Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tänään reissuun, mitä pakata mukaan glamour-kohteeseen?

IMG_4130

IMG_4529

Hurjaa, tänään me lähdetään Matteon kanssa viimeiselle minilomalle täältä Bilbaosta käsin. Annoinkin vinkkiä kohteesta otsikossa, eli kyseessä on hieman glamöröösimpi matkakohde tällä kertaa. Ranskan Biarritz nimittäin!

Olen itse hyvin innoissani, sillä Biarritz on kuulunut kiinnostukseni kohteisiin jo pitkään. Tyylikäs kaupunki meren rannalla yhdessä lempimaistani, Ranskassa. Kaikki palikat kunnossa pientä viikonloppubreikkiä ajatellen. Ongelmana on tällä erää vain pakkaaminen. Haluaisin käydä tutkimassa tyylikkään Biarritzin ravintola- ja drinkkibaaritarjontaa iltaisin, mutta tänne Bilbaoon tultiin  minimivarustuksella ja suurin osa paremmista hepenistä on tällä hetkellä vanhempieni luona koti-Suomessa. On minulla täällä jotain parempaa vaatetta mukana, mutta mielikuvitus alkaa olla aika äärirajoilla nyt. Siksipä kävimme eilen etsimässä minulle kenkiä Bilbaon keskustasta, tekosyy eli reissu on aina hyvä syy lähteä pienelle shoppailukierrokselle. Ei muuten ollut kovin helppo homma löytää juuri oikeanalaisia kenkiä, sillä kaupat ovat siirtyneet talvimoodiin ja tarjolla on lähestulkoon ainoastaan bootseja ja muita järeämpiä kenkiä. Ja minä kun halusin sirot kengät, Biarritzin sään pitäisi kuitenkin olla aikalailla Suomen kesää vastaava viikonlopun. Kenkiä ei sitten lopulta löytynyt, mutta onneksi tosiaan auringon pitäisi tulla esiin viikonloppuna ja voin käyttää mukanani olevia kivoja sandaaleita. Kynnet vaan kuntoon ensin. Olen kulkenut pitkin Bilbaon katuja lähes meikittä ja samoissa vaatteissa, ja on kiva päästä kerrankin ihan vähän laittautumaan.

Lähden reissuun luottolaukkunu North Facen Duffelin voimin ja sinne pitäisi mahtua läppärin lisäksi kaikki vaatteet, mukaanlukien lenkkarit ja ulkoiluvaatteet. Mikäli innostumme ulkoilemaan kauniissa maisemissa, pieni sporttailu olisi ehdottomasti toiveissamme. Koska haluan matkustaa kevyesti, pitää vähän sumplia vaatevalintoja. En yleensä tosiaan meikkaa paljoa, joten meikit & hygieniatuotteet eivät vie paljoa tilaa. Elektroniikkaa on siitäkin edestä, ja laukku taitaakin täyttyä suureksi osaksi kuvausjutuista.

Pakkaamisesta keskustellaan myös maanantaina Twitterissä (#matkachat). Tarjolla on pakkausvinkkejä, vertaistukea sekä keskustelua siitä, millaisella varustuksella aktiiviset reissaajat lähteävät matkaan. Pakkaaminen ei ole lempijuttujani ja hoidan homman yleensä aivan viimetipassa (kuten nytkin). Minulla ei juurikaan ole rutiineja ja vaikka yritänkin matkustaa kevyesti, on pieneen tilaan tavaran pakkaamisessa omat haasteensa. Tervetuloa #matkachat’n iloiseen joukkoon maanantaina!

CQiYpISWgAAYplJ

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Merja sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 08:31

  Biarritz on yksi niistä kohteista, johon olisi kiva päästä käymään. Se puoli Ranskasta kun on kokonaan näkemättä. Toivottavasti teillä on ihana loma siellä. Kuvia ja juttuja odotellessa 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 17:48

   Me tultiin just kotiin ja mä tykkäsin ihan tajuttomasti! Rento surffikaupunki, jossa on ripaus hienostuneisuutta. Ehdottomasti käymisen arvoinen. Palaan asiaan piakkoin sepustuksen ja kuvien kanssa. 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 19:18

  Oo mikä kohde! Mulla ei olis tonne varmaan mitään päälle pantavaa 😀

  • Reply lena sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 17:47

   Olisi varmasti vaatteita! 😉 Biarritz on just ihanan rento surffikaupunki, jossa on vähän hienostuneisuutta. Ihan mahtava kohde. Saa laittautua halutessaan (löyty parempia paikkoja), mutta surffaajien kanssa on myös tosi kotoisa olo 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 09:58

  Ai että, Biarriziin meidän oli tarkoitus suunnata tänä kesänä, mutta siipan työpaikan vaihdon myötä vuoden lomapakka meni kokonaan uusiksi. Innolla odotan tunnelmia ja kuvia, mukavaa matkaa Teille!

  • Reply lena sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 17:46

   Kiitos Mia! Ja voi harmi muuttuneille lomasuunnitelimille! Mutta onneksi Biarritz on ja pysyy vielä myöhemminkin 🙂 Me tultiin juuri takaisin ja jestas, mikä paikka! Pian blogissa lisää!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 09:14

  Rakastan Espanjassa tätä mutkattomuutta ja huolettomuutta katulookissa. Ei tartte juuri miettiä mitä pukee päällensä eikä kärsiä ulkonäköpaineista. Eron huomasi heti, kun viime keväänä kävimme Montpellierissä. Rankatar on ranskatar aina vaan. Toisaalta olipa hupaisaa seurata Cadaquesissa, kun ranskattaret yrittivät taiteilla korkkareissaan kaupungin mahdottomilla liuskekivikaduilla. Bon voyage!

  • Reply lena sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 17:44

   Annemaria, sanopa muuta! 🙂 Mä olin itseasiassa aika yllättynyt, miten rentoa Biarritzissa oli pukeutumisen suhteen. Surffaajat tuovat rennon fiiliksen katukuvaan, mutta parempiakin paikkoja löytyy jos haluaa laittautua oikein kunolla. 🙂 Olet kyllä oikeassa, että ranskatar on aina ranskatar. Rakastan rentoa pukeutumista, mutta joskus kadehdin heidän huolettoman tyylikästä ulkomuotoaan. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.