Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sunnuntai Lontoossa (sis. Lontoo-vinkin)

Parhaat sunnuntait ovat niitä, joita vietetään ystävien kanssa hyvän ruoan äärellä. Ne ovat myös mahdollisesti hieman laiskoja ja ehdottomasti täynnä girl talkia.

Viime sunnuntai oli juuri kuvailemani kaltainen. Tapasin kaksi ystävätärtäni Paddingtonin asemalla, josta jatkoimme matkaamme kohti Paddingtonin kanaalia suunnitelmanamme nauttia herkullinen ja kiireetön brunssi. Lontoossa ystävien tapaamiset keskittyvät yleensä viikonlopuille työaikataulujen ja (liian) pitkien välimatkojen vuoksi, joten silloin on mukava istua rauhassa alas mukavaan kahvilaan ja vaihtaa kuulumisia. Ruuhkaa ei tuolla kanaalin varrella todellakaan ollut, missä lie lontoolaiset sunnuntaina luuhanneet. Siellä oli jopa pelottavan tyhjää, mikä on hyvin erikoista keskisen Lontoon alueella sunnuntain vilkkaimpaan brunssiaikaan.

IMG_3643

IMG_3641

IMG_3630

Meidän brunssipaikaksemme valikoitui australialainen kahvila / baari, joka oli oikein miellyttävä ulkoapäin katsottuna. Tarjoilutkin näyttivät oikein maukkailta, mikä vahvisti päätöstämme astua sisään. Tilaa oli myös hyvin kolmelle leidille, joten levittäydyimme tavaroinemme kahvilan takaosassa olevalle sohvalle. Teimme tilauksen (en kestä tuota kakkuvalikoimaa!) ja pian huomasinkin nauttivani janooni kahta kupillista mustaa kahvia ja nälkäkin näytti lähtevän hyvin kakkuähkyllä. Edellinen kahvikatastrofini oli näköjään päässyt unohtumaan, onneksi sivuvaikutuksia ei juurikaan tällä kertaa tullut koska söin suolaista ja makeaa kahvin kylkiäisenä. Ruokailun lomassa kävimme kuulumiset läpi ja juttelimme Saksaan muutostamme. Sain hyviä vinkkejä ja tsemppiä ystäviltäni, he molemmat ovat ainakin osittain saksalaisia ja siten hyvin kannustavia tuon Saksan suunnitelman kanssa. Sovin heidän kanssaan kielituutoroinnista elokuulle, kiva saada kieliopinnot alkuun mahdollisimman pian. Supermarket-saksa olisi tarkoitus olla hallussa jouluun mennessä.

Kaksi kuppia kahvia ja kaksi lasia vettä saattaa johtaa siihen, että nenän puuteroinnille naistenhuoneessa olisi ruokailun jälkeen tarvetta. Mutta mitäs ihmettä sentään, tässä paikassa ei naistenhuonetta ollut (eikä miestenhuonetta, ei sillä). Ei sitten. Ruoka oli kohtuullisen hyvää ja seura oli luonnollisestikin mahtavaa, mutta hieman liian äänekäs ympäristö rauhalliseen keskusteluun ja naistenhuoneen puuttuminen saavat minut kiertämään tämän paikan vastaisuudessa. Ihan periaatteesta, tällaiselle periaate-Pirkolle löytyy kyllä muitakin aamiaispaikkoja Lontoossa.

  IMG_3629

IMG_3632IMG_3633

Lontoon kävijöille vinkki: Paddingtonin kanaali-alue on rauhallinen alue kävelymatkan päässä esimerkiksi Marble Archilta ja Oxford Streetiltä. Käyn siellä silloin tällöin ja vaikka siellä on usein hieman enemmän ihmisiä kuin tuona sunnuntaina, se on silti rauhallinen keidas verrattuna moneen muuhun paikkaan. Siellä on ravintoloita, kahviloita sekä muutamia kauppoja ja se on täydellinen paikka esimerkiksi rauhallisen sunnuntain viettoon. Paikalle pääsee myös metrolla (Edgware Road &  Paddington). Mikäli käveleminen kiinnostaa, sieltä voi myös kävellä Little Veniceen asti, joka on yksi Lontoon mielenkiintoisimmista paikoista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna / Kunnolla torstai, 3 syyskuun, 2015 at 20:40

  Täytyypä joskus käydä kokeilemassa tuota kahvilaa! Asutaan kanaalin toisella puolella, joten kotiin pääsee vessaan 😀 Muuten nämä alueen ravitsemusliikkeet onkin aika hyvin kokeiltu, mutta jostain syystä tuo on jäänyt paitsioon. Kanaali on myös mun lempipaikkoja Lontoossa, olen niin tyytyväinen että asun sen välittömässä läheisyydessä. 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 08:52

   Hanna, käy ihmeessä! Tosi kiva kahvila / ravintola, miten sitä nyt kuvailisikaan… 😀 Mukava fiilis ja ihmiset oli siellä niin perheenä, yksin kuin töitäkin tekemässä. Vähän meluisa ehkä, mutta sitä se taitaa Lontoossa usein olla. Sulla on kyllä ihan paras asuinpaikka, tuo seutu Lontoosta on tosi kivaa aluetta. Mun kaveri asuu kans kävelymatkan päässä Marble Archin suuntaan ja aika usein sieltä kävellään tuonne. 🙂

 • Reply Paula aka sateenmuruja keskiviikko, 15 heinäkuun, 2015 at 09:51

  En ole vielä käynyt tuolla kanaalien äärellä, pitää piipahtaa. Se on outo juttu, miten useasta kahvilasta täällä puuttuvat nuo nenänpuuteroimistilat!

  • Reply lena keskiviikko, 15 heinäkuun, 2015 at 13:02

   Suosittelen tuota kanaalia ja siellä pikku kävelyretkeä. Kiva kokemus 🙂 Mä oon muuten vaan törmännyt yhteen paikkaa, josta nuo nenänpuuteroimistilat puuttuvat. Outo juttu!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.