Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mainio Hotellivinkki Dubliniin: Dean Hotel

Pidin viikonlopun verran ansaittua blogitaukoa ja viiletin menemään Kuopiossa. Viinijuhlat olivat täydessä vauhdissa, mutta jätimme ne Matteon kanssa väliin – tuo suomimusiikki ei ole Matteolle kovin tuttua ja yritän välttää ylimääräistä rahankulua Bilbaoon lähtöä ajatellen. Eilen piipahdimme kuitenkin parilla keskustassa tuttuja tapaamassa. Tein samalla huomion, että Kuopion keskusta on saanut monta uutta terassia ja kaduilla on paljon pienyrittäjiä street foodia myymässä – hyvä Kuopio!

Tämän päivän blogipostaukseni ei keskity kuitenkaan Kuopion keskustan parannusten pohtimiseen, vaan esittelen teille mielenkiintoisen hotellituttavuuden Dublinista, Dean Hotelin. Yövyin kyseisessä hotellissa kaksi yötä kesäkuun alussa. Olin ennen Dubliniin lähtöäni katsonut hotellista vain sijainnin ja muutaman valokuvan – Ihan kivalta näyttää, tokaisin Matteolle lähtöä edeltävänä iltana. Hotellin varaamisesta huolehti täysin Tourism Ireland, joten luotin heidän osaamiseensa tässä hotelli-asiassa.

Saavuin hotellille jo puoliltapäivin. Minulla oli aikainen aamulento Dubliniin ja aamukahvin jälkeen päätin kokeilla onneani huoneen kanssa. Kello ei ollut paljon, mutta uskoin voivani ainakin jättää laukun hotelliin säilöön ja lähteä kiertelemään ympäri Dublinia mikäli huone ei ollut valmis. Onnekseni huone oli tässä vaiheessa jo melkein valmis ja otin hissin kolmanteen kerrokseen, jossa huoneeni sijaitsi. Olin aika fiiliksissä tässä vaiheessa jo pelkästään hotellin makeen aulan vuoksi. En muistanut innostuksissani ottaa sieltä kuvaa, siihen voi tutustua tarkemmin täällä.

IMG_3097

Jos hotellin aulatilat olivat tyylikkäät, niin olivat myös ne huoneetkin. Minusta on aina ihanaa, jos hotelleissa on jotain spesiaalia. Spesiaalia siinä mielessä, että ne erottuvat erokseen peruskliinisistä huoneista ja niissä on mielenkiintoisia yksityiskohtia. Peruskliinisissä hotelleissa ei ole mitään vikaa, mutta pienikin erikoisuus tekee yöpymiskokemuksesta mieleenpainuvan. Dean Hotelissa oli hieman hipsteri-tyyliä ja retroa, mutta kuitenkin modernilla otteella. Huone oli s-ö-p-ö.

IMG_3092

IMG_3104

IMG_3094

Niitä kaivattuja pieniä yksityiskohtiakin löytyi. Ne saavat ainakin minut hyvälle tuulelle ja niistä huomaa, miten paljon hotellilta löytyy kekseliäisyyttä ja viitseliäisyyttä kiinnittää vierailijan huomio. Hymyn saa helposti huulille kuumavesipullolla jossa lukee ”sleep with me” ja trendikäs Smegin oranssi minijääkaappi saa aikaan wow-reaktion. Vanhalla puhelimellakin pystyi asioimaan respan kanssa tarpeen tullessa. Minibaarissa oli valikoima, jota harvoin hotelleissa näkee (popcornia jne) sekä mahdollisuus ostaa iPhonen (4 sekä 5&6) laturit muutamalla eurolla.

IMG_3095

IMG_3098

IMG_3103

IMG_3107

IMG_3278

Olin Dublinissa valitettavasti sen verran kiireinen, etten ehtinyt testaamaan hotellin rooftop-baaria tai muita palveluita. Aamupalakin jäi testaamatta, ruokailin reissullani nimittäin sen verran perusteellisesti että aamuisin ei vain ollut nälkä. Keitin kuitenkin teetä aamuisin huoneessani ennekuin lähdin liikkeelle, pieni aamurutiini on sentään hyvä olla olemassa.

Nautin hotellin pehmeästä sängystä ihan huolella, kärsinhän jonkinasteisesta univajeesta. Olin ollut Dublissa ollessani reissun päällä pari viikkoa Düsseldorfia ja Pariisia myöten ja reissuelämä väsytti. Olin nukkumassa yleensä 22:00 aikaan ja heräsin aamulla ennen yhdeksää. Hyvä sänky teki terää, ja hotellin tarjoamat korvatulpat olivat käytössä. Meteliä ei tosin ainakaan minun huoneeseeni kantautunut, mitä nyt normaalit ovien sulkemiset kuuluivat. Jätin verhon aamua varten osittain raolleen ja oli ihana herätä huoneeseen kantautuviin auringonsäteisiin. Näköala huoneestani ei ollut kovinkaan erikoinen, mutta suuret ikkunat toivat ihanasti valoa sisään huoneeseen. Tämä hotelli kannattaa pitää mielessä, jos etsii vähän tavallisesta poikkeavaa majoitusta Dublinista. Hotellin sivu löytyy täältä, oma huoneeni oli Hi-Fi huonetyyppiä.

Reissu toteutettu yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anne sunnuntai, 26 kesäkuun, 2016 at 15:43

  Kiitti tästä postauksesta. Katselin myös tätä hotellia viime kuun matkalle, mutta valitsin Trinity City Hotellin, joka oli myös todella hyvä. Ensi kerralla taidan kokeilla tätä!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 26 kesäkuun, 2016 at 19:20

   Anne, mukava kun juttu kiinnosti! Tykkäsin tästä hotellista kovin, trendikäs, yllätyksellinen ja siisti. Mainio tuttavuus, tällaisia hotelleja soisi olevan lisää.

 • Reply Sanna lauantai, 11 heinäkuun, 2015 at 16:02

  On kyllä tosi söötti huone. Ja toi minibaari näyttää niin ihanalta ja houkuttelevalta, että tekisi mieli sännätä heti poppari-ostoksille. 😀

 • Reply Kthetraveller maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 09:13

  Ah. Yksi sana. I-H-A-N-A!

  • Reply lena maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 15:57

   No älä muuta sano!:) Tää oli niin kiva ylläri, hotellit saa joskus wow-faktorin aikaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.