Suomen suurin matkablogiyhteisö

Meidän viimeinen viikko Lontoossa on kuin muisto vain

IMG_3777

IMG_3799

Joskus sitä on hankala käsittää, mihin tuo aika oikein lentää. Me lähdimme Lontoosta vähän yli viikko sitten. Ei se aika tunnu viikolta, ei ollenkaan. Viimeinen viikkomme Lontoossa oli Matteollakin vapaata, joten meillä oli hyvin kunnianhimoinen suunnitelma. Päätimme nähdä Lontoota niin paljon kuin vain mahdollista ja nauttia kaupungista enemmän kuin koskaan ennen –  meillä olisi kerrankin yhteistä aikaa.

Metrolakko meinasi tuhota suunnitelmat…

Suunnitelmamme kuitenkin meinasi tuhoutua heti alkuunsa sillä TFL, joka vastaa Lontoon julkisesta liikenteestä, ilmoitti metronkuljettajien lakkoilevan tuon viikon aikana neljä päivää. Enemmän tai vähemmän. Lontoossa on ollut viime aikoina paljon juttua suunnitteilla olevasta yömetrosta, ja se on herättänyt vastustusta metron henkilökunnassa. He ovat siten lakkoilleet melko ahkerasti, aiheuttaen järjettömän suurta kaaosta Lontoon kokoisessa suurkaupungissa. Kuten nyt kuvitella saattaa, kun metro yks kaks lakkaa toimimasta. Lakoilla vastustettiin kuljettajien work-life balancen huonontumista yömetron myötä. Mielestäni tämä balanssi on työtekijälle, oli ala sitten mikä tahansa, tärkeä. Työ on tärkeää, mutta niin on myös vapaa-aika sen vastapainoksi. Mutta leukani loksahti auki sillä hetkellä kun kuulin, että nämä Lontoon metron kuljettajat tienaavat vuodessa sen 50,000£ eli noin 70,000€ (!) ja työskentelevät suomalaisen toimistotyöläisen verran. Ihan oikeasti. Kyllä tuo korvaus on mielestäni ihan (lue: erittäin) kohtuullinen, vaikka silloin tällöin öisin joutuisikin työskentelemään. Niin tai näin, lakko onneksi siirrettiin syyskuulle juuri ennen sen alkua ja saimme nauttia Lontoosta ilman häiriöitä. Aurinkokin päätti tulla esiin juuri sopivasti tuolla viikolla, joten mikäs sen parempi lähtökohta olisikaan ollut päämäärättömälle haahuilulle kaupungissa, joka ei pian olisi enää koti.

… onneksi lakko ei kuitenkaan toteutunut ja pääsimme nauttimaan Lontoon vilinästä

IMG_3839

IMG_3785

Se siitä purnaamisesta tällä kertaa. Metro ei mennyt lakkoon ja hyvä niin. Tuohon meidän viimeiseen viikkoon mahtui kaverin syntymäpäivätkekkerit Islingtonissa, kahden uuden ravintolan testaamista, päämäärätöntä valtelua Marylebonessa sekä taiwanilaisen bubble tean maistelua. Kaksi ravintolaa, Dishoom ja Shake Shack ovat olleet to do-listallani jo hyvän tovin ja nautin täysillä molemmista. Terveellisyys oli kaukana ainakin Shake Shackin annoksissa, mutta mitäpä tuosta. Hemmotteluhetket ovat tervetulleita silloin tällöin.

Ravintolatestausten jälkeen minulla oli yksi asia, minkä halusin ehdottomasti Lontoossa ollessani kokea. Sisäinen lentokonebongaajani heräsi henkiin varhain viimeisen viikkomme sunnuntaina ja auringon paistaessa kauniisti siniseltä taivaalta me lähdimme aamuvarhain kohti Heathrown lentoasemaa. Katsomaan lentokoneita, kameran kanssa. Saan aina sillointällöin selitellä kiinnostustani lentokoneisiin, mutta onneksi Matteo lähti mielellään mukaan. Tämä innostus on selvästi tarttuvaa. Heathrowlla lienee yksi Euroopan monipuolisimmista lentokonerepertuaareista, ja kameraan tarttui kotoisan Finnairin lisäksi niin BA:n, Unitedin, Virgin Atlanticin sekä Gulf Airin isoja lintuja. Tähän touhuun tarvitsisi tosin vielä astetta järeämmän järkkärin ja linssin.

IMG_3823

Pari päivää ennen lähtöämme järjestin pienimuotoisen get togetherin ystävilleni Hammersmith Riversidella sijaitsevassa pubissa. Pubi oli ihana ja joenvarsi myös, ja oli mahtava huomata miten moni tuli paikalle. Ihmisillä on Lontoossa erittäin usein kiire ja aikataulut ovat usein melko tiukat spontaaneille jutuille – minulla oli antaa get togetherille alle viikon varoitusaika. Varasin pöydän pubista normaaliin tapaan nimellä Lina, aivan kuten nimeni Englannissa usein äännetään. Lontoo on täynnä yllätyksiä, ja meitä odottikin varaus ihan vähän eri nimellä kuin odotin.

Processed with VSCOcam with f2 preset

A Lehna lähteekin tästä viettämään viikonloppua Espanjan auringossa, palataan blogijuttujen tiimoilta vielä viikonlopun mittaan. Adios todos!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 16:44

  Tuo viimeisen viikon turistikierros on meilläkin niin perinne. Chiang Maissa käytiin viimeisellä viikolla kiertämässä kaikki ”must see” -paikat. Tosin moni jäi välistä sen takia, että niihin piti olla buukkaus (kuten Elephant Nature Park ja Care For Dogs), joten jäipähän jotain tulevalle talvelle. Tai viimeistään sitten kevään viimeiselle viikolle 😀

  T. Sorry (käytän aina ulkomailla nimeä Sarah, koska Sari=Sorry)

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:31

   Sorry. 😀 Nää nimiväännökset on niin parhaita… Sarah on hyvä. Mä oon aina ollut ”Lina”, koska se on ollut aika varma, mutta ei näköjään kuitenkaan. Matteo on aina Matthew.
   Vähän huippua että te lähdette kohta Chiang Maihin. Pääsette nauttimaan kunnolla noista must see paikoista ja tutkimaa lisää kaupunkia. Kelpais mullekin;)

 • Reply laura / to travel is to live lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 07:42

  Teillä on ollut aktiivinen viimeinen viikko, kuulostaa hyvältä! Ja hienon uuden nimenkin sait 😀 Laura nyt on aika kansainvälinen nimi mutta siitäkin saatiin Balilla väännettyä Lora 😀
  P.S Tuo intialainen näyttää superherkulliselta!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:29

   Lora!! Hahaa! Nää nimiväännökset on ihan parhaita. Onneksi niihin voi kuitenkin aina suhtautua huumorilla 🙂 Ps. Mä en tajua mistä tuo artikkeli ”a” tuohon tuli niinkun a Lehna?

 • Reply Sanna / From London perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 21:49

  Mä meinasin vetäistä teet nenän kautta ulos, kun tajusin, että tuo yömetrohan kulkee vain kahtena yönä viikossa. Ymmärtäisin sen järjettömän lakkoilun, jos kyseessä olisi metro, jonka kaikki linet kulkisivat 24/7. Mutta vain kaksi yötä viidellä linella, ja niille kuljettajille tarjottiin vielä 2% palkankorotustakin! Jessus.

  T: Sana.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:28

   Joo ihan sama reaktio mulla. Siis oikeesti, tästä lakkoilusta voisi saada sen käsityksen että Lontoon metro pyörii 24/7. Mut ei ihan, pari linjaa ja kaksi yötä. Paras oli jonkun lehden haastattelu, jossa Northern Linen nuorin naiskuljettaja totesi, että vähän hankala on olla Tinderissä kun työajat on mitä on. Siis mitä mä just luin????

 • Reply marikaw perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 17:34

  Siis ah noi safkat. <3 Nälkä. Oon himoinnut Nepalilaista safkaa muutaman viimepäivän, joten siis intialainenkin kelpais. 😀 Mustakin tuntuu että oot ollut jo pidempään poissa Lontoosta!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:27

   Lontoo on kyllä intialaisen ruoan paratiisi. Sitä löytyy joka lähtöön, joka budjetille. Vähän ikävä täällä Espanjassa, vaikka paikallinen ruoka onkin minut hurmannut. 😉 En ehkä lähtisi intialaista kokeilemaan. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.