Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaasteen 11 kysymystä ja niiden vastaukset

En taas voi ymmärtää, mihin aika on tällä viikolla oikein lentänyt. Lähdin Suomesta sunnuntaina, ja nyt on jo perjantai! Lähden näillä näppäimillä viikonlopun viettoon, sää hellii Lontoota ja ainakin huomiseen asti on luvassa auringonpaistetta pilvettömältä taivaalta – lämpötilatkin huitelevat 25c tietämillä. Mutta ennenkuin laitan koneen kiinni viikonloppua varten, vastaan Take Me There-blogin Anna-Katrilta saamaani 11-kysymyksen blogihaasteeseen.

11

Take Me There on Suomen matkablogimaailmassa hyvin mielenkiintoinen uusi tuttavuus, se on visuaalisesti hyvin kaunis blogi ja sisältö on tehty mielekkääksi. Olen aina korostanut visuaalisuuden merkitystä luettavuuteen ja oman blogini osalta kamppailen tuon asian kanssa lähes päivittäin. Pidemmittä puheitta kuitenkin itse aiheeseen eli kysymyksiin. Tästä visuaalisuus-asiasta saisin helposti esseen aikaan, mutta säästytte siltä tällä kertaa.

Kysymykset:

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?

Nykyään ehdottomasti aamutee. En saa päivääni käyntiin, en sitten millään, ilman aamuteetä. Teen tulee myös olla kofeiinipitoista ja mielellään English Breakfast-mallista. Tiukan paikan tullen muutkin käyvät, illasta juonkin paljon mielummin kofeiinitonta sitruuna-inkivääriteetä. Kofeiini ei tunnetusti ole kovin sopiva juttu minulle. Aamupalaa en ole koskaan oppinut syömään, vaikka kovasti sitä tällä hetkellä opettelenkin. Liian aikaisin aamulla vatsani ei vain suostu ottamaan täytettä vastaan ja vasta noin kello 11:sta maissa alkaa ruokakin maistua (tästä syystä en juuri innostu hotelli-aamiaisista). Uskon kuitenkin, että hiljaa hyvää tulee ja olen aloittanut jugurtti-mysli-annoksilla päiviäni siitä lähtien kun muutin Taipeista takaisin Eurooppaan.

2. Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?

Tähän kysymykseen ei ole aivan yksiselitteistä vastausta – olen lukenut viime aikoina monia mielenkiintoisia kirjoja, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen ja saaneet pääkoppani miettimään asioita. Vastaukseni kysymykseen on kuitenkin (hieman kliseisestikin) Elizabeth Gilbertin teos Eat, Pray, Love.

Se on kirja, jota olen lukenut reissun päällä muutamaan otteeseen, viimeksi Bangkokissa maaliskuussa. Siitä on oikeastaan tullut minulle Thaimaa-kirja, sillä sitä olen muutamilla aikaisemmilla Thaimaan reissuilla riippukeinussa lueskellut. Eat, Pray, Love on tarina siitä, että elämämme suunta on omissa käsissämme ja se on myös opettanut minulle sen, että kaikkea ei tarvitse tehdä valtavirran mukana. Vain siksi, koska niin kuuluu tehdä. Ei, en ole hylkäämässä Matteota ja karkaamassa Intiaan joogaamaan Elizabethin oppeja mukaillen, mutta kirjan opetukset toimivat kuitenkin hyvänä ohjenuorana: tee sitä, mikä sinusta tuntuu oikealta, mikäli esimerkiksi rahallisesti pystyt siihen.  Elämässä ei aina onnea tuo omistusasunto, koira ja farmariauto – onnen voi aivan hyvin löytää myös thaimaalaisesta riippumatosta etätöitä tehden (tiedän erään, joka tätä menestyksekkäästi tekee) tai vaikka sieltä Intiasta joogaamasta.

IMG_1411 

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

No apua mikä kysymys. Tällä hetkellä minulla ei oikeastaan ole olemassa vain yhtä must-go kohdetta, jonne minun olisi pakonomaisesti päästävä. Olen viime vuosina nähnyt monta paikkaa jotka olen aina halunnut nähdä, eli siinä mielessä matkaunelmani ovat käyneet toteen. Näitä kohteita ovat esimerkiksi Mongolia ja Japani. Eli näiden osalta haaveet ovat toteutettu, mutta esimerkiksi Papua on viime aikoina salakavalasti tullut listalleni, kuten myös (vaatimatonta, much!) Bora Bora. Lähempänä olevista kohteista Islanti kiehtoo kovasti, kuten myös Norja jossa en ole tähän päivään mennessä päässyt käymään.

IMG_3414

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?

Haaveilin ulkomailla asumisesta jo ylä-asteella ja sen kohdan voi nyt yli kymmenen vuoden jälkeen merkata saavutetuksi. Olen asunut Englannissa, Skotlannissa sekä Taiwanissa Suomen lisäksi ja seuraava kohde on Saksa – asuttuja maita on tullut kohdalleni enemmän kuin osasin koskaan kuvitellakaan. Bilbaon 2kk komennus tutustuttaa minut myös paremmin Espanjan ja Baskimaan kulttuuriin, vaikka muutoksi noin lyhytttä aikaa ei oikein voi kutsuakaan.

Nykyään en enää varsinaisesti haaveile ”ulkomailla” asumisesta, haaveilen enemmänkin pysyvyydestä ja uusiin paikkoihin matkustamisesta.

IMG_8879

Taipein kotikatu

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi?

Voi ei. Tämä on paha, olen melkoinen kameleontti mitä vaatteisiin tulee. Ostan vaatteita merkistä riippumatta, kunhan ne näyttävät mielestäni hyviltä päälläni. Niin merkkivaatteita kuin Aasian katumarkkinoilta muutaman euron juttujakin. Vaatteita löytyy vaatekaapistani laidasta laitaan: H&M  (joiden valikoimat muuten ovat aivan ihanat paikalliseen brittityyliin verrattuna), Gap, Benetton, Zara-linjaa. Massimo Duttia taitaa löytyä muutaman vaatekappaleen edestä, ja ne on havaittu hyvin toimiviksi. Tosin jos nyt olisi aivan pakko pukeutua vain yhden ”merkin” vaatteisiin, valitsisin Zaran.

6. Lempikukkasi

Olen kyllä niin vähän kukkaihmisiä kun olla ja voi! Tykkään kyllä katsella kukkia, mutten tiedä niistä yhtään mitään. Valitsen siis jonkin Kaakkois-Aasian paratiisisaarilta löytyvän kukan, joka tuo fiiliksen siitä että olen jossain kaukana (kätevästi kierretty kysymys, eikö vain!).

7. Tärkein periaatteesi äitinä

Jos tuo ylläoleva kukkakysymys oli aiheutti päänvaivaa, niin sitä riittää tässäkin kysymyksessä. Mutta jos kuvitellaan, että minulla olisi lapsia, niin varmaankin yrittäisin kasvattaa heistä mahdollisimman avarakatseisia, näyttäisin maailmaa, yrittäisin opettaa suomen kielen ja veisin heitä Suomeen usein. Omat juuret on hyvä tuntea ja tietää, meidän kaikkien!

8. Oma juttusi, josta et luovu?

Ääk. Tähän sanoisin, että matkailu ja bloggaaminen. Matkailu on ollut itselleni aina tärkeä juttu ja aika moni ei tätä elämäntapaa ymmärrä – siksi oli oikea onnenpotku, että Matteo tarttui mukaani Lontoosta. Hän jakaa intohimoni reissaukseen ja on innokkaasti aina intoilemassa kanssani uusista reissuista.

Bloggaaminen on tietenkin oma juttuni ja se on minulle nykyään paljon enemmän kuin pelkkä blogin kirjoittaminen. Bloggaaminen on tuonut elämääni ihania uusia ihmisiä, lähettänyt minut maailmalle lukuisiin mielenkiintoisiin kohteisiin ja se on poikinut mielenkiintoisia työprojekteja. Ihan mahtava juttu tämä ruudun takana rakastamastani matkailusta runoileminen. 🙂

IMG_6470
Blogireissulla Maltan Vallettassa

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi?

 Parhaita matkailuhetkiä ovat usein ne, kun saavut uuteen paikkaan, istut alas esimerkiksi katukahvilaan ja koet fiiliksen hei mä ihan oikeasti olen nyt täällä. Se on se reissun alku ja uuden kohteen viehätys.

Mieleeni on kuitenkin erityisesti jäänyt hetki, kun olin junassa matkalla Moskovasta Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin. Nukuin hytin yläpedillä ja heräsin keskellä yötä. Kello oli mitä oli, juna kulkee koko matkan Moskovan ajassa. Mutta se fiilis, kun tiedostit olevasi junassa keskellä Siperiaa, yön hiljaisuudessa ja tajusin että ihan pian olisin perillä Mongoliassa. Maassa, jossa käymisestä olin jo pitkään unelmoinut. Siinä hetkessä oli vapautta ja ajatus siitä, että unelmia pitää ihan oikeasti joskus toteuttaa eikä vain odottaa!

10. Oletko kenkä vai laukkuihminen

Rakastan kenkiä, korkokenkiä, Conversejani sekä lukuisia ballerinojani. Eli varmaankin olen kenkäihminen.

Mutta hei, pidän myös laadukkaista laukuista – niitä minulla on tällä hetkellä käytössäni pari kappaletta. Jos määrällisesti katsotaan, niin ehdottomasti olen kenkien perään mutta toisaalta… niin kengät kuin laukutkin ovat itselleni mukavia matkamuistoja, käytännöllisiä ja laadukkaita sellaisia. Tällä elämäntyylillä ei kuitenkaan oikein voi massiivista laukku- tai kenkäkokoelmaa omistaa ja ostankin mielummin esimerkiksi 400£ lentolipun Bangkokiin kuin käytän saman rahan laukkuun.

11. Lempipuuhasi kesällä? Aikuisten kesken?

Reissaaminen, kavereiden ja perheen tapaaminen (=suomireissut), piknikit, järvestä nauttiminen, yhdessäolo, yöttömät kesäyöt. Rakastan myös niitä simppeleitä hetkiä kun olen kavereiden kanssa terassilla aperitivolla ihmisvilinää ihmettelemässä. Aika pienistä jutuista iloitsen kesäaikaan!

Kiitos Anna-Katrille mukavasta haasteesta, oli hauska miettiä vastauksia kysymyksiin! Lähetän haasteen eteenpäin #MatkaChatia kanssani emännöiville Annikalle ja Jennille sekä toiselle ulkosavolaisbloggaajalle, Terhille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 14 heinäkuun, 2015 at 14:09

  Kiitos vielä kerran tästä haasteesta. Mutta kuten Jennikin sanoi: apua mitä kysymyksiä! 😀 Näihin ei ihan vaan tässä bussimatkalla kotiin naputellakaan, vaatii hieman enemmän miettimistä 🙂

  • Reply lena tiistai, 14 heinäkuun, 2015 at 16:50

   Joo ei ollut mitään kovin helppoja nämä kysymykset. 😀 Tähän naputteluun meni enemmän aikaa kuin normaalipostaukseen, mutta oli tosi hauska miettiä vastauksia. Käyn sitten lukemassa sun vastaukset kun saat ilmoille 🙂

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 02:30

  Hahaa, kiitos haasteesta! Pitääpäs näpytellä tässä viikonlopun iloksi 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 18:47

   Jee ehdottomasti 🙂 kayn tsekkaamassa mita naihin sait vastauksiksi 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 21:46

  Kiitos haasteesta mutta ei apua mitä kysymyksiä. 😀 ”Tärkein periaatteesi äitinä” whaat… Laitan kuitenkin muistiin ja palaan asiaan, kun olen ensin saanut suollettua ulos lauman Florida-SouthDakota-Nebraska-postauksia!

  • Reply lena sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 18:46

   Haha joo ei ollut kaikki kysymykset helppoja. 😀 Palaa ihmessa asiaan ja silla valin ma kayn tutkimassa sun USA-juttuja 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 17:51

  Olipa hauska postaus! Ja sanoppa muuta, mihin ihmeeseen tämä aika oikein katoaa?
  Ei voi olla kuin tyytyväinen tätät lukiessa sun puolesta. Haaveet näyttää toteutetuilta! Varsinkin tuo asuttujen maiden lista on jo aika kiva. Voi vitsi kun vois itsekin vielä lähteä jonnekin pidemmäksi aikaa. Vaikka ihan asettumaan 🙂
  Ihan kunnon travellerin puheet, että ostaisit mielummin lennot ku laukun. Oikein! 😀

  • Reply lena sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 18:45

   Aika tuntuu tosiaan lentavan jonnekin. 🙂 En vaan tiia etta minne!
   Taytyy myontaa etta aika tyytyvainen olen talla hetkella, aika paljon sita on tultu nahtya ja nyt on hyva aika asettua aloilleen. Suosittelen kylla ulkomaan keikkaa, Islannissahan olitkin jo. Naan sut niin jossain luontokohteessa vuorten keskella! 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.