Suomenkielinen #matkachat aloittaa Twitterissä

matkachat-672x372

Ensi maanantaina Globe Called Home-blogin Jenni, Tarinoita maailmalta-blogin Annika sekä minä laitamme pystyyn suomenkielisen matkailuchatin Twitterissa. Tämä on tietääksemme ensimmäinen laatuaan Suomessa ja tarkoituksena on, kuten nimikin jo antaa ymmärtää, jutella matkailusta samanhenkisten Twitter-käyttäjien kanssa. Kuten Jenni tässä postauksessaan kertoi, Twitteristä kyllä löytyy jos jonkinmoista chattia suomeksi  esimerkiksi viestinnän ja politiikan saralta, mutta matkailu on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tähän tulee nyt muutos ja toivommekin, että saisimme mahdollisimman monen innostuneeksi tästä hauskasta tavasta keskustella matkailusta samanhenkisten ihmisten kanssa.

Chat aloittaa maanantaina 22.6 klo 20-20:30 Suomen aikaa ja ensimmäisessä chatissa keskustellaan hyvin ajankohtaisesta aiheesta, eli kesälomasuunnitelmista 2015. Teemat vaihtelevat viikoittain ja seuraavilla viikoilla aiheina tulevat olemaan esimerkiksi luontomatkailu ja ruokamatkailu.

matkachat-220615-kesaloma

Jenni kokosi blogissaan hyvät ohjeet Twitter-chatien käyttäjille:

-Keskustelun hashtagia eli tunnistetta #matkachat ja siten keskustelun kulkua voi seurata joko suoraan Twitterin käyttöliittymästä tai helpommin esim Tweetdeckiin kirjautumalla.

-Kysymyksiä tulee viisi kappaletta puolessa tunnissa, ja nämä on merkitty K1, K2, K3… Jotta muut keskustelun seuraajat pysyvät kärryillä keskustelusta, vastaathan kysymyksiin niiden numeron mukaan V1, V2, V3… tai ytimekkäissä vastauksissa retweettaamalla.

-Lisää kaikkien twiittiesi loppuun tunniste #matkachat, jotta muut keskustelijat näkevät kommenttisi.

-Lue muiden vastauksia, kommentoi, hämmästele, ihastele ja inspiroidu! Keskustelun ideana on pitää hauskaa keskustelijoita yhdistävän aiheen parissa ja tavata uusia ihmisiä.

Tervetuloa twiittaamaan, laita twitter-tunnuksesti tämän postauksen kommenttiboksiin mikäli haluat Twitter-muistutuksen chatista tuntia ennen sen alkamista! Happy tweeting!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply ananas2go sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 11:07

  Hei, ananas2go tulee mielihyvin mukaan. Ensi kerta epävarma nettiyhteyden suhteen, laiva kun on tulossa kotiin noilla main.

  Menestystä hankkeelle!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 12:08

   Iso kiitos! 🙂 Laitetaan sinullekin muistutusta tulemaan, toivottavasti netti pelittää. Ja seuraavilla viikoilla jatkuu chat jos jostain syystä netti ei toimi!

 • Reply enmi perjantai, kesäkuu 19, 2015 at 17:42

  Kuulostaapa kivalta! Mut löytää Twitteristä @_enmi_, olis kiva päästä mukaan tähän 🙂

  • Reply lena lauantai, kesäkuu 20, 2015 at 08:22

   Ehdottomasti mukaan vaan! 🙂 Laitetaan muistutusta 🙂

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi perjantai, kesäkuu 19, 2015 at 16:17

  Tunnukseni Twitterissä on @reissuesa eli sinne voi laittaa muistutuksen.

  • Reply lena lauantai, kesäkuu 20, 2015 at 08:22

   Kiva juttu Esa, pistetään muistutusta tulemaan. 🙂

  Leave a Reply