Yhdensuuntainen lentolippu Bilbaoon, kiitos!

Niin se elämä heittelee. Sähköpostiini napsahti juuri yhdensuuntainen lentolippu Lontoosta Bilbaoon syyskuun alussa. Paluu on avoin, mutta niin on koko loppuelämäkin. Nyt tiedän sen verran, että vietämme alkusyksyn Bilbaossa. Enpä olisi hetki sitten uskonut! (Paljastin asian jo pari viikkoa sitten blogini Facebook-sivuilla, kannattaa ehdottomasti laittaa tykkäykseen, jaan siellä pienempiä juttuja jotka eivät blogiini aina reaaliajassa ilmesty)

Mutta ai miten onnellinen tästä olenkaan. Pohjoinen Espanja, Atlantin rannikko, paikallinen ruoka, Andorrakin on lähettyvillä. Baskimaa ja sen kulttuuri. Mahtava, äkkinäinen suunnanmuutos meille, ja yksi uusi seikkailu taas mieltä piristämään. Vaikka mielen päällä kummitteleekin vielä se loppuvuoden sijoituspaikka, niin tämän Baskimaan piipahduksen avulla tätä epävarmuutta jaksaa taas pidempään. Ja mistäs sen tietää, jos meillä käy onni niin että sinne jäädäänkin. Mielenkiintoiseksi menee.

Take a walk(1)

Kuva täältä, (Flickr Creative Commons, modification allowed)

En tiedä Bilbaosta yhtään mitään. Tiedän, että sen niminen kaupunki on olemassa, mutta aika hiljaista muuten. Juttelin aiheesta isäni kanssa, joka tiesi kertoa että kaupungissa on Guggenheim-museo. Pikkuveljeni tiesi, että Bilbaossa pelataan jalkapalloa (Atletico Bilbao). Maantieteen suhteen olen jo ehtinyt hieman sivistää itseäni. Tunnen ihmisiä Santanderissa, jonne ihan varmasti suuntaamme joku viikonloppu. San Sebastian on myös listalla kuten myös Andorra, ja olisihan se hauska piipahtaa myös Ranskan puolella. Taitaa olla meidän viikonloput aika täynnä suunnitelmia jo lähiviikkojen aikana, kun tästä suunnittelemaan innostuu! Kämppä on jo hankittu, joten meidän tarvitsee vain tuoda paikalle itsemme sekä aivan välttämättömimmät tavarat. Ei tästä voi oikein muuttona puhua, kun on vain muutamasta kuukaudesta kysymys, mutta mielenkiintoinen pidempi reissu ehdottomasti.

Tähän loppuun vielä yksi Off Topic-huomio. Yksi asia nimittäin huvitti minua suuresti lippua varatessani, ja se on nämä britit titteleineen. Varasin BA:n lennon ja lippua varatessa ja maksaessa voi tittelin omistava henkilö päästä arpomaan itselleen sopivaa titteliä tarkoitukseen suunnitellusta valikosta:

TitlesBAwebsite

British Airwaysilla on käytössään melko vähän titteleitä esimerkiksi Harrodsiin verrattuna, mutta mikä ihme on The RT Hon? Entäs Rev? Mstr on virallinen titteli alle 13-vuotiaalle pojalle, ei mistress niinkuin erehdyin jo hetken luulemaan. Kaikkea sitä löytyy!

Luonnollisesti otan taas kaikki kohteeseen liittyvät vinkit vastaan suurella ilolla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Sanna lauantai, heinäkuu 4, 2015 at 20:37

  Mahtavaa! Paljon onnea! Jännityksellä jään odottamaan kirjoituksia ja kuvia. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 21:42

  Olisihan se hienoa laittaa rabbi titteliksi ja varata lento Jerusalemiin – eipä ole ennen tullut tuollainen määrä vaihtoehtoja itselle vastaan 😀 Kuulostaa hienolta, olen kuullut tuosta Baskimaasta pelkästään hyvää siellä käynneiltä! Itse en ole sinne vielä ehtinyt, mutta eiköhän sinne vielä tässä kerkiä joku päivä.

 • Reply Jenna torstai, kesäkuu 25, 2015 at 08:31

  Niin jännää! 🙂

 • Reply pakko kertoa keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 22:02

  Että bilbaossa pelattiin vastikään nuo koriksen kisat minne mukaan lunastettu susijengi ja iso joukko suomalaisia matkasi 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 10:01

   Hei nyt kun sanoit tuon, niin muistan tapahtuman! 🙂 Vaikken koripalloa juurikaan seuraa, niin muistan että se oli todella hieno ja iso juttu suomalaiselle korikselle ja oli mahtavaa, että niin paljon kannattajia lähti mukaan 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 21:20

  Wau ja onnea, mä vähän kadehdin sua! 🙂

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 20:35

  Onnea uuteen askeleeseen!

 • Reply Susanna keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 20:30

  Hyvältä kuulostaa, uskoisin että tulet viihtymään siellä. Espanjassa on sekin hyvä puoli että kieli on melko samantapaista kuin italia, joten kieltä kyllä oppii jos on siellä pidempään jos haluaa. Baskikieli on toki erilaista kuin espanja, mutta varmasti tutustumisen arvoinen alue. Plussaa varmasti myös siitä että sieltä pääset sitten reissaamaan muuallekin päin Espanjaa

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 10:00

   Joo tuo kieli on tosi kiva juttu, Espanja on ilmeisen helppo oppia ja samantyylinen kuin italia. 🙂 tuskin tuossa muutamassa viikossa tosin kieltä oppii, mutta muutamia fraaseja täytyy harjoitella niin pärjää vaikka supermarketissa yms. Ollaan ihan varmasti reissaamassa lähikaupunkeihin ja muuallekin 🙂

 • Reply Merja keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 20:07

  Hah hah, jopas oli titteleitä pitkä rivi, ei muuta kun valitsemaan sopivinta 🙂 Ihan huippu juttu tämä teidän Bilbaoon muuttaminen. Minäkään en paikasta muuta tiedä kuin Guggenheimin ja että siellä syödään pintxoksia. Mutta kohta ollaan viisaampia mitä muuta Bilbao pitää sisällään.

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:49

   Joo nuo tittelit on kyllä ihan mahdottomia suomalaisille. 😀 Rabbi, Mstr, kaikkee sitä!
   Mä oon tosi innoissani tuosta Bilbaosta, vaikka melko vähäksi aikaa sinne mennääkin. Mutta sitä suuremmalla syyllä pitää tutkia paikkoja ihan urakalla ja käydä viikonloppuisin lähikaupungeissa. Spämmivaroitus blogiin Bilbaoon liittyvien juttujen osalta. 😉

 • Reply Katja keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 18:21

  Hei,aivan mahtavalta kuulostaa! 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:45

   Oon kyllä tosi innoissani tästä vaikka aika lyhyt aika se onkin, tosi kivaa mennä ihan uuteen paikkaan 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 18:18

  Kuulostaa mahtavalta 🙂 Bilbao on itellekin vieras paikka, josta en oikeen mitään tiedä, nyt kun aloin miettimään.. Mielenkiinnolla jään odottelemaan juttujas sieltä!

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:45

   Joo aika tuntematon on tuo paikka, ei käy kieltäminen. 😀 Mutta sinne menen oppimaan ja yritän saada mahdollisimman paljon irti paikasta… blogissa spämmiä luvassa. 😀

 • Reply aNNa keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 18:06

  Vau, Bilbao on varmaan cool! San Sebastianista olen kuullut kaikkea hyvää. Suosittelen myös Biarritziä, Bayonnea ja Bordeauxta! 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:34

   Jee, ootan kyllä tosi kovasti. 🙂 Tuo Biarriz on saanut kommenteissa paljon hyviä suosituksia joten ehdottomasti laitan sen meidän listalle. Kuten San Sebastianin ja Santanderinkin 🙂

 • Reply säppä keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 17:33

  Bilbao on ihana! Ihan oma maailmansa verrattuna muuhun Espanjaan (joka on tosin ihana sekin…). Vähän melankolinen ja harmaa, ja niin niin tunnelmallinen. San Sebastian on myös kiva, vietettiin siellä uusi vuosi pari vuotta sitten. Syksyllä se on varmaankin just parhaimmillaan kun on vielä melko lämmin muttei vielä ihan niin sateista. 🙂 Kivaa aikaa Espanjassa, perästä tullaan!

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:34

   Just tuossa alla kommentoin Hannalle, että mahtavaa että Bilbao on tuttu paikka joillekin teistä 🙂 Mä ootan Bilbaoon lähtöä tosi paljon ja käydään varmasti San Sebastianissa ja Santanderissa kun ollaan reissun päällä. Mä oon kans vakuuttunut tuosta syksystä, että se on hyvä aika. Kohtuu lämmin eikä liian kuuma. Jeeeee, ootan! Millonkas sinä olet Espanjassa?

   • Reply säppä perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 23:03

    Joulun jälkeen vasta! Odottavan aika on pitkä…

 • Reply Annika -Tarinoita Maailmalta keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 17:28

  Jes, aivan huiput nama sun suunnitelmat ja alkusyksy on just parasta aikaa varmast tuolla suunnalla! Tuossa Bilbao kuvassa pisti silmaan tuo etualalla oleva hamahakkipatsas, nimittain taalla Ottawassa on ihan samanlainen! Naa on jotain sisaruspatsaita, samanlaiset loytyy Briteista, Tokiosta ja jostain pain Etela-Koreaa 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:30

   Nää suunnitelmat kuulostaa kyllä aika kivoilta ja alkusyksy etenkin on tosi jees tuolla. Ei oo liian kuuma (noin 20-25 oli arvio noille kuukausille) ja voi vaellella vuoristossa 🙂 Mä en ees huomannut tuota hämähäkkipatsasta, nyt vasta kun sanoit niin kiinnitin huomion. Hauska juttu tuo! 🙂

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 17:22

  Baskimaa on ihana! Mä kävin San Sebastianissa vaihtovuonna ja rakastuin ihan totaalisesti paikkaan. Siitä reissusta jäi hirveä hinku päästä kiertelemään Baskimaata vähän laajemminkin. Ranskan puolella Biarritz on upea ja kannattaa käydä myös Bordeaux’ssa, sekin on vielä kohtuulähellä 🙂 Teille tulee kyllä varmasti mahtava syksy 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:28

   Hei tosi kiva ett joku on käynyt tuolla, tuntuu että aika tuntematon paikka tuo Bilbaon alue. 🙂 Mä oon saanut kommenteista jo hyviä vinkkejä, tuo Biarriz kiinnostaa tosi kovasti. Oon kuullut siitä, mutten koskaan suunnitellut sinne reissaavani, aina joku kohde mennyt edelle. Nyt mulla on tosi hyvä syy :))

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 17:14

  Rev tietty reverend! Yksi harvoista titteleistä mitä näkyy myös täällä kolonioissa käytettävän. 🙂

  Ei jumpe miten hienot uutiset! Just lueskelin jotain vanhaa Mondoa, ja siinä kehuttiin Bilbaon ruokakulttuuria, pinxtoja ja mitälie. Kuulostaa kyllä tosi kivalta maiseman vaihdokselta!

  • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 09:27

   Hahaa, mahtava tietää! 🙂 Mä oon näistä titteleistä vähän pihalla. 😀
   Mä oon tässä viime päivinä googlaillut Bilbaon ruokakultuuria ja oon ihan innoissani siitä, pitää tehdä tutkimusmatka jos toinenkin ruokamaailmaan siellä. Tosi jees maisemanvaihdos ja ei stressaa niin paljoa enää!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 14:49

  Mie oon ehkä snadisti kade sun uudesta asuinkohteesta! En malta oottaa juttuja, niin mielenkiintosta 🙂
  Voi ihmetys mitkä tittelit! Voisin mieki olla Lady 😀

  • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 15:03

   Hei tervetulloo Bilbaoon jos paikka kiinnostaa 🙂 Oon ihan innoissani itsekin tästä, tosi huippua 🙂 Lady olis hyvä, mun kaverilla on 1m2 maata Skotlannissa ja maanomistajat saavat siellä Ladyn arvonimen. Mietin miten tässä tilanteessa toimitaan… http://www.highlandtitles.com/

   • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 15:04

    Aika vitsi tuo kyllä. 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 13:27

  Mä en edes tiedä mikä ero on Ms ja Miss….

  • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 15:02

   Tuo Ms on ilmeisesti ”unspecified” jos haluaa pitää siviilisäädyn salassa. 😀 Kaikki otettu huomioon!

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 13:06

  Noihan piti googlata heti.

  ’The Right Honourable David Cameron MP’ (Prime Minister of the United Kingdom).

  Anglican archbishops and most Roman Catholic bishops are usually styled The Most Reverend (reverendissimus).

  Just…Ei yhtään titelinkipeä kansakunta.

  • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 15:02

   AHahah kaikkee sitä. Roomalainen piispa ja pääministeri. No mutta hyvä että heillekin on omat tittelit valikossa. 😀 Rabbi on kans hyvä. Hitsi, kävin just Harrodsin sivuilla huvikseni katsomassa mitä heillä on noita titteleitä, mutta ovat ihan perinteiselle Mr Ms Dr linjalle lähteneet nykyään. Boooooring!! 😀

  Leave a Reply