Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budjettimatkailu: Mitä Lontoossa voi tehdä 10 punnalla?

Budjettimatkailijan Lontoo

Edullinen ja Lontoo on yhdistelmä, joka ei ihmisten puheissa usein mahdu samaan lauseeseen. On totta, että Lontoo on kallis kaupunki – ja matkailijan on varauduttava siihen, että rahaa kuluu. Lontooseen on kuitenkin mahdollista matkustaa myös edullisesti pienellä budjetilla ja nauttia kaupungista niin, että on varaa tulla kaupunkiin vielä toisenkin kerran. Olen koonnut tähän juttuun viisi pienen budjetin vinkkiä, jotka keventävät kukkaroa kympin tai alle per henkilö.

1 – Museovierailut

IMG_2959

Yksi Lontoon parhaimmista jutuista on se, että suurin osa kaupungin museoista on ilmaisia. Aivan oikein, ilmaisia! Lontoossa jos jossain riittää museoita, joten museon ystävän kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä etu kaupungissa vieraillessaan. Ilmaisia museoita ovat muunmuuassa British Museum, National History Museum, National Gallery, Science Museum ja V&A Museum (TimeOut on listannut kattavasti kaupungin museoita, lista löytyy täältä). Pidän itse etenkin Science Museumin laajasta tarjonnasta ja V&A Museumin laajuudesta. Ne sijaitsevat mukavalla South Kensingtonin alueella, jossa on lukuisia kahviloita joissa voi istua alas kahvikupin ääreen museokierroksen jälkeen.

 2 – Panimokierros

IMG_8553

Fullersin Panimo Länsi-Lontoon Chiswickissä tarjoaa mahdollisuuden osallistua opastetulle kierrokselle panimon tiloihin, sekä myös mahdollisuuden tuotteiden maisteluun kierroksen jälkeen (thumbs up!). Panimokierros on olutfanin must-juttu, se tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman oluentuotantoon Lontoossa, paikassa jossa työ on työntekijöille intohimo. Kierros maksaa 10£ per henkilö (9/2015), ja  se tulee varata etukäteen panimon sivuilta. Olen kirjoittanut paikasta blogiin aiemmin, juttu löytyy täältä.

3 – Nauti Lontoon street food-valikoimasta

IMG_8445

Lontoo on ruokaparatiisi, jossa tuskin kukaan jää nälkäiseksi. Lontoon hienous on se, että siellä on tarjolla kaikille kaikkea, edulliseenkin hintaan. Food marketit ovat usein niitä edullisimpia paikkoja etsiä edullista ja maukasta syötävää. Näihin kuuluvat muunmuaassa suosittu Borough Market, Brixton Market ja Berwick Street Market. Kyseisistä paikoista saa alle kympillä varmasti murua rinnan alle, tarjolla on suurella todennäköisyydella trendikästä street foodia ja jälkkäreitä eri variaatioin. Tuoreita mehuja saa usein vastapuristettuina, mikä ainakin lämmittää omaa sisäistä ruokafaniani. Tykkään itse kovasti Brixton Marketista (josta löytyy myös hyviä ravintoloita), Borough Market on myös oikein hyvä joskin siellä kannattaa varautua siihen, ettet ole paikalla yksin. Spitalfields Marketilla olen syönyt usein hyvin, ja tehnyt siellä myös edullisia ostoksia vaate- ja asustekojuista. Brixton Marketista löytyy juttua täältä.

EDIT: Minä olen aina tyytyväinen alle 10£ annoksiin (tykkään syödä melko pieniä annoksia), mutta kommenteissa ihan aiheellisesti huomautettiin että jo on isompi nälkä, tuo kymppi voi olla siinä ja siinä riittääkö se.

4 – Kulje ympäri Lontoota kaupunkipyörillä

sc-partner

Kaupunkipyörät, eli lontoolaisten tuntemat Boris Biket (nimetty pormestari Boris Johnsonin mukaan), ovat mitä mainioin tapa liikkua Lontoossa.  Ne ovat ilmaisia ensimmäisten 30 minuutin osalta, ja maksavat sen jälkeen 2£ jokaiselta puolelta tunnilta. Muutaman tunnin pyöräily ei kevennä kukkaroa juurikaan ja se on mitä parhainta hyötyliikuntaa. Vaikka pyöräily on mitä mainioin tapa nähdä Lontoota, tässä vaiheessa kehoitan pyöräilijöitä kuitenkin suureen varovaisuuteen. Lontoon liikenne voi olla kaaosmaista, ja pyöräilyonnettomuuksista kuulee usein. Eli tarkkaile ympäristöäsi äläkä ota suuria riskejä. Käytä kypärää, jos mahdollista. Puistopyöräily on myös mukavaa, ainakin Hyde Parkissa ja Regents Parkissa on olemassa tarkoitukseen cycle paths, joten se mahdollisuus kannattaa hyödyntää. Hinnasto ja muuta infoa löytyy täältä.

5 – Nauti bubble / milk tea Chinatownissa

IMG_4324

Chinatown on jo nähtävyys itsessään ja ravintolan oikein valitessaan siellä on mahdollista syödä autenttista kiinalaista ruokaa, hyvinkin edullisesti. Suosittelen kuitenkin ennen mahdollista ruokailua kokeilemaan Taiwanista lähtöisin olevaa bubble teetä, jota on tarjolla muutamassa eri paikassa Chinatownissa tai sen välittömssä läheisyydessä.  Bobajam löytyy Shaftesbury Avenuelta, Chatime löyty puolestaan Gerrard Streetiltä. Bubble / milk tea kourassa on mukava kuljeskella ympäri Chinatownia ja ihmetellä maailman menoa. Hinnat yleensä hieman alle 5£.

Tässä olisi muutama vinkkini edullisempaan reissuun Lontooseen. Onko teillä lukijoilla mitään mielessä aiheen tiimoilta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Veera Bianca maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 15:39

  Tä on varmasti ihan super hyödyllinen postaus monelle! 🙂 Lontoo tuntuu aina niin kallillta matkakohteelta, joten kiva tietää mitä siellä voi tehdä myös pienemmällä budjetilla! 🙂 Tuo Chinatown on minulta kokematta, joka onkin suuri aukko sivistyksessä tällaiselle Chinatown -fanille!

 • Reply Elina maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 08:54

  Mä en ole ollut Lontoossa aikoihin, mutta aikanaan olen asunut siellä reilun vuoden. Omia halppis-suosikkeja oli ostaa päivän bussipassi (joka niihin aikoihin maksoi useammalle vyöhykkeelle muutaman punnan, mitähän lie maksaa nykyään) ja kulkea busseilla ympäriinsä – näkee paljon ja voi hypätä ulos kun näkyy jotain mielenkiintoista, tulee siis käytyä sellaisissa paikoissa (vaikka ihan vaan pällistelemässä maisemia), mihin ei muutoin tulisi mentyä.
  Ah ja äh kun tuli tätä lukiessa ikävä V&A:ta, jossa olen viettänyt lukemattoman määrän päiviä silloin aikoinaan… 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi perjantai, 25 syyskuun, 2015 at 13:22

  Tämä muistutti että kesän Lontoon-reissun kokoelmapostaus on vieläkin tekemättä… Täytyy sanoa, että street food-tarjontakin alkaa olla niin hinnoissaan, ettei kympilläkään pitkälle pötki… Mutta löytyyhän sieltä ihan varmasti joka budjetille jotain. Ja hei- onpahan ainakin huikeet museot ilman Suomen hinnoissa olevia pääsymaksuja!

 • Reply laura / to travel is to live tiistai, 22 syyskuun, 2015 at 06:07

  Kiitos vinkeistä! Lontoossa olen piipahtanut vain yhden kerran ja sekin oli vain pidennetty viikonloppu, joten jossain kohtaa taidan lähteä uudestaan. Nuo ruokamarkkinat kuulostaa ihanalta! Ja museoissa tykkään myös kierrellä, huippua että ne on ilmaisia 🙂 Bubble tea on jäänyt mulla vielä maistamatta, pitääpä kokeilla!

 • Reply AnnKat maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 09:09

  Kiitti hyvistä vinkeistä. 🙂
  Ne pari kertaa kun on tullut Lontoossa käytyä, niin olen aina pitänyt kaupunkia kalliina ja sen takia varannut mukaan myös vähän paksumman lompakon. En kyllä ole ikinä sitten edes ajatustasolla miettinyt mitä kaupungissa voisi tehdä ilmaiseksi tai pienemmällä budjetilla.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 06:31

  Ihania vinkkejä!

  Taten museon yläkahvilastahan on myös aivan superhienot näkymät! Siellä voi aika edukkaasti nauttia vaikka pienen five o’clock tean mahtavilla maisemilla. Ja tietyti Greenwhich Park, näkymät on sieltäkin lyömättömät. 🙂

  Pitää pistää tämä seuraavaa Lontoo -kertaa varten talteen!

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 23:33

  Kivoja vinkkejä! Tuon Chiswickin nostin jo taannoin postauksestasi seuraavan Lontoon reissuni ykköskohteeksi. Uskoisin sen sopivan teemaan hyvin, sillä se hyvin suurella todennäköisyydellä tulee olemaan joku kavereiden kanssa tehtävä parin jalkapallopelin katselureissu vakioveikkaus kimppaporukan kanssa. Ensimmäiset neljä voisi siis sopia hyvinkin ohjelmaan, bubble tee jätetään väliin 😉

 • Reply Teea / Curious Feet sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 20:34

  Jaksan joka kerralla ihastella sitä, että monet museot ovat Lontoossa ilmaisia! Aivan loistava juttu, koska kynnys mennä niihin on toki pienempi ja sitten viitsii mennä samaankin museoon kerta toisensa jälkeen. Science Museum on oma suosikkini kaupungissa :). Pyöräily Lontoossa ei ole tullut koskaan mieleeni, mutta sitäkin voisi kokeilla joskus. Kiitos vinkistä!

  • Reply lena maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 15:52

   Tuo on yksi Lontoon parhaita juttuja, että museot on tosiaan ilmaisia. Mä tykkään kans Science Museumista, siellä on tullut jonkin verran pyörittyä ja se on oikeasti tosi mielenkiintoinen. 🙂 Kannattaa ehdottomasit pistää tuo pyöräily korvan taa, mutta muista olla myös varovainen 😉

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 20:11

  Varmastikin hyödyllisiä vinkkejä, sitten joskus kun Britteihin pääsisin. En kylläkään edes tiedä paljon on 10 puntaa 😀 Bubble tea on tuttua, sitä (ja montaa muuta teetä & kahvia) valmistin työkseni monta kuukautta taiwanilaisessa teehuoneessa Melbournessa! Sen jälkeen en olekaan sitä juonut, pitäisi ehkä pian verestää muistoja ja käydä kuplateellä 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:27

   Hei mahtavaa, oot ollut töissä ihan aitiopaikalla 😉 Mä join sitä Taiwanissa ihan älyttömästi, edulliset hinnat ja sitä oli saatavilla tosiaan joka kulmalla. Taiwan ja tee on ihan lyömätön yhdistelmä <3

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 19:16

  Hahhaa, mulla on pyörinyt samantyyppinen postaus pitkään mielessä, koskien Barcelonaa :D. Hyviä vinkkejä, pistän postauksen talteen!

 • Reply Stacy sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 18:09

  Ihan kuin olisinkin maistanut tuota bubble-teetä joskus. Lontoon mahtavat museot ovat tietysti sellaisia, missä olen käynyt joka kerta ollessani Lontoossa ja muistan jopa lapsuudestani ne, vaikken muuta Lontoosta muistaisikaan. Museon lisäksi myös eläintarha oli ilmainen. Pyörällä en kyllä lähde Lontoota suhaamaan, ehkä kuolen jollain miellyttävämmällä tavalla…

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 18:07

  Ihan kuin olisinkin maistanut tuota bubble-teetä joskus. Lontoon mahtavat museot ovat tietysti sellaisia, missä olen käynyt joka kerta ollessani Lontoossa ja muistan jopa lapsuudestani ne, vaikken muuta Lontoosta muistaisikaan. Museon lisäksi myös eläintarha oli ilmainen. Pyörällä en kyllä lähde Lontoota suhaamaan, ehkä kuolen jollain miellyttävämmällä tavalla…

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:25

   Ne museot. Ihan mahtava juttu, että verorahoilla tuetaan kulttuuria ja tehdään siitä nauttiminen helpoksi kaikille. Yksi Lontoon parhaita puolia ehdottomasti. Tuo pyöräily on muuten Lontoossa aikamoinen rasti, itse suosin rauhallisia alueita kun haluan pyöräilemään. Ruuhkissa en ikinä suosituisi, aika extremetouhua..

 • Reply Jenna sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 17:15

  Lontoo toimii kyllä aina, mutta rahaa se kaupunki syö tavattoman paljon. Tällaiset budjettimatkaajan vinkit on aina tarpeen. 🙂 Kaupunkipyöräily voisi olla jees, mutta en tiedä olisiko kiva hillittömässä ruuhkassa pyöräillä. Käytiin viime vuonna Lontoossa minilomalla ja sen jälkeen ei ole ollut yhtään hinkua palata takaisin.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:22

   Mä yleensä pyöräilen puistoissa (missä se on ok) tai rauhallisimmilla alueilla. Mua ei saa kyllä pyöräilemään sinne liikenteen sekaan, se on oikeasti aika näky ja vaarallista. Lontoo on tosi jees, mutta se jakaa mielipiteitä. En koskaan innostunut kaupungista matkailumielessä, ja tuskin muuten sinne menisin jos kavereita ei siellä olisi. 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 16:04

  Minusta Lontoon ongelma on majoitus. Siis sen kalleus. Tuntuu, että kaikki yhtään säälliset hotellit maksavat jo (pitkälti) toista sataa euroa yö. Lentoja saa halvalla, ja hengailla voi edullisesti, mutta budjettiretkeä ei saa tehtyä majoituksen vuoksi. Tiedän, tiedän, on sielläkin varmaan hostelleja, dormeja yms., mutta jos haluaa oman huoneen, veskin ja kylppärin, jonka kokolattiamatto ei lillu vettä varpaiden alla, ja vielä jotenkin keskeiseltä paikalta.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:20

   Tämä. Se majoitus on oikeasti ongelma Lontoossa. Siis ihan hirveän hintaista ja taso on silloinkin mitä on. Eikä ne hostellitkaan aina kovin edullisia ole 🙁 Itse en ole koskaan Lontoossa ollut hotellissa, mutta muistelen että noin 200£ saattaa joskus joutua pulittamaan hotellihuoneesta joka on ok. Ei kiitos, itse matkaan muuallle.

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 14:30

  Olen käynyt monta kertaa Lontoossa, ja museot ovat tulleet tutuiksi. Muut aktiviteetit näistä ovat uusia tuttavuuksia. Erityisesti innostun tuosta panimokierroksesta.

  Olen muuten käynyt Lontoossa 1997, 2003 ja 2009, eli tänä vuonna olisi periaatteessa taas aika. Vielähän sitä ehtii hyvin. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:19

   Tuo on hyvä väli käydä Lontoossa, eli tänä vuonna sitten ehdottomasti matkaan taas. 😉 Panimokierros on ihan mun lemppareita Lontoossa, suosittelen tosi kovasti käyntiä siellä.

 • Reply Tiia/reisereise sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 14:30

  Hyviä vinkkejä! Olen Lontoossa käynyt kaksi kertaa, mutta molemmat olivat melko lyhyitä pyrähsyksiä, joten arvata saattaa, että joskus tahtoisin mennä uudestaan. Etenkin National museum on jäänyt molemmilla kerroilla väliin, joten kolmannella kerralla se on mun ykköskohde. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:12

   Ehdottomasti museoihin Lontoossa. 🙂 Itsekin aina näin jälkikäteen kaduttaa ettei tullut ihan hirveästi niissä käytyä. Tietysti ne tärkeimmät, mutta ainahan sitä miettii että olisi pitänyt käydä enemmän. Onneksi sinne voi palata ja kun kaupunki on lähellä, niin voi vaikka viikonlopuksi lähteä.

 • Reply Elämää ja Matkoja sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 13:10

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Museoiden maksuttomuus on todella hyvä juttu, sillä niissä kiertelee mielellään. Bubble / milk tea oli uusi tuttavuus, tätä täytyy vielä testata!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 10:02

   Siis tuo museoiden maksuttomuus, ihan paras juttu kerrassaan! Tulee ihan oikeasti käytyä niissä, en ole muuten varsinainen museoissa kiertelijä ja varsinkin kalliimmat museot jää usein välistä – Lontoossa ei ole tuota ongelmaa 🙂

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 12:23

  Eipä multa irtoa mitään vinkkejä tähän…Mutta Teppo kävi Lontoossa tässä taannoin, ja nosti esiin myös samoja asioita + pari lisää

  Mies näkökulmaa Lontooseen
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2015/03/25/lontoo-suunnitelmissa-lue-tepon-tarpit-lontooseen/

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 09:47

   Mä taisinkin lukea tuon Tepon jutun. Aina mielenkiinnolla lukee muiden näkökulmia itselle tutusta kohteesta. 🙂 Miesnäkökulmasta on aina mielenkiintoista lukea juttuja.

 • Reply Karoliina / From Karoliina sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 11:38

  Hauskaa, mulla on samanlainen postaus just työn alla toiseen kaupunkiin liittyen 🙂 Näistä toi bubble / milk tea jäin kiinnostamaan, se pitää ehdottomasti päästä testaamaan! Onko se minkä makuinen juoma, ihan teetä maidolla nimensä mukaan vai jotain aivan muuta? 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 09:45

   Jee, mielenkiinnolla luen. Säästövinkit on aina tarpeen 🙂 Tuo bubble / milk tea on nimensä mukaisesti maitoteetä, bubble-nimen saa jos siihen lisätään tapioca-palloja pohjalle. Om nom!!! 🙂

 • Reply sarrrri sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 11:38

  Heh, varmasti hyödyllinen postaus monelle ottaen huomioon Lontoon maineen todella kalliina kaupunkina. Mä olen ollut siinä käsityksessä että nimenomaan ruoka on kallista aina – lohdullista kuulla että halvempiakin vaihtoehtoja kuitenkin löytyy. 🙂 En ole vielä ollut niin kiinnostunut Lontoosta että olisin lähtenyt siellä käymään, ehkä joskus…

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 09:44

   Mä olisin voinut kirjoittaa tämän kommentin noin viisi vuotta sitten. En ollut kovinkaan kiinnostunut Lontoosta… ja kuinkas sitten kävikään. 😀 Lontoossa pärjää kyllä kohtuullisen edullisesti niin halutessaan, etenkin jos jättää pois kalliit Madame Tussausit yms.

 • Reply Minna sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 06:37

  Mä muistan kun nuorena asuin lähellä Lontoota ja rahaa ei ollut ja hinku päästä isolle kirkolle suuri. Niinpä sitten istuttiin puistoissa, käveltiin kilometritolkulla kaupungilla aistien suurkaupungin tunnelmaa ja syötiin jotain halpis ruokaa kadulta. Se oli varsin edullista 🙂

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 13:01

   Tuo on just paras aktiiviteetti Lontoossa! 🙂 Kävellä ympäriinsä, ihmetellä maailman menoa ja ostaa katuruokaa. Mä tykkään ja kukkaro kans. 😉

 • Reply Sandra lauantai, 19 syyskuun, 2015 at 22:49

  Hyvät vinkit, kiitos! Tuohon bubble teahin olen törmännyt myös Ausseissa, jos se on sellaista maitomaisen näköistä teejuomaa? En ole vielä itse maistanut, mutta monen aasialaisen olen nähnyt niitä juovan.

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:59

   Joo, just sitä samaa maitomaisen näköistä juomaa. Taiwanissa siinä oli vielä tapioca balls pohjalla, om nom. Tykkään. 🙂 Kannattaa maistaa!!

 • Reply Merja lauantai, 19 syyskuun, 2015 at 19:25

  Hyviä vinkkejä! Täytyy laittaa korvan taakse seuraavaa Lontoon matkaa varten. Tuli muuten tuosta ensimmäisestä kuvasta mieleen Lontoon työreissu muutaman vuoden takaa. Illallisen jälkeen kävelimme leijonapatsaan ohi ja joku seurueestamme sai idean nousta leijonan selkään. Sillä oli kuulemma samanlainen symbolinen merkitys kuin esim. Roomassa heittämällä kolikko Fontana di Trevin suihkulähteeseen, tulet kaupunkiin uudemman kerran. No, en tietenkään uskaltanut ottaa riskiä seuraavien Lontoon matkojen suhteen, joten sinnehän minäkin kiipesin 🙂 Eikä se sitten viimeiseksi Lontoon reissuksi jäänyt eli toimii 😉 Itse en ole kovin suuri museofani, mutta pitää ehdottomasti hyödyntää joku Lontoon ilmaisista museoista seuraavalla visiitillä. P.S. ”Päivä kanssani” postaus oli huippu, niitä lisää!

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:56

   Kiitos Merja! 🙂 Laita vinkit ehdottomasti talteen ja jos olet Lontooseen menossa niin mulle voi aina laittaa viestiä, jeesaan mielelläni 🙂 Mä oon kerran ollut ton leijonan selässä, en ookkaan tiennyt tuosta symbolisesta merkityksestä! Aina oppii jotain uutta… Sinne muuten ei ollut ihan helppo päästä? 😀 Tosi kiva kuulla että tykkäsit siitä päivä mun kanssa jutusta, pitää ottaa niitä työn alle vähän eri vinkkelistä 🙂

 • Reply marja perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 18:43

  Kiitos vinkeistä. Kuukauden päästä piipahdan taas Lontoossa. Pakolliset nähtävyydet on tsekattu vuosia sitten, joten aina pitää keksiä jotain uutta ja mukavaa (tai siis Lontoossa ON aina jotain uutta). Museot ja pyörät on tuttuja. National Galleryn tietyissä huoneissa käyn joka kerta Lontoossa käydessä. Food Marketit, panimo ja bubble tee on nyt Lontoon listalla. Kaikkiin ei ehdi yhdellä käynnillä, mutta sitten seuraavalla kerralla ?

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:54

   Huippua, jos vinkeistä oli apua 🙂 Niiden pakollisten jälkeen löytyy aina mielenkiintoisia kohteita, kunhan vähän tietää mistä etsitä. Lontoo on onneksi sopivan lähellä, joten sinne voi palata helposti – kaikkiin kun ei yhdellä kerralla ehdi, niin on hyvä tulla toiste:)

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 14:30

  Kiitos vinkeistä! Lontoo kutsuu joulun jälkeen 🙂 Pyöräily olisi hauskaa, mutta en tiedä oikein onko kelien vuoksi kannattavaa 😀

  • Reply lena perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 17:25

   Jee, mahtavaa että näistä oli jeesiä! 🙂 Lontoon sää muuten voi yllättää tuohon vuodenaikaan, kannattaa pistää hyvin päälle ja ottaa pyörä alle jos ei sada kaatamalla. Sää voi olla yllättävänkin leuto! Pistä viestiä jos haluut tietää jotain!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.