4 piknik-vinkkiä Pariisiin

Moni teistä varmasti muistaakin kuukauden takaisen Pariisin reissumme, jolloin viihdyimme kaupungissa hieman yli viikon. Reissu oli yhdistelmä lomaa ja työtä, mutta ehdimme nähdä Pariisia kohtuullisen hyvin vaikka työ veikin suuren osan arkipäivistä. Tämä reissu Pariisiin oli itselleni seitsemäs ja Matteolle kolmas – yritimme käyttää vapaa-aikamme tehden asioita, joita emme ole yhdessä aikaisemmin tehneet. Olen itse yrittänyt käydä piknikillä aina Pariisissa ollessani ja halusin kokea Pariisin piknik-fiiliksen myös Matteon kanssa. Yhtenä iltana lähdimme piknikille myös ystäviemme kanssa, joten juustoista ja viinistä tuli Pariisin kauniissa kesäsäässä nautittua ihan huolella.

Koska Pariisi on mitä parhain piknik-kaupunki, jaan teille neljä vinkkiäni kaupungin piknik-maisemiin. Osa näistä on Pariisin-kävijöille hyvinkin tuttuja, osa hieman harvinaisempia. Sain pari vinkkiä paikalliselta kaveriltani, ja mielelläni jaan niitä nyt myös teillekin!

1. Parc de Buttes Chaumont

Parc de Buttes Chaumont on puisto, josta tuo yllämainitsemani pariisilainen kaverini meille vinkkasi. En ollut käynyt siellä aikaisemmin, mutta hän piti sen verran vaikuttavan markkinointipuheen paikan puolesta että puisto piti käydä kurkkaamassa ihan paikan päällä. Alkuun olin hieman pettynyt paikkaan, mutta tästä ei käynyt syyttäminen kuin itseäni. Olimme nimittäin tehneet sen virheen, että jäimme tutustumaan heti metroasemaa (Buttes Chaumonts) lähinnä olevaa puiston osaa ja se ei ollut millään tapaa viihtyisä.

Mutta voi vitsi, kun se oikea paikka sitten löytyi! Parc de Buttes Chaumontissa paljon korkeuseroja, minkä vuoksi näköalat ovat upeat. Viheraluetta löytyy paljon (Parc de Buttes Chaumont on yksi Pariisin suurimmista viheralueista) ja puiston keskellä sijaitsee suuri lampi. Paikasta toiseen liikutaan joko kävelyteitä tai siltoja pitkin ja koska puisto on suuri, tilaa löytyy ruuhkaisinakin päivinä ja paikan vaihtaminen on enemmän kuin suositeltavaa.

IMG_3045

IMG_3047

2. Seinen ranta

Vinkki numero kaksi ei liene kovinkaan yllätyksellinen, mutta sitä ei voi Pariisin piknik-paikoista puhuessa missään nimessä ohittaa. Mikäli olen Pariisissa kesä-aikaan, vietän paljon aikaa Seinen rannalla. Päivisin nautin auringosta hyvä kirja kädessä, iltaisin tykkää viettää aikaani piknikin parissa matkaseurani tai kaupungissa asuvien ystävien kanssa. Seinen rannalla riittää tilaa ja paikka valikoituukin usein omasta mieltymyksestä riippuen.

Itse pidän kovasti Pont Neufin kupeessa sijaitsevasta Square du Vert-Galantista, kuten myös Musée d’Orsayn vieressä olevasta alueesta. Pont de Archevêchén seutu on myös mieluista, siellä tuli muutaman kerran käytyä nauttimassa lounasta Matteon lounastauoilla (allaolevat kuvat ko. paikasta). Seinen ranta on erittäin suosittua piknik-seutua paikallisten keskuudessa ja illalla Seinen vartta kävellessäsi tulet varmasti huomanneeksi monia eri piknik-porukoita, jotka nauttivat täysin sydämin ruoasta, juomasta sekä toistensa seurasta!

IMG_2939

IMG_2869

3. Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin on äärettömän idyllinen paikka piknikille Pariisin pimenevissä illoissa. Siellä ei ole tarjolla rauhaa eikä yksityisyyttä, mutta pariisilaista hipsteritunnelmaa siitäkin edestä. Nauti eväistäsi alkuillasta Jardin Villemin-nimisessä puistossa kanaalin rannalla ja siirry hieman ennen puiston sulkemisaikaa kanaalin varteen pariisilaisten tavoin.

Me olimme Canal Saint-Martinin varrella piknikillä isommalla kaveriporukalla, joka koostui meidän lisäksemme Matteon kollegoista sekä muutamasta kaupungissa olleesta kaveristani. Pariisissa näyttää olevan tapana kutsua piknikille mukaan tuttuja ja tutun tuttuja, ja meidän porukkamme laajenikin illan mittaan huomattavasti. Saapuipa paikalle myös eräs ranskalainen herrasmies kitaransa kanssa, joten lienee sanomattakin selvää että ilta oli melkoisen onnistunut.

IMG_3018IMG_3028

4. Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries sijaitsee mahdollisesti yhdellä Pariisin parhaimmista paikoista, kun miettii sen läheisyyttä kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin näin turistin näkökulmasta (Riemukaari, Louvre, Champs Elysées, Musée d’Orsay). Me olimme paikalla ilta-auringossa ja päätimme jäädä ohikulkumatkalla nauttimaan paikan tunnelmasta ja nauttimaan ostamiemme eväitä. Emme olleet paikalla suinkaan ainoat, sillä ihmisiä oli saapunut paikalle sankoin joukoin kuuman kesäpäivän päätteeksi.  Tuileriesin puisto on mitä mainioin paikka viettää aikaa kulttuuripäivän jälkeen ja etenkin auringonlaskun aikaan sieltä aukeaa mitä upein maisema Riemukaarelle.

IMG_3003IMG_3039

Tykkäättekö te hyödyntää matkakohteenne piknikmahdollisuuksia?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sara|Sara's Fab Life tiistai, 11 huhtikuun, 2017 at 16:03

  Mulla on ostettu matka syyskuun alussa. Silloin pitäisi lienee olla vielä Pariisissa lämmintä. Suunnittelin piknikkiä Eiffelin juurella ja kokeilla alotella tekee matkavlogeja 🙂 Toivottavasti päivät riittää! Päivä Disneylandissa ja 3pv sitten itse pariisissa 🙂 Mutta ompahan aina syy lähteä uudestaan!

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:20

   Mä uskon että syyskuussakin on hyvä keli Pariisissa, ainakin täällä meilläpäin oli viime syyskuu tosi lämmin 🙂 Mun mielestä tuo teidän aika on ihan hyvä Pariisiin, ehtii näkemään jo must paikat kun suunnittelee hyvin – ja aina tosiaan voi palata uudestaan. Mua kiinnostaa nuo matkavlogit, linkkaa mulle kun oot saanut aikaan ekan 🙂

 • Reply Kthetraveller tiistai, 11 huhtikuun, 2017 at 15:24

  Iik, mun niin haaveena on piknik Pariisissa ja tää postaus tuli kuin tilauksesta! Punkkua, juustoa ja patonkia. Kiitti vinkeistä, nyt vaan peukut pystyyn, että säät suosii ens kuussa 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:18

   Jee, teidän reissu on jo niin lähellä! Täällä Keski-Euroopassa on jo ollut tosi hyvät kelit, joten mahdollisuus on olemassa, peukut pystyyn. Mä uskon että nautit niiiiin noista piknikeistä, koska onko nyt mitään parempaa kuin ranskalainen punaviini ja iso lautasellinen juustoa?

 • Reply Elämää ja Matkoja perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 21:39

  Picnic ja Pariisi vaan kuuluu niin yhteen! Lasten kanssa matkatessa Luxembourgin puisto on aivan huippu paikka, jossa vierähtää helposti useampi tunti piknikin, poniratsastuksen, pikkuveneiden yms. parissa. Ja ne illat Seinen rannalla tai Tuliersin puistossa… Ai että, kun odotan seuraavaa reissua vasemman rannan kotiin! 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 16:02

   No eikös vaan! Musta tuntuu että pariisilaiset eivät vapaa-aikanaan muuta teekään kuin ovat piknikillä 😉 Luxemburgin puistossa ihan varmasti saa ajan kulumaan ja mekin ihailtiin niitä veneitä siinä pienellä lammella. 🙂 Mä niiin kans ootan seuraavaa reissua jo innolla, tosin en tiiä millon se on. Vietättekö te enemmänkin aikaa Pariisissa?

 • Reply Annika / Britannika perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 14:12

  Mulla oli aina toi Buttes Chaumont mun to do -listalla Pariisissa asuessa, enkä vieläkään useamman vierailun jälkeen ole sinne ehtinyt… Jotenkin se tuntui aina olevan niin kaukana! Täytyy korjata asia seuraavalla reissulla 🙂

  • Reply lena perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 14:23

   Joo se oli vähän kaukana, myönnetään. 😀 Mutta ajateltiin, että se lienee kokemisen arvoinen paikka ja olihan se. Sun pitää ens kerralla piipahtaa siellä, ihan huippu piknik-paikka jossa ei ole kamalasti muita turistejakaan (:

 • Reply Annika - home & away perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 06:23

  Piknikit puistoissa liittyy minunkin parhaisiin Pariisikesämuistoihin 🙂 Olen parhaillaan kotona Pariisi-leskenä, kun Nico lähti sinne tapaamaan kavereita. Pikkasen kateellisena.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 10:25

   Meitä näyttää olevan paljon jotka tykkää Pariisissa käydä piknikillä. 🙂 Oi voi, Nico on oikea onnenpekka! Siellä ilmeisesti säät hellii tällä hetkellä…

 • Reply matu torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 20:24

  Ääks en kestä, alkoi niin haluttamaan takaisin Pariisiin! Ehkä sitten joskus..:D

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 10:20

   Pistä ehdottomasti Pariisi listalle uudelleen. 🙂 Mä en varmaan koskaan kyllästy siihen kaupunkiin:)

 • Reply Tapsa torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 20:12

  Pariisi on kaupunki, missä on tullut noita piknikejä harrastettua eniten. Eräänä kauniina kevätviikkona söimme yli puolet viikon aterioista piknikeinä. Myös se saari, missä se vapauden patsas sijaitsee, on kiva paikka levittää viltti Seinen rannalle. Loistavat näköalat Eiffelille!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 10:20

   Meillä meni Pariisin reissu hieman samaa kaavaa noudattaen, varmastikin reippaasti yli puolet lounaista tuli syötyä ulkona. Ja mikäs niitä on ulkona nauttiessa, kun kaupungissa on lämmintä reippaasti yli 30c ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. 🙂 Ihana Pariisi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.