Dublinin blogimatkan satoa: Kooste, vinkit ja käytännön asiat

Dublin-juttujen viimeinen osa on nyt täällä. Tämä artikkeli pitää sisällään Dublin vinkit sekä käytännön juttuja Dubliniin matkaavalle. Aiempiin Dublin-juttuihin pääset tästä, artikkelin lopussa löytyy lista aikaisemmista jutuista aikajärjestyksessä.

Tämän artikkelin otsikko aiheutti itselleni pientä päänvaivaa, sillä olen kirjoittanut Dublinista jo muutamalta eri kantilta enkä halunnut toistaa itseäni enemmän kuin oli tarpeen. Tämän viimeisen artikkelin on tarkoitus olla käytännön asioita kertova ja antaa yleiskuva matkastani – sekä kertoa yleisesti siitä, mitä kaupungilla on matkaajalle tarjottavana. Reissuni rakentui aika paljon ruoan ja juoman ympärille ja niistä olenkin paljon kirjoittanut, joten tämä postaus toimii puolestaan informatiivisena mini-oppaana Dubliniin matkaajalle.

Matkaajan Dublin: Yleistä

Dublin on matkakohteena helppo. Se on pieni, helppo ottaa haltuun jalan ja ihmiset ovat erittäin ystävällisiä. Turistina tunnet olosi tervetulleeksi ja ihmiset jakavat mielellään informaatiota kotikaupungistaan. Dublin on oiva esimerkiksi viikonloppukohteeksi sen koon vuoksi ja kaupunki tarjoaa matkaajalle niin kaupunkia kuin luontoakin.

Ulkoilijan Dublin

Dublinin lähellä on vuoria ja meren rantaa, joten ulkoilijaa ja luonnonystävää hemmotellaan. Meren rannalla Howth ja Dun Laoghaire ovat mielenkiintoisia kohteita ja niihin pääsee Dublinista kätevästi bussilla tai junalla ja ovat kuin eri maailmasta kaupungin vilinän jälkeen. Howthin ja Dun Laoghairen väliä voi kulkea myös meriteitse lautalla. Lue Dun Laoghairen visiitistäni täältä.

IMG_3246

Dublinin paras piknikpaikka

Dublin on kauniina päivänä piknikin ystävän paratiisi. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsee vehreä St Stephen’s Green, jonne kannattaa suunnata auringon paistaessa välittömästi. Hae mukaasi kuppi kahvia ja herkkuja lähistöllä sijaitsevista kahviloista ja ravintoloista ja nauti puiston ihmisvilinästä. Vaikka puisto on aurinkoisina päivinä hyvinkin täynnä, voi oman, rauhallisen paikan löytää melko helposti kunhan kävelee suosiolla pois sisäänkäyntien luota.

IMG_3114

Dublin, ruokafanin suosikki

Koska reissuni rakentui melko suurelta osin ruokamatkailun ympärille, kirjoitin siitä luonnollisesti ihan oman artikkelin. Irlannin talousvaikeuksien jälkeen Dublinin ravintolat ovat alkaneet herätä uudelleen eloon, tilojen vuokrat ovat maltilliset ja ravintoloita on alkanut ilmestyä katukuvaan enenevissä määrin. Tämä lisää kilpailua mikä on ravintoloiden asiakkaille aina hyvä juttu, ja ravintolat ovat myös erittäin kohtuuhintaisia. Katso lisää ruokafanin Dublinista täältä, tuo kirjoittamani artikkeli oli yksi mielekkäimmistä kirjoitettavista pitkään aikaan!

IMG_3277

Kulttuurin ystävä viihtyy Dublinissa

En ole itse matkailija, joka jaksaa viettää koko lomansa museoissa. Käyn niissä, mutta päiväohjelmani eivät täyty museoiden ohjelmien mukaan. Dublinissa kävin itse tutkimassa Irlannin kansallismuseon arkeologian osastoa – täällä kattava lista museoista. Yksi parhaista jutuista Dublinissa on se, että suuri osa museoista on ilmaisia (valtion ylläpitämät museot). Kirjallisuuden ystävä rakastaa Dublinia (oh James Joyce ja Dublinin kirjalliset pubit, lisää juttu täällä) ja Trinity Collegen muurien sisäpuolella voi tuntea historian havinan. Trinity Collegessa kannattaa harkita osallituvansa opiskelijoiden vetämille kierroksille – sillä tavoin saat enemmän irti paikasta, josta dublinilaiset ovat kovin ylpeitä.

IMG_3288

Liikkuminen & hintataso Dublinissa

Kuten yllä mainitsin, Dublin on pienehkö kaupunki joka on helppo ottaa haltuun jalan. Siellä on kuitenkin myös toimivat bussiyhteydet niitä etsivälle niin kaupungin sisällä kuin esimerkiksi meren rannalla oleviin kaupunkeihinkin. 30€:lla saa hankittua kolmen päivän passin, joka oikeuttaa vapaaseen bussimatkustukseen Dublinin alueella. Se toimii myös Hop on-Hop off-busseissa sekä lentokenttävuoroilla, lisätietoa täällä. Lentokentältä on mielestäni kätevintä matkustaa keskustaan bussilla, matka kestää noin 40 minuuttia ja maksaa hieman päälle kolme euroa. Erityismaininnan saavat minulta kaupungin ystävälliset bussikuskit, jotka auttoivat minua lippuongelmieni kanssa ja jakoivat tälle ongelmamatkustajalle ystävällisesti matkavinkkejäkin!

Vastoin kaikkia ennakko-odotuksiani ja kuulemiani tarinoita, Dublin ei ollut kovinkaan kallis kaupunki. Ravintolat olivat mielestäni jopa edullisia – kolmen ruokalajin ateria (illallinen, lounas) tasokkaassa paikassa ei ole kallis, jos sen hinta jää alle 30 euron. Kolmen päivän bussilippukin (30€) on mielestäni kohtuullisen hintainen. Hotellit eivät ole Dublinissa välttämättä kaikista edullisempia, joten niitä kannattaa tutkia tarkkaan ennen reissua ja tehdä vertailua. B&B:t toimivat hyvin ja oma Dean Hotelini maksoi noin 150€ – se oli mielestäni kohtuullisen hintainen ottaen huomioon paikan tason. Dublinissa hotellit kun usein maksavat yli satasen per yö.

IMG_3298

Finnair lentää Helsingistä suoraan Dubliniin kesäaikana kuusi kertaa viikossa ja Norwegian operoi reittiä kesäaikaan kahdesti viikossa. Yhdellä vaihdolla matkustusmahdollisuuksia on runsaasti. Lyhyt lento mahdollistaa lyhyemmätkin reissut.

Aikaisemmin aiheesta kirjoittamani artikkelit:

Dublinin suosituin nähtävyys: Guinness Storehouse

Dublin-vinkki: Söpö Dun Laoghaire

Dublin, kulinaristin uusi ja edullinen suosikkikohde

Asiantuntijat kertovat, miksi Dubliniin kannattaa matkustaa

Mainio Hotellivinkki Dubliniin: Dean Hotel

*Reissu toteutettu yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa. Seuraa Tourism Irelandia ja inspiroidu Irlannista Instagramissa, Twitterissä sekä Facebookissa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply TripEconomy keskiviikko, toukokuu 18, 2016 at 08:46

  Hyvä postaus, annat tosi hyviä ehdotuksia. Ihania kuvia ja loistavia matkavinkkejä kuten aina.

 • Reply Helen sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 08:14

  Linkkasin blogistani tänne, koska kerään tietoa Dublinista. Jos ehdit, kertoisitko, pääseekö Dublinista helposti katsomaan nummia?

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 13:18

   Moikka Helen, ja kiitos linkkauksesta! Valitettavasti en osaa sanoa, miten helppo Dublinista on päästä nummille. Lähtöportti-blogin Mika tai Kohteena Maailma-blogin Rami saattaisivat ehkä tietää?

 • Reply sarrrri sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 06:26

  Ruokaa! Dubliniin täytynee tämän perusteella lähteä käymään jossain välissä 😀

  • Reply lena maanantai, heinäkuu 6, 2015 at 16:36

   No ehdotomasti! 🙂 Suosittelen ja kannattaa tehdä taustatutkimusta ennen reissua, se takasi ihan superhyvän reissun 🙂

 • Reply Karoliina / From Karoliina perjantai, heinäkuu 3, 2015 at 05:34

  Täytynee siis antaa Dublinille vielä joskus mahdollisuus, näiden sun postausten perusteella alkaa siltä tuntua 🙂

  • Reply lena / london and beyond lauantai, heinäkuu 4, 2015 at 16:22

   Mä luulen että mun onnistuneen reissun salaisuus oli tuo ruokamatka ja se, että suunnittelin etukäteen tosi paljon. (: Ehdottomasti kannattaa antaaa toinen mahdollisuus!

  Leave a Reply