Lontoo ja burgerit: testissä Shake Shack

Lontoon Covent Gardenissa sijaitsee burgerintoilijan mekka, eli yhdysvaltalaisketju Shake Shack. En ole ennen tätä päivää päässyt kyseistä, paljon kehuttua burger-ravintolaa testaamaan, ja aika innokkaana odottelinkin tämän päivän burger-teemaisia lounastreffeja Covent Gardenissa. Meillä on ollut muutama paikka listalla mitkä ovat pakko testata ennen kun Lontoosta lopullisesti lähdemme, ja Shake Shack oli tämän listan kärkipäässä.

IMG_3781

Olin jokin aika sitten itse hieman epäileväinen paikkaa kohtaan. Ok, burgereissa on eroja, mutta voiko yksi yhdysvaltalaisketju olla niin ylivertainen, kun kommentit antavat ymmärtää? Olin toki kuullut paikasta paljon hyvää ja Inkan ja Lauran taannoinen Lontoon visiitti sai minut vakuuttumaan, että siellä pitää käydä. Niin paljon kehuja paikka sai. Inkan postauksen New Yorkin Shake Shackista voit lukea täältä, klik klik.

IMG_3784

Olen viime aikoina syönyt melko terveellisesti ja jopa innostunut erilaisista kasvisruokakokkailuista. Tämän kohdalla aika moni minut tunteva luultavasti tipahtaa tuolilta, sillä en ole todellakaan ennen ollut tunnettu tämänkaltaisista ruokatrendeistä. Eilen uusi, terveellinen elämäni kärsi kuitenkin inflaatiota pubissa ja tämän päivän burger-lounas varmisti viimeistään, että päin prinkkalaa ollaan menossa. Väliaikaisesti tosin, sillä olen jo ehtinyt todeta terveellisen elämän hyödyt. Joskus voi lipsua.

IMG_3783

IMG_3788

IMG_3789

IMG_3792

Olimme paikalla puoliltapäivin, jolloin ruuhkaa ei ollut nimeksikään. Jouduimme odottamaan vuoroamme noin viisi minuuttia ja ruoat saapuivat melko nopeasti tiskiltä haettaviksi. Raatimme tuomio oli aika yksiselitteinen: burgereissa todellakin on eroja! Siis oikeasti. En tiedä mitä taikatemppuja Shake Shackissa tehdään, mutta valitsemani burgeri oli mehevä, ei missään muodossa kuiva (en siedä kuivia burgereita) ja juusto oli sulanut pihvin päälle täydellisesti. Ranskalaisetkin olivat makuuni. En syö lankkuperunoita joita normaalit pubi-annokset pitävät sisällään, sillä mielestäni ne ovat melko mauttomia. Shake Shackin perunat olivat juuri sopivan rapeita, tarpeeksi suolaisia ja sopivan kokoisia. Ja koska Shake Shackissa jälkiruoka ilmeisesti kuuluu asiaan, otimme palan painikkeeksi yhden mustikkaisen concreten. Concrete, eli Dense frozen custard ice cream oli erittäin tuhtia tavaraa, mutta jestas miten hyvää! Nyt voikin taas ensi viikon poimia porkkanoita ja rakentaa ruokavaliota sen ympärille.

Tuomio lienee tässä vaiheessa selvä. Iso peukku koko paikalle.

Mitä tämä lysti sitten maksoi? Minun ja Matteon lounas maksoi yhteensä (2x single burger, 1x limu, 2x ranskalaiset ja 1x jälkiruoka) 28,10£. Mietimme hetken, miten tämän pikaruokalounaan hinnan suhteuttaisi. Tulimme siihen tulokseen, että se on pubilounaan hintainen (poislukien Wetherspoons-pubit, jonne makuelämyksiä ei kannata lähteä etsimään). Sillä erotuksella, että annos on paljon parempi kuin yhdessäkään pubissa. Toki Shake and Shackissa tulee pikaruokalamainen fiilis, sillä se on pikaruokala, mutta sen ruoka on kyllä kokeilemisen arvoinen juttu.

Vielä vinkki tähän loppuun: Covent Gardenin Shake Shackiin kannattaa mennä viikolla, noin kahdentoista aikaan. Lähdimme paikalta yhden maissa, ja paikka oli tupaten täynnä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin lauantai, elokuu 29, 2015 at 10:20

  Olin myös tulossa suosittelemaan tuota Friends & Brgrsia, jossa on mun tähän astinen lemppariburgeri. Mutta mulla onkin vielä Shake Shack kokematta. Veikkaan, että Lontoon reissu tulee eteen ennen NYCiä, joten pistetään korvan taakse!

  • Reply lena maanantai, elokuu 31, 2015 at 12:37

   Mun on pakko saada tuo paikka listalle. 🙂 Sitä on kehuttu niin paljon! Ehdottomasti Lontoon reissu suunnittelun asteelle, täällä ei nälkä yllätä ja ruokareissulle mitä parhain kohde. 😉

 • Reply inka perjantai, elokuu 28, 2015 at 06:19

  Oih ja nam, nyt tuli nälkä!!! Onneksi Helsingissäkin on nykyisin Friends and Brgrs, mistä voi hakea helpotusta pahimpaan Shake Shack -pakkomielteeseen, vaikka se ei ookaan aivan samanveroinen. Jotain kuitenkin. Ja jos joskus päädyt Nykiin, niin muista Madison Square Parkin toimipiste, jonka miljöö on vaan niin symppis.

  Nyt on pakko syyä jotain. 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, elokuu 28, 2015 at 10:02

   Hei kiitos vinkistä!! Pitää laittaa korvan taa kun Helsinkiin seuraavan kerran tuun. 🙂 Mua kiinnostas tosi kovasti ruokamatka NYCiin, tuo Madison Square Parkin piste olisi tosiaan silloin kokeiltava. Ainakin sitä on kehuttu tosi paljon ja oon lukenu siitä vaikka mistä. 😀

 • Reply Helena Arvio torstai, elokuu 27, 2015 at 18:38

  Herkkuja, on niin hyvän näköstä..

  • Reply lena torstai, elokuu 27, 2015 at 19:13

   Tää oli tän vuoden yksi positiivisimmista ravintolaylläreistä. Om nom!!

  Leave a Reply