Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sosiaalisen median merkitys matkojen suunnittelussa

Viime viikkoina Twitter on käynyt kuumana niin omassa kuin suomalaisten matkaharrastajienkin keskuudessa. Minun, Annikan ja Jennin hostaama, Twitterissä maanantai-iltaisin pyörivä #matkachat (lisätietoa täällä) on kerännyt Twitterissä oikein mukavan määrän aktiivisia osallistujia viikoittain ja olemme keskustelleet hyvin vaihtelevista aiheista: kesälomasuunnitelmista, luontolomista, ruokamatkailusta, eurooppalaisista kaupunkilomista ja majoituksesta.

Sosiaalisen median rooli matkojen

Tulevana maanantaina (27.7) keskustelemme matkailusta hieman erilaisesta näkökulmasta, mutta erittäin paljon nykyään keskustelua ja ajatuksia herättävästä aiheesta; sosiaalisen median merkityksestä matkojen suunnitteluun. Sosiaalinen media on tullut keskuuteemme jäädäkseen ja netti on pullollaan blogeja, virtuaalioppaita ja sovelluksia matkustamiseen liittyen, puhumattakaan Facebookin, Instagramin ja Twitterin matkailuaspekteista. Näitä palveluita löytyy niin suomeksi kuin englanniksikin, monesta eri näkökulmasta kirjoitettuna. Ja usein aivan ilmaiseksi tai pienta korvausta vastaan. Mainitsemani kanavat ovat löytäneet niin matkailijat kuin matkailuyrityksetkin ja ne ovat helppoja kommunikointikanavia käyttäjän ja palveluntarjoajan välillä. Maanantaina mietitään muunmuuassa sitä, onko sosiaalinen media korvannut perinteisten oppaiden käyttöä ja tehnyt reissun suunnittelusta erilaista? Entä vaikuttavatko matkablogit, niiden kirjoittaja ja bloggaajan käymät kohteet reissusuunnitelmiisi?

Olen itse aikamoinen some-hiiri jaodotan kovasti, että pääsen keskustelemaan tästä asiasta kanssanne maanantaina. Teen tiistaina chatista koosteen blogiini teidän ja omien ajatuksieni kera, ja mahdollisesti jatkan asiaa yhden artikkelin verran jos juttua riittää ja koosteelle alkaa tulla mittaa.

Mikäli aihe kiinnostaa, olkaahan paikalla Twitterissä ensi maanantaina klo 20.00. Meriharakan Pirkon tekemä juttu aiheesta on hyvä ohje aloittelijalle Twitter-chatien tiimoilta ja Jennin blogista löytyy lisää asiaa #matkachatista. Mikäli haluat muistutuksen aiheesta, kommentoi alle ja lisää twitter-tilisi kommenttiin! Aina saa myös kysyä, jos aihe askarruttaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.