Lontoon ravintolat: Dishoom, tyylikäs intialainen

Edellinen Lontoon ravintoloihin keskittynyt artikkeli kertoi hampurilaispaikka Shake Shackista Covent Gardenissa, nyt tutustutan teidät hyvin miellyttävään intialaiseen ravintolaan Lontoon King’s Crossin aseman välittömässä läheisyydessä. Tämän ihanaisen ravintolan nimi on Dishoom, ja niitä löytyy King’s Crossin lisäksi myös Covent Gardenista ja Shoreditchista.

Dishoom tuo palan mennyttä Intiaa Lontooseen ja ravintoloiden sisustus on mietitty hyvin tarkasti. Visuaalisesti miellyttävä kokonaisuus ei kuitenkaan suinkaan tarkoita sitä, etteikö ruokaan ei olisi panostettu. Päinvastoin, Dishoomissa on kaikki elementit kunnossa hyvää ruokailuhetkeä silmälläpitäen.

Olen käynyt Dishoomissa muutamia kertoja, enkä ole onnekseni kertaakaan joutunut lähtemään pettyneenä kotiin. Dishoom on myös mitä mainioin vaihtoehto Brick Lanen ravintoloille, mikäli et ole kiinnostunut sisäänheittäjien houkutteluista ja haluat ruokailla paikassa, jossa myös lontoolaiset käyvät usein ruokailemassa.

Liian tunkeileva sisäänheittäjä saa minut aivan varmasti valitsemaan toisen ravintolan – onneksi Lontoossa ongelma ei ole järin suuri ja sitä esiintyy lähinnä Brick Lanen alueella.

IMG_3833

IMG_3832

IMG_3838

Me piipahdimme Matteon ja ystävättäreni kanssa Dishoomissa late lunchilla ja valitsimme menusta eri annoksia jaettaviksi. Lopulta pöytään päätyi kana- ja kasviscurryä, lammasta sekä muutamaa muuta paikan erikoisuutta riisin ja leivän kera.

Juomia valittiin ruoan kylkeen reilunpuoleisesti, sillä intialaisia erikoisuuksia pääsee maistelemaan harvoin. Dishoomin chai-tee on tajunnanräjäyttävää ja intialainen Thumbs Up -limu toimii oikein hyvin ruoan kanssa. Jos oluthammasta alkaa kolottamaan, niin Kingfisher on oikein hyvä valinta curryn kylkeen. Olen viimeksi juonut Kingfisherin Mumbain lentoasemalla muutamia vuosia sitten, ja oikeassa ympäristössä se toimii todella hyvin vaikkei lempiolueni olekaan. Rakastan eri maille tyypillisiä virvotusjuomia sekä oluita, on hauskaa miten niiden kautta pääsee mini-tutustumismatkalle maan kulttuuriin. Tai ainakin fiilikseen.

Tykkään Dishoomin annoksissa siitä, että ne ovat just eikä melkein sopivan tulisia. Tulisuus maistuu, muttei niin paljoa että se vie huomion itse ruoalta (käykö tämä nyt mitenkään järkeen, tällainen maallikko-wannabe-ruokafani ei aina osaa ilmaista itseään kunnon ruokakirjoittajan tavoin?).

Dishoom tarjoaa myös aamupalaa, mitä en harmikseni ole vielä itse testannut.

IMG_3839

IMG_3842

IMG_3841

IMG_3843

Entäs se hinta sitten?

Meidän Dishoomin reissu maksoi kolmelta hengeltä 68£, sisältäen service feen. Otimme pääruokien lisäksi vielä jälkiruoat, joten hinta on mielestäni ihan kohtuullinen. Vajaa 23£ per henkilö, johon sisältyi runsaasti ruokaa jokaiselle ja jälkiruoat, 1 iso olut, 1 virvoitusjuoma sekä 2 chai teetä. Olisimme päässeet halvemmalla jossain muualla, mutta emme halunneet tinkiä laadusta.

www.dishoom.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sandra maanantai, elokuu 31, 2015 at 11:01

  Kivannäköinen paikka. Ennen en tykännyt intialaisesta, mutta viime aikoina olen jotenkin syttynyt sille uudestaan. Cairnsissa söin itse asiassa parempaa intialaista kuin mitä olen Suomessa koskaan saanut. Juuri niin kuin sanoit, sopivan tulista, mutta ei liian vallitsevaa.

  • Reply lena maanantai, elokuu 31, 2015 at 12:31

   Mä olen myös oppinut tykkäämään intialaisesta UK:ssa vasta, ja nyt kyllä syön sitä mielelläni. Etenkin kun sitä voi tilata muutamalla punnalla kotiovelle saakka. 😉 Tulisuus on tärkeeä. Tosin sen kanssa olen tarkka. Pitää olla just eikä melkein ja liian tulista ei saa olla. Olen varmaan tosi helppo asiakas…. 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatkat sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 19:50

  Nälkä! Voi miten tykkään intialaisesta ruuasta ja on suorastaan sääli miten vähän sitä puolta Helsingin ravintolatarjonnasta todella löytyy. Lontoo olisi kyllä varmaan aika hyvä paikka päästä maistelemaan intianherkkuja.

  • Reply lena maanantai, elokuu 31, 2015 at 12:29

   Siis mä rakastan intialaista ruokaa myös ihan tosi paljon. Kuopiossa taitaa olla yksi intialainen ravintola jos en ole väärässä, harmi jos Helsingissäkään ei ole tarjontaa suuremmin. Kysyntään olisi varmasti! Joku on joskus sanonutkin, että curry on kohta jo ”kansallisruoka” UK:ssa, niin paljon sitä täältä saa. Joten suosittelen lämpimästi ruokamatkaa tänne suunnille, et varmasti jää nälkäiseksi 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.