Syksyn ensimmäinen aamu

IMG_3849

IMG_3850

Tiedättekö sen tunteen, kun  kesän jälkeen alat ymmärtää syksyn olevan täällä. Illat pimenevät kuin varkain, heräät aamuisin sateen ja tuulen lyödessä ikkunaan. On kylmä, sisälläkin (ainakin täällä Englannissa). On vaan erilaista.

Tänä aamu oli juuri tuollainen, esimerkki ensimmäisestä syysaamusta. Tunsin sen heti herätessäni. Vilutti vähän ja sade hakkasi rytmikkäästi lasiterassimme kattoa. Se ei ollut ihan mitä tahansa sateen ropinaa, vaan ihan kunnon rankkasade kovalla tuulella höystettynä. Ei sillä, että Englannin kesässä ei sataisi, ei ollenkaan. Mutta tuuli sai lehdet lentämään puista ja kylmempi ilma sai hetkessä aikaan syksyisen fiiliksen. Päätin avata ikkunan ja jäädä sänkyyn vielä hetkeksi. Raikas ilma virkisti mukavasti, ja oli kiva jäädä lämpimään sänkyyn makoilemaan. Otin kasan lukemattomia lehtiä luettavaksi ja keitin ison kupin teetä.

Tämä aamu oli toisellakin tapaa erilainen, ei ainoastaan sen syksyisen tunnelman vuoksi. Tämä aamu oli nimittäin viimeinen aamumme Lontoossa hetkeen. Huomenna aamulla kone nousee kohti Bilbaota ja Espanjaa, jonne meidän on tarkoitus asettua muutamaksi kuukaudeksi. Lähettelin eilen isäni kanssa viesteja WhatsAppissa, ja hän kysyi minulta millä mielellä olen Lontoosta lähdössä. Minun piti miettiä tuota kysymystä hetken. Vastasin sitten, että onhan se aina haikeaa lähteä, kun ei tiedä milloin on tulossa takaisin. Täällä on paljon ystäviä ja kavereita – ehkä ihmisten vuoksi se lähtö on kaikista hankalinta. Mutta tällä hetkellä olen intoa täynnä, sillä Lontoo on kaupunkina ahdistanut minua jo pitkään ja etelän elämänmeno kiehtoo kovasti. Emme me (ehkä) Espanjaan ole jäämässä, mutta on kiva mennä sinne edes hetkeksi. Meidän kesä jatkuu vielä.

Palataan seuraavan kerran Bilbaosta, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sandra tiistai, syyskuu 1, 2015 at 00:01

  Toivottavasti teille tulee upea parikuukautinen siellä Espanjassa! Itse odottelen täällä kevättä ja vähitellen ilmojen lämmetessä uskaltaudun takaisin etelämmäksi. Omat aivot eivät ole vielä ihan tajunneet, että nyt täällä tulee kevät, vaan koko ajan ajattelen, että nyt se syksy tulee ja ilmat viilenevät 😀

  • Reply lena keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 16:31

   Kiitos Sandra! Täällä ollaan ja tykkään jo nyt 🙂 Siellä on kyllä ihan erilaiset ja päinvastaiset säät haha, siinä olisi itse kullekin totutteelmista!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, elokuu 31, 2015 at 20:21

  Tulipas kiva fiilis tätä lukiessa :). Osasin niin hyvin uppoutua tuohon mielentilaan ja tunnelmaan, eli hienosti kuvailtu. On varmaankin upea tunne, kun pääsette jatkamaan kesää vielä monta kuukautta ;). Mahtavaa ”reissua” teille!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 31, 2015 at 20:34

   Kiitos Jerry, ihan paras kuulla että tekstin myötä pystyy uppotumaan fiilikseen. 🙂 BIlbaossa alkaa myös syksy tulla, mutta näin suomalaiselle se 25c on ihan riittävä kesä. En malta odottaa. Palataan Bilbaosta:)

 • Reply Pirjo Reinikainen maanantai, elokuu 31, 2015 at 20:00

  Suomen Kuopiossa on myös syksyn tunnelmaa, vaikka lämpöä vielä onkin. Reippaat nuoret pyöräilevät vastaan shortseissa ja T-paidoissa samaan aikaan kun osa väestöstä on pukeutunut jo toppatakkiin. Tänään aurinko kimalteli maahan pudonneissa keltaisissa koivunlehdissä. Itse rakastan syksyn värikästä energisyyttä, vaikka mieli onkin surumielisen haikea menneen kesän vuoksi. Syksy on ristiriitainen vuodenaika.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 31, 2015 at 20:33

   Kuopion syksy on yksi asia, mitä kaipaan kovasti. Ne hetket, kun illat ovat pimeitä ja viileitä, mutta päivät kuitenkin lämpimiä. Luonto muuttaa väriään ja maisema muuttuu. Ja voi olla kotona ”hyvällä omalla tunnolla”, eikä tarvitse tehdä kaikkea koska on hyvä ilma ja pitkät kesäillat. Syksy on jotenkin energistä aikaa, muistan aina kun huristelin skootterilla töihin kirkkaana syysaamuna, se oli ihan parasta. 🙂

 • Reply MatkaMartta maanantai, elokuu 31, 2015 at 19:03

  Voi syksy. Lempivuodenaikani jollain tapaa. Vielä hidas aamu teekupin kanssa, ei huono 🙂 Täällä vielä päivälämpötilat kohoaa kolmeenkymppiin, mutta öisin on jo viileämpää, tosin yli kahdenkympin vielä 🙂
  Hyvää Espanjaa!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 31, 2015 at 19:25

   Kiitos paljon:) Syksy on jollain tapaa oikeasti tosi kiva. Pimeät illat, kylmenee. Sadekin on ihan jees. 🙂 Hidas aamu tosin auttaa tekemään siitä vielä kivemman, haha. Kolmekymppiä kuulostaa hyvältä, nauti!!

 • Reply Heidi maanantai, elokuu 31, 2015 at 18:49

  Ihanaa Espanjaa sinulle Lena! Minun pitäisi malttaa vielä hieman yli kuukausi ennen kuin oma Espanja-syksyni alkaa. Tekis jo mieli ruveta pakkaamaan ?.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 31, 2015 at 19:00

   Kiitos Heidi! 🙂 Mä haluisin olla jo Espanjassa, tää oottelu on ihan hölmöä! Sullakin on ihan kohta Espanjaan meno edessä, huippu juttu. Mukavaa odotteluaikaa, siinäkin on sitä jotain kun tietää että pääsee toisaalle kohta.

 • Reply Amanda maanantai, elokuu 31, 2015 at 17:45

  Hidas syksyinenkin aamu, mikäs sen parempaa. Toivon silti, ettei sellainen ihan vielä tule eteen… 🙂 Huisia, hyvää Bilbaota teille!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 31, 2015 at 18:59

   Kiitos Amanda!:) Toivotaan, että syksy ei ihan vielä tule. Vaikka syksyssä onkin jotain aika kivaa kuitenkin….!

  Leave a Reply