännyt olla laivalla yötä ja Turusta taisi silloin mennä ainoat päivävuorot kohti Tukholmaa.  No, Kuopiosta se on yksi ja sama ajaako Helsinkiin vai Turkuun. Nykyään olen tyytyväinen sekä päivä- että yöristeilyillä ja olen lapsuusreissujen jälkeen käynyt reissuilla niin kavereiden kesken, Matteon kuin matkabloggaajaporukankin kanssa. Risteilyissä on jotain, mikä yhdistää hyvin suurta osaa suomalaisista matkustajista. Hyvin monet meistä ovat ne kokeneet ja muistoja löytyy jaettavaksi jos jonkinmoisia. Uskoisin, että etenkin omalle ikäluokalleni (80-luvun lopulla syntyneet) risteilyt olivat lapsuuden kesälomilla melko suosittu aktiiviteetti.

Vaikka risteilyn Itämerellä ovat kymmenen ikävuoteni jälkeen vähentyneet ja matkakohteisiin alettiin perheen kanssa matkustaa enemmän lentäen, olen silti viihtynyt laivoilla melko paljon – ottaen huomioon että olen asunut pitkään ulkomailla. Ystävän kanssa reissattiin Tallinnaan hulabalooreissulle, Matteon kanssa matkustettiin esimerkiksi muutama kesä sitten laivalla Tallinnaan kavereita moikkaamaan, matkabloggaajien kanssa reissattiin Silja Symphonyllä muutama vuosi sitten Instagram Travel Thursday – reissulla Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Tuo viimeisin mainitsemani risteily oli mieleenpainuva monessa mielessä, mutta etenkin sen vuoksi että sillon sain ensi kertaa tavata bloggaajakollegoita reissaamisen merkeissä. Silloin pääsin myös tutustumaan suuren risteilyaluksen toimintaan sekä piipahtaman komentosillalla. Sieltä aukesi uusi maailma – olen ollut aina vähän nörtti mitä kulkuvälineisiin (lentokoneet, laivat) tulee. Olin aivan fiiliksissä kaikkien härpäkkeiden ja uuden informaation keskellä ja Itämeren aamu oli upeaa katseltavaa komentosillalta käsin. Meressä on jotain mysteerisen kiehtovaa ja kaunista.

#matkachat

Vielä kerran, tervetuloa mukaan fiilistelemään risteilyitä, kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä Itämeren risteilyjen ammattilaisilta ja bongailemaan alekoodeja huomenna klo 20.00!

CRH0hzjWUAArXVk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jenna maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 08:06

  Mä olin ekaa kertaa laivalla 5-vuotiaana ja laiva oli Cinderella. Hassua, miten paljon muistaakin kaikilta lapsuuden risteilyiltä. Monet matkamuistot lapsuudesta ovatkin noita risteilymuistoja. Silloin esim. Siljan botskit tuntuivat niin isoilta. Olin viikonloppuna Ruotsin risteilyllä ja nyt on tuoreita kokemuksia jaettavana matkachatissa.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 08:11

   Jee, mahtavaa että saadaan tuoreita kokemuksia! Noista reissuista on muuten jäänyt tosi paljon mieleen, juurikin varmaan siksi että se oli ”kesän kohokohta” ja sitä suunniteltiin ja mietittiin mitä tax freestä ostetaan yms…. 🙂 Ihan parhaita muistoja, esim Silja Europa oli hurjan iso!! Näkyillään illasta!

 • Reply Kaj maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 07:27

  Hei
  Missä, miten tuo chatti tapahtuu? Instagramissa?

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 08:06

   Hei Kaj! Kiitos viestistäsi! Chat tapahtuu Twitterissä, hashtagin #matkachat alta. Ohjeet löytyvät täältä: http://globecalledhome.fi/matkachat/ , lisään linkin vielä juttuun. Pahoittelut, etteivät ne olleet mukana tuossa versiossa. Tervetuloa mukaan illalla!

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 18 lokakuun, 2015 at 17:17

  Hah, voit vaan arvata että ekat muistot ne minullakin on risteilyiltä. Vuonna 1977 astuin Viking Linen Viking 5-alukselle ja voi sitä pienen lapsen onnea. Siitä se lähti ja loppu onkin jo tiedossa. ”Nähdään” huomenna matkachatissä!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 08:08

   Tiiätkö, olit niin mielessä kun tätä juttua kirjoitin 😀 Sä oot huomattavasti omistautuneempi tälle asialle kuin 90% suomalaisista, ihan huippua saada sinut mukaan chatiin illalla! ”Nähdään” illalla, odottelen innokkaasti jo!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, 18 lokakuun, 2015 at 16:31

  Hei mulla muuten ihan sama juttu, lapsena ekat matkamuistot on just risteilyltä! Itse asiassa meidän perheessä kerrotaan edelleen tarinaa, jossa minä en kotisatamaan päästyäni suostunut lähtemään pallomerestä pois 😀 On vissiin ollut pienestä pitäen se meininki, että matkalla pitäisi olla koko ajan..;) Huomisen chatistä tulee huippu!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 08:09

   Hahaaa, pikku-Annika ja pallomeri. Kai mäkin niistä tykkäsin, ei sillä…. ::D Mä tosiaan luulen, että meidän ikäluokka on käynyt risteilyillä aika paljon lapsuudessa, monilla löytyy kokemuksia. Näkyillään illalla!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.