Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentoyhtiökokemus: British Airways (LHR-BIO)

Matkamme ja muuttokuormamme Lontoosta Bilbaoon kulki British Airwaysin siivin. Tuttuun tapaan jaan matkakertomuksen täällä bloginkin puolella, sillä British Airways – kokemuksia ei minulla täällä vielä taida ollakaan. Olen lentänyt British Airwaysilla melko paljon UK:n ja Euroopan sisäisiä lentoja (etenkin Glasgown aikoinani), ja tällä kertaa valitsimme BA:n helppouden (Heathrow) ja hintojen vuoksi. Lentolippuni maksoi laukun kanssa yhteen suuntaan 49£, tosin jouduin käyttämään muutamia Avios-pisteitäni halvan hinnan takaamiseksi. British Airways ei ole välttämättä aina se kallein vaihtoehto, joten se on Lontoosta matkustettaessa harkitsemisen arvoinen vaihtoehto halpalentoyhtiöille.

IMG_3852

IMG_3855

Matkamme ei alkanut kommelluksitta. Meillä oli kaksi isoa matkalaukkua, iso rinkka, plus käsimatkatavaroina North Facen duffel-laukut ja läppärilaukut. Lähdimme lentokentälle niin ajoissa, että saavuimme lähtöselvitykseen 1h45min ennen lennon lähtöä. Tämä kaukonäköisyys oli tällä kertaa tarpeen. Tiskillä paljastui, että yksi laukku oli juuri sen sallitun 23kg. Huh. Toinen oli 26, joten ylikiloja oli kolme. Oma moka, emme omista vaakaa. Kolme kiloa oli saatava tuosta laukusta pois ja vaikka kotona tuntui, että laukut ovat räjähtämäisillään tavaramäärän vuoksi, saimme kuin saimmekin muutettua tavaraa kolmen kilon edestä rinkkaan. Jouduin jättämään hiustenkuivaajan ja kuumavesipullon Heathrowlle, mutta muuten suuremmilta varustetappioilta vältyttiin.

Heathrown turvatarkastus oli tuona aamuna myös tarkempi ja hitaampi kuin se on yleensä koskaan ollut, ja läppärini sekä laukkuni joutuivat perusteelliseen syyniin. Tämä ei kuitenkaan ole kritiikkiä – on ehdottoman hyvä asia, että turvatarkastuksen henkilökunta tekee työnsä kunnolla.  Uudelleenpakkausoperaation ja turvatarkastuksessa käytetyn ajan vuoksi meillä ei ollutkaan aikaa hukattavaksi ja matkasimme juoksuaskelin Bilbaon koneen portille, joka oli tietenkin yksi kolmosterminaalin kauimmista porteista. BA lentää suurimman osan reiteistään terminaalista 5. Kuitenkin muutama reitti kuten esimerkiksi Bilbao, Barcelona, Lissabon ja Helsinki operoidaan kolmosterminaalista. Terminaalissa 5 ollut Gordon Ramsayn ravintola jäi siten testaamatta, se on ollut pitkään toiveissa.

IMG_3851

Kokemukset lennolta

Lento lähti Lontoosta hieman myöhässä, mutta saapui Bilbaoon aikataulusta 15 minuuttia etuajassa. Hyvä niin. Lento oli perusmiellyttävä, en keksi pahaa sanottavaa lennon palvelusta enkä tarjoiluista.

Plussaa annan British Airwaysille erityisesti heidän miellyttävästä lentolukemisestaan – tarjolla on kaksi erillistä lehteä, erilaisille matkustajaprofiileille. High Life on suunnattu normaalimatkustajalle, joka on kiinnostunut matkailusta ja sen trendeistä, Business Life on taas suunniteltu business-matkailijoita silmällä pitäen. Tykkään kovasti molemmista, toteutus on onnistunut ja visuaalinen ilme on miellyttävä. Etenkin Business Life on mielestäni sisällöllisesti hyvin onnistunut, siinä on business-uutisia rennosti kerrottuna ja mielenkiintoisesti kuvitettuna – tykkään lukea bisnesmaailman kuulumisista, mutta joskus perinteiset aiheeseen keskittyneet lehdet ovat aika kuivaa luettavaa.

IMG_3853

BA:lle myös plussaa tarjoiluista. Viime aikoina on keskusteltu paljon lentoyhtiöiden karsituista palveluista. On totta, että lentokoneruoka ei ole gourmet-ruokaa, eikä sen sitä economy-luokassa pidäkään olla. Mutta pienikin välipala ja kuppi kahvia ilman kukkaron kaivamista saa minut kyllä tyytyväiseksi – yksi hyvä syy käyttää brittiläistä tulevaisuudessakin. Ihan periaatteesta. Tiedä tosin, miten kauan kyseinen toiminta jatkuu. Lentoyhtiöbisnes ei taida olla tällä hetkellä kovin ruusuista, etenkään näille perinteisille lentoyhtiöille jota British Airways edustaa.

IMG_3854

Negatiiviset mietteet

Negatiivista palautetta on pakko antaa online check-in-palveluun liittyen. Teen yleensä aina lennoille lähtöselvityksen etukäteen netissä, välttääkseni keskipaikkaa etenkin yksin matkustaessani. British Airwaysillä online check-in on mahdollista tehdä luonnollisesti etukäteen, mutta saadaksesi boardin passin puhelimeesi, tarvitset BA:n sovelluksen. Minulla on puhelin niin täynnä valokuvia ja muuta sälää, että en mielelläni lataisi sinne yhtäkään ylimääräistä sovellusta. Toki ilman sovellusta saat meilitse .pdf – tiedoston, mutta se pitää tulostaa. Ei tuossa ole mitään järkeä, säästän mielelläni aikaani ja paperia ladatessani lentolippuni iPhonen Passbookiin. Tarpeetonta hässäkkää tuon sovelluksen tiimoilta mielestäni. Esimerkiksi Finnairin ja Lufthansan lentoliput saat suoraan Passbookiin, eli ei tuo mikään tekninen mahdottomuus ole.

Bloggaajakollegani Meri kirjoitti myös äskettäin kokemuksistaan BA:lla, Merin juttuun pääsee tästä.

Millaisia kokemuksia teillä on British Airwaysista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

49 Comments

 • Reply Maria tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 14:21

  Postauksestasi on jo aikaa, mutta kommentoin silti oman kokemukseni BA:sta. Se kun on jäänyt parhaiten mieleen lennoistani sen poikkeavuuden vuoksi.

  Lensin 11/2011 BA:lla Heatrow’lta Sao Pauloon (GRU). Olin löytänyt silloiseen hintatasoon nähden edulliset lennot HEL-GRU-HEL (mustaakseni n. 550€) ja ne oli vielä World Traveller Plus luokassa! Noh, Finskin osuus oli mitä oli, mutta Heathrow’lla odotti varsinainen yllätys: mun boordari vaan väläytteli sitkeästi punaista valoa gatella! Hetken virkailija sääti jotain ja antoi mulle sitten uuden boordarin. Olin kuulevinani, että istumapaikka olisikin koneen etuosassa, mutta ajattelin kuulleeni omiani. Kunnes lentoemäntä ohjasikin mut businekseen 🙂 Pitkä lentomatka, jota olin etukäteen hieman kammonnut, sujui kerrassaan loistavasti kaikkine tarjoiluineen ja viihdykkeineen. Millään en olisi malttanut käydä nukkumaan ”sänkyyni”. Syy matkustusluokan korotukselle ei koskaan selvinnyt, mutta eipä tuo haitannut. Paluumatkalla ”jouduin” sitten tuonne lippuni mukaiseen luokkaan, mutta ei sekään hassumpi ollut. Tilaa ja matkustusmukavuutta oli sielläkin huomattavasti enemmän kuin economyssä.

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 08:48

  Mä en muista BA:n kokemuksista oikein mitään. Pitkä aika kun olen lennellyt sillä…

  Muta tuo check-in-palvelu. Ei se Finskilläkään toimi. Mä saan aina menomatkan checkattua ilman ongelmia, mutta koskaan se paluu ei onnistu. Tai se kuponki ei tule mun kännykkään. Mun vanha passini ei toimi autimaateissa, joten joudun marssimaan tiskille hakemaan koneeseennousukorttia. Vähänkö ärsyttää. Onneksi Silverillä pääsee eri jonoon. Olen lähettänyt tästä miljoona kertaa viestiä, mutta ei tunnu kiinnostavan.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:08

   Tuo on kyllä todella raivostuttavaa, jos paluulennoille ei onnistu tuo mobiililipun saanti. Mulla ei ole ollut ongelmia sen kanssa, toivottavasti selvittävät kuitenkin jossain vaiheessa asiaa FInnairilla. Muistankin etäisesti, että mainitsit tästä ehkä facebookissa. Suosittelen muuten investoimaan uuteen passiin – elämä on helpottunut niiiiiin paljon tuon sirullisen passin myötä! Etenkin Lontoossa eron huomaa, jossa jonotus vs. automatic gates ero oli joskus oikeasti suuri.

 • Reply Reetta lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 22:20

  Mä kuljetan aina matkavaakaa mukana. Viimeksi tuli tarpeeseen kevättalvella, kun olin myöskin tuudittautunut siihen uskoon, että Finnairilla 2 ylimääräistä kiloa katsotaan läpi sormien. Eipä katsottu enää: siispä tunkeuduin vessaan vetämään päälle kolme fleece-takkia, siihen päälle talvitakin ja jalkaan parit housut. Hiki virtasi noroina päätä pitkin, kun palasin saman virkailijan luo. Sadan gramman tarkkuudella sain laukun oikean painoiseksi, ja sitten oli ookoo…. Turvatarkastuksessa tosin vähän ihmettelivät, kun aloin niitä takkeja riisua, ja alin paita oli liimautunut ihoon kiinni. 😀 BA:lla en muista lentäneeni. Vaikuttaa ihan kelpo yhtiöltä; mikäli johonkin kohteeseeni sattuisi halvimmat lennot BA:lla, niin mikä jottei!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:05

   Alkoi hymyilyttämään tuo kokemuksesi, sori! 😀 Matteon piti myös vähän vahvistaa vaatetustaan, onneksi toppatakit olin vienyt Suomeen edellisellä kerralla niin niiden kanssa ei tarvinnut sählätä… 😀 Mä just luin jostain skotlantilaisesta rap-artististä, joka kieltäytyi maksamasta 40£ matkalaukkumaksua, laittoi koko vaaterepertuaarin päälleen ja nousi koneeseen. No, herra pyörtyi sitten koneen laskeuduttua kuumuudesta… ei saisi nauraa, mutta onhan tuossa huvittavakin piirre kun ei huonommin käynyt 😀

 • Reply Heidi lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 19:03

  En muista yhtään, olenko lentänyt BA:lla mutta talvella on tulossa lento BA:lla Lontoosta Barbadokselle. Toivottavasti sittenkin olisi hyvää ruokaa tarjolla! Usein jos vaan Finskillä on järkevän hintaiset lennot, valitsen sen, ihan jo lentopisteitä kerätäkseni.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 10:03

   OI huippua!! Tuo Barbados on kyllä ihan super kohde varmasti 😉 Ja hei, kannattaa tsekata saako teidän lennoilta BA:n pisteet siirrettyä Finnairille… hyvin olisi tiedossa pisteitä tuosta long haulista!

 • Reply Liza in London lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:25

  Oho, olen jotenkin yllättynyt, että BA kiinnitti huomiota teidän kolmeen ylimääräiseen matkakiloon! Jotenkin itse aina ajattelen, että ”kalliimmat” yhtiöt katsoisivat tuollaista vähän läpi sormien… ehkä siksi, että olen Finskillä kuljettanut Lontooseen muuttaessani n. 12 kiloa liian painavaa laukkua ilman mitään kommentteja virkailijoilta. 😀

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 15:18

   Tiiätkö mitä…. ehkä ihan vähän itsekin tuudittauduin tuohon BA:n palveluun. 😀 Mutta joo, ei olisi kannattanut. Ja etenkin silloin, kun se mun rinkka oli tosiaan 12kg, eikä sen painavampi. Mulla on ihan samat kokemukset Finnairista, oon aina päässyt pälkähästä kilojeni kanssa… 😉

 • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 11:25

  Mä oon aina lentokentällä monta tuntia ajoissa, jotenkin ahdistaa mennä viime tinkaan ja kun noita kommelluksia voi aina tulla, niin on sitten aina sopivasti aikaa eikä tarvi paniikissa juosta ympäriinsä 🙂

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 15:17

   Mä oon kans yleensä ajoissa jos siihen on vain mahdollisuus, ihan turhaan kiirehtiä jos ei ole pakko. 🙂 Ainakin nyt, kun oli paljon laukkuja ja muutenkin säätöä niin saa vähän hermolepoa. Ja onneksi oli sitä aikaa!!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 09:06

  siinä vaiheessa kun edes pientä vesilasillista ei saa ilman luottokorttia, jää ainakinm ulle matkustajana vähän paha maku suuhun.

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 14:00

   No juurikin näin! 🙂 Jotenkin tuntuu, että edes esim vesi ja kahvi olisi hyvä kuulua pakettiin 🙂

 • Reply Kohteena maailma perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 23:37

  Itsellä on käsivaaka aina rinkan sivutaskussa, jotka molemmat oikeastaan on aina matkassa mukana. Hintaansa nähden tuollainen käsivaaka on paljon reissaavalle verraten edullinen ostos, millä selvittää helposti niin käsimatktavaroiden kuin ruumaan menevien matkatavaroiden painon. Säästää paljon vaivaa ja energiaa, kun tietää jo etukäteen paljonko matkatavarat painaa niin säästyy paljon turhalta tressiltä.

  BA:sta ei itsellä omien kokemuksien mukaan ole mitään erityistä sanottavaa eli kuuluu itsellä luokkaan ”normaalit lentoyhtiöt” 😀

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:56

   Tuo käsivaaka meni mun ostoslistalle. Ostin isälleni sellaisen, ja nyt pitää kyllä käydä itsellenikin ostamassa sellainen. Tuo tosiaan on halpa ratkaisu, säästää tuota energiaa ja ei ole stressiä matkalla kentälle. 😀 Harvoin olen tällaisessa tilanteessa, mutta sitten kun siihen joutuu, niin on leikki kaukana. Inhoan tuollaista sähläämist. 😀

 • Reply Panu / Panun matkat perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 17:30

  En ole koskaan lentänyt BA:lla enkä taida lentää tulevaisuudessakaan, elleivät matkojeni suunnat äkillisesti muutu. Mobiililippujen kätevyys on ehdotonta, mutta hieman tosiaan kuulostaa hölmöltä, jos erillinen sovellus on pakkohankinta. Luftansalla tosin olen käyttänyt sovellusta, joka on tosi hyvä. Finskillä liput tulivat kai tekstiviestilinkkinä, josta ne sai talteen.

  Heathrown turvatarkastuksista mullakin on kokemusta, ja meininki oli tarkkaa syynäystä hitaalla temmolla. Huoh.

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:54

   Mä en tajua, miksi tuosta lippuasiasta pitää tehdä niin hankala… ei minulla ole kiinnostusta ladata jokaisen käyttämäni lentoyhtiön applikaatiota, eikä puhelimessa tilaakaan. Finnairilla sen lipun saa tekstarin kautta tai emailin kautta, mikä on tosi kätevää. Sama Lufthansalla ja Germanwingsillä. Olen mobiililippujen suuri kannattaja enkä millään jaksaisi niiden kanssa sählätä…. 😀

 • Reply Mirka/ Reason for a Season perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 11:38

  Ei mitän muistikuvaa, olenko käyttänyt tuota yhtiötä. Nykyään tuntuu, että joka lentoon sotkeutuu noin neljä eri lentoyhtiötä. Joku yhtiö operoi jonkun toisen lentoa kolmannen koneella ja olenkin jo ajat sitten pudonnut kärryiltä, että millä olen lentänyt X). Minua ärsyttää tuo palvelujen karsiminen suunnattomasti. Hintojen vertailukin on hankalaa, kun ei tiedä minkä verran lopullinen hinta tulee olemaan milläkin yhtiöllä. Maailmassa on siis virhe =D.

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:29

   No joo, nykyään on kyllä vaikka minkälaista konseptia noissa lennoissa. Ostat lipun lentoyhtiötä x, ja sen operoi firma y. Tai toisinpäin. 😀 Maailmassa on ehdottomasi virhe matkaajan näkökulmasta, välillä on hankala pysyä perässä noista fimoista ja niiden palveluista. Etenkin, kun kaikki muuttuu kokoajan!

 • Reply Merja torstai, 10 syyskuun, 2015 at 19:35

  Kanadan reissulla Lontoo-Calgary ja Vancouver-Lontoo tuli juurikin lennettyä BA:lla. Kaikki sujui hyvin, ei mitään moitittavaa. Menomatkalla oli niin tomera lentoemäntä, etten muista toista samanlaista nähneeni. Hommat hoitui vauhdilla mutta kuitenkin ystävällisesti. Lennolla tarjottavat ruoat olivat myös yllättävän maukkaita (tai sitten oli vaan niin kova nälkä :)) ja ilmaiset drinksut ja viinit maistuvat aina. BA:sta on kyllä toisenlaistakin kokemusta yli 10 vuoden takaa. Olin palaamassa työreissulta ja meitä oli isompi ryhmä. Kaikki BA:n lennot peruttiin pommiuhkan vuoksi (meille tosin kerrottiin sen johtuvan huonosta säästä) BA:n virkailija ei laittanut tikkua ristiin, jotta olisi selvittänyt meille paluulento mahdollisuuksia. Heitti vaan pöydälle jonkun puhelinnumeron ja sanoi, että sieltä voidaan lentoja selvitellä. No, menimme läheiseen lentokenttähotelliin yöksi ja matkatoimistomme järjesti meidät seuraavana päivänä Finskin koneeseen. Silloin mietin jo, etten lennä BA:lla enää koskaan, kun palvelu on noin ala-arvoista, mutta aika kultaa muistot 🙂 Heathrown kentällä tuli muuten ”kuolattua” mm. Emiratesin isoja koneita. Sillä haluaisin joskus lentää. Harmi vaan, kun se ei lennä Suomesta..

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:27

   Joo, ilmaiset drinksut ja viini on aina plussaa. 😀 Vaikka sen yhden joisi, siitä jää silti itselle hyvä mieli. Mä oon ollut ihan perustyytyväinen tarjoiluihin, ei mitään moittimista. Tietysti joskus olisi hauska lentää BA:n busineksessa ja katsella, miltä siellä tuntuu matkustaa ja mitä ruokaa siellä on. Tuo toinen kokemus taas kuulostaa hyvin paljon Heathrown (ja BA:n maahenkilöstön toiminnalta). Siellä on joskus tullut vaikka mikälaista palvelua saatua, hyvää ja tosi huonoa. Aika tosin kultaa muistot. 😀 Emirates taitaa muuten lentää Tukholmasta! Eli lentoja varaamaan lahden takaa. 😉 Mä suosittelen tuota firmaa, hyvin pelaa kaikki.

 • Reply sarrrri torstai, 10 syyskuun, 2015 at 18:19

  Mulla on sama kuin muutamalla muulla tässä, että mulle on aika se ja sama millä lentoyhtiöllä lennän ja valitsen lennot kyllä ihan vain hinnan ja lentoaikojen perusteella. Tosin Lufthansalla mua vaivaa se keltaisen ja harmaan värin sekoitus, joka on tosi tunkkainen…. 😀 Eli jos löytäisi kaksi samanlaista lentoa ja toinen olisi joku muu kuin Lufthansa, niin valitsisin sen. Yritysilmeen takia! Kamalan pinnallista… 😉

  • Reply lena lauantai, 12 syyskuun, 2015 at 13:23

   Haha, oon miettinyt samaa Lufthansan kanssa. Keltainen ja harmaa ei ole mikään paras kombo… 😀 Tuota yritysilmejuttua olisi muuten tosi kiva tutkia, miten paljon se vaikuttaa esimerkiksi lentoyhtiön valintaan. Tai on sitä varmasti jossain tutkittukin, mutten tähä hätään löydä. Imago on tärkeä.

 • Reply Elämää ja Matkoja tiistai, 8 syyskuun, 2015 at 14:20

  Ei lainkaan paha lentohinta ja positiivista se, että hinta sisälsi vielä perinteiset palvelut.
  Ja miten tutulta kuulostaakaan tuo jännitys laukkujen painon kanssa! Ihmeen monta kertaa olemme saaneet anteeksi pienet ylitykset, pitänee kuitenkin viimein hankkia matkalaukkuvaaka jännitystä vähentämään. 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:51

   Hinta oli mielestäni edullinen, ja vaikken olisikaan käyttänyt pisteitäni niin hinta olisi noussut pari kymppiä. Matteo lähtee ensi viikolla Lontooseen ja lennot taisivat olla noin 120e menopaluu BA:lla. Tosi hyvä mielestäni. Ps. Mun on pakko hankkia matkalaukkuvaaka. Ehdottomasti. Oli ihan kamalaa levitellä laukkuja siellä check in -aulassa kaikkien edessä 😀

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 19:27

  En ole koskaan lentänyt British Airwaysillä, tai siis en ainakaan muista lentäneeni. Loppujen lopuksi tulee nimittäin kiinnitettyä aika vähän huomiota lentoyhtiöön, jos kokemuksessa ei ole jokin asia poikkeuksellisen hyvää tai huonoa.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:49

   Mulla usein hinta ratkaisee, mutta olen pohjattoman kiinnostunut myös eri lentoyhtiöistä joten jos uusi lentoyhtiö on mahdollista testata eikä esim lentopisteistä tarvitse välittää, niin ehdottomasti testaan uutta. Jos taas on ollut jokin katastrofi-kokemus, niin annan sen kyllä vuorostaan vaikuttaa päätökseeni 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 16:37

  BA on pitäny monesti kokeilla! Saatetaan ehkä varata se Lontoon reissulle uudeksi vuodeksi jos rahat riittää.
  Mulle ei henkilökohtaisesti merkitse nuo lehdet lennolla paljon mitään, mutta ruoka merkitsee!
  Harmittaa niin paljon kun Finski ei enää tarjoile. Kuivatkin sämpylät saa mut onnelliseksi 😀

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:44

   No mulla on ihan sama, sämpylä saa mut tiettyyn pisteeseen asti tyytyväiseksi. 😀 Tai ainakin se tarjoilun vaivattomuus ja sen mukana tuoma rentous ehkä enemmänkin. Hei huippua, että oot ehkä menossa Lontooseen piakkoin. UV:na se on varmasti tosi jees paikka. En ole itse ollut, mutta kun suunnittelee hyvin etukäteen mitä tekee (ruuhkat) niin mä en usko että montaa parempaa paikkaa viettää uutta vuotta on 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 14:16

  En ole koskaan lentänyt BA:lla, mutta tämä oli todella mielenkiintoinen juttu kun pari kaveria työskentelee BA:lla stuertteina. Kateellisena aina lueskelen heidän FB-päivityksiä ympäri maailmaa… 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:41

   Haa, sanopa älä muuta! Mulla on kanssa pari kaveria jotka on BA:n matkustamohenkilökuntaa ja ne kohteet saa kyllä mut välillä vihreäksi katellisuudesta. 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 12:54

  Taitaa olla aikaa edellisestä BA kokemuksesta, olisiko ollut Helsinki – Lontoo – Mexico City syksyllä 2013 ja silloin se sattui olemaan (osana 5 viikon RTW-matkaamme) ainoa pahasti myöhässä ollut lento, juutuimme Lontooseen moneksi tunniksi ennen kuin pääsimme jatkamaan. Mutta sattuuhan näitä, kaikille, joskus.
  Näitä tavaroita epätoivoisesti laukkuun toiseen siirtäviä näkyy aina joskus, etenkin Easy Jetillä, sillä ovat erinomaisen tarkkoja kilomääristä – tällä kertaa sitten te 🙂 , mutta maasta toiseen oikeasti muutettaessa lienee ymmärrettävää.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:40

   Noita sattuu, mutta onhan tuo inhottavaa jäädä jumiin. Heathrow ei nyt ole pahin paikka, mutta kuitenkin. Mä en ole koskaan ennen joutunut tuohon tavaroiden siirtämisoperaatioon, nyt oli ensimmäinen kerta. 😀 Siis kamalaa, oltaisiin muuten jouduttu 65£ / kilo ylipainomaksuille, hiphei… onneksi rinkassa oli vähän tilaa ja tavaraa sai siirrettyä pienen temppuilun jälkeen. EHkä pitäisi vaaka hankkia 🙂

 • Reply Mikko Nurminen maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 12:51

  Tätä lukiessa tuli mieleeni, että vaikka sitä on tullut lennettyä todella monilla eri yhtiöillä (Pohjois-Korean ja Indonesian EU-pakotelistalla olevillakin) niin harvoin tulee edes ajateltua itse lentoyhtiötä juurikaan. Tietysti jotkut tietyt yhtiöt ovat ehkä vähän enemmän tae laadusta, mutta muuten taso ja laatu vaihtelee aikapaljon yhtiöstä riippumatta.

  No, tätä kommenttia kirjoittaessa tulee kyllä mieleen, että American Airlinesillä lentäessä on kyllä ollut ehkä ne huonoimmat kokemukset!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:38

   Tuo Pohjois-Korean lentoyhtiö olisi mun ehdottomasti joskus kokeiltava, mielenkiintoinen kokemus ihan varmasti! Indonesiassa tulisi varmasti vähän mietittyä, että milläs sitä lentää… ehkä Garuda olisi paikallisista toimijoista se ”varmin” vaihtoehto. Mutta kai sitä jonkun muunkin kyytiin voisi lähteä. Jännä muuten, oon kuullu AA:sta samaa monen suusta. TOisaalta viime kuussa yksi kaveri sanoi yllättyneensä positiivisesti, NYC-Lontoo reitillä oli uudet koneet ja tosi hyvä palvelu. Ko. firmaa olisi itse kiva kokeilla myös!

 • Reply Jenna maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 07:35

  Näitä lentoyhtiöarvosteluja on kyllä aina kiva lukea, jopa niistä tutuistakin lentoyhtiöistä. Mulla ei ole kovin ruusuista kuvaa BA:sta. BA:n lennoille on aina omalle kohdalle sattunut ne huonoimmat ja tosi myrtsit asiakaspalvelijat ja esim. Tokio-Lontoo lennon jälkeen vannoin, että vältän BA:ta huonon asiakaspalvelun vuoksi viimeiseen asti. Mutta ehkä seuraavalla kerralla saan jo parempaa palvelua 😀

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:36

   Isoon firmaan mahtuu kyllä jos jonkinmoista, ihan varmasti! Monet on sanoneet samaa kuin sinä, että vähän myrtsiä meininkiä oli lennoilla. Mulla on ollut aina hyvä kuva ja kokemukset BA:n henkilökunnasta ja mä oon ihan myyty jos mulle sanotaan että ”How are you today, love?” 😀 Ei sovi suomalaiseen suuhun, siksi ehkä oonkin aina niin myyty tuosta kohteiliaisuudesta hahaa… 🙂

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 19:19

  Mä tykkään lukea ihmisten lentoyhtiöarvosteluja, kun jengillä on eri näkökulmia siihen, mikä on hyvä ja huono lento. Itselle tuo lentokoneruoka lyhyillä lennoilla on ns. turhake, vaikka jostain syystä kyllä tykkäänkin lentokoneruuasta. Harvemmin vaan noilla lyhyillä lennoilla saa muuta kuin sämpylän ja ainakin Finskin sämpylät on olleet hävettävän huonoja – pestoa ja kuivunut siivu mozzarellaa joka kerta kun niillä on lennetty. Nyt mielenkiinnolla odotan, millainen kattaus on tarjolla long-haulilla.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 09:34

   Mä oon kans lentoyhtiöjuttujen suuri fani! Näitä on kiva lukea ja vaikka jokainen tietenkin näkee asiat eri kantilta, saa niistä aina kuitenkin kuvan yhtiöstä. 🙂 Mun täytyy myöntää, että joillain firmoilla on ollut todella hyvä ruokavalikoima (tyyliin pitkät lennot, Jet Airways ja Emirates), eipä tuolla Euroopan reiteillä taida olla niin merkitystä. Ei tuo BA:n croissant mikään gourmet-annos ollut, mutta ihan hyvä kuitenkin. Finnairin long haul on mun mielestä ihan ok myös, ei häviä eurooppalaisille toimijoille 🙂

 • Reply Sanna / From London sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 19:17

  En ole koskaan lentänyt BA:lla, mutta pakko sanoa noista hinnoista – viimeksi Suomeen matkatessani Finnair ja BA lensivät molemmat Heathrowlta Helsinkiin muistaakseni 10 minuutin erolla. Finnair velotti samasta matkasta muistaakseni melkein satasen enemmän! Jotenkin tuntuu aivan järjettömältä. 😀

  Minäkään en koskaan odota sen suurempia palveluita kun economyssa lentää, mutta ilmainen tee/kahvi/mehu ja siihen päälle joku pieni suupala saa kyllä plussaa!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 19:40

   Joo BA on aika hyvä yleensä noissa hinnoissa. Viimeksi ostin yksisuuntaisen Lontooseen Helsingistä ja BA:n valitsin puhtaasti hinnan takia, hinta oli juuri jotain 100e hintaerolla. Ilmaisjutut on aina kivoja, ja ainakaan lyhyillä Euroopan lennoilla tuskin alan ostamaan sen kummempia aterioita. Eri asia sitten, jos joskus lentäisi esim Norwegianilla Aasiaan tai Usaan, heillä taitaa joutua ostamaan erikseen ruoat pitkällä lennoilla.

 • Reply Venla sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 18:19

  Eipä ollu kallis lento ja lentoyhtiö vaikutti muutenkin hyvältä, pienikin ilmainen tarjoilu on kyllä suuri plussa! Toi on kyllä niin ärsyttävää, kun joutuu siirtämään tavaraa laukusta toiseen ylikilojen vuoksi, oltiin siskon kanssa samassa tilanteessa viime kesänä Tampereelta Lontooseen lentäessä. Onneks oli toinen kassi mukana ja siihen myös mahtu tavaraa.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 19:37

   Lento oli halpa, BA:lla on joskus tosi hyviä tarjouksia ja Eurooppaan saattaa saada menopaluun noin 100£ menopaluu. Eli tosi hyvä, pääsee myös lentämään Heathrowlta. Mä en oo ennen joutunut tuohon laukkuruljanssiin, ärsyttää tuollainen sählääminen… mutta minkäs teet. Oma moka. 😀 Tosin yritin vedota siihen että rinkka oli 12kg ja josko se olisi auttanut tilannetta, mutta ei heltynyt….

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 17:44

  Taidettiin lentää BA:lla Lontoosta San Diegoon bisneksessä. Sanoimme paikkojamme pesäksi. Missään muussa koneessa en muista samanlaista omaa rauhaa ja yksityisyyttä, mikä oli kiva, koska matka oli järjettömän pitkä. Olen oikeastaan aika vähän kiinnostunut lentoyhtiöstä, jolla lennän. Jos kaikki suunnilleen sujuu, ei yhtiöllä ja purkilla niin ole väliä. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 19:35

   Oi Californiaan reissaaminen olisi ihan mahtava juttu busineksessa. Pitkät lennot tuuppaavat aina olemaan tuskaa economy-luokassa ja joskus olisi pitkällä lennolla kiva kokeilla tuollainen oma pesä. Rikastumista tai tarjouksia odotellessa 😀

 • Reply Susanna lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 21:41

  Hyvä idea tuo tavaroiden siirtäminen matkalaukusta rinkkaan, ainakin jos on rinkka mukana. Kerran kun olin Roomassa vaaka näytti 23kg mutta lentokentän vaaka näyttikin 26kg. Otin lähes puolet tavaroista pois mutta sama 26kg lukema oli ja pysyi vaikka tavaraa vähensi

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 19:34

   Nuo vaa’at on ihan ihmeellisiä!:D Outo kyllä tuo Italian kokemuksesi, tosin italialaisilla lentokentillä kaikki näyttää olevan mahdollista…?

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 18:16

  Kiitti linkkauksesta! 🙂 Enpä muuten edes tiennyt, että tarvitsisi sovelluksen saadakseen boarding passin mobiiliin… Kuinka ärsyttävää! Puhelin on muutenkin täynnä kaikkia ”pakollisia” sovelluksia.

  • Reply lena lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 16:46

   Ole hyvä 🙂 Sun postaus oli tosi kiva! Tuo sovellus on ihan turha ja poistin sen just puhelimesta. Ihan turhaa vaivaa 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.