Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oletkos kuullut kylpylähotelli Kunnonpaikasta Siilinjärvellä?

Kaupallinen yhteistyö: Kunnonpaikka

Olette varmastikin huomanneet, että blogissani on ollut Kuopion visiittini jäljiltä paljon Kuopioon ja sen lähellä sijaitseviin paikkoihin liittyviä juttuja. Google Analyticsin mukaan näitä juttuja on luettu melko paljon, mikä on aina ilahduttavaa huomata. Savo kiinnostaa. Kuopiossa ollessani sovin yhteistyöstä naapurikunnassa Siilinjärvellä sijaitsevan kylpylähotelli Kunnonpaikan kanssa. Tämä on hauska juttu – minulla on Kunnonpaikkaan melko henkilökohtainen side ja omia kokemuksia paikasta on riittämiin. Koska se on omakohtaisen kokemuksieni lisäksi oiva majoitusvinkki Kuopion matkaajalle, teen paikasta nyt pienen esittelyn yhteistyön muodossa.

Kuvat ovat omiani tai lainattuja Kunnonpaikan kuvapankista (mainittu erikseen).

Mikä Kunnonpaikka?

IMG_3586IMG_3597

Kunnonpaikka, tuttavallisemmin Kunttari, sijaitsee järvenrantamaisemissa Siilinjärven Vuorelassa, noin kymmenen kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Se on kylpylähotelli, josta löytyy niin majoitusta kuin paljon erilaisia hyvään oloon ja liikuntaan liittyviä aktiiviteettejakin. Sen sijainti on kätevä niin Kuopiota, Kuopion lentoasemaa, Tahkoa kuin esimerkiksi Kasurilan hiihtokeskustakin ajatellen. Kunnonpaikassa on 145 hotellihuonetta, tasokkaat kylpylä ja kuntosali sekä tekemistä aktiivilomailijalle (mm. Kanootteja ja soutuveneitä on mahdollisuus vuokrata pientä korvausta vastaan). Hotellin ravintola palvelee niin majoittujia kuin aluen asukkaitakin.

Hyvä olo & liikunta on Kunnonpaikassa yksi kantavista teemoista. Kunnonpaikassa on mahdollista hyödyntää niin kosmetologin hemmotteluhoitoja, fysioterapeutin- kuin kylpylän palveluita urheiluaktiiviteettien lisäksi . Kunnonpaikan rannassa on myös savusauna, joka lämpenee joka maanantai ja torstai. Ei ole muuten savolaisessa järvimaisemassa savusaunan voittanutta!

Savusauna

Kuva lainattu Kunnonpaikan kuvapankista

Omat kokemukseni Kunnonpaikasta

Olen itse asunut lapsuudessani Vuorelassa ja vaikka muutinkin iän karttuessa Kuopioon, on Vuorelassa tullut käytyä usein ystävien luona vierailuilla vielä viime vuosinakin. Kunnonpaikan kuntosali on ollut vakiosalini jo pitkään (silloin kun asuin vielä Kuopiossa ja ulkomailla asuessa loma-aikoina) – se on miellyttävä uudehkoine laitteineen ja sieltä aukeaa varmasti yksi alueen parhaista näköaloista treenimielessä. Auto on helppo saada parkkiin Kunnonpaikan eteen ja salilla vallitsee rento meininki. Juuri tätä haluan kuntosaliltani, rentoutta ja leppoisaa treeniä. Kesäaikaan Kunnonpaikan takana on ulkoilmakuntosali, joka on osoittautunut mainioksi löydöksi.

IMG_3518IMG_3539

Kävin Matteon kanssa Suomessa ollessamme hyödyntämässä Kunnonpaikan alueen aktiiviteetteja ulkoilun ja urheilun muodoissa. Lenkkeilimme pitkin Kunttarin rantaa,  pelasimme muutaman reiän verran  frisbeegolfia Kunnonpaikan frisbeegolf-radalla (kanssapelaajamme kehui kenttää aloittelijan näkökulmasta helpoksi, kun näkivät että taisimme olla aika amatöörejä lajin kanssa) ja treenasimme ulkoilmasalilla. Ja kävimmepä ihan pienellä piknikilläkin Kunnonpaikan uimarannalla.

IMG_3564 IMG_3552 IMG_3569

Viihdeallas

Ylläoleva kuva Kunnonpaikan kuvapankista

Kunnonpaikan kylpylä on itselleni myös tuttu paikka ja taisinpa käydä siellä uimakoulussakin (monia) vuosia sitten. Voi näitä muistoja, minne tämä aika oikein menee? Tuosta uimakoulusta taitaa nimittäin olla jo yli kaksikymmentä vuotta.

Kenelle Kunnonpaikka sopii?

Näkisin, että Kunnonpaikka sopii hyvin matkailijoille, jotka arvostavat rauhallisuutta, hyvinvointia ja aktiiviteetteja. Kunnonpaikka ei houkuttele bileturisteja, joten rauhaa vaalivalle paikka sopii mitä mainioimmin. Kunnonpaikka toimii aktiivikohteena kesäisin ja talvisin ja se on hyvä kohde myös hemmottelua kaipaavalle.

Tosin ei Kunnonpaikka pelkästään matkailijoita palvele, sillä monet lähiseudun asukkaat käyttävät Kunnonpaikan palveluita niin kuntoilu-, ruokailu-, hemmottelu- kuin liikkumismielessäkin. Kunnonpaikassa on myös pieni pubi vierailijoiden ja asukkaiden iloksi. En ole koskaan yöpynyt Kunnonpaikassa, joten rehellisyyden nimissä en julkaise laajempaa hotelliarvostelua. Huoneista löytyy kuitenkin lisätietoa täältä ja Kunnonpaikan ystävällinen henkilökunta antaa mielellään lisätietoja hotellista. Panin merkille, että huonehintoihin sisältää aamiaisen, kylpylä- ja kuntosalien käytön sekä vapaa-ajan ohjelman.

Tästä linkistä pääset Kunnonpaikan nettisivuille, täältä puolestaan löytyy liikuntaan liittyvä informaatio. Hyvinvoinnista ja kylpylästä löytyy tietoa täältä.

*Yhteistyössä Kunnonpaikka

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 22:29

  Voi että tää maailma on pieni! Sinäkin olet asunut ihanassa Vuorelassa! Minä asuin siellä elämäni ekat 19 vuotta ja käyn siellä edelleen useamman kerran vuodessa, koska vanhempani ja siskoni perhe asuu siellä. Vuorelaan on aina ihana palata: se on täynnä suloisia muistoja!

  • Reply lena keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 12:56

   Siis tää maailma on niin pieni:) Välillä sitä oikein aina ihmettelee, että miten paljon esim kuopiolaisiakin on maailmalle eksynyt ja tullut tavattua ihan muualla kuin Kuopiossa. Vuorela on ihan mun lemppari ja sanonkin, että jos Kuopion seudulle muuttaisin niin se olisi ehdottomasti yksi suosikkialueitani:)

 • Reply Merja perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 15:10

  Kuulostaa kivalta! Kuopion suunnalla tulee käytyä ihan liian harvoin, edellinen kerta taisi olla työmatka muutama vuosi sitten. Eihän täältä Lahdesta mikään pitkä matka sinne loppujen lopuksi ole, mutta kotimaan matkailua tulee harrastettua muutenkin harmittavan vähän. Mutta sitten asiasta toiseen.. Olet muistaakseni tehnyt junamatkan Siperian halki ja se oli aikaa ennen blogia. Vaikka haluat pitää tämän reaaliaikaisena, olisiko joskus mahdollista tehdä throwback-postaus miten tulit lähteneeksi junamatkalle, mistä varasit matkat, reitin suunnittelu jne. Minua kyseinen matka on alkanut ihan vastikään kiinnostamaan, niin olisi kiva kuulla kokemuksia 🙂

  • Reply lena perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 18:13

   Tuo on aika totta mitä sanoit kotimaanmatkailusta, sitä pitäisi kyllä harrastaa enemmän itsekin! 🙂
   Tuohon Siperia-kysymykseen sanoisin, että ehdottomasti onnistuu. Se on ollut mieleni päällä jo hetken ja jonkinlainen juttu reissun taustoista yms. olisi kiva saada blogiin kasaan. Eli pistän mietintämyssyy ja varmasti viimeistään tässä heinä-elokuussa saan sen ulos. Tosi kiva saada juttuideoita ja vaikka suurin osa blogin jutuista on ns. reaaliaikaisia kuten sanoit, menneitä on kiva muistella (: Eli palataa asiaan Siperian tiimoilta piakkoin! Suosittelen tuota junamatkaa täydestä sydämestäni, se oli upea kokemus. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.