Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hauskoja vinkkejä kesäiseen Kuopioon

HALLOWEEN

Teille blogini lukijolle on varmaan aika selvä juttu, että kotikaupunkini Kuopio on sydäntäni lähellä ja vietän siellä niin paljon aikaa kun se on vain mahdollista. Ollessani Kuopiossa nyt kesäkuussa minulle aukeni mahtava tilaisuus tehdä yhteistyötä kotikaupunkini matkailutahon eli Kuopio-Tahkon matkailun kanssa – tämän yhteistyön tiimoilta  vinkkejäni Kuopioon löytyy nyt Kuopiotahko.fi sivustolta. Kuopiotahko.fi-sivuilta löytyy kaksi artikkeliani, 5 hauskaa aktiiviteettia Kuopiossa ja Tutustu Kuopion keskusta-alueeseen jalan: 3 reittivinkkiä.

Olen luonnollisestikin erittäin innoissani tästä yhteistyöstä ja näiden artikkeleiden myötä oli ihana jakaa lempipaikkojani & Kuopio-vinkkejä suuremmallekin yleisölle. Molemmat artikkelit olivat erittäin mieluisia näin kirjoittajan näkökulmasta – minulla on Kuopiosta paljon sanottavaa sillä alkuperäisenä kuopiolaisena tunnen kaupungin hyvin ja paikallisten ystävieni kanssa kokeilemme usein uusia juttuja (viimeisenä mainittakoon mm. suppaus, josta kerron tarkemmin 5 hauskaa aktiiviteettia Kuopiossa-artikkelissa).

Mukanani Kuopiossa on usein myös Matteo tai ystäviäni, jotka tulevat Kuopioon pidemmänkin matkan päästä (esimerkiksi Lontoossa asuva ystäväni Anna on aivan ihastunut Kuopioon ja on vieraillut kanssani kaupungissa jo 5 kertaa). Ulkomaalais- ja ulkopaikkakuntalaisvieraideni kanssa kaupungin näkee aina hieman uudesta näkövinkkelistä ja samalla oppii vähän sitä, mistä vierailijat mahdollisesti pitävät. Itsestäänselvyyksinä pitämäni asiat kuten järven läheisyys eivät ole itsestäänselvyyksiä esimerkiksi suurkaupunkien kasvateille – matkailijoilta voi oppia paljon omasta kotiseudusta. Hyödynnän artikkeleissani paikallistuntemustani parhaani mukaan, mutta yritän samalla miettiä ei-kuopiolaisten ystävienikin näkökulmaa asiaan.

Toivottavasti viihdyt artikkeleideni parissa ja muistattehan, että minulta saa aina kysellä Kuopio-vinkkejä blogini kommenttiosiossa tai sähköpostissa. Vastaan näihin kyselyihin erittäin mielelläni!

images

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply anna milano tiistai, heinäkuu 14, 2015 at 07:15

  Luen artikkelisi suurella mielenkiinnolla itsekin melkein paljasjalkaisena kuopiolaisena. Elokuun alussa tulemme Kuopion Finita-moottoripyöräkokoontumiseen italialaisten ystävien ja Federico-mieheni kanssa. Rauhalahdessa kokoontuu italialaisten lisäksi muitakin ulkomaalaisia mototuristeja melkein kahden viikon ajan, joten varmasti vinkeillesi on käyttöä.

  • Reply lena tiistai, heinäkuu 14, 2015 at 17:38

   Jei, tosi mukava kuulla että Kuopio kiinnostaa, että artikkelini kiinnostavat ja että siellä ruudun toisella puolella on muitakin kuopiolaisia (: Toivottavasti vinkeistä on hyötyä, voin toki jeesata mielelläni jos tarvitsette vinkkejä… tosin itsekin varmasti tiedät kuopiolaisena paljon paikkoja. Matteo tykkää Kuopiosta tosi paljon, toivottavasti italialaiset ystäväsikin! Kerrohan sitten mitä pitivät, huippua Suomen reissua!

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, heinäkuu 14, 2015 at 05:40

  Hieno juttu, että olet päässyt tällaiseen yhteistyöhön! Pitää ehdottomasti lukea sun kirjoittamat jutut 🙂 Kuopio on hieno kaupunki, mutta minä olen alkanut huomaaman sitä vasta nyt, kun olen asunut jo yli kymmenen vuotta muualla (tosin vaikka olen syntynyt Kuopiossa ja asunut siellä lapsena, niin suurimman osan ajasta asuin Siilinjärvellä). Nyt alan jo nähdä Kuopiota turistin silmin 🙂

  • Reply lena tiistai, heinäkuu 14, 2015 at 17:36

   Käy ihmeessä lukemassa Heidi 🙂 Mä aina seuraan sun blogin ja instan Kuopio-juttuja mielenkiinnolla, on tosi kiva nähdä omasta kotikaupungista kuvia mudiden silmin. Muta niinhän se menee, että kun asuu jossain muualla niin näkee oman kotikaupungin hyvät puolet. Kaukaa näkee lähelle. Olisi joskus hauska treffata jos osutaan Kuopioon samaan aikaan! 🙂

 • Reply Katja maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 18:22

  Oi pitääpä lukea!
  Mua harmittaa ihan älyttömästi kun ei oma aikataulu antanut taannoisella Joensuun reissulla pysähtyä Kuopiossa. Siellä olis kuitenkin tarkoitus pistäytyä tässä heti kun reissu on vain mahdollista toteuttaa : )

  • Reply lena / london and beyond maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 18:41

   Mä niin suosittelen Kuopion visiittiä. Harmi kun itsellä ei ole suunnitelmissa Kuopio reissua nyt lähiaikoina, olisi huippua saada bloggareita koolle ja tutkia kaupunkia yhdessä 🙂 Mutta vinkkejä saa aina jos reissuun lähdet!

 • Reply Maarit Johanna maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 18:05

  Nää on ihan mahtavia yhteistöitä!! 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 18:39

   Niin on! 🙂 Ja kun meet Kuopioon niin muista laittaa viesti, en ehkä oo paikalla mut saat muuten vinkkejä!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.