Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkabloggaaja Dublinissa: Kaksi päivää takana, yksi edessä

Terkut aurinkoisesta ja kauniista Dublinista! Blogi on ollut muutaman päivän melko hiljainen, pahoittelut siitä. Tälle hiljaisuudelle on ihan luonnollinen syy ja se johtuu tästä parhaillaan käynnissä olevasta Irlannin reissustani ja sitä edeltäneestä Pariisin pyrähdyksestä. Palaan normaalirytmiin Lontooseen palattuani sillä haluan nyt ottaa kaiken irti näistä kauniista kaupungeista joissa olen päässyt viime viikkoina vierailemaan. Pariisi-juttuja on tulossa lisää ja en malta odottaa sitä hetkeä, kun pääsen kertomaan teille mitä kaikkea olen täällä Dublinissa päässyt kokemaan!

Kuten tässä postauksessa kerroin, olen käynyt Dublinissa aiemmin kerran. Silloin kyseessä oli päivän mittainen reissu Glasgowsta ja lopulta reissulta ei jäänyt käteen juuri muuta kuin järkyttävän kova kuume. Uskokaa kun sanon, että Dublin on paljon mukavampi kaupunki reissaajan näkökulmasta kun sinulle ei ole lähemmäs 40c kuumetta ja raivostuttavaa päänsärkyä. Eli lähtökohdat olivat tällä kertaa kunnossa reissun onnistumiselle – olen terve ja kesä on vihdoin saapunut Dubliniin, aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja siitähän tämä turisti tykkää!

Olen ehtinyt tutustua Dubliniin melko perusteellisesti sillä olin etukäteen ottanut paljon asioista selvää  ja suunnitellut reissuani yhdessä Tourism Irelandin kanssa. Sain näin paljon hyviä vinkkejä Irlannin asiantuntijoilta, mutta hyviä vinkkejä on tullut myös teiltä kanssabloggaajilta ja lukijoilta. Kiitos niistä vielä! Hyvällä suunnittelulla kolmen päivän reissukin voi onnistua mitä parhaiten. Kolme päivää on mielestäni hyvin ideaali kesto kaupunkilomille kun ajan käyttää hyödyksi mieleisellä tavalla.

IMG_3180

Reissu on painottunut melko paljon ruoan ympärille ja olen oppinut hurjasti lisää Irlannin ruokakulttuurista ja testannut paljon upeita ruokapaikkoja, joista kerron teille lähitulevaisuudessa lisää. Kaikki testaamani ruokapaikat ovat yksityisyrittäjien omistamia ja näitä omistajia yhdistää yksi asia: intohimo ruokaan. Juuri sellaisia paikkoja, joista itse pidän niin kotona kuin reissatessanikin. Dublinin ruokaskene on todella monipuolinen ja ihmiset suhtautuvat hyvin intohimoisesti ruokaan, mikä yllätti minut kovin.

IMG_3212

Syömisen lisäksi olen vaellellut paljon Dublinin aurinkoisilla kaduilla kameran kanssa ja pysähdellyt Dublinia halkovan joen, Liffeyn, varteen tutkimaan ihmisiä ja nauttimaan teetä. Mitä tapaamiini paikallisiin ihmisiin tulee, täytyy todeta etten ole hetkeen tavannut yhtä ystävällisiä ja iloisia ihmisiä. Olen myyty, voi kun Lontooseen ja Suomeen saisi hieman irlantilaista asennetta ja ystävällisyyttä, tekisi muuten ihmeitä!

Olen myös käynyt haistelemassa meri-ilmaa Dun Laoghairessa hieman Dublinin keskustan ulkopuolella ja nauttinut paikan idyllisestä tunnelmasta. Dun Laoghaire on sen verran symppis paikka, että sen esittely vaatii ihan oman postauksensa. Merenrannan fiilistä on aurinkoisena päivänä hankala voittaa. Kuopiolaiselle meri on eksotiikkaa ja yritän ottaa siitä kaiken irti ollessani meren läheisyydessä.

IMG_3262

Huomenna minulla on kulttuuripäivä ja suunnitelmanani on tutkia muutamaa museota ennenkuin hyppään Lontoon koneeseen. Palataan asiaan kun olen palannut kotiin, siihen saakka minua voi seurata Instagramissa, Facebookissa sekä Twitterissä.

*Reissu toteutettu yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Yks Aino sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 16:01

  Heips! Meita eksyneita lahti kerran koditon nuorimies opastamaan dublinilaiseen hotelliimme! Etta ystavallista tosiaan… Hotelli loytyi eika kaveri halunnut ees rahaa☺

  • Reply Lena / London and beyond tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 20:43

   Awwww miten ihanaa! Nää irkut on kyllä tosi symppiksiä etten kestä 🙂 oli tosi kiva fiilis siellä koko reissun ajan kun tunsi olonsa tosi tervetulleeksi!

 • Reply Miia torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 21:02

  Dublinissa (ja Irlannissa) on todellakin uskomattoman ystävälliset ihmiset! Voi kun kaikkialla olisikin niin ystävällisiä kanssaihmisiä!

  Törmäsin juuri blogiisi – täytyy tutustua tarkemmin…!
  t. Lontoo-fani

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 11:36

   Moikka Miia ja tervetuloa blogiin 🙂 Mä oon ihan samaa mieltä, Dublinissa ihmiset on tosi ystävällisiä ja jotenkin olo oli tosi tervetullut! Onhan englantilaisetkin ystävällisiä mutta irkut vie ystävällisyyden ihan uudelle tasolle.

 • Reply sarrrri torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 15:38

  Mä voisin lähteä tuonne jo pelkästään noiden kuppikakkujen vuoksi 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 11:17

   En ehkä kestä noita Oreo-kuppikakkuja. 😀 Oon ihan ähky tuo reissun jälkeen, tuli nautittua Dublinin ruoka-antimista ihan urakalla 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.