Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suojattu: #Matkachat-kooste: Omatoimi- ja pakettimatkailu

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 19 elokuun, 2015 at 09:01

  Jatkan vieläkin 🙂
  Yhtenä vaihtoehtona joihinkin maihin kannattaa muistaa myös Starlight Tours -tyyppiset toimijat, jotka kasaavat ”valmismatkan” toiveittesi mukaan. Esimerkiksi 4 hengen ryhmälle on hyvä vaihtoehto vaikka Lähi-itään tai Kaukasukselle (näissä kohteissa olemme käyttäneet). Saa tasan ne kohteet mitä haluaa ja reittiä voi matkan varrellakin vielä muokata niin halutessaan.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 19 elokuun, 2015 at 06:20

  Vielä tuli mieleeni muistuttaa mahdollisuudesta yhdistää omatoimisuutta ja paketteja samankin matkan puitteissa. Viime syksynä olimme 5 viikkoa Aasiassa, järjestimme lennot ja isot kaupungit (Soul, Kuala Lumpur, Singapore) itse, mutta ostimme paikalliskuljetuksia vaativia paketteja valmiina, eri (paikallisilta) toimijoilta Jejun saarelle ja Borneon saarelle, sisältäen niiden päivien osalta lennot, majoitukset, kuljetukset ja opastuksen. Jopa suomalaiset isommatkin matkanjärjestäjät kuten Olympia Kaukomatkat ja vaikka Mandala Travel sallivat sen, että ostetaan heiltä vain osuus kohteessa, ei kaukolentoja. Sitten vaan ilmestytään paikan päällä kiertomatka osuuden alkuun, liitytään sen ajaksi porukkaan ja kiertomatkan loputtua lähdetään omille teille. Näin voi matkaan liittää muitakin osioita – tai muuten järjestää lennot haluamallaan tavalla (esimerkiksi ostaa businessluokan tai välilaskuttomat lennot niin halutessaan).
  Eli parhaat osat eri matkustustavoista toimii sekin usein!

  • Reply lena keskiviikko, 19 elokuun, 2015 at 15:43

   Mä en ole tiennytkään, että isot matkanjärjestäjät sallivat tuon pelkkien retkien ostot / osuuden ostot. Ihan uutta infoa. Maanantaina tuli niin paljon uutta tietoa valmismatkoista, että pää on ihan pyörällä. Etenkin edullisuus tuli yllätyksenä! Näin muuten tapaa myös uusia, samanhenkisiä ihmisiä, mikä on hauska juttu aina reissun päällä.

 • Reply Veera Bianca tiistai, 18 elokuun, 2015 at 17:55

  Loistava chat, kiitos että järjestätte! 🙂 Ja hyvä tuo hazardilisä, haha 😀

  • Reply lena keskiviikko, 19 elokuun, 2015 at 15:41

   Ton maininnaan saa ehdottomasti tuolla sun touhuilulla. 😀 Jes, ihan parasta että tykkäät chatista !:)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 18 elokuun, 2015 at 15:57

  Taidan vielä lisätä tähän tämän myös kevyesti esillä olleen Tours by Locals -linkin.

  Homma toimii siten, että etsit kohdemaan ja kaupungin ja saat listan tarjolla olevia valmiita retkiä ja oppaita ja sitten valitset suunnilleen omia toiveitasi vastaavan ja neuvottelet loput oppaan kanssa, eli kun opastus tehdään vaan Sinulle ja omalle ryhmällesi, niin valmiit retket ovat enemmän ideoita ja toteutus on sellainen kuin haluat.

  Olemme käyttäneet mm. päivän visiitillä (Osakasta) tutustuaksemme Hiroshimaan, emmekä yksin yhdessä päivässä olisi millään nähneet, kokeneet ja oppineet niin paljon Hiroshimasta kuin sikäläisen englanninkielenopettajan matkassa.

  Samoin Mexico Cityssä, käydessämme siellä jo toista kertaa ja kun perusjutut oli jo nähty ensimmäisellä kerralla, halusimme kiertää kaupunkia Diego Rivieran ja Frida Kahlon jalanjäljissä ja nähdä arkeologisen museon, mutta lyhyenä versiona, kun aikaa taas oli vaan päivä, ja onnistui hyvin paikallisen autoilevan oppaan kanssa. Hän oli opas ihan ammatiltaankin, mutta teki myös näitä.

  Kolmas kokemuksemme on Sintra + Cascais + Estoril -retkestä Lissabonista käsin, jossa paikallisoppaamme auttoi minua myös löytämään talon, jossa isäni asui Cascaissa asuessaan 70-luvun lopulla. 4 hengellä retki ei enää ollut edes vakioretkiä kalliimpi per henki.

  Saa kysyä lisää, jos haluaa 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 19 elokuun, 2015 at 15:40

   Pirkko, kiitos tosi paljon näistä kommenteista! Lisään tuohon tekstin loppuun maininnan, että lukijat katsoisivat myös kommentit, niin saavat hyvin lisätietoa. Tuo on kyllä mainio tapa nähdä paikkoja tuo Tours by Locals, se on minulle aivan uusi tuttavuus ja täytyy ehdottomasti seuraavaa reissua suunnitellessa testata.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.