Portobello Roadin pettymys

-POP

Lontoon Portobello Road on varmastikin yksi kaupungin suosituimmista markkinakaduista, mitä kävijämääriin tulee. Tämä Notting Hillissä sijaitseva katu on täynnä mitä mielenkiintoisempaa ostettavaa, katuruokaa sekä ihmisvilinää. En ollut käynyt siellä ennen mennyttä viikonloppua, joten ollessamme alueella halusin tehdä pienen kävelyretken tällä värikkäistä rakennuksistaan tunnetulla kadulla.

Yksi suosikkipubeistani lännessä on Portobello Roadin alkupäässä sijaitseva Sun & Splendour (kannattaa tsekata matkalla kohteeseen). Matkani on kuitenkin aina tyssännyt tuohon pubiin, joten Portobello Roadista minulla ei oikein ollut mielikuvaa ennen tätä visiittiä. Lähemmäs kolme vuotta ehdin Lontoossa asustella ennen Portobello Roadiin tutustumista – tätä voisi kai kutsua lontoolaisen syndroomaksikin. Kun asut kaupungissa, suosituimmat nähtävyydet saattavat jäädä tutkimatta. Tarjontaa on liikaa, mikä on tietenkin aika lailla positiivinen ongelma.

IMG_3753

IMG_3758

IMG_3760IMG_3755

Mutta sitten se pettymys. Pettymys johtui siitä, että kadulla oli ihmisiä erittäin suureen tungokseen asti. Tietysti tungos on Lontoossa luonnollista ja vieläpä suosituissa paikoissa sitä osaa odottaakin. Mutta Portobello Road oli jopa pahempi kuin shoppailunvihaajan perinteinen painajainen Oxford Street ja siellä sijaitseva Primark lauantai-iltapäivänä. Tungos ei sinällään minua haittaa, siihen tottuu kun suurkaupungeissa asuu. Tungosta ei Kuopiossa juuri koskaan ollut, joten siellä se kismittää, leppoisassa Kuopiossa. Mutta asenteeseen tulee muutos kun suurkaupungin katuja kävelee. Silti, Portobello Road oli aivan liian täynnä.  Me siirryille kadun keskeltä reunalla kulkeville kävelyteille, siellä pääsi kulkemaan hieman vapaammin. Tosin sieltä ei sitten voinut tehdä ostoksia tai edes tutkia kojujen antia kunnolla.

Ruokapaikat olivat hieman väljempiä ja street food-kärryt tarjoilivat ruokaa nälkäisille kulkijoille. Italialainen seurueeni totesikin, että italialaisen ruoan osalta Portobello Roadin kojut onnistuivat kohtuullisen hyvin. En sano, että Portobello Roadilla ei kannattaisi käydä Lontoon reissulla. Onhan se hauska paikka käydä vilkaisemassa ja ihastelemassa värikkäitä taloja. Notting Hillin alueella ja Portobello Roadin lähistöllä on hyvin paljon kivoja ravintoloita ja putiikkeja, ja ne kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa (Time Outista löytyy hyviä vinkkejä). Sivukaduilla on paljon vähemmän liikennettä ja tungosta. Ota kuitenkin huomioon, että tungosta saattaa olla ja normaalivarovaisuus tavaroiden kanssa on tarpeen.

Miten te muut suhtaudutte tungokseen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply sateenmuruja keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 16:54

  Kävin Portobello Roadilla aamusta heti, kun kojut ja käytävät alkoivat aueta, ja hyvin mahtui näpsimään kuviakin! Sanotaanko, että ehkä tunnin päästä alkoi olla jo tungosta ja sitten vielä toisen tunnin jälkeen oli pakko jo lähteä pois. Kannattaa siis mennä heti aamusta sinne, jos haluaa väljemmissä vesissä liikkua. Pidin kuitenkin Brick Lanen vintage-tarjontaa parempana ^_^

  • Reply lena keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 17:17

   Hei kiitos vinkistä!:) Mä jotenkin uumoilin kans, että ihan aamulla tuo on aika rauhallinen paikka. Ei lauantai-iltapäivänä niinkuin meidän kohdallamme 😀 Mä oon käynyt Brick Lanella vain curryllä, pitää ensi kerralla tutustua vintage-tarjontaan. Vintage kiinnostaa kovasti.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista maanantai, elokuu 17, 2015 at 17:47

  Samaa mieltä kanssasi. En ymmärrä, miksi noita Portobello Roadin katumarkkinoita hehkutetaan niin kovin, sillä siellä tulee enempi äkäiseksi hirvittävästä tungoksesta ja jatkuvasta tönimisestä. Mitään ei pysty kunnolla katsomaan ja on lähes pakko vaan lipua ihmisvirran mukana. Portobello Roadin alue värikkäine taloineen itsessään on ihan viehkoa, mutta sinne kannattaa mennä muulloin kuin markkina-aikaan. Tai jos markkinat kiinnostavat, sitten kannattaa suunnata alueelle vähän ennen markkina-ajan loppumista. Silloin on vähän rauhallisempaa.

  • Reply lena tiistai, elokuu 18, 2015 at 12:29

   Mietin ihan samaa, että tuonne pitäisi mennä joko aamulla tai juuri ennen kuin kojut sulkeutuvat. Ihan mahdotonta muuten!! Kaunistahan tuolla on ja ne talot ovat aivan ihania, niistä on kiva ottaa kuvia ja kaduille on ihana eksyä. MUtta se väenpaljous, aaaaaagh:) Lähiseudulla on tosi kivoja ruokapaikkoja, joten ruokailun yhteydessä tuolla piipahtaminen voi olla mukava juttu kuitenkin.

  Leave a Reply