Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaita paloja viime päiviltä

Viime aikoina olen kirjoitellut paljon puhtaita matkajuttuja, joten tänään on oikein hyvä aika tuottaa enemmän kuulumisiin liittyvää tekstiä. Kuopiossa on sattunut ja tapahtunut (pelkästää hyviä asioita, onneksi!) ja niistä nyt hieman lisää kuvien ja tekstien siivittämänä. Täällä on ihana viettää lomaa kesäaikaan.

Juhannusfiiliksiä pääsee lukemaan tästä, joten en palaa tänään enää niihin – tuoreempiakin juttuja riittää ihan omiksi tarpeiksi. Mennyt viikonloppu alkoi leppoisasti ensin perjantai-iltana ystäväni luona Kuopion satamassa viinijuhlien fiiliksestä nauttien, ja seurasimme tapahtumia parvekkeelta käsin. Lauantaina ohjelmassa oli pitkään suunniteltu viinitilareissu. Kyllä vain, Kuopiossa sijaitsee yksi viinitila. Suuntasimme takaisin satamaan hyvin aikaisin lauantai-aamuna, josta laivamme m/s Queen starttasi kohti Alahovin viinitilaa. Meitä suuntasi Alahoville Matteo ja kolme leidiä, joista kaikki olivat itseäni lukuunottamatta ensikertalaisia tilalla. Oma viime kertani Alahovilla oli melkoisen railakas reissu, joten tällä kertaa oli kiva tutustua paikkaan rauhallisemmin fiiliksin. Matka Alahoville kestää satamasta noin puoli tuntia ja sään suosiessa laivamatka on oikein miellyttävä. Alahovilla on mahdollisuus maistella paikalla tuotettuja marjaviinejä ja nauttia hyvästä kotiruoasta. Italiano approved.

IMG_3375

Suomen kesä ja kaulahuivi, pettämätön yhdistelmä!

IMG_3379

IMG_3372

IMG_3392

Ruokailun jälkeen palasimme Satamaan Ukko-laivan kyydillä. Nämä sisävesilaivat ovat lähtemätön osa Kuopion katukuvaa.

Alahovilta kotiuduttuamme oli vuorossa pienet päiväunet ennen lähtöämme rilluttelemaan Kuopion yöhön. Ohjelma meni jokseenkin näin: sauna päälle, ruoka tulille ja pienet päikkärit että jaksaa taas. Matka jatkui kotoa ystäväni luo hetkeksi josta suuntasimme kohti ravintola Maljaa. Kuopion yöelämässä on se hyvä puoli, että tuttuja on yleensä aina liikenteessä ja monesti törmää henkilöihin joita on nähnyt viimeksi vuosia sitten. Monet lähtevät Kuopiosta, mutta lomilla tänne usein palataan kavereita ja perhettä tapaamaan. Minua alkoi kuitenkin väsyttää kello yhden aikaan, joten kotiinlähtö tuli ajankohtaiseksi. Kello yksi on muutenkin ihan hyvä kotiinlähtöaika, silloin ei mene seuraava päivä aivan harakoille. Vaikka ihan rehellisyyden nimissä väsytti silti ja sunnuntai kului sohvalla katsoessa lentoturmatutkinta-sarjan jaksoja Foxilta.

Viikonloppu meni ohi kuin hujauksessa ja tänään koitti arki. Kävimme Matteon kanssa tutustumassa Kuopion nähtävyyksiin kaverini Veskun kanssa, joka kierrätti meitä ympäri Kuopiota. Vesku on aikamoinen Kuopio-tietäjä ja on aina kiva oppia  uutta kotikaupungista. Tämä on kiva myös Matteon kannalta, sillä oma tietouteni kaupungista on välillä valitettavasti hieman rajoittunut. Kävimme kiertelemässä torilla (päivän tietoisku: torilla voi nykyään myös pilkkiä torin alle istutettuja kaloja!?), syömässä nepalilaista ruokaa keskustan Mount Sherpassa, piipahdimme Pikku Pietarin Torikujalla (nyt nolottaa tätä kuopiolaista, en ole tainnut käydä siellä ennen tätä päivää) ja suuntasimme loppupäivästä satamaan, joka kylpi auringossa. Kahvittelimme Karjalankoski-laivalla satamassa ja ihmettelen yhtä asiaa. Miksi kuopiolaiset menevät kauniina kesäpäivinä keskustan kahviloihin, sisätiloihin? Satamassa on paljon laivoja ihan veden äärellä ja torillakin on terasseja riittämiin.

IMG_3410

IMG_3416

IMG_3500

Tässä vaiheessa olimme autuaan tietämättömiä seuraavasta ohjelmanumerosta. Ja voi vitsi, mitä meillä olikaan tiedossa! Palaan asiaan lähipäivinä, London and Beyondin Facebook-tiliä seuraavat saattavatkin jo arvata, mistä oli kyse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 20:45

  Pitäsköhän mun joskus seikkailla Kuopioon? Olis wild adventure! 🙂 Onnea muuten tulevasta maan muutosta taas! Toivottavasti nähtäis jossain päin maailmaa pitkästä aikaan jossain vaiheessa 🙂

  • Reply lena maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 10:57

   Tuu Kuopioon!! 🙂 Ja sitten voit tulla myös Bilbaoon / Dusseldorfiin, otan sut ilolla vastaan! 🙂

 • Reply Kohteena maailma lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 22:19

  Ensi kesänä voisi ottaa Kuopion tavoitteeksi ainakin parin hotelliyön keran. Itse olen siellä kyllä työreissuilla useastikin käynyt, mutta valitettavasti en kesäaikaan. Sisävesiristeilyt ovat kyllä hienoja, joita reissaava nykynuoriso ei tunnu arvostavan. Itsekin niitä tulee liian harvoin tehtyä.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 15:56

   Juu, itsekin teininä tuntui siltä että nuo sisävesiristeilyt yms on ihan tylsiä ja noloja. 😀 Onneksi nyt on noista ajoista sen verran viisastunut että on oppinut arvostamaan niiden tarjontaa ja maisemia. Ihana kesäaktiviteetti! Meehhän Kuopioon, lupaan antaa vinkkejä!

 • Reply Anna Koskela lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 16:01

  Ihana kuva Matteosta! Herra on aika velmun näköinen <3

  Mun kokemukset Kuopiosta rajoittuu nuoruuteen, jolloin kummini asuivat siellä. Ajoimme joka kesä Kuopioon ja noita pakollisia nähtävyyksiä, mitä -80 luvulla oli olemassa, tuli koluttua ahkerasti. Tämän jälkeen olen aikuisiällä vieraillut kaupungissa tasan kerran. Syömässä muikkuja Sampossa. Tietenkin ; – )

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 15:54

   Matteo kiittää! 😉 Hei sä oot käynyt Sampossa, mahtavaa! Mä oon käynyt siellä ihan muutaman kerran ja ne muikut on kyllä jotain ihan superhyvää<3 Siellä on kiva fiilis verrattuna muihin Kuopion paikkoihin, sellainen vanhan ajan tunnelma. Tykkään kovasti.

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 10 heinäkuun, 2015 at 21:35

  Mä luin tän jo aiemmin kännykällä, mutta en silloin jaksanut kännykällä naputella kommenttia. Nyt palasin toteamaan, että tuo Ukko-laiva näyttää ihan huipulta! Voi vitsi mulla tekisi mieli lähteä Suomessa järviristeilylle.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 15:53

   Nuo sisävesiristeilyt on ihania! Mä rakastan seilata niillä iltaisin ja nauttia lasin viiniä maisemista nauttien. Ihan paras kesäaktiviteetti <3

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 22:11

  Ihanan näköinen toi viimeisen kuvan paikka<3 Enpä itsekään tiedä lapsuuden kotiseuduistani paljoakaan, tosin Kirkkonummessa nyt ei varmaan ole edes kauhean paljon tietämystä, haha. Suomalaiset aina tuppaa vähättelemään juuriaan, muualla ollaan ylpeitä siitä mistä tullaan. Ehkä se heijastuu kotiseututietouteen.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 15:52

   Tuo on ihan totta, suomalaiset tosi tehokkaasti vähättelevät kotiseutujaan. Verrattuna vaikka Matteoon ja hänen kavereihinsa, kaikki ovat aina ihan innoissaan kertomassa kaupungistaan juttuja. (: Kirkkonummella en ole mäkään koskaan käynyt, mutta se on sellainen paikka joka on jollain tapaa kiinnostanut. Porkkala etenkin on kuulemma kaunista seutua!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita keskiviikko, 8 heinäkuun, 2015 at 20:58

  Kun olin lapsi teimme vanhempieni kanssa aina pieniä kesälomareissuja jossain päin Suomea ja muistan, että ainakin kerran olemme olleet myös Kuopiossa. Valitettavasti en muista tästä reissusta juuri muuta kuin Puijon ja hotelli Rauhalahden 😀 Ehkä olisi siis aika suunnata kohti Kuopiota! 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 09:51

   Hyvin on sinulla kuitenkin jäänyt Kuopion kohteita mieleen! Puijo lienee se jonka moni tunnistaa, Rauhalahtea ei niinkään moni (: Ehdottomasti suuntaa Kuopioon, se on tosi kaunis kaupunki ja mä lupaan antaa monta uutta vinkkiä!

 • Reply Annika | Travelloverblogi tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 12:51

  Minulla on omasta kotikaupungista (Turku) muutosta jo niin kauan, että siellä kulkee nykyään melkein kuin turistina. Ei ole oikein pelkoa tuttujen näkemisestäkään, jollei erikseen sovita. Taitaa päteä Kuopioon, kuten niin moneen muuhunkin suomalaiseen kaupunkiin, kulunut sanonta kivasta kesäkaupungista?

  • Reply lena / london and beyond torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 09:49

   Tuo on muuten niin tota, ”kiva kesäkaupunki” on aika kulunut sanonta. Tottahan se on, ei sitä käy kieltäminen, mutta kaikki Suomen kesäkaupungit ovat kivoja kesäkaupunkeja jos tarkkoja ollaan. Talvella ei sitten niinkään. 😀 Kuopiossa en (vielä) tunne itseäni turistiksi, sillä sen verran siellä on tulllut käytyä, toivottavasti vielä tulevaisuudessakin 🙂

 • Reply Reason for a Season maanantai, 6 heinäkuun, 2015 at 21:37

  Jotenkin hävettää kun ei ole tuolla koskaan tullut käytyä. Pitäisi kotimaata edes tämän verran tuntea :D. Ehkä ensi kesänä, koska tämä kesä ei taida koskaan alkaakaan. Lisää vaan näitä postauksia :).

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:39

   Ihan sama homma mulla, Suomea on tullut kierrettyä melko vähän. Juuri tuonne alle kommentoin, että esimerkiks Länsi-Suomi on jäänyt todella vähälle käynnille. Syystä että Suomessa on niin kallista matkustaa ja että etäisyydet ovat hieman hankalia. Esim idästä on aika hankala päästä länteen, Suomen poikki noita julkisia on aika vähän 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, 6 heinäkuun, 2015 at 17:03

  Kiva Suomi-postaus! Näkyy olleen Kuopiossa hyvin kesäiset säät – tosin niinhän ne olivat täällä Helsingissäkin ainakin välillä. Itse olen viettänyt lapsuuteni Etelä-Karjalan Imatralla ja tuohon vanhaan kotikaupunkiin ei tule nykyään mentyä käymään oikeastaan ikinä, koska siellä ei asu yhtään sukua eikä juuri kavereitakaan enää nykyään. Kuopiossa olen käynyt ainakin kerran, mutta enpä tiennyt, että siellä on viinitila. Täytyy pitää mielessä, sillä Kuopion ohitse tulee aina muutaman kerran vuodessa huristeltua, kun matkaan paremman puoliskon kanssa hänen kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan. Myöskin nuo sisävesilaivat kiinnostaisivat – vesillä on aina niin mukava käydä.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:37

   Kiitos JennI! 🙂 Kuopiossa oli noin viikon verran ihan kiva ilma, kesäinen, mutta ensimmäisen viikon satoi vettä niin paljon etten ole koskaan nähnyt:D Piipahtakaa ehdottomasti Kuopiossa seuraavan kerran kun olette Pohjois-Karjalaan menossa. Käykää syömässä (Kuopiossa on paljon hyviä ravintoloita), risteilylllä tai nauttikaa muuten kaupungin fiiliksestä esim satamassa. 🙂 Viinitilakin on hauska!

 • Reply Kiia maanantai, 6 heinäkuun, 2015 at 14:01

  Nyt pomppaa ihan ohi aiheen, mutta tuo lentoturmatutkinta-sarja on aivan mahtava! Kaverit ihmettelee miksi katson sitä kun lentelen niin paljon, mutta jokin siinä koukuttaa: myötäelän jakson usein mukana ja huudahtelen kommentteja väliin ;D

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:35

   Eiks vaan. 😀 Mä katsoin sitä vähän koomassa sohvalla ja en tiiä oliko miten järkevää… siinä tuli kaikki ne ”tuoreimmat” onnettomuudet joita tuli seurattua netistä ja lehdistä, joten senkin takia jumiuduin tv:n ääreen. Ei ole kyllä sitä kevyintä viihdettä tuo sarja!

 • Reply sarrrri sunnuntai, 5 heinäkuun, 2015 at 20:57

  Ja minäpäs en ole kuopiossa käynytkään! Ehkä pitäisi, mutta se on just sen verran kaukana, että pitäisi olla joku oikein hyvä syy lähteä. Kalakukkoa olen kyllä syönyt, enkä siitä tykkää, joten se ei voi olla se syy, täytyy keksiä jotain muuta! 😀

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:32

   Mä olen syönyt kalakukkoa kerran, nolouden puolelle alkaa jo mennä. 😀 Kuopio on kyllä tosi jees paikka ja jos se osuu reitin varrelle niin suosittelen. Suomi on vaan niin laaja pinta-alaltaan että kaikkialle ei vain ehdi. Itsellänikin esim länsi-rannikko on jäänyt kokonaan katsomatta juuri tuon takia. Matkakustannuksetkin ovat usein niin suuret, että helpommin tulee lähdettyä ulkomaille. 🙂

   • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 08:35

    Mitä, syönyt vain kerran kalakukkoa?? Onpas outoa 😀 No, mäkään en sen sisällöstä tykkää, mutta kuori on voin kanssa suurta herkkua!

    • Reply lena / london and beyond torstai, 9 heinäkuun, 2015 at 09:43

     Joo en oo oikein tykännyt. 😀 Meidän piti hankkia Matteolle kalakukkoa mutta se jäi, ensi kertaan (: Mut Hanna Partasen lihikset on mun suosikkeja ehdottomasti!

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 5 heinäkuun, 2015 at 20:43

  Tuota pilkkireikää onkin hehkutettu ainakin paikallisradioissa, joita tapaan lenkillä kuunnella. Aika keksintö 🙂
  Kuopiossa ei olekaan tullut käytyä noin pariin vuosikymmeneen, joten jos sinne joskus päätyisin, niin ehkä pitäisi ihan löytää opas!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:30

   Haha, se on jotenkin niin savolainen keksintö kuin olla ja voi. 😀 Piipahda ehdottomasti Kuopiossa ja jos tarvitset oppaan nin laita mulle viestiä, ainakin osaan kertoa missä kannattaisi käydä ja hyviä ravintolavinkkeä (:

 • Reply Venla tiistai, 30 kesäkuun, 2015 at 09:51

  Voih, nyt tuli ikävä Kuopioon.. Vanhemmat asuvat 60km päässä Kuopion keskustasta, joten kuukausittaisilla heidän luo suuntautuvilla reissuillakaan ei tule hirveästi Kuopion keskustassa käytyä. Varsinkin nykyään, kun tuntuu että keskustassa on koko ajan remppaa, valtaosa vaatekaupoista on siirtynyt Matkukseen ja autoilu on tehty lähes mahdottomaksi, tulee keskustaa jopa välteltyä. Pitääkin seuraavalla reissulla käydä Kuopiorockin lisäks ihan muuten vaan pyörimässä torin kulmilla. 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 30 kesäkuun, 2015 at 17:44

   Mä oon viime aikoina ottanut ihan asiakseni käydä Kuopion keskustassa, nyt alkaa tuntua että ne ikävät remontit on ohi ja pääsee taas vanhaan kunnon keskustaan asioille. Matkus on tosi kiva, mutta keskustassa on enemmän fiilistä. 🙂 Käy ehdottomasti pyörimässä Kuopiorockin aikaan keskustassa, täällä on paljon uusia ravintoloita ja liikkeitä!

 • Reply Heidi maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 18:38

  Minäkin suuntaan huomenna Kuopioon! Tiedossa on ainakin taidetta ja hyvää ruokaa :). Siis sitä kaikkein parasta lomaa <3.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 30 kesäkuun, 2015 at 17:42

   Oi mahtavaa! Mitäs Kuopiossa? Tervetullooo ja laitahan viestiä jos haluat jotain tietoa kaupungista 🙂

   • Reply Heidi maanantai, 6 heinäkuun, 2015 at 10:08

    Hei, olen itsekin Kuopiosta kotoisin niin en kysellyt sitten vinkkejä, mutta kiitos kuitenkin! 🙂 Me käytiin Kuopiossa syömässä Sorrentossa pitsaa (pakkohan se oli käydä testaamassa, koska juuri olin Italian Sorrentosta tullut) ja sitten käytiin katsomassa VB:n tämän kesän näyttely. Kuopion reissut on aina kauhean kiireisiä ,kun pitää ehtiä tavata sukulaisia ja kavereita, joten melkein minuuttiaikataululla mentiin tälläkin kertaa. Elokuussa sitten uusiksi.

    • Reply lena / london and beyond tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 09:40

     Ai sinäkin olet Kuopiosta kotoisin, huippua 🙂 Mulla on ihan sama ongelma, reissut oat usein hyvin kiireisiä ja aikataulutettuja, kaikkia pitää nähdä ja kaikkea tehdä.

 • Reply Katja maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 17:12

  Oi kivaa arkea ja näyttää, että siellä on ollut hieman paremmat säätkin kuin Oulussa. On muuten tullut itse huomattua ja kiinnitettyä huomiota, että meillä suomalaisilla ei ole oikein sellaista oman kaupungin tietoutta eikä sitä koskaan opeteta. Oikeastaan menee minne tahansa muualle ihmiset ovat tosissaan kotikaupunkinsa suhteen ja tietävät kaiken historiasta ynnä muusta. Tässä asiassa olisi nimittäin itselläkin niin paljon tekemistä Oulun suhteen.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 30 kesäkuun, 2015 at 17:42

   Tuo on niin totta Katja! 🙂 Kotikaupunkeihin pitäisi ehdottomasti tutustua ajan kanssa ja tarkemmin, niistä löytyy paljon juttuja joita ei arkena edes tajua etsiä. Italialaiset on tosi hyvä esimerkki tuostaa kotikaupunkiensa tosissaan ottamisesta, he ovat hyvin onnellisia saadessaan esitellä paikkoja vierailijoille. 🙂 Oon tutustunut viime vuosina Kuopioon paljon ja paljon näkemättä vielÄ!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.