Nyt olisi asiaa vaelluksesta

IMG_5546

Toscana, Italia

IMG_3816

Levi, Suomi

Minä, vaeltaja?

Vaellus. Aktiiviteetti, johon olen suhtautunut varauksella pitkään yli kymmenen vuoden takaisen rippileirin vuoksi. Olin vaellusrippileirillä Lapissa, ja heinäkuun lähempänä nollaa olevat lämpötilat yhdistettynä lähes jatkuvaan sateeseen saivat minut vannomaan etten vaella enää ikinä. Telttani täyttyi yön aikana vedellä ja siellä ihan oikeasti oli kylmä – telttailutraumani on ollut jopa pienoinen vitsin aihe kaveripiirissäni. Ehkä se rippileirikään ei lopulta ollut minun juttuni, mutta vaellusintooni tämä kokemus vaikutti.  Näin varttuneemmalla iällä vaellus on kuitenkin alkanut näyttäytyä aivan toisenlaisessa valossa, ehkä ostittain Matteonkin vuoksi, ja viime vuosina olemme tehneet vaelluksia siellä sun täällä. Olemme tehneet pieniä vaelluksia Toscanassa Matteon kotikulmilla (tässä muuten oiva juttuidea seuraavaa Italian reissua silmällä pitäen), minivaelluksia Suomen Lapissa ja nyt täällä Bilbaossa on tarkoitus tutustua paikallisiin retkimaastoihin huolella. Keskustan läheisyydessä vuorilla on useita reittejä, niin lyhyitä kuin pitkiäkin, ja sään salliessa en keksi parempaa tekemistä kuin lähteä tutkimaan miltä Baskimaan luonto näyttää. Vaellus on oikeasti tosi jees juttu!

Maanantaina jutellaan vaelluksesta asiantuntijoiden kanssa

Matkachat Some hires

Vaellus liittyy läheisesti maanantain Twitterissä järjestettävän #matkachatin aiheeseen, joten oli hauska palata lyhyesti omaan vaellushistoriaani muistelujen merkeissä (lisätietoa #matkachatista löytyy täältä). Maanantain chatin aiheena on vaellus- ja patikointimatkat sekä monen vaeltajan unelmakohde Nepal. Chatin co-hostina on meidän kolmen emännän lisäksi vaellusmatkoihin ja Nepaliin keskittynyt matkanjärjestäjä Faralong, joka on Mandala Travelin sisaryhtiö. On aivan mahtavaa saada tämä innostava ja asiantunteva porukka mukaan chatiin, jakamaan kokemuksiaan ja toimimaan aiheen asiantuntjoina. Tämä on mahtava tilaisuus kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä vaelluksesta, seikkailusta sekä Nepalista. Arvontaakin on luvassa aiheen tiimoilta. Chat on myös 45 minuutin pituinen normaalin 30 minuutin sijaan joten Faralongille esitettäville kysymyksille, kokemuksien vertailuille sekä matkavinkeille on hyvin aikaa.

Faralong mullistaa seikkailumatkailun maailmaa

Faralong on uusi, mielenkiintoinen konsepti matkailun maailmassa. Seuraan Suomen ja maailman matkailuskeneä tarkoin blogini kautta ja tiedän että uusille, innovatiivisille tekijöille on aina tilausta. Seuraan paljon yritysuutisia ja kiinnostun helposti uusista toimijoista, joilla on hyvä idea. Faralong on kaikin puolin mahtava idea, joka tulee varmasti mullistamaan seikkailumatkailua maailmalla. Allaoleva video kertoo mielenkiintoisesti ja selkeästi Faralongin toimintaperiaatteesta, kannattaa tsekata.

Faralong on matkatoimisto, joka keskittyy vaellus- ja seikkailumatkoihin. Heidän kauttaan on mahdollista lähteä seikkailemaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin, esimerkiksi mainitsemaani Nepaliin, Uzbekistaniin sekä Istanbuliin & Kappadokiaan. Matteokin vaikutti ensituntumalta olevan Uzbekistanista melko innoissaan (heitin aiheesta yllärikysymyksen aamupalapöydässä), joten se pääsi meidän bucket listalle. Nämä mainitsemani kohteet ovat minua kiinnostavia esimerkkejä, lisää kohteita voi selailla Faralongin matkahausta. Faralongin sivusto on myös käyttäjäystävällinen ja nätti, mitkä on itselleni hyvin tärkeitä tekijöitä netissä ostoksia ja matkavarauksia tehdessäni. Alla muutama esimerkki Faralongin reissuista.

faralong

Faralongissa parasta on se, että voit varata reissun vaikkapa kahdelle hengelle ja saat takuun siitä, että reissu toteutuu. Kaksi henkilöä on siis minimimäärä. Tämä on mahtava uutinen henkilöille, jotka eivät ole ryhmämatkailun ystäviä tai sellaiselle, joka haluaa seikkailla kaksin kaverin kanssa. Mikäli haluat lisätä porukkaan kaverin tai kaksi, matkan hinta alenee. Kyllä vain,  lisähenkilöt alentavat matkan hintaa! Käänteinen konsepti moneen muuhun matkailufirmaan verrattuna, mikä kuulostaa erittäin tervetulleelta näin matkaajan kannalta. Matkatoimiston käyttö on myös hyvä idea eksoottisimpiin kohteisiin matkatessa, joissakin kohteissa se on jopa hyvin suositeltavaa. Vaeltelu Intiassa tulee nyt ensimmäisenä mieleen, pistetäänpä tällainen blondi eli allekirjoittanut yksin matkaan Intiaan retkikamojen kanssa – ei tarvitse olla ennustaja tietääkseen, että tämä ei nyt ehkä ole se kaikista paras idea. Olen myös melko mukavuudenhaluinen matkaaja: ryhmämatkoilla on etunsa, etenkin jos hinta on kilpailukykyinen.

Faralongin kautta voi liittyä myös jo koossa olevaan ryhmään, mikä on esimerkiksi yksinreissaajan kannalta hieno juttu. Tykkään reissata niin porukassa kuin yksinkin, mutta yksin reissatessa reissukulut  tuuppaavat joskus karkaamaan käsistä. Faralongin reissuilla voit etsiä valmiin ryhmän ja liittyä siihen – tämä säästää kaikkien osallistujien matkakuluissa. How amazing is that?

Muistakaahan laittaa maanantai 14.9 klo 20.00 kalenteriin, luvassa on paljon mielenkiintosta keskustelua vaelluksesta sekä matkavinkkejä. Tuttuun tapaan me emännät kysymme kysymyksiä, tällä kertaa chattailijoiden vaelluskokemuksista, kohteista sekä monesta muusta jutusta! Jätä twitter-tilisi tämän postauksen kommenttiboksiin, mikäli haluat muistutuksen chatista tuntia ennen sen alkua.

*yhteistyössä Faralong

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Henna /suurin onni maanantai, syyskuu 14, 2015 at 10:50

  Pakko oli tehdä twitter-tili tätä varten! Reissasimme Nepalissa vähän yli kuukauden ja sinä aikana teimme 9 päivän vaelluksen Annapurna basecampille, niin mielelläni osallistun keskusteluun. Toivotaan, että osaan käyttää twitteriä! 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 14, 2015 at 12:10

   Mahtavaa Henna! Laitoinkin sinut jo seurantaan Twitterissä. 🙂 Sinulla on varmasti paljon mielenkiintoisia kokemuksia jaettaviksi chatissa, tuo Nepal olisi ehdottomasti haaveenani. Laita viestiä jos haluat jeesiä chatin tai Twitterin tiimoilta 🙂

 • Reply Merja sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 19:48

  Iso peukku vaellusmatkoille! Innostuin niistä muutama vuosi sitten ja nyt on jo jokunen tehtynä. Ihan ominpäin en tosiaan vuoristoon lähtisi, vaan aina mielellään asiantuntevan matkanjärjestäjän kanssa. Mandalan matkassa en ole vielä ollut, mutta läheltä on liipannut. Pari vuotta sitten varasin heiltä Tansanian matkan, johon kuului Kilimanjaro sekä safari. Valitettavasti juuri sille reissulle tuli niin paljon peruutuksia, ettei sitä toteutettu. Turvauduin sitten toisen matkanjärjestäjän matkaan, joka oli sisällöltään hyvin samanlainen, lähtöpäivä oli vaan pari kuukautta myöhemmin. Onneksi sain lomani sumplittua niin, ettei tarvinnut siirtää matkaa hamaan tulevaisuuteen. Innolla odotan jo huomista #matkachat’ia. Aihe on kyllä yksi lemppareistani 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 14, 2015 at 12:09

   Tervetuloa illalla mukaan Merja, tosi hauska ”nähdä” taas chatissa 🙂 Mä ootan jo innokkaasti, mietin tässä omia vaelluskokemuksiani ja juttuja joita haluan tietää… pikkuhiljaa sitä alkaa heräämään tähän harrastukseen! Onneksi sait tuon reissun sumplittua, olisihan se harmi ollut noin upea paikka jättää käymättä. Jos tänään on aiheeseen liittyviä kysymyksiä niin nyt on paras hetki kysyä asiantuntijoilta:)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 17:27

  Nyt ei käy missata matkachattia! 🙂 Bongasin Mandala Travelin ehkä noin kuukausi sitten googlatessani vaellusmatkojen matkanjärjestäjiä. Hakusessa on ensi kevään/kesän vaellusmatka ja yksi ennakkosuosikki on jo tullut. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 14, 2015 at 12:08

   Ehdottomasti mukaan, tervetuloa Virpi!:) Nyt voi myös kysyä aiheesta ja matkatoimistosta kysymyksiä, joten hyvä tilaisuus niin chattailyyn kuin informaationkin hakuun. ”Nähdään”illalla:)

 • Reply Jenna sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 11:23

  Uzbekistan, kyllä! Samoin Bhutanin reissu ois kova. Me ollaan kans innostuttu vaellusreissuista ja luulenpa, että niitä tullaan tulevina vuosina tekemään enemmän. Huomenna pitää olla klo 20 Twitterin ääressä 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 11:31

   Ihan sama juttu meillä, mahtavaa!:) hauska huomata, että vaellus on aihe joka oikeasti näyttää kiinnostavan meitä matkaajia. Olen jopa hyvin positiivisesti yllättynyt, vaellusaiheinen chat on saanut mukavan vastaanoton jo nyt. ”Nähdään” huomenna klo 20.00 (:

 • Reply Laura sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 10:13

  Huomisen chattia mielenkiinnolla odottaen! Itselläni on kelkka kääntynyt vaellusreissujen suhteen aivan täysin viime aikoina ja voisin hyvinkin nähdä itseni varailemassa noita matkoja. Vielä pari vuotta sitten sanoin ettei tuollaiset kinnosta pätkääkään, mutta nykyään huomaan matkahaaveissani katselevani yhä enemmän vaelluskohteiden suuntaan niiden paratiisirantojen sijaan. Stanit kiinnostaisi kovasti täälläkin, samoin ihan pohjoismaiden luontokohteet.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 10:24

   Tervetuloa mukaan Laura!! 🙂 Mä oottelen jo kovasti myös tuota chatia, oon tosiaan innostunut vaelluksesta ja ulkoilusta viime aikoina. Eipä olisi ennen tullut mieleenkään. 😀 Rakastan paratiisirantoja, mutta ehdottomasti vaelluskohteet ovat tulleet siihen sinnalle. Ja Stanit, ne on ehdottomasti koettava. Ja mä en oo ees käynyt Norjassa…… tää pitäisi korjata piakkoin.

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, syyskuu 12, 2015 at 16:39

  Hei Uzbekistan kiinnostais mullakin! Ja se on tosiaan kohde, minne en ihan heti omin päin lähtisi… 😀 Mutta siis siellä on kuulemani mukaan tosi paljon nähtävää ja olisi mukava vaihteeksi mennä jonnekin, missä se kulttuuri on niin erilainen. Voi matkakuumetta tuolta sivustolta ainakin tulee 😛

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 10:21

   Uzbekistan on tosi mielenkiintoinen kohde! Sinne tosiaan ehkä haluaa mennä jonkun seurassa, joka tietää paikat ja tuntee maan…. jos voi valita. Mulla on kaveri, joka on tosi innoissaan näistä Keski-Aasian maista ja aina hänen kanssaan fiilistellään. 😉

  Leave a Reply