Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nostalginen tyttöjen viikonloppu Glasgowssa

Kuten tästä jutusta kävikin jo ilmi, vietin viime viikonlopun entisessä kotikaupungissani Glasgowssa. Viime tingassa varatut bussiliput Lontoosta Glasgowhun ja takaisin olivat ainoa järkevä ja kustannusystävällinen vaihtoehto matkantekoon, ja vaikka välillä vuodatinkin tuskan kyyneleitä 10 tunnin bussimatkan aikana, oli se matkanteko kaiken sen arvoista. Oli ihana palata Skotlantiin ja Glasgowhun kahden vuoden tauon jälkeen, ja viettää viikonloppu ystävien kanssa vanhoilla kotinurkilla pyörien ja kuulumisia vaihtaen. Muutin Glasgowsta pois jo neljä vuotta sitten, mutta oli ihanaa huomata, miten sitä tuntuu että ei sitä koskaan olisi poissa ollutkaan. Kyllä ne neljä vuotta jälkensä jättivät ja vaikka silloin vuonna 2011 poismuuton aikoihin Glasgow kyllästytti melko rankalla kädellä, olin perjantaina hyvin onnellinen bussin saapuessa Glasgown linja-autoasemalle tuttuihin maisemiin.

IMG_3647IMG_3675

Olen kirjoittanut blogissani melko vähän Glasgown ajoistani, sillä kuten varmasti tiedättekin, olen yrittänyt pitää tämän palstan mahdollisimman reaaliaikaisena. Yritän kuitenkin tämän taannoisen reissun myötä ottaa vahinkoa takaisin – Glasgow ja Skotlanti ansaitsevat kaiken mahdollisen huomion ja jos pystyn mitenkään antamaan näille paikoille edes pientä peeärrää blogini kautta, niin sen teen.

Viime viikonloppu kului suurimmaksi osaksi Glasgown West Endissä. Asuin siellä suurimman osan Glasgown ajoistani, käytännön syistä. Glasgown yliopisto sijaitsee alueella ja opiskelijat ovat ottaneet alueen omakseen sijainnin vuoksi – he elävät siellä sulassa sovussa muiden paikallisten kanssa. Viihdyin West Endissä muutamassa eri osoitteessa (jos aivan tarkkoja ollaan, niin vuoden verran asuinpaikkanani toiminut Glasgow Harbour taitaa olla aika West Endin rajoilla, mutta kuitenkin) ja West Endin palveluita (kauppoja, pubeja, ravintoloita) tuli hyödynnettyä kiitettävään tahtiin. Ystäväni, jonka luona yövyin, asuu hyvin lähellä entistä asuntoani. Majoittuminen hänen luonaan mahdollisti West Endin pääkadulla, Byres Roadilla, kiertelyn lauantaina ja oli ihana fiilistellä muutamien vuosien takaisia juttuja ilman minkäänlaista kiirettä.

IMG_3653

Nautimme aamiaista entisessä (lähes) kantapaikassani Kember & Jonesissa, kiertelimme kauppoa ja ikkunashoppailimme, nautimme tuopin Oran Mor-nimisessä pubissa (joka taisi joskus muinoin olla kirkko) ja söimme hyvin illallista muutama vuosi sitten Glasgowhun perustetussa vietnamilaisessa ravintolassa The Hanoi Bike Shopissa. Se oli minulle ihan uusi tuttavuus ja oikein miellyttävä sellainen – tuntuu, että Glasgown ravintolaskene on vilkastunut roimasti sen jälkeen, kun kaupungista pois muutin.

Viikonloppuni pohjoisessa kruunasi sää. Glasgown viikonloppu oli täydellisen aurinkoinen, mikä on kuulemma ollut erittin harvinainen ilmiö tänä kesänä. Tämä oli kuin toisinto taannoiselta Irlannin reissullani, jolloin aurinkoa ei ollut kuulemma näkynyt moneen viikkoon ennen visiittiäni Dubliniin. Kai minua näiden viime aikaisten kokemusten perusteella voisi tuurihaukaksikin kutsua, sillä Glasgow (kuten nyt mikä tahansa muukin kaupunki) on parhaimmillaan auringon paisteessa. Ja uskokaa minua, sitä aurinkoa ei liiaksi asti noilla nurkilla näy. Aurigonpaiste mahdollisti piknikin Kelvingrove Parkissa ja kiertelimme yliopistolla vanhojen hyvien aikojen kunniaksi. Eipä tähän voi muuta todeta, kuin että aika makea yliopisto meillä oli, katsokaa vaikka.

IMG_3663

Vaikka Glasgow on kaupunki, johon palaan mielelläni, ei se olisi mitään ilman siellä olevia ystäviä. Mikä tahansa kaupunki voi olla upea, mutta ihmiset ovat lopulta asia, joka määrittää siellä viihtymisen. Totuuden nimissä todettakoon, että aika moni kaverini on Glasgowsta lähtenyt opiskelujen loputtua, mutta muutama ystävä minulla silti vielä kaupungissa on. Sitä suuremmalla syyllä halusin matkustaa sinne nyt – kohta muutamme Bilbaon kautta Düsseldorfiin ja Skotlantiin matkustaminen vaikeutuu huomattavasti, vaikka yllätyksekseni Bilbaosta pääsee lentämään edullisesti suoraan Glasgown Prestwickin lentoasemalle.

Seuraavan kerran aion käsitellä Glasgowta matkailun näkökulmasta. Usein Skotlantiin matkustavat matkaavat ensi töikseen Edinburghiin ja matkaavat sieltä esimerkiksi St Andrewsiin ja ylämaille. Fakta on se, että Glasgow jää matkailukaupunkinä näiden varjoon. Ymmärrän tämän, mutta toisaalta, Glasgowssa on paljon tekemistä ja ihmeteltävää kunhan tietää oikeat paikat. Glasgowlaiset ovat myös ihmisinä aivan ihania, ja väittäisin heitä jopa yhtä mukaviksi kuin ihmiset Taiwanissa. Seuraavan Skotlantiin liittyvän artikkelini tehtävänäni onkin selvittää teille, miksi Glasgow kannattaa ehdottomasti lisätä Skotlannin must-go kohteisiin.

Onko teistä joku käynyt Glasgowssa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 09:40

  Vähän hienompi yliopisto kyllä kuin se, jossa itse opiskelin. Minulla ei ole koskaan ollut sellaista fiilistä, että tahtoisin Skotlantiin. Epävarmat säätkään eivät houkuttele, niitä on saatu tänä kesänä Suomessa ihan riittämiin :D. Ehkä joskus voisi tehdä jonkun kunnon roadtripin Briteissä ja katsoa, muutanko mieleni :P.

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:40

   Epävarmoja säitä voi jo ennustaa varmaksi Skotlantiin. 😀 Mä kehoitan lähtemään roadtripille, se on tosi kiva tapa tutustua maahan etenkin kesäaikaan… eteläinen Englanti on kuitenkin aika eri ilmastoa kun Skotlanti ja suuremmalla todennäköisyydellä on lämmintä.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- blogi sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 07:36

  Muutama kaverini on aikoinaan asunut Skotlannissa ja olen kuulut niin hyvä juttuja että pakkohan sinne(kin) on vielä joskus päästävä 🙂

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:34

   Ehdottomasti Erja! Andalucia on upea, mutta niin on myös Skotlanti. Ruokamielessä Glasgow yllätti, vaikka toki ehkä tuolla eteläisessä Euroopassa paremmat sapuskat on..

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, 8 elokuun, 2015 at 20:03

  Enpäs ole tuolla vieraillut, mutta kaupunki ja tunnelma näytti kivalta! Ja yliopisto se vasta hulppeelta näyttikin! Varmasti ihana nostalginen viikonloppu. Niitä tarvitaan aina välistä 😉

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:33

   Nostalgian tunne on paras tunne! 🙂 Oli niin ihanaa käydä tuolla pitkästä aikaa ja nähdä kavereita! Glasgow on karu, mutta se on juuri se miksi se on niin viehättävä. KOnstailematon ja hienostelematon!

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 7 elokuun, 2015 at 20:55

  Näyttää näitä hienoja paikkoja löytyvän – me olemme Skotlannissa käyneet vain Edinburgissa, Invernessissä ja niillä seuduilla, mutta Glasgow on jäänyt näkemättä, vielä. Eihän sitä koskaan tiedä …

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:32

   Glasgow on kaupunki, joka osaa yllättää. 🙂 Jos te vielä Skotlantiin menette, niin ehdottomasti kannattaa käydä, etenkin kun Edi on jo nähty. Inverness on kaunis <3

 • Reply Kohteena maailma perjantai, 7 elokuun, 2015 at 12:29

  Itseä Glasgow on kyllä kiinnostanut pidemmänkin aikaa ja golfreissu oli sinne tapetilla jo monia monia vuosia sitten. Varmasti sinne tulee vielä jossain vaiheessa lähdettyä pelaamaan links-golfia, juomaan olutta pubeihin ja ihailemaan maisemia. Ei välttämättä tässä päiväjärjestyksessä 😀

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:30

   Hei Glasgow on ihan paras golfkohde! Ja ympäristö, kuten arvata saattaa 🙂 Mä pelasin Glasgown yliopiston golfjoukkueessa ja käytiin pelaamassa tosi kivoja kenttiä siellä, parasta. Pistähän viestiä jos meet niin voin antaa vinkkejä, niin pubeihin kuin golfkentillekin 😉

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar torstai, 6 elokuun, 2015 at 11:40

  Glasgow:ssa olen ollut vain bussin kyydissä, tuolloin ei ikkunanäkymä herättänyt sen suurempaa kiinnostusta. Edinburghissa sen sijaan olen käynyt, se on kaunis kaupunki! Tuolloin matkasin kans junalla Lontoosta sinne asti, mutta reissun maisemat olivat kyllä kaiken sen arvoiset.

  • Reply lena maanantai, 10 elokuun, 2015 at 17:28

   Edinburgh on tosi kaunis, se on ehdottomasti yksi Skotlannin reissun must-kohteita. Glasgown bussiasema on… miten tämän nyt sanoisi… vähän karu. 😀 ymmärrän ihan täysin että se saattaa vaikuttaa vähän kolkolta, mutta vähän syvemmälle kaupunkiin tutustuessaan se kaunistuu. Ne maisemat Lontoon ja Skotlannin välillä ovat upeat <3

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 09:08

  Ihana tuo yliopisto. Rupesin jo miettimään, että mitäköhän siellä voisi opiskella ja pitäisikö palata koulun penkille 😀 Skotlanti on muutenkin ollut toivelistalla jo piiitkään, mutta en vieläkään ole sinne päätynyt. Lähiaikoina toivottavasti…

  • Reply lena / london and beyond torstai, 6 elokuun, 2015 at 09:10

   Mirje, siellä voi opiskella kuule vaikka miten monia juttuja joten ehdottomasti pistä korvan taa!;) Ja EU-kansalaisille on ilmaiset lukukausimaksutkin… hyvä syyy! Kannattaa Skotlanti pistää kalenteriin jos pidempään Euroopassa olette, sinne on helppo lentää melkein kaikkialta ja melko edullisestikin.

 • Reply AnnKat tiistai, 4 elokuun, 2015 at 20:24

  Skotlanti on kiinnostanut pidemmän aikaa, sillä muutamat tutut ovat siellä asuneet sekä opiskelleet. Aikaisemmin aina ajatteli, että sinne olisi helpompaakin lähteä kun siellä olisi niitä tuttujakin (majoituksetkin aina avoinna). Nyt kynnyksetkin ovat sitten nousseet, kun opiskelut ovat päättyneet ja tuttujen asuinkaupungit muuttuneet. Mutta ehkä joskus…

  p.s. toi yliopisto on kyllä aivan mieletön!

  • Reply lena / london and beyond torstai, 6 elokuun, 2015 at 09:07

   Tuo on mulla ollut pitkään sama juttu, kavereita on Skotlannissa ja nyt kun yksi oli muuttamassa pois, niin ajattelin että nyt on pakko matkustaa pohjoiseen tai en tule menemään taas pitkään aikaan. 🙂 Tuo kavereiden näkeminen on kyllä paras tapa matkustaa paikkoihin, jonne ei välttämättä tule muuten mentyä!

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 4 elokuun, 2015 at 14:44

  Oi miten ihana lukea tøllaisista paikoista, joista ei tiedø mitøøn muuta kuin nimen! Joskus pitøisi tehdø joku Brittein saaret-trippi, ettø pøøsisi nøkemøøn kaikki nømø upeat paikat 🙂 Ja upea on kyllø toi yliopisto! (Pahoittelut nøistø ø-kirjaimista, hemmetin tanskalaiset koneet 😀 )

  • Reply lena / london and beyond torstai, 6 elokuun, 2015 at 09:05

   No worries noista kirjaimista, mulla on kans joskus Matteon italialainen kone ja siitä tulee vaikka minkänäköstä kirjainta 😀 Mä suosittelen kovasti Brittien saarten trippiä, Kööpenhaminasta on jopa edullista lentääkin tänne. 🙂 Ja autonvuokrat ovat tosi edullisia, jos haluaa kruisailla ympäriinsä, vaikka Skotlantiin asti:)

 • Reply Merja maanantai, 3 elokuun, 2015 at 15:53

  Skotlanti on vielä näkemättä (monen muun kohteen lisäksi 🙂 Luin pienenä paljon Viisikko-kirjoja ja haaveilin, että pääsisin joskus nummille vaeltamaan kirjan henkilöiden lailla. Pitäisi sekin lapsuuden aikainen haave joskus toteuttaa 🙂 Onpa muuten hieno yliopisto!

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 21:35

   Lapsuuden aikaisten haaveiden toteuttaminen on ihanaa, lähde ehdottomasti Merja Skotlantiin. 🙂 Mulla on haaveena jostain syystä lapsuudesta Islanti, olisi ihan lähteä sinne lähivuosina vaeltamaan ja katselemaan maisemia. Se on niin lähellä, mutta samalla niin eksoottinen. Skotlanti-juttuja tulossa lähitulevaisuudessa!! Ps. Se Trans-Siperia-juttu on luonnos-asteella jo! 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, 3 elokuun, 2015 at 09:23

  Skotlanti on ollut pitkään listalla ja Glasgowssa kävisin oikein mielelläni! Vähän on ollut puheissa, että ensi kesänä lähdettäisiin viimein tuonne suunnalle. Haluisin patikoimaan nummille, mutta myös nähdä kaupunkeja. 🙂

  Alkoipa tehdä kauheesti mieli skonssia ja teetä! 8D

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 21:31

   Oi, lähtekää ensi kesänä tuonne:) Multa saat vinkkejä, laita vaikka facessa viestiä! Ne nummet on ihania ja ylämaat on ihan mieletön kokemus, mutta kaupungitkin toimivat mainiosti. Mä yritän koota mahdollisimman kattavan jutun Glasgowsta ihan lähipäivinä 🙂

 • Reply Heidi maanantai, 3 elokuun, 2015 at 09:13

  Skotlanti vaikuttaa tosi kiinnostavalta. Ehdottomasti haluan käydä siellä jonain päivänä. Olen muuten itse juuri kotimatkalla vanhasta yliopistokaupungistani Jyväskylästä, jossa olin tapaamassa tyttökavereitani ja käytiin mm. fiilistelemässä kampusalueella. Aika erilaista arkkitehtuuria kuin Glasgow’ssa nämä Aallon suunnittelemat rakennukset mutta omalla tavallaan mielettömän upeita!

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 21:24

   Tuo fiilistely on ihan parasta. Kampuksella etenkin, missä on tullut koettua tosi paljon juttuja ja mistä on paljon hyviä muistoja. Arkkitehtuurin paras puoli on se, että se on niin vaihtelevaa. Aallon suunnittelemat rakennukset ovat parasta suomalaista kulttuuria, Glasgow on taidonnäyte viidensadan vuoden takaa. 🙂 Molemmat yhtä vaikuttavia ja historiallisia. 🙂

 • Reply Kea / Deep Red Blues maanantai, 3 elokuun, 2015 at 07:47

  Mua on aina kiinnostanut Skotlanti ja Highlandsit… miksei myös Glasgow. 🙂 Mulla oli Espanjassa kämppis Paisleysta ja niistä ajoista asti on kiinnostellut matkustaa sinne päin. Ehkä pian! Ja kuten Annika sanoikin, niin pakko myöntää että meni useampi kuukausi että ymmärsin kaiken mitä se mun ystävä aina sanoi… 😉

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 20:55

   Ahaha tuo Glasgown aksentti. Se on kyllä niin hauska ja aiheuttaa usein harmaita hiuksia. Neljän vuoden aikana siihen tottui tosi hyvin ja harvemmin ongelmia oli. Mutta kun muutti pois, niin huomaa, että pitää kuunnella tosi tarkkaan ja välillä on pakko pyytää toistamaan. Ongelma tosin on pienempi, kun tajuaa että joskus natiivipuhujatkin joutuvat pyytämään tarkennusta. 😀 Kea, uskon että tykkäisit Skotlannista tosi paljon, etenkin ylämaista. Voisi sieltä suunnilta kirjoitella jossain vaiheessa 🙂

 • Reply Leila Karin Kiiskinen maanantai, 3 elokuun, 2015 at 06:59

  Kaunis kaupunki, olisi kiva tulla sinne. Sait postauksellasi ja ihanilla kuvilla uteliaisuuteni heräämään.
  Terkut Lena täältä Italian helteistä!

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:41

   Leila, suosittelen Skotlantia ehdottomasti lomakohteeksi!:) Se on ihana ja kivaa vaihtelua Italian helteisiin… Skotlannissa harvemmin on kuuma. Ilmasto on itseasiassa aika kiva esim vaeltamiseen.:)

   Terveisiä kovasti Kuopiosta, me ei ehkä tänä kesänä ehditä enää Italiaan. Talvella sitten,toivottavasti lämpöä riittäisi:)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 21:42

  Hieno fiilis tässä postauksessa, nostalgikko alkoi heti haikailemaan visiittiä omaan lapsuuden kotikaupunkiin. Tai edes nykyiseen kotikaupunkiin, tämän kohta yhdeksän kuukautta kestäneen kiertolaiselämän jäljiltä 😀

  Täytyy myöntää että tuo kulma pallosta on aina jäänyt haaveeksi, vaikka paras kaveri asui Edinburghissa useita vuosia, ja sittemmin vielä Lontoossakin. Lontooseenkin selvisin vasta pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa, mutta Skotlannistakin olen kuullut sen verran paljon hyvää että kyllä sinnekin pitäisi vielä joskus päästä! Ehkäpä sitten Glasgow.

  – Miika

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:29

   Nostalgiajutut on niitä parhaita, muiden nostalgisointi aiheuttaa itsessa usein sen saman fiiliksen.:) Teillä on kyllä sen verran pitkään ollut maailmalla kiertelyä, että varmasti kotikaupunki näkyy ihan uudessa valossa kun olette palanneet! Sitten kun tulette Suomeen niin teidän onkin helppo reissata lähelle, Skotlantikin on vain muutaman tunnin lennon päässä:) Ehdottomasti Edinburgh ja Glasgow listalle. 🙂

 • Reply sarrrri sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 20:03

  En ole käynyt, mutta jotenkin mulla on tosi positiivisia mielikuvia siitä, pakko ehdottomasti päästä joskus. Mulla on itse asiassa yksi kaveri joka asuu Glasgowssa, täytyy varmaan käydä vierailulla! ;D

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:09

   Mikä paras syy sinulla onkaan matkustaa Skotlantiin Glasgowhun!:) Matkaan vaan! Saat multa kaikki huiput vinkit ja sun kaverilta varmasti myös, reissu ei voi kun onnistua;)

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 19:10

  Ah Glasgow, love it or hate it.. 😉 Edinburghissa asuneena Glasgowssa tuli toki käytyä useampaan otteeseen, mutta vaikka jotkut vannovat Glasgown nimeen, niin mulle tämä kaupunki on vhän sellainen ’ok, mutta en muuttais sinne’-tyyppinen. Kauniita alueita siellä tosin on, etenkin kesällä ja auringonpaisteessa. Myös kaikenmaailman konsertit jne on aina parempia Glasgowssa, muistan aina kun kaikki ’isot nimet’ meni Glasgowhin esiintyyn eikä koskaan Edinburghiin 😛
  Glasgown aksentti on muuten aikas, hmm, haastava 😀

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:07

   Haha, äläpä muuta sano! Glasgowsta ihmisillä on usein mielipide ja se on joko puolesta tai vastaan. Harvoin kuulee, että ”ihan kiva” 😀 Mä tykkään tosi paljon myös Edistä, mutta jotenkin Glasgow on itselle se luonnollisempi asuinkaupunki…. ihan varmaan siitä syystä etten ole Edissä koskaan asunut. Kävin siellä kyllä paljon junalla, kun se aika halpaa kerran on. Tuo aksentti on kyllä ihan mahtava. Meillä on tällä hetkellä glasgowlainen kämppis ja sen kanssa joutuu aina me muut kämppikset aina kyselemään että josko toistaisit…. itse ymmärrän ihan ok, mutta kun on ollut poissa pitkään niin onhan siinä välillä tekemistä. ;D Mutta lohduttaa onneksi se, että ihan natiivi enkun puhujatkin on joskus ongelmissa glasgowlaisten kanssa.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 18:43

  Olipas upean näköinen yliopisto!
  Skotlanti kiinnostaa kovasti ja uskon että sinne joskus matka suuntautuu. Odottelen mielenkiinnolla muitakin postauksia sieltä! 🙂

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:03

   Yliopisto on kyllä upea:) Uskon, että tykkäisit Skotlannissa esim. vaeltamisesta, Italia-juttujesi perusteella. Vaeltaminen on mahtavaa Skotlannissa ja siellä on tarjolla sopivasti kaupunkejakin. Täydellistä 🙂

 • Reply Reetta sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 16:16

  Skotlanti on ihana!! Toistaiseksi kokemukseni rajoittuvat tosin Edinburghiin ja sen ympäristöön. Ylämailla vaeltelusta haaveilen. Mielenkiintoista kuulla tarinaa myös Glasgow’sta! Odotan innolla seuraavia Skotlanti-postauksia. 🙂

  • Reply Anna-Kaisa Tourunen sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 19:23

   Ehkä vähän päiväkirjamainen postaus. Seuraava jutunaihe kuulosti näin matkailijan näkökulmasta vielä kiintoisammalta. Kuitenkin; kivoja kuvia ja mukavan valoisan kepeä tunnelma niin kuvissa kuin tekstissäkin! 🙂

   • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 15:59

    Juu olen yrittänyt pitää blogia fakta- ja päiväkirjapohjaisina, molempia suosien. 🙂 Olehan ehdottomasti kuulolla seuraavaa juttua ajatellen, se on enemmän matkailullisesti kiinnostava ja yritän antaa Glasgowsta mielenkiintoisen kuvan! (:

  • Reply lena maanantai, 3 elokuun, 2015 at 16:01

   Reetta, kiva kuulla että Skotlanti kiiinnostaa! 🙂 Tämä kommenttiboksi on tosi hyvin tuonut esille sen, että suomalaisia kiinnostaa Skotlanti ja teen parhaani että saan luotua maasta mielenkiintoisen kuvan. Skotlanti on nimittäin IHANA! Ja ne ihmiset myös 🙂

 • Reply Maria sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 15:01

  Skotlanti-fani ilmoittautuu! Ainoa mitä Glasgowsta olen nähnyt on juna-asema kun aikataulu ei muuhun antanut myöten. Elättelen toivetta kohta päästä Skotlantiin uudestaan ja tuolloin Glasgow on ehdottomasti listalla. Mielenkiinnolla jään odottamaan juttuja lisää 🙂 Ja tosiaan, miksei meidänkin kampukset voisi olla tuon näköisiä?!?!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 3 elokuun, 2015 at 08:44

   Oi mahtavaa, musta on ihana huomata miten paljon Skotlanti kiinnostaa ihan jo tämän jutun perusteella:) Mä teen seuraavassa Skotlanti-jutussa parhaani, että Glasgown kaupunki näyttäytyy mielenkiintoisena matkailijankin näkökulmasta. Sillä sitä se ehdottomasti on! 🙂 Ja se yliopisto on todellakin näkemisen arvoinen!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 2 elokuun, 2015 at 14:11

  Skotlanti on aina ollut mielikuvissa sateinen ja kumpuinen paikka, jossa on linnoja siellä täällä. Tosi siistiä päästä katsomaan näitä kaupunkejakin!
  Pakko myöntää, että olen monesti odotellut, koska kirjoitat enemmänkin Skotlannin ajoista. Ainakin täällä olis yks kiinnostunut 🙂 Glasgow näyttää ihanalta. Varsinkin tuo yliopisto. Oikeasti, naurattaa ajatella vaikka Rovaniemenkin kampusrakennuksia. Miksei meillä vois olla edes jotain tuon kaltaista?

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 3 elokuun, 2015 at 08:41

   Skotlanti on juuri tuollainen, kuin mielikuvissasi sen näet:) Mutta nämä kaupungit ovat tosi kiva lisä siihen, ehdottomasti. Mä oon ihan ihmeissäni ja iloinen siitä, miten paljon Glasgow on herättänyt blogin kautta kiinnostusta. Eli palaan ihan varmasti asiaan lähiaikoina! Tuo yliopisto oli upea, kuulemma Harry Potteriakin oli siellä kuvattu. Eikä ihme tosiaankaan, aina katselee kaunista arkkitehtuuria mielellään!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.