Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tarina meidän kaupunkijuhannuksestamme

Suomalaisten juhannukseen kuuluu lähtemättömästi luonto ja mökki. En ole ennustaja, mutta jos arvelen että 70-80% maamme kansalaisista lähtee juhannuksena maalle nauttimaan maaseudun rauhasta saunomisen ja ruoan merkeissä, en liene kovin väärässä. Me tulimme Matteon kanssa Suomeen viime viikolla ja koska viimeiset kuukaudet ovat olleet melkoista haipakkaa reissurintamalla meille molemmille, teimme päätöksen jäädä kaupunkiin juhannuksena. Halusin olla kotona, tekemättä yhtään mitään. Laitoin tietokoneen kiinni ja puhelinkin pysyi omissa oloissaan kirjahyllyllä. Halusin nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta sekä viettää aikaa Matteon sekä vanhempieni kanssa. Tuttu sänky houkutteli myös.

Suomi on ihana paikka juhannuksena ja Matteon mielestä juhannus on yksi parhaista juhlista mitä maa päällään kantaa. Ja niinhän se on. Viime vuonna vietimme juhannuksen Nurmeksessa ja siitä tuli äkkiä yksi Matteon suosikkipaikoista Suomessa. Kuopio mahtuu myös tähän suosikkien joukkoon, joten ei meillä mitään ongelmaa ollut Kuopioon jäädä.

IMG_3342

IMG_3307

Perjantai eli juhannusaatto kului rauhallisesti vanhempieni luona Puijon läheisyydessä ja kävimme illalla pienellä kävelylenkillä katselemassa maisemia ja nauttimassa metsästä. Keräsimme äidin kanssa juhannuskimpun (milloinkahan olen viimeksi kerännyt kukkia??). Teimme ruokaa, söimme hyvin (paljon) ja nautimme hyvästä viinistä. Saunoimme. Ja simahdin sänkyyn jo puoli yhdeltätoista.

IMG_3327

photo 1(28)

Pitkien yöunien jälkeen heräsimme lauantaina-aamuna virkeinä ja herättyämme otimme nopeasti suunnaksi Kuopion sataman ja Väinölänniemen. Lähdimme kävelylle ja ajattelin, että onpas hauska näyttää Matteolle miten autioita Suomen kaupungit ovat juhannuksena. Firenze kun on harvoin aivan autio, saati Lontoo. Nurmeksen keskusta oli melko autio viime vuonna juhannuksen aikaan, ja ajattelin että sama lienee tilanne Kuopiossakin. Mutta mitä vielä! Kuopiolaisilla oli selkeästi samat suunnitelmat kanssani, yllättävän moni oli jäänyt kaupunkiin ja tullut viettämään juhannuspäivää satamaan. Ajattelin saavani muutaman mielenkiintoisen kuvan autiosta Kuopiosta juhannuksena, mutta tämä suunnitelma meni pieleen heti alkumetreillä.

IMG_3329

3 x huomio Kuopion juhannuksesta:

– Kuopio yli yllättävän vireä kaupunki juhannuspäivänä. Onkohan trendi muuttumassa ja ihmiset viettämät enemmän juhannuksiaan kaupungissa?

-Kuopiolaiset rakastavat proseccoa. Halusin juhannukseksi pullon proseccoa, joten piipahdimme Alkossa heti haettuani Matteon torstaina Kuopion lentokentältä. Saimme napattua Prisman Alkosta viimesen pullon haluamamme kuohuvaa ja suunnitelmanamme oli hankkia toinen pullo perjantaiksi. Kuopiolaiset olivat kuitenkin innostuneet kyseisestä juomasta ja ostaneet hyllyt lähes tyhjiksi –  suuri osa proseccoista oli loppunut Kuopion Alkoista ja päädyimme hankkimaan pullon cavaa juhannuspöytään. Tämä on varmasti malliesimerkki juhannuksen ensimmäisen maailman ongelmasta ja on hienoa että kuopiolaiset ovat heränneet italialaisen kuohuvan makuun, mutta voi kun prosecco olisi maistunut!

-Kuopiossa on aivan liikaa itikoita. Mistä niitä oikein sikiää? Jos jokin asia on varma niin se on se, että itikat ovat kimpussani joka kesä. Koko ajan. Eikä toivoakaan, että ne olisivat esimerkiksi Matteon kimpussa, vaan ne löytävät minut aina ensimmäisenä. Tykkäävät myös pistää esimerkiksi silmäluomen alueelle ja voi sitä iloa, kun aamulla on silmä turvonnut. Yleensä tämä tapahtuu silloin, kun on seuraavana päivänä tärkeä meno ja saavun paikalle suuren maailman tapaan suuret aurinkolasit silmilläni.

IMG_3353

IMG_3324

Sellainen oli meidän juhannus kaikessa lyhykäisyydessään. Rauhallinen ja onpas kiva taas palata arkeen, joka on tosin tällä hetkellä yhtä kuin Suomen kesä ja siitä nauttiminen. Seuraavina viikkoina päästän Matteon ääneen ja hän kertoilee lempipaikoistaan Italiassa ja Toscanassa. Nyt on teillä hyvä mahdollisuus kysyä, mikäli Italian (etenkin Toscanan) matkailu kiinnostaa. Eli kommenttiboksissa sana on asian tiimoilta vapaa – jos jokin juttu on jäänyt askarruttamaan mieltä Italiaan liittyvien (matka)juttujen viimoilta niin nyt on oiva tilaisuus saada vastaus asiaan!

Kivaa viikkoa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Leila Karin Kiiskinen keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 07:28

  Kiva kirjoitus Lena, ja niin kirkkaita ja kauniita kuvia? Vai juovat savolaisetkin proseccoa? Mulle Kuopio on Kuopion tori ja kalakukko, mutta niin ne ajat muuttuu..;) Viime kesänä Tampereella mulle tuli yhtäkkiä himo saada kalakukkoa ( näitä ulkosuomalaishimoja ) ja etsin ihan hulluna sitä,kun viimein löysin, oli niin kallista etten raaskinut ostaa,vaan vaan vaihdoin himooni nro kaksi,ja ostin kaupasta rahkaa. ?

  • Reply lena keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 12:26

   Kiitos Leila!:) Joo, savolaiset juo kovin proseccoa. Minulla on aavistus, että eräällä italialaisella ravintolalla Trattoria Sorrentolla on näppinsä pelissä. Siitä on lyhyessä ajassa tullut todella suosittu Kuopiossa (ja ihan syystäkin) ja ihmiset ovat ihan innoissaan Italiasta täällä 😉
   Arvaas mitä! En ole syönyt kalakukkoa kuin kerran, usko tai älä! 🙂 Olen innostunut nykyään islantilaisesta Skyr-rahkasta, delizioso! 🙂

   • Reply Leila Karin Kiiskinen maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 05:11

    Siis saako tota rahkaa Suomesta? Oon tulossa Suomeen 1.7. lomalle, jos nyt raaskis ostaa sitä kalakukkoa. .luulin, että syöt sitä aamiaiseksikin ?

    • Reply lena maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 20:45

     Rahkaa saa Suomesta! Ainakin Kuopion Citymarketeista, joten uskallan epäillä että muualtakin 😉 On muuten hyvää. Me tässä mietitään josko Matteolle hankittaisiin kalakukko lauantaina… katsotaan mitä Italiano tykkää 😀

 • Reply Maarit tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 17:59

  Ihana juhannus on ollut teilläkin! 🙂 Kyllähän tää Suomen kesä on juuri juhannuksen aikaan kauneimmillaan puhjenneena täyteen kukoistukseen ja vehreyteen. Juhannuuksessa on ihan oma tunnelmansa, niin on joulussakin. Ne ovat suosikki pyhiäni!

  • Reply lena tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 18:18

   Tuo juhannus on kyllä ihanaa aikaa. 🙂 Joulu on kiva, mutta juhannuksessa on ”sitä jotain” yöttömän yön vuoksi. Syödään, juodaan ja pidetään hauskaa. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.