Omatoimimatkailu vai pakettimatkailu?

17.8

Mitä mahtavinta perjantaita kaikille! Meillä on täällä Lontoossa ollut melko vaihderikas viikko, ja en voi kun odottaa rentoa viikonloppua joka jo häämöttää ovella. Viikonlopun jälkeen maanantaina koittaa sitten tuttuun tapaan  #Matkachat, eli suomalaisten, matkailevien Twitter-käyttäjien kokoontuminen. Me chatin järjestäjät (minä + Annika & Jenni) olemme todella iloisia #Matkachatin saavuttamasta suosiosta ja sen saamasta palautteesta – parasta lienee se, kun muutama teistä osallistujista on kertonut maanantain chatin olevan yksi viikon kohokohdista. Ihan mahtavaa, kiitos ja kumarrus!

17.8 Jutellaan omatoimi- ja pakettimatkoista

Ensi maanantaina juttelemme omatoimimatkailusta sekä pakettimatkailusta. Tämä on varmasti aihe, joka aiheuttaa ajatuksia meissä kaikissa sekä paljon mielenkiintoista keskustelua. Olen itseasiassa itse sivunnut kyseistä aihetta jo aiemmin tässä artikkelissa, jossa käsittelin Thaimaan matkailua sekä Thaimaan mollaamista Aasian Kanariaksi.

Olen itse tällä hetkellä  omatoimimatkailija, joka varaa lennot ja sopivat majoitukset itse netistä eri sivustoja käyttäen, toki hintoja tutkaillen. En kuitenkaan sulje pois pakettimatkojen mahdollisuutta, jos sopiva joskus osuu kohdalle – täältä UK:sta kun voi päästä viikoksi Välimerelle jopa alle 100£:lla, jos olet valmis lähtemään matkaan nopeallakin aikataululla. Pakettimatkadiilit voivat myös muulloinkin toimia hyvin lentoaikojen ja hotellivalikoimien tiimoilta, joten missään nimessä ne eivät ole no-go. Olen ollut kuitenkin aistivinani, että osa omatoimimatkailijoista ylenkatsoo pakettimatkailua harrastavia matkailijoita ja se ainoa, oikea tapa matkustaa on rymytä viidakossa hiki sukassa rinkka selässä. Ok, kärjistin ja yleistin, mutta uskon että tiedätte mitä tarkoitan. On niin monta tapaa matkustaa kun on matkaajiakin, ja kaikki ne keinot ovat yhtä hyviä ja oikeita. Toinen tapa sopii toiselle, toinen jollekin muulle – pakettimatkoihin tottunut saattaa vastavuoroisesti olla ihmeissään omatoimimatkaajien vaivannäöstä tarjousten etsinnässä ja matkapakettien rakentamisessa itse.

Tästä aiheesta saamme varmasti rönsyilevän keskustelun aikaiseksi maanantaina – juttelemme hieman omatoimi- vs. pakettimatkailu-ilmiöstä, teidän osallistujien omista mieltymyksistä ja kokemuksista sekä järjestetyistä retkistä / muusta ohjelmasta matkakohteissa (olit sitten omatoimi- tai pakettimatkaaja!). Kuvien käyttö omilta omatoimi- tai pakettireissuilta on myös enemmän kuin sallittu joten kannattaa katsoa kuvia jo valmiiksi ennen chatia!

Tervetuloa mukaan #Matkchatin pariin 17.8 klo 20.00 Suomen aikaa! Laita kommenttikenttään Twitter-käyttäjänimesi, mikäli haluat muistutuksen itsellesi chatista tuntia ennen sen alkua.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply iwekefikrit perjantai, syyskuu 16, 2016 at 10:15

  Moi pitää mennä

 • Reply Aino Saarenmaa maanantai, elokuu 17, 2015 at 13:25

  Unohdin chatin viime viikolla, mutta nyt voisin osallistua, mikäli olen twitterin ulottuvilla. Hauska idea, vaikka chat-sana tuokin mieleen kiss fm chatin jostain vuosituhannen vaihteesta. 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, elokuu 17, 2015 at 14:00

   Tervetuloa mukaan Aino! 🙂 Oi Kiss FM:n chatti, tulipas nostalginen olo kun siitä mainitsit… tuli joskus sitä käytettyä oikein ahkerasti. 😀

 • Reply Anne | Metallia Matkassa sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 10:14

  Kun vaan ihmiset muistaisivat, että mitä pakettimatkalla oikeastaan tarkoitetaan. 🙂 Kaikki, missä on kuljetus + majoitus samassa, ovat pakettimatkoja. Pakettimatkalaista suojelee valmismatkalaki. Ei pakettimatka tarkoita automaattisesti aurinkolomaa Fuengirolassa.

  Pitää yrittää muistaa osallistua huomenna!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 13:42

   Niinhän se on, että pakettimatkalla moni on ollut ja tulee olemaan 🙂 Paketinhan voi nykyään ostaa vaikka Nepaliin asiaan erikoistuneiden firmojen kautta, joten pakettimatkat eksoottisiinkin kohteisiin ovat jo yleistyneet. Tervetuloa mukaan huomenna Anne!!

 • Reply Matkalla Helen lauantai, elokuu 15, 2015 at 16:41

  En ole ennen osallistunut Twitterissä chattiin, nyt on hyvä kokeilla. 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 13:40

   Tervetuloa Helen!:) Huomenna on luvassa mielenkiintoista keskustelua aiheesta!

 • Reply Trippi perjantai, elokuu 14, 2015 at 18:45

  Tuo koko vertailu on ihan turhaa. Maailma on suuri, eikä valmismatkoja käyttäen pääse kuin muutamaan paikkaan. Muualle -siis suurimpaan osaan maailmaa- on mentävä omin neuvoin. Minusta olisi ihan hullua matkustaa omatoimisesti vaikkapa Kyprokselle tai Kanarialle koska lento-hotelli-paketti on kokonaisedullinen. Toki jos aikataulut eivät sovi niin sitten on eri juttu. Toisaalta jos Suomesta haluaa käydä jossain USA:n kaupungissa (pl. New York) niin ei kun lentoja ja hotelleja itse varaamaan. Sama on edessä jos joku haluaa mennä vaikka Belgradiin tai Nurnbergiin.

  Pitää muistaa myös se, että Suomesta(kin) mennään kaiken aikaa työmatkoille mitä erikoisimpiin paikkoihin joka puolelle maailmaa ja nuo matkat saattavat kestää pitkäänkin.

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 13:40

   Vertailu on usein mielenkiintoinen tapa saada ihmisiä asian äärelle, meitä kun on moneen junaan. 🙂 Totta on tuo, että suurimpaan osaa maailmasta on mentävä omin neuvoin, kun taas jonnekin on järkeä mennä valmismatkalle esim. tuo Kanaria hyvinkin. USA on juuri sellainen, että sinne ei pakettimatkoilla paljoa reissata, vaikka taitaa muutamalla kaukomatkoihin erikoistuneella firmalla olla vuosittain silloin tällöin reissuja eri kohteisiin. Mutta ei tietenkään ”Kanarian malliin”. Työmatkoja juurikaan tuonne pakettimatkakohteisiin tuskin tehdää, vaan lennot jne. hoidetaan firman kautta. Vaikka työmatkoilla ei välttämättä aina olekaan aikaa tutustua kohteeseen niinkuin reissuilla, tulee siinä nähtyä kohdetta jonne ei varmaan muuten menisi.

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä -matkablogi perjantai, elokuu 14, 2015 at 18:07

  Kiinnostava aihe, vaikka itse olen kyllä mitä suvaitsevaisin erilaisia matkustustyylejä kohtaan Voisin ottaa muikkarin @arnagrym 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 13:37

   Laitan muistutuksen tulemaan!! 🙂 Tervetuloa mukaan huomenna Arna!

 • Reply Susanna perjantai, elokuu 14, 2015 at 16:02

  Valmismatkapaketit on hyviä juuri kirjoittamasi kaltaisten tarjousten takia! ja hintaan sisältyy usein myös buffet, lennot ja bussi niin senkin takia joku Etelänmatka saattaa tulla joskus jopa halvemmaksi kuin itse varatut matkat. Tosin riippuu tilanteesta ja onko sesonkiaika. Sisiliaan matkustin aina valmismatkoilla koska sinne oli muuten hieman hankalaa päästä Suomesta suoraan, suoria lentoja on melko vähän, toisin kun esimerkiksi Roomaan on aina suoria lentoja.
  Hyvää viikonloppua!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 13:36

   Ihan totta, valmismatkoilla voi saada todella hyvän tarjouksen joskus kun on valmis lähtemään reissun äkkiä. Briteissä jopa seuraavalle kuulle voi saada fiksuja tarjouksia, joten missään nimessä niitä ei kannata unohtaa. 🙂 Plus tietty suorat lennot, jos reittikoneella ei pääse. Toivottavasti Susanna sinullakin oli kiva viikonloppu, tervetuloa chatiin huomenna (:

  Leave a Reply