Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä mun kanssa

Tämä postaus sai alkunsa muutaman päivän takaisesta ajatusten vaihtamisesta muutaman matkabloggaajan kesken, ja päätin lähteä innokkaasti toteuttamaan juttua. Päivä mun kanssa-tyyliset jutut kuuluvat melko suosittuja lifestyle-blogien maailmassa, mutta ne ovat myös kivaa vastapainoa myös matkablogien matkajutuille. Tässä eilisen tunnelmia dokumeinoituna täältä Bilbaosta.

9:30

IMG_4128

Herätys 9:30. Herään yleensä noin tuntia aikaisemmin, mutta edellisyönä ulkona raivoava myrsky piti minua hereillä kahteen asti ja päätin suoda itselleni hieman pidemmät unet. Pääsin sängystä ylös parinkymmenen minuutin vetkuttelun jälkeen ja ponkaisin pystyyn – ulkona paistoi aurinko ja lähdin pitkälle lenkille. Tätä ei saa hukata, lämmin päivä tulossa.

10:15

IMG_4130

IMG_4132

IMG_4129

Pääsen ovesta ulos. Päätän syödä aamupalan vasta sitten kun palaan lenkiltä, olo on jostain syystä kovin energinen heti aamusta ja haluan lenkille heti enkä huomenna. Pääsyy tähän on varmasti aurinko, joka paistaa kirkkaalta taivaalta. Ulkona tuulee lujaa, mutta on silti lämmin, mittarin mukaan 25 astetta. Kävelen muutaman kilometrin joen rantaa pitkin, jossa nautin tuulen vireestä ja meren tuoksusta. Tänään on melko kiireetön päivä, joten teen hieman pidemmän lenkin. Joki laskee mereen ei nyt aivan tuolla kohdalla, mutta lähistöllä – meren tuoksu kantautuu sisämaahan. Olen mitä täydellisin esimerkki pohjoisesta tulevasta turistista, kuvaan palmuja minkä kerkiän.

11:25

IMG_4136

Myöhäinen aamupala. Arvatkaas kuka on täällä Bilbaossa aivan hulluna kreikkalaiseen jugurttiin? Voisin syödä sitä aamut ja illat, etenkin myslin kanssa se on ihan nannaa. Raahasin Lontoosta mukanani neljä pakettia teetä, joita olen tässä antaumuksella nautiskellut aamuisin, eilen vuorossa oli ihanan Whittardin Assam-tee. Kaikella kunnioituksella paikallisia kohtaan, mutta hyvää teetä tässä maassa ei ole ainakaan supermarketeissa tarjolla. Olen muuten kuljetellut tuota Iittalan Taika-mukia maailman ääriin mukanani, en tiedä paremman kokoista mukia teenjuontia varten.

Aamupalan kruunasi edelliselta päivältä ylijäänyt Milkan Oreo-suklaa ja muutata juustonaksu (ei kuvassa), om nom. Ihanan terveellistä. Luin aamupalalla kirjaa, olen tehnyt periaatepäätöksen etten avaa konetta aamupalan aikana. Ipadin saan avata, mutta Matteo oli Lontoossa ja vei vahingossa laturin mukanaan. Akku oli tietysti lopussa joten padista ei ollut sen kummemmin iloa.

 12:00

IMG_4138

Aamupalan jälkeen aloittelin blogihommia, eilen oli kalenterissa muutama hoidettava tehtävä työjuttujen tiimoilta. Viimeistelen muun muassa tämän artikkelin yhteistyössä Ostohyvitys.fi:n kanssa järjestetystä Kölnin matkasta (kannattaa muuten kurkata tuo juttu, blogini lukijat saavat palveluun 5€ ilmaista starttirahaa rekisteröidyttyä postauksessa olevan linkkini kautta).  Naputteln koneella talomme ulkoterassilla, kunnes tuuli sotki kaikki suunnitelmat. Tuuli yltyi ja siirryn sisätiloihin – tuuli niin kovaa että se sai jopa tietokoneen liikkeelle pöydällä.

Valmistelen myös erästä espanjakieleen liittyvää blogiprojektia, kerron siitä lisää teille ensi viikon aikana. Tämän jälkeen vastailin sähköposteihin sekä hoidin laskutusta. Blogijuttujen kanssa kuluu aikaa seitsemään asti, välillä syöden ja siivoten.

16:00

IMG_4140

Teen ruokaa, kaapista löytyvistä aineksista. Matteo  saapuu iltalennolla, joten olemme menossa ulos syömään. Löydän tonnikalaa, pastaa ja salaattia, joten teen niistä annoksen itselleni. Ruokailuni jälkeen tiskaan, siivoan, kiroan kenkähyllyn puutetta asunnossamme ja luuttuan lattiat. Jääkaapissa on vain valo, joten päätän käydä illalla kaupassa. Jatkan tietokoneella naputtelua.

19:30

IMG_4127

Alan valmistautua iltaa varten. Suihku, meikkaus ja kävinpäs nopeasti ostamassa kaupasta meille myös viinipullon kauppareissun yhteydessä. Matteon lento oli hieman myöhässä, mutta ajattelin kuitenkin tarjota reissumiehelle lasin viiniä ennenkuin lähdemme syömään. Mutta kuten blogiani Facebookissa seuraavat tiedättekin, tämä ei mennyt aivan kuin Strömsössä asiat tuuppaavat menemään. Sain ostettua elekielellä ja espanjallani pullon viiniä (lukitun kaapin takaa, tätä voi kutsua jo saavutukseksi), mutta kotiin palatessani tajusin että meidän apartementoksessamme ei ole viinipullonavaajaa. Siis mitä. Sen pitäisi kuulua jokaisen espanjalaisen kämpän vakiokalustoon eikä mieleeni tullut, etteikö meillä sellaista olisi. Onhan kyse kuitenkin serviced apartmentista, eli kaikki piti olla hoidossa taloyhtiön puolesta. Soittelin Matteolle Bilbaon lentokentän passintarkastusjonoon pari dramaattista puhelua asian tiimoilta, ja hän vahvisti epäilykseni. Ei, meillä ei todellakaan ollut viinipullonavaajaa kotona.

Facebookiin sateli mahtavia vinkkejä aiheen tiimoilta, kiitos niistä kaikille! Minulle ehdotettiin naulaa ja vasaraa, korkin työntämistä pulloon veitsellä, pullon laittamista kenkään ja sen hakkaamista seinään… kaikki hyviä keinoja kuulemma avata viinipullo ilman avaajaa (aina oppii uutta!). Yksi naapuri ei ollut kotona ja toisen naapurin kanssa minulla ei ole yhteistä kieltä, joten heistä ei ollut kovinkaan paljon apua. Päätin sitten odottaa Matteon saapumista kotona ja lähdettiin sitten vilkkaasti syömään – sain kuin sainkin lasillisen viiniä. Testattiin myös paikallista olutta, La Salvea, ja syötiin hyvin. Ilta päättyi kuitenkin aika pian, sillä tänään oli taas työpäivä ja aikainen herätys.

IMG_4142

IMG_4143

IMG_4144

Haastan täten kaikki matkabloggaajat (eikä tosin tarvitse edes olla matkabloggaaja, kaikki käy!) tähän haasteeseen mukaan. Osallistuminen on hyvin yksinkertaista – tee kooste päivästäsi blogiisi. Linkkaa tähän juttuun takaisin jos jaksat, ei ole pakko, ja vinkkaa minulle kun olet tehnyt oman juttusi. Lisään linkin tämän postauksen loppuun, niin saadaan kasaan mukava kooste aiheesta. Muiden postaukset:

Tämä Matka: Päivä bloggaajan kanssa – minun

Barcelonan Koti: Barcelona Lifestyle – minun päiväni

To Travel is to Live: lomailevan bloggaajan päivä

Elämää ja matkoja: päivä mamman matkassa

Muru Mou: päivä minun kanssani

Kaukana Kotona: päivä minun kanssani

50 State Puzzle: tavallinen arkipäivä kanssani

Siveltimellä: päivä kanssani

Passionate Traveler: päivä minun kanssani: bloiahdistusta ja peppupaniikkia

Meriharakka: etätyöpäivä

Matkakuume.net: päivä matkabloggaajan kanssa: kalavelkoja, hampurilaisia sekä polvistuvia lentokapteeneita

Tuntemattomaan ja takaisin: se oli aivan tavallinen maanantai Meksikossa

Syö Matkusta Rakasta: päivä kanssani (Shanghai Edition)

Unagidon: ihana arki – matkabloggaajan päivä

Täynnä tie on tarinoita: töitä, matkahaaveita ja tiikeri takapihalla – normipäivä siis

Archie Gone Lebanon: päivä mun kanssa

Reissuesan matkablogi: päivä mun kanssa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

58 Comments

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi lauantai, 5 joulukuun, 2015 at 13:14

  Osallistuin haasteeseen postauksellani ”Bloggaajan päivä Montenegrossa – katso kuvat!” http://www.matkablogi.fi/2015/12/bloggaajan-paiva-montenegrossa-katso-kuvat/

  • Reply lena torstai, 10 joulukuun, 2015 at 17:17

   Kiitos Esa linkistä, kiva kun lähdit mukaan 🙂 Lisään listaan 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 07:18

  Sain viimein kannettua korteni kekoon tässä mukavassa haasteessa. 🙂
  http://virpihannele.fi/blog/2015/10/24/toita-matkahaaveita-ja-tiikeri-takapihalla-normi-paiva-siis/

  • Reply lena lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 12:19

   Jei, ihan mahtista! Lisään just sun ja Lotan listaan 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 22 lokakuun, 2015 at 20:15

  Näitä on ollut ihan parasta lukee, joten pistin omankin korteni kekoon: https://www.rantapallo.fi/unagidon/2015/10/22/ihana-arki-matkabloggaajan-paiva/

  • Reply lena lauantai, 24 lokakuun, 2015 at 12:18

   Jee, mahtavaa!! 🙂 Lisään just listaan 🙂

  • Reply lena torstai, 15 lokakuun, 2015 at 20:10

   Lisätty ja luettu 🙂

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin torstai, 15 lokakuun, 2015 at 10:04

  Ja kas näin, viimein itsekin ehdin mukaan tähän blogihaasteeseen ja itse vastasinkin tähän hieman pitkäksi venähtäneen My day -videon muodossa. Oma versioni löytyy siis täältä: http://tuntemattomaanjatakaisin.pallontallaajat.net/2015/10/15/se-oli-aivan-tavallinen-maanantai-meksikossa/

  • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin torstai, 15 lokakuun, 2015 at 10:26

   Paitsi että näemmä Youtube päätti mykistää koko videon, koska baarikohdan taustalla on ”kiellettyä musiikkia”, äääääh. Voi apua sentään… Saattaa olla että palaan tähän takaisin parin viikon päästä 😀

   • Reply lena torstai, 15 lokakuun, 2015 at 20:10

    Siis mitä, miten siellä sensuroidaan Youtubea??? 😀 Nyt lisätty kuitenkin listaan 🙂

    • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 03:29

     No en todella tiedä mistä oikein oli kyse, mutta nyt video käsittääkseni on näkynyt jo jonkin aikaa ihan normaalisti taas. Kumma juttu :DD Mutta pääasia että toimii!

  • Reply lena keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 13:18

   Jee!! Mä luinkin jutun jo ja lisäsin listaan 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 6 lokakuun, 2015 at 16:54

  Hellogs, mäkin päätin lopulta tarttua tähän hauskaan haasteeseen 🙂
  http://siveltimella.blogspot.fi/2015/10/paiva-kanssani.html

 • Reply ulla50 maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 22:17

  Minäkin sitten inspiroiduin tekemään tänään tämän postauksen! =) Kiitos ideasta, Lena! https://www.rantapallo.fi/50statepuzzle/2015/09/29/tavallinen-arkipaiva-kanssani/

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 09:33

  Tällainen on päivä mun kanssa: https://www.rantapallo.fi/murumou/paiva-minun-kanssani/ 🙂

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:50

   Nyt lisätty 😉

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä lauantai, 19 syyskuun, 2015 at 13:19

  Tää oli kiva! Saisinkohan mä Arton suostuteltua tekemään tämmöisen 🙂

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:46

   Kiitos Arna! 🙂 Ehdottomasti tulkaa mukaan, näitä on tosi hauska lukea 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 20:32

  Tosi kiva postausidea, täytyy laittaa korvan taakse, josko valottaisin umpitylsää arkea taksikuskina-sihteerinä-viihdyttäjänä-välinehuoltajana-kynäilijänä-seremoniamestarina-psykologina-pankkiirina-matkavirkailijana-askartelunohjaajana-jne 😀
  Katastrofi viinipullon avaamisen kanssa kuulosti kovin tutulta, vinkiksi että tavallisen hammasharjan varrella sitkeästi paukutellen ja tuuppien avaus onnistuu parhaiten ilman murusia! Kokeiltu on – ja monta kertaa!

  • Reply lena maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 12:46

   Tuo perusarki on sitä parasta! Ehdottomasti mukaan! 😉 Joskus klikkailen itseni mammablogeihin tms ihan vain etsiäkseni niitä tavallisen arjen juttuja. Niitä on hauska lukea välillä! Mä muuten uskon, että tuo viinipullokatastrofi olisi ratkennut tolla sun vinkillä. Muut oli mun taidoille vähän hazardeja 😀

 • Reply Rimma - matkablogi perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 12:08

  Nää on ihan huippuja postauksia! Pitäis kyllä itsekin piiiitkästä aikaa tehdä tämmönen 🙂

  • Reply lena perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 13:52

   Kiitti Rimma, mä tykkään kans lukea näitä 🙂 Ota haaste ihmeessä vastaan, mä niiiiin mielelläni itse luen näitä 🙂

 • Reply laura / to travel is to live perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 10:04

  Tosi kiva postaus, kun pääsee kurkkaamaan sitä tavallistakin arkea välillä! Ota ihmeessä tavaksi 🙂

 • Reply Jenna torstai, 17 syyskuun, 2015 at 18:36

  Voihan viinipullo! Noita taisteluita on käyty myös reissuilla muutama 😀 Tää postaus valotti kivasti arkea siellä!

  • Reply lena perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 13:47

   No voihan viinipullo tosiaan. 😀 En ees osannut avata silla avaajalla, kun sellainen ostettiin…. pitäs ehkä harjotella. 😀 Tosi kiva, että tää postaus oli mieleen!

 • Reply Kthetraveller torstai, 17 syyskuun, 2015 at 17:45

  Oi vitsi, tää on ihqu. Taidan itekin tehdä tommosen jossain vaiheessa 🙂

  • Reply lena perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 13:47

   Jee, ehdottomasti mukaan K! 🙂 Nää on tosi hauskoja, oon itse ainakin sellanen stalkkeri että tykkään lukea muiden arjesta:)

 • Reply Otto Lilja / OTTO Izakaya torstai, 17 syyskuun, 2015 at 17:39

  I’m in! 🙂 Nä on sika mielenkiintoisia! Etenkin jos on näin utelias ihminen kuin minä.

  • Reply lena perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 13:46

   Toinen utelias ilmoittautuu!! 😀 Mä tykkään kurkata ihmisten elämään ns pintaa syvemmältä. Nää on hauskoja. Jee, ootteelen jo sun juttua!

 • Reply ulla50 torstai, 17 syyskuun, 2015 at 17:28

  Jeee, hyvää ”rajojarikkovaa” toimintaa ;D Hyvä postaus! ja voi ei sen viinipullon avaajan kans… :/

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:39

   Kiitos Ulla!! Vähän uutta matkajuttujen sekaan. 😉 Viinipullo on nyt avattu ja juotu. Päivää myöhemmin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 17 syyskuun, 2015 at 17:26

  Tämä oli kiva! Selviääköhän Rantapallo tämän jutun hurjasta liikennemäärästä 🙂
  Otan haasteen vastaan, mutta taidan palata siihen vasta kun palaan arkeen, päivä (huomenn) Teheranissa taitaa mennä liikaa matkajutuksi … Tosin taloushallinnosta voi olla vaikea saada näin kiinnostavaa: tappelin Oraclen järjestelmien kanssa? Yritin saada dealerin kiinni Genevestä? Vastailin 30 sähköpostiin? Menin kotiin, lenkille ja kirjoitin jutun blogiin. Katsoin hurjan jännittävää Zoo-sarjaa telkkarista? No, ehkä tuota viimeistä voisi laventaa, niin saisi jännitystä juttuun 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:37

   Kiva Pirkko kun tykkäsit! 🙂 Tää oli tosi hauska toteuttaa ja minusta itsestänikin on mukava lukea juttuja toisten arjesta. Sanoinkin tuossa alla Maaritille, että just tavallinen päivä on sellainen mikä itseäni kiinnostaa, oli se sitten työpäivä tms. Pääsee vähän sisälle bloggaajan maailmaan 🙂

 • Reply Veera Bianca torstai, 17 syyskuun, 2015 at 16:09

  Saako nyt heittää ilmoille suuren paljastuksen; tä oli yksi mielenkiintoisimmista postauksista pitkään aikaan 😀 Musta on mielenkiintoista nähdä millaista sun arki siellä on! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:29

   Suuret paljastukset on ihan mahtavia!! 😉 Mä tykkään lukea muiden arjesta ja ihan niistä tavallisista jutuista. Kuten tuossa alla paljastinkin, klikkaan itseni aika usein mammablogeihin kun niissä on aina hyvin arkea ja ns. tavan elämää 😀

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, 17 syyskuun, 2015 at 15:53

  Tämä oli kiva postaus! Täytyypä osallistua joku kerta kun sopiva päivä ilmaantuu! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:28

   Ehdottomasti mukaan Virpi! Mä luen näitä tosi mielelläni näitä arkijuttuja ja koen, että ne on tosi mielenkiintoisia matkajuttujen lomassa. 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, 17 syyskuun, 2015 at 15:45

  No nyt jo ensimmäinen! Olipa mukava postaus ja muistan kyllä facesta lukeneeni tuon episodin 😀
  Mun arkielämä on aivan supertylsää, joten en tiedä kuinka mielenkiintoisen postauksen saisin aikaan. Ottaisin varmaan kuvat siihen aamupalastani, työhuoneestani ja tietokoneestani ja kotona vakipaikastani sohvan nurkasta tietokoneen kanssa. Hohdokasta :p

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:25

   Mun mielestä juuri tuollainen ”tylsä arki” on sellaista, josta on tosi mukava lukea. 🙂 Klikkailen itseni usein tyyliin mammablogeihin ja luen ihan tavallisista päivistä. Pitää ehkä ottaa tavaksi tää, oli hauska tehdä!

 • Reply Inka torstai, 17 syyskuun, 2015 at 14:57

  Eikä miten mielenkiintoinen postaus, piti heti kliketi klikkailla ja tulla lukemaan, nimim. utelias uuno. 😀 Sun päivä siellä kuulostaa ihanan rennolta, katteeksi käy. Pakko lähtä mukkaan, kunhan on luvassa joku mielenkiintoinen päivä, muutakin kuin töitä ja reenejä. 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:24

   Mahtavaa!! Oon itse kans yks utelias ja oon sitä mieltä että nää arkijutut on ihan parhaita. 😀 Mulla oli kans vähän tylsiä päiviä alkuviikosta ja valkkasin tän, kun teen ees jotain haha. Lähe ihmeesä mukaan, ihan huippua!!

 • Reply Miitu torstai, 17 syyskuun, 2015 at 12:22

  Tää oli kyllä kiva, mä tykkään näistä arkisemmista postauksista. Tein itse samanlaisen juuri viikko sitten, vaikka se välillä vähän hölmöltä tuntuikin kirjata noin tavallisia asioita ylös. Mä oon muuten varmaan aika käsi, mutta mä oon yrittänyt noita viinipullonavaamisjuttuja, kuitenkaan siinä onnistumatta ilman että korkki on palasina viinin joukossa, jatkossa tyydyn vain odottamaan kunnes avaaja ilmestyy jostain. 😀 Tai itseasiassa ostan nykyään pullon missä on kierrekorkki, koska en osaa meidän ruostuneella ikivanhalla avaajalla edes avata mitään, haha.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 18 syyskuun, 2015 at 11:22

   Mä niin tykkään kans näistä arkisista postauksista, pääsee näkemään bloggaajan astetta syvemmältä ja ihan sitä arkea. Se kun kuitenkin aina kiinnostaa 🙂 Mä en saanut eilen tota pulloa auki, Matteo joutu sen avaamaan. Kirosin sitten sitä korkkia ja sanoin että haluun kierrekorkit – Matteo oli että EI!!! kierrekorkkeja, kuulemma Etelä-Euroopassa niiden käyttö jo suorastaan rikollista 😀 😀 Jaahas, aina oppii uutta 😀

   • Reply Teea / Curious Feet sunnuntai, 20 syyskuun, 2015 at 19:59

    Haha, olen kuullut monesti saman, eli että viini on huonoa ja sitä ei osteta jos siinä ei ole oikeanlaista korkkia :D. En kuitenkaan jaksa itse, ainakaan yksinäni, niiden kanssa taistella, joten kierrekorkeilla mennään :D. Hauska postaus!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 17 syyskuun, 2015 at 12:22

  Hauska idea valoittaa lukijoille omasta päivästä! Olen toki nähnyt näitä muiden genrejen blogeissa, mutta taitaa olla ensimmäinen matkablogissa. Taidanpa tarttua haasteeseen! 🙂

  • Reply lena torstai, 17 syyskuun, 2015 at 20:23

   Jee, huippua Terhi että oot mukana! 🙂 Näitä on paljon ja luen mielelläni, tosin matkablogeissa vähemmän. Toivotavasti nää lisääntyy, itse ainakin tykkään lukea kuulumisia ja bloggaajien arjesta. 🙂

 • Reply Laura/My post-University life torstai, 17 syyskuun, 2015 at 12:16

  Näitä tämäntyyppisiä postauksia on mun mielestä kiva lukea koska ne tuo hieman lisää sitä kaivattua henkilökohtaisuutta (matka)blogeihin. Itse olen tehnyt näitä muutaman kerrankin ja näitä on kiva kirjoitellakin.

  • Reply lena torstai, 17 syyskuun, 2015 at 20:22

   Mäpäs ehkä muistan lukeneeni Laura sinun vastaavanlaisen juttusi 🙂 Nää on tosi hauskoja tehdä itse bloggaajan näkökulmasta ja toki lukijatkin taitavat tykätä. 🙂 Pitää ottaa tavaksi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.