Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hei me lennetään!

Edellisessä postauksessani vinkkasin, että minua ja Matteota odotti täällä Kuopiossa aikamoinen ylläri kaverini Veskun toimesta. Tämä yllätys oli tällaisen lentokoneintoilijan näkökulmasti ihan huippu: me nimittäin lähdimme lentämään Kuopion ylle vesitasolla! Vesitaso elikkä Air Taxi (Cessna 185C) hoitaa yleisölennätyksiä ja toimii lentotaksina Kuopion satamasta käsin. Emme tienneet mitään koko lennosta ennenkuin saavuimme autolla paikalle, joten yllätys oli melkoinen satamaan kurvatessamme!

Annetaan ensin kuvien puhua puolestaan:

IMG_3430

IMG_3444

IMG_3451

IMG_3461

Leena_shooting

Kuva: Vesa Toivanen

IMG_3442

IMG_3484

IMG_3496

En ole mikään lentokoneiden tekninen asiantuntija (kaikkea muuta), mutta minussa kuitenkin elää pieni lentokonenörtti. Näin on aina ollut ja olen tänne blogiinkin  runoillut juttuja lentoyhtiökokemuksistani paljon lentävän matkustajan näkökulmasta. Koska Kuopion Air Taxi on kaupallinen lentoyhtiö, koneen voi vuokrata joko pienelle sightseeinglle tai vastaavasti vaikka viemään sinut Tahkolle se toimii siten hauskasti näissä blogini lentoyhtiöjutuissa kategorian pienimpänä lentoyhtiönä.

Meitä lennätti Matti, joka on kesän lentämässä vesitasoa Kuopiossa, muuten hän toimii ammattilentäjänä Botswanassa. Matin mukaan kyseessä on maailman paras kesätyöpaikka, ja tähän tuskin kellään on vastaan sanomista. Kun lennon aika koitti, Matteo hyppäsi Matin viereen etupenkkiin ja me Veskun kanssa istuimme kameroidemme kanssa heidän takanaan. Nousimme Kallavedeltä kohti Saaristokaupunkia ja kurvasimme Väinölänniemen ja keskustan yli kohti Puijoa. Tuo päivä oli ensimmäinen, jolloin näin Väinölänniemellä auringonottajia ja uimareita. Meno oli oikein tasaista ja keskustan ilmasta ihastelua seurasi lenkki Puijon Tornin ympäri, josta matka jatkui kohti satamaa. Mahtava kesäpäivä, pilvetön taivas ja Kuopio ilmasta käsin – tällaisina hetkinä Suomi näyttää parastaan.  Kiitos Vesku mahtavasta ylläristä, lennosta Matille ja samalla Air Taxin mukavalle porukalle!

Kuopion satamassa (Scandicin ranta) on muuten lauantaina 4.7 vesitasojen ”kokoontumisajot” ja paikalle saapuvat koneet heittävät kierroksen letkassa Puijon tornin ympäri. Hyvä vinkki viikonlopulle!

Jos lentojutut kiinnostavat, nämä viimeaikaiset artikkelit saattavat kiinnostaa sinua:

Air France,  Germanwings, Lufthansa

Air Dolomiti, Emirates, Cathay Pacific, Swiss, China Airlines

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Miitu torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 15:57

  Ei kyllä yhtään hullumpi kesätyö. 😀 Mä en nyt niinkään lentämista rakasta, tulin vähän kypsäksi kaukosuhteen aikana.. mutta korkeita paikkoja ja upeita maisemia kyllä, joten sen puolesta kuulostaa ihan mahtavalta! 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 16:22

   Mullekin kelpaisi tuo kesätyö. 😉 Mullakin on sen verran lentoja tullut viime vuosien aikana tullut lennettyä että se ei ole ollenkaan mielenkiintoista, mutta tällainen pieni kone ja kokemus on ehdottomasti ihan omassa luokassaan. 🙂 Upeita maisemia ja vähän eksotiikkaa maanantaipäivään!

 • Reply Jenna torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 11:12

  Mikä kokemus! Mahtoi olla upeat maisemat yläilmoista. Tuota ei varmasti unohda 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 16:21

   Ihana on nähdä oma kotikaupunki yläilmoista, ihan uusi perspektiivi tulee. 🙂 Muistelen varmasti myöhemminkin!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 1 heinäkuun, 2015 at 16:43

  Mieletön yllätys! Tuo olisi kyllä siistiä. En ole koskaan ollut minkään pienen koneen kyydissä, mutta haluaisin kyllä.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 16:20

   Oli kyllä niiin siistiä! 🙂 Mun ”pienin” kone tähän asti missä oon ollut ilmassa kyydissä on ollut ATR72 joten tää oli ihan omassa luokassan! Ihan super kokemus ja kotikaupunki näyttää niin erilaiselta ilmasta käsin 🙂

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta keskiviikko, 1 heinäkuun, 2015 at 15:51

  Vähän huippu ylläri! Varmasti oli kauniit maisemat korkeuksista katellessa. Ja ei tuo lentäjän työ kyllä kuulosta yhtään hullummalta!!

  • Reply lena keskiviikko, 1 heinäkuun, 2015 at 16:34

   Ihan eri perspektiiviä saa kotikaupunkiin kun näkee paikan ilmasta. Ja esim Kuopion lentokentällekin laskeutuessa näkee hyvin Kuopion, muttei läheskää noin läheltä ja matalalta. Kivaa. 🙂 Ihan paras piristys maanantai-päivään!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 1 heinäkuun, 2015 at 15:22

  Ihan mahtava ylläri! Olisin varmaan ollu ihan yhtä innostuneissa fiiliksissä. Tuollaista airtaxia pitäis päästä kyllä vielä kokeilemaan. Helikopterilennot myös kiinnostaisivat 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 1 heinäkuun, 2015 at 16:33

   Ehdottomasti suunta sitten Kuopioon. 😉 Olin kyllä ihan superinnoissani ja tuo oli ihan paras kokemus. Oon varma että olit ihan yhtä fiiliksissä kun lensit ohjaamossa Helsinkiin Rovaniemeltä sillon vähän aikaa sitten. 🙂 Helikopterillekin iso peukku!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.