Suomen suurin matkablogiyhteisö

London and beyond, blogi josta tuli paljon enemmän

Tänään blogissa nostalgisoidaan.

Sain taannoin La Vida Loca-blogin Sarilta #blogisitarina-haasteen, jossa bloggaajat haastetaan kertomaan oman blogin historiasta. Tähän täytyi ehdottomasti lähteä mukaan ja mikäs olisikaan sen mukavampaa, kuin palata mielessä menneisiin ja katsoa taaksepäin. Mitä blogini oli silloin alussa, ja mitä se on nyt? Mitä blogini on hieman yli kaksi vuotta bloggaamisen aloittamisen jälkeen, ja miten se on vaikuttanut elämääni?

Vähän minä tiesin, kun bloggaamisen aloitin. Tiesin vähän siitä, mitä bloggaaminen on ja vielä vähemmän siitä, miten se tulisi muuttamaan elämääni.

IMG_4427

Blogin alkuaikoina, vuonna 2013, matkustin ensi kertaa Italiaan. Reissu suuntautui Matteon kotikonnuille Firenzeen ja silloin Italia-hulluus valtasi minut täysin. Loppua ei näy.

Aloitetaan ihan alusta. Blogini sai alkunsa eräs kesäinen päivä vuonna 2013, Matteon luona Englannin Surreyssä. Asuin Lontoossa, mutta vietin Matteon luona paljon aikaa. Surrey on kaunis ja rauhoittava, ja parasta vastapainoa Lontoon vilinälle. Olin lukenut (matka)blogeja pitkään ja inspiroiduin valtavasti muutamasta Rantapallossa pyörineestä blogista (ping Veera ja Satu!). Ajattelin, että reissaan itsekin sellaista tahtia, että tarinaa löytyisi varmasti blogin täytteeksi. Tykkäsin myös kirjoittaa (vaikka kouluarvosanojeni mukaan olin surkea kirjoittaja), joten hieman ujostellen laitoin blogin pystyyn Rantapalloon. Kirjoittelin blogia hiljalleen Lontoosta, Italian reissuistamme, Suomen matkoista sekä minne reissumme nyt sattuivat kulkemaankaan. En kuitenkaan juurikaan maininnut blogista tutuille. Blogiverkostoni alkoi kasvaa ja blogi sai mukavasti lukijoita. Jäin koukkuun matkatarinointiin ja kerroin myös ystävilleni ja tutuille, että hei, mulla on muuten blogi. Tästä samasta puhui myös Muru Mou – blogin Terhi, se tutuille kertominen taisi olla se kaikista jännittävin hetki.

En oikein pysty lukemaan ensimmäisiä blogituotoksiani, sen verran koen kehittyneeni kirjoittajana ja tyylikin on tainnut muuttua entistä harkitummaksi ja selkeämmäksi. Siellä arkistossa ne jutut kuitenkin ovat, ja ehkä vielä joskus luen koko blogin läpi ajan kanssa.

IMG_2785

Archie Gone Lebanon-blogin Inkan ja Lauran (Laurarumbin.com) kanssa piknikillä Lontoon Regent’s Parkissa menneenä kesänä.

Puhun aina bloggaamisen sosiaalisuuden puolesta ja siitä, miten upeasti matkabloggajat vetävät yhtä köyttä. Olen saanut tutustua mitä upeimpiin tyyppeihin blogin kautta ja vaikka ulkosuomalaisena Suomessa oleviin ystävien tapaaminen on melko haasteellista, olen tavannut blogimaailmasta tutuksi tulleita niin Suomessa kuin ulkomaillakin (viimeksi treffasin Anskua Zaragozassa). Olen oppinut hurjasti uutta matkabloggaamisesta bloggaajakollegoiltani ja saanut tehtyä selkeämmät tavoitteet blogilleni. Vertaistuki on parasta: matkabloggaajat eivät yleensä nukahda esimerkiksi lentokonebongausjuttujen kohdalla ensimmäisen lauseen jälkeen. Puhumattakaan vertaistuesta ja vuorovaikutuksesta teidän kaikkien mahtavien lukijoiden kanssa. On ollut ilo tutustua moneen teistä siellä ruudun takana ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia. Muutaman olen teistä tavannutkin livenä Lontoossa! Tämä on yksi bloggaamisen parhaista puolista.

IMG_6470

Valletta, Malta 2014

Bloggaaminen on vienyt minua mitä ihmeellisimpiin paikkoihin maailmalla. Olen tutustunut Gelato Universityn toimintaan Bolognassa, nauttinut viiniä auringonlaskussa Brisighellan kylässä Emilia Romagnan alueella, yöpynyt palatsissa Maltan Vallettassa sekä lumoutunut Dublinin kulinaristisista elämyksistä. Olen risteillyt matkabloggaajien kanssa Helsingistä Tukholmaan ja nähnyt syksyisen Itämeren heräävän uuteen aamuun Silja Symphonyn komentosillalta. Tämä lista on pitkä, ja olen jokaisesta hetkestä erittäin kiitollinen. Nämä kokemukset auttavat uskomaan intohimon ja unelmien voimaan. Kun teet asiaa, josta olet palavan kiinnostunut ja teet sen niin hyvin kuin osaat, sinut kyllä huomataan (ja jos ei huomata, tee itsesi huomatuksi!). Nämä kokemukset motivoivat minua kuin tikkari pikkulasta.

Perustaessani blogia tuona kesäisenä päivänä Surreyssä en myöskään osannut arvata, että matkabloggaaminen toisi urahaaveilleni uuden suunnan. Olen nykyään suunnattoman kiinnostunut matkailumarkkinoinnista ja sosiaalisen median vaikutuksesta ihmisten ostopäätöksiin. Tietenkin taloustieteen ja kauppatieteiden tutkintoni tukevat tätä kiinnostusta, mutta matkabloggaaminen herätti kiinnostuksen matkailupuoleen. Etenikin Cisionin listaus, jossa blogini listattiin Suomen Top 10 – matkablogien joukkoon, sai minut uskomaan blogini tuomaan potentiaaliin ja sen vaikutukseseen CV:ssä. Blogini on myös tällä hetkellä minulle välillisesti tulonlähde ja haaveissani tietenkin on, että tämä muuttuisi kokopäivätyöksi (välillisesti, blogin kautta tulevien toimeksiantojen kautta). Siihen on tietenkin vielä paljon matkaa ja Suomessa matkabloggaamisella itsensä täysin elättäviä ei tällä hetkellä taida olla. Mutta aina voi ja pitää haaveilla ja kurkottaa korkealle, eikös vain! Minulla on tällä hetkellä tuhat ja yksi projektia mielessä bloggaamisen tiimoilta, pidän teidät ajan tasalla kunhan tiedotettavaa ilmenee. Arna puhui tästä samaisesta asiasta Cocoa Etsimässä-blogissaan, kannattaa tsekata hänen ajatuksensa aiheesta.

Tässä London & beyondin tarina näin pähkinänkuoressa. Yritän matka- ja ulkosuomalaishöpinöideni ohella kannustaa ihmisiä inspiroitumaan matkailusta ja tekemään asioita, joita rakastavat. Blogini lienee parhaiten kuvailtavissa elämysmatkablogina, jossa juttuja löytyy niin ruoasta kuin huomionarvoisista pikkujutuista. Olisi kiva rajata aluetta vieläkin entisestään, mutta toistaiseksi on hyvä näin.

Haasteen säännöt:

Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Haasteen saatuasi kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. Tämän jälkeen haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Huom! Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. Lopuksi, mikäli olet Instagramissa, käy lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.

#Blogisitarina-haasteen käynnisti kototeko-blogi.

Haastan mukaan Terkkuja Leilalta Italiasta Leilan, Chez Helenan Helenan, Unelmamajan Sannan sekä Ajatuksia Saksasta-blogin Oilin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Sannahof lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 10:20

  Jes, nyt on raapusteltu vastasyntyneen blogin tarina kaiken kansan luettavaksi http://unelmamaja.com/2015/11/07/haastellinen-haaste/.
  Kiitos vielä haasteesta!

 • Reply Héléna perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 08:12

  Olipa kiva kuulla tarinasi! Kiitos haasteesta, ryhdyn hommiin 🙂

 • Reply Susanna torstai, 8 lokakuun, 2015 at 19:12

  Kiva että aloitit tämän blogin 🙂 oli pakko googlettaa Surreyn kuvat näyttää aika hienolta paikalta ja luontoakin näyttää olevan. Ei ne kouluarvosanat kerro läheskään kaikkea, itse en ole ainakaan huomannut mitään runsaita kirjoitusvirheitä blogissasi. Minulla oli aina melko huonot kouluarvosanat kielten osalta 6 ja 7, mutta olen kumminkin oppinut kieliä niin että tulen useammalla kielellä toimeen

  • Reply lena perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 08:02

   Kiitos Susanna!! 🙂 Tämmöiset kommentit piristää mieltä. Mä suosittelen Surreytä ehdottomasti reissukohteeksi ja koska se on ihan Lontoon vieressä, on se kätevä sinne suuntautuvilla reissuilla. Ja mitä noihin kouluarvosanoihin tulee, olen ihan samaa mieltä. Ilmeisesti kirjoitus ei ollut vahvuuteni, ja kielissä olin aika keskiverto. Hyvä, mutten huippu missään nimessä. Mutta niin sitä silti oppii 😉

 • Reply Laura R. / Laura let's go -matkablogi torstai, 8 lokakuun, 2015 at 14:15

  Kiva tämä sunkin tarina! Toivottavasti saat vietyä blogiasi suunnitelmasi mukaan eteenpäin, tosi hienostihan sulla on nyt jo ollut kaikki mielenkiintoisia yhteistyöjuttuja 🙂 Ja joo se on jännä miten sitä tutuille kertomista ujostelee. Mä en ekan blogini kohdalla maininnut kenellekään, että kirjoitan blogia, mutta matkablogi oli sit eri juttu, kun se keskittyi aluks maailmanympärimatkaan. Mutta edelleenkään en osaa esim. omassa fb-profiilissani jakaa postauksiani, vaikka sieltäkin saattais jotain klikkejä tulla. En vaan jotenkin osaa ”tyrkyttää” itteeni siellä, vaikkei se oikeestaan ees oo tyrkyttämistä ja kuitenkin teen juttua josta voin olla ylpeä ja jonka takana seistä. Huoh 🙂

  Ja hei joo – London & beyond goes Düsseldorf ois loistava! 🙂

  Täytyypäs nyt yrittää tarttua itekin tähän haasteeseen kun oon sen kerta saanut kans!

  • Reply lena torstai, 8 lokakuun, 2015 at 14:56

   Kiitti Laura! 🙂 Tässä haaveillaan ja tehdää hommia sen eteen. Tuo bloggaamisesta kertomisen ujostelu on jännä juttu, sitä tulee vähän piiloiteltua ainakin alkuun. Ihan turhaan tosin, jotenkin sitä aina alkuun miettiin että mitä ihmiset ajattelee. Mä aloin jakamaan juttuja fb:ssä, ja on kiva että fb-kaverit pääsee sitä kautta lukemaan mun turinoita netissä. Kaikkia ei tietenkään kiinnosta, mutta sitten ei tietenkään tartte klikata 🙂 Sulla on ihan mahtava blogi ja hurjan paljon potentiaalia myös, antaa mennä vaan ”julkisesti” Facessakin jos kiinnostaa, ehdottomasti. 🙂 Ps. Tuo L&B goes Dusseldorf on saanut sen verran hauskan vastaanoton että pitää ihan oikeasti miettiä. ::D Hei mä haluun kuulla sun blogitarinan kans, tee ihmeessä!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 8 lokakuun, 2015 at 07:30

  Mie inspiroidun ihan jokaisesta tarinasta! Olis ihana jos nämä postaukset saisi jotenkin kiinteäksi aina blogin sivupalkkiin tai jonnekin, jotta voisi uuden blogin löytäessään heti päästä kärryille miten blogi on syntynyt ja miksi 🙂
  Mulla on muuten sellainen fiilis, että vaikka olenkin facebookissa jakanut joskus henkilökohtaisella sivulla blogijuttuja, ei kovin moni tuttukaan silti tiedä, että mulla on joku blogi. En edelleenkään kehtaa aina hoilottaa asiasta kaikille, vaikka se on niin iso juttu elämässä. Uusiin ihmisiin tutustuessa on paljon helpompi sanoa, että on töissä malminetsinnässä kuin että on myös matkabloggaaja. Pitäs ryhdistäytyä vissiin 😀
  Upea lista sulla muuten missä kaikkealla olet blogin puolesta vieraillut!

  • Reply lena torstai, 8 lokakuun, 2015 at 14:53

   Tosi hyvä idea, nää olis hauska koota jonnekin 🙂 Muualtakin kuin matkablogeista myös! Jengi joskus kyselee mitä teen ulkomailla, ja aina vastaan että öööö… no teen sisällöntuotantoa netissä ja kirjoitan blogia. Aiheuttaa aina vähän outoja reaktioita 😀 Mä jaan nykyään kaikki omalla tililläni ja blogin tilillä fb:ssä, niistä tulee ihan kivasti klikkejä kavereiden kautta ja on tosi kiva että kaveritkin lukee juttuja. 🙂

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin torstai, 8 lokakuun, 2015 at 06:08

  Kyllä täälläkin meni kauan, ennen kuin uskalsin hyvinvointiblogista kertoa. Matkablogista sen sijaan oli jotenkin helppo puhua, kun siellä tiesi jakavansa kuulumisia lähipiirille samalla. Mun ensimmäinen matkablogi Tansanian ajoilta (ehkä 2009?) on vielä tallella bloggerissa. Tosin piilotettuna suurelta yleisöltä. Välillä käyn aina naureskelemassa siellä sekä teksteille, että blogin ulkonäölle. Mulla oli yksi lukija silloin, Kaukokaipuun Nella 🙂

  • Reply lena torstai, 8 lokakuun, 2015 at 14:51

   Matkablogi on totta tosiaan aika helppo, siinä kun kertoo lähipiirille samalla reissaamisesta ja matkan kulusta. Sekä kuulumisista. Nuo alkuajan tekstit ja kuvat on kyllä ihan jotain kamalaa, mietin jo hetken niiden poistamista mutta päätin sitten kuitenkin antaa niiden olla. 😀 Olkoot. 😀

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 20:19

  Meneekö blogin nimi vaihtoon kun Lontoo jäi taakse eikä paluuta sinne ole näköpiirissä? Miten olisi vaikka ”Leena ihmemaassa” tai ”Blondi ulkomailla” :).

  • Reply lena / london and beyond torstai, 8 lokakuun, 2015 at 11:23

   Mä oon miettinyt tätä paljon! 😀 Oon jopa itseasiassa miettinyt tuota blondi-nimen käyttöä, mutta en halua häätää miespuolisia lukijoitani (vaikuttaakohan tuo, en tiedä haha)… Meinasin lisätä tuohon banneriin, että London & Beyond goes Düsseldorf, mutta saa nähdä. Tää on paha kysymys ja pitää miettiä.

   • Reply Maarit Johanna torstai, 8 lokakuun, 2015 at 11:52

    Mie peukutan tuolle goes Dusseldorf-lisälle!

 • Reply Merja keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 18:43

  Olipa kiva lukea, mistä blogisi sai alkunsa. Olen pyöritellyt itsekin ajatuksia omasta blogista ja jos sen tekisin, se varmaankin olisi matkablogi. Mulla on muuten ollut samanlaisia ajatuksia kuin sinulla oli alussa, että en haluaisi siitä tutuille kertoa. Jos sen sitten joku tuttu löytäisi, niin eipä siinä mitään, mutta haluaisin ainakin alussa pitää sen ihan erillään kaikesta muusta elämästä. En tiedä miksi näin, koska kavereiden kautta saisi nopeasti lukijoita, mutta enemmän viehättää ajatus aloittaa ihan hissukseen matalalla profiililla ja katsoa lukeeko sitä sitten muut kuin mies ehkä pakotetusti 🙂 Mutta tällä hetkellä työ (sekä pitkä työmatka), perhe ja muut harrastukset vievät kaiken energiani, ettei blogin aika ole vielä. Nyt nautin sinun ja muiden bloggaajien tarinoista. Aikaisemmin rentouduin illalla lehtiä lukemalla, mutta nyt blogit ovat ajaneet ohi ja lukemattomat lehtipinot vaan kasvaa 😉

  • Reply lena / london and beyond torstai, 8 lokakuun, 2015 at 11:22

   Merja, ilmoita heti jos laitat blogin pystyyn. 🙂 sulla on niin mielenkiintoisia kohteita, mä ainakin lukisin mielelläni. Ja mikäs kiire tässä on, blogin voi aivan hyvin pistää pystyyn myöhemminkin kun aikaa on enemmän. Mulla on kuules ihan sama juttu nykyään, luen eniten blogeja iltaisin ja ne ovat korvanneet lehdet suurelta osin. iPadilla on kiva lukea sängyssä, tosin aina välillä yritän välttää digiähkyä ja lukea kirjaa.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 16:18

  Näiden perusteella vaikuttaisi siltä, että aika moni perustaa blogin puoliksi vahingossa ja kertoo siitä lähipiirille vasta myöhemmin. 😀 Mä saisin varmaan sydärin jos joutuisin lukemaan niitä mun ihan ekoja juttuja vuodelta 2004, onneksi ne on kaikki tuhoutuneet……

  • Reply lena / london and beyond torstai, 8 lokakuun, 2015 at 11:17

   Mä luulen, että 90% suomalaisista bloggaajista on toiminut näin… 😀 Mä en pysty lukemaan noita omia juttujani, yritin eilen hahaa…. ehkä joskus oikeasti pitää tarttua tuumasta toimeen. 😉

 • Reply Saana · Live now - dream later keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 16:05

  Kovin on tutunoloisia ajatuksia! 🙂 On se kyllä kumma, miten bloggaaminen vie mukanaan. Vaikka matkailu ja kirjoittaminen ovat kumpikin olleet suuria intohimon kohteita jo nuoresta – tai oikeastaan ihan lapsesta asti, en koskaan ymmärtänyt, että ne olisi mahdollista yhdistää. Niinhän se vanha sanontakin sanoo, joskus on vaikea nähdä metsää puilta! Pääasia kuitenkin on, että se oma polku lopulta löytyy. Jatka samaan malliin vaan, anna tarinan jatkua! 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 8 lokakuun, 2015 at 11:15

   Haa, totta tuo! Mullakin oli pitkään ihan erilaiset kuviot mielessä ja nyt viime aikoina on sitten käynyt mielessä, että josko mun intohimosta voisi jollain tapaa olla hyötyä myös työelämässä. 🙂 Yrittänyttä ei laiteta vai mitenkäs se menee! Kiitos, ehdottomasti jatkan samaan malliin. Tsempit myös sinne kaiken uuden kanssa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.