Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun kesä saapui Pariisiin

Helleaalto hellii tällä hetkellä Manner-Eurooppaa ja Pariisi on eittämättä saanut siitä osansa. Saapuessamme viime viikolla Ranskan pääkaupunkiin sää oli melko kehno – vettä satoi taivaan täydeltä ja aurinko ei näyttäytynyt, ei sitten millään. Kunnes saapui tiistai. Tiistain jälkeen lämpötilat ovat kohonneet yli kolmenkymmenen celsiuusasteen ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Voi kun minä tykkään.

Pariisi on mitä mainioin kesäkaupunki. Vaikka yli kolmenkymmenen asteen lämpötilat voivat olla suurkaupungissa tuskallisiakin, tarjoaa Pariisi mukavaa tekemistä helteilläkin. Ilmastoidut museot ja kaupungin upeat puistot tulevat nyt ensimmäisiksi mieleen. Seinen rannalla on myös mukava viilentyä, hyvässä seurassa tietenkin, eväiden kera.

IMG_2919

Ihmiset nauttivat helteesta Sacre Coeurin edustalla olevassa puistossa. Paikka ei yllä Pariisin suosikkipuisto-listalleni, vaikka tarjoaakin mainiot näkymät yli Pariisin. Liikaa kaupustelijoita.

IMG_2936

Me olemme nauttineet Pariisin helteistä niin puistoissa kuin Seinen rannalla ystävien kanssa järjestämistämme piknikeistäkin sekä käyneet museoissa. Teen Pariisin piknik-paikoista erillisen artikkelin lähitulevaisuudessa, sillä löysimme muutaman mainitsemisen arvoisen paikan pariisilaisen ystäväni ansiosta. Toivottavasti jutusta on hyötyä mahdollisimman monelle, Pariisiin kun monet suomalaiset kesäaikaan suuntaavat.

Suurkaupungissa pukeutuminen helteellä aiheuttaa pientä päänvaivaa, varsinkin näin vajavaisella vaatevalikoimalla. Käsimatkatavaralla kun on liikenteessä, niin joutuu tekemään kompromisseja ja jättämään suurimman osan vaatteista kotiin. Vaatekriisistä on kuitenkin pienellä säätämisellä selvitty ja garderoobini on saanut jopa hieman täydennystä.

IMG_2945

IMG_2964

On mahtava huomata, miten piristävä vaikutus auringolla on mielialaan. Englannin säätila on tosiaan ollut aivan kamala viime aikoina ja harmaus on alkanut ärsyttää. Kun aurinko tuli tiistaina esiin, olen ollut poikkeuksetta hyvällä tuulella ja mieli on ollut positiivinen, vaikka tuo syksyn asuinpaikkaan liittyvä epävarmuus mieltä vaivaakin. Kiitos tästä aurinkoiselle Pariisille, katukahvilassa auringossa kahvia juoden eivät huolet juuri paina. Jos saisin itse päättää asuinpaikkani eikä minun tarvitsisi miettiä työmahdollisuuksia tai asian järkevyyttä, muuttaisin ehdottomasti paikkaan jossa on mahdollisimman paljon aurinkoisia päiviä vuodessa. Huffington Postin mukaan pallon aurinkoisimmat paikat ovat USA:n Kaliforniassa, Espanjassa, Tansaniassa sekä Madagascarilla. Kyllä minä ainakin tuonne Espanjaan mielelläni muuttaisin, kuten myös Madagascarille. Jos siis ei tarvitsisi järjella (työkuviot jne) miettiä asioita. Eteläinen Eurooppakaan ei kuulostaisi hassummalta.

Huomenna takaisin Lontooseen pikapyrähdykselle ja ensi viikolla blogi päivittyy Dublinista. Pysy menossa mukana Instagramissa sekä Facebookissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Merja sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 16:48

  Helteet olisivat niiin tervetulleita tänne Suomeenkin. Viikonloppuna oli onneksi suurimmaksi osaksi aurinkoista, mutta kova tuuli piti huolen, että pitkähihainen pysyi vielä päällä. Muutaman viikon päästä alkaa kesäloma ja heti loman alkajaisiksi Turkin helteisiin. Sitä odotan jo kovasti 🙂 Kiva kuulla kohta Dublinista! Sinne haluaisin itsekin päästä.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 8 kesäkuun, 2015 at 11:30

   Toivon todella helteitä Suomeen. Englantikin on nyt aika viileä, noin 15c ja tuulee. No, toisaalta, on sitä huonompaakin nähty. 😀
   Oi ihanaa Turkkiin! Minne päin? Tosi moni on käynyt Turkissa viime aikoina ja kehunut paikkaa, itseäni kiinnostaa eritoten Istanbul. Huomenna Dubliniin joten juttua ihan varmasti piisaa. Ja jos on jotain mikä erityisesti kiinnostaa niin otan toiveet huomioon (:

   • Reply Merja tiistai, 9 kesäkuun, 2015 at 17:02

    Tällä kertaa mennään Sideen, joka sijaitsee Antalyan ja Alanyan välissä. Ei olla aikaisemmin käyty, mutta paikkaa on kehuttu kovasti. Alanyassa kävin muutama vuosi sitten ja yllätyin miten siisti ja viihtyisä paikka oli kyseessä. Istanbulissa olen myös viettänyt pitkän viikonlopun ja varsinkin keväällä kun kaikki on vihreää eikä aurinko ole polttanut kasvillisuutta, kaupunki on todella kaunis. Pidin Istanbulista muutenkin. Ainoa asia, joka ärsytti oli basaarissa agressiiviset kauppamiehet.

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 13:59

  Ai että mikä ihana kesäinen tunnelma. Toistan itteeni aina näitten Pariisi -postausten kohdalla, mutta minkäs teet; vielä en oo päässyt käymään, mutta pian olisi kyllä PAKKO päästä. Melkeen hävettää sanoakin, etten ole eläissäni käynyt Pariisissa, on sentään sen verran klassinen kohde 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 8 kesäkuun, 2015 at 11:29

   Haa, mullakin on niin monta paikkaa jossa en oo käynyt, sellaisia ”itsestäänselvyyksiä” 😀 Mutta onpahan ainakin paikkoja jonne mennä! Lissabon taitaa olla näistä yksi. Ja Tallinna oli vielä pari vuotta sitten! Mutta ehdottomasti kannattaa matkata Pariisiin jos tilaisuus tulee, se on ihana <3

 • Reply Maarit sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 13:41

  Oi Pariisi! Keski-Euroopassa kesät voi olla ihan tuskastuttavan kuumia, mutta on se aurinko vaan ihana. Palattiin just Kroatiassa ja siellä tuskailin helteitä ja Suomeen päästyä nautin raikkaasta ilmasta, mutta nyt jo kaipaisin lämpimiä shortsikelejä! 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 8 kesäkuun, 2015 at 11:27

   Kroatiassa taisi olla samansuuntainen sää kuin Pariisissa! Oli ihan kulkea hameissa ja mekoissa. 🙂 Keski-Euroopan sää osaa tosiaan olla kuuma kesällä, mutta toisaalta.. en valita. Ihana kerrankin kulkea rennoissa vaatteissa ja nauttia kesästä 🙂 Kroatia oli varmasti ihana!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 09:35

  Kun taas ulos katselee ja raivokasta vesisadetta joka jo useampaa viikkoa on riemastuttanut (pöh) lappilaisia, voisin kyllä todellakin harkita myös muuttoa jonnekin lämpimämpään maailman kolkkaan. Ei yhtään haittaisi olla myöskään Pariisissa.
  Ihanaa, että muillakin on myös vaatekriisejä. Olen vasta pikkuhiljaa alkanut tajuamaan, että kaikki rahat menee oikeasti vain reissaamiseen ja samat kuteet pyörii lomakuvissa vuodesta toiseen. Eh 😀 Jos jotain nyt tarvitsisin, niin shoppailureissua 😀
  Mie muuten tykkäsin tuosta Sacre Coeurin puistosta! Toki siellä piti vähän varoa ystävärannekkeiden punojia ja ruusujen tarjoajia, mutta noiden näköalojen takia niitä kannatti jo vähän kestää.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 10:27

   Lontoo oli ihan sama, sadetta sateen perään argh! Mua alkoi ja ärsyttää…. onneksi tilanne kuitenkin korjaantui täällä Ranskassa ja lämmöstä ja auringosta on saanut nauttia ihan kunnolla. 🙂 Hahaa, vaatekriisi iskee heti mulle kun on vähänkin lämpimämpää. Vaikka sääennuste näytti lämmintä, ei sen ihan näin lämmintä pitänyt olla ja probleema valmis. Varsinkin suurkaupungissa jossa ei ihan minitopeissa viitsi kulkea. Mulla on kans vaateostokset olleet aika vähäisiä viimeaikoina, tosin Pariisista lähti muutamat kengät mukaan. Reissut menee kyllä vaatteiden edelle tällä kertaa. 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 08:20

  Kyllä se sää on niin iso tekijä. Kaupungista kuin kaupungista jää paremmat fiilikset, kun aurinko porottaa. Mä voisin hyvin muuttaa mihin tahansa noista aurinkoisimmista paikoista.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 08:28

   Piti muuten kysyä, että eikö sulla oo ollut kokovalkoinen tää blogin ulkoasu? Mullahan on myös ollut, mutta nyt toisen reunan sivupalkki on muuttunut harmaaksi. Sama näkyy tapahtuneen sulla? Mä luulin eka, että oisin vaan vahingossa säätänyt jotain asetuksia mutta en saanut sitä mitenkään takaisin valkoiseksi…

   • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 10:24

    Ehdottomasti sää vaikuttaa mielialaan ja sitä kautta mielikuviin kaupungista. Olen ollut esimerkiksi Varsovassa keskellä talvea ja itse kaupunki ei tosiaan ollut parhaimmillaan, vaikka mukava reissu olikin. 🙂
    Tuohon ulkoasujuttuun, huomasin saman kun tulin koneelle mobiilin sijaan. Se kenttä on ollut valkoinen ja laitoin asetukset aiemmin niin että koko sivu on saman värinen. Luulen, että se muuttui kun oli se Tjareborgin mainos joka oli hieman väärässä paikassa… korjaushässäkässä varmastikin. Katson saanko korjattua asiaa kun pääsen takaisin Lontooseen, laitan viestiä sulle jos onnistun! 🙂 Haluan valkean takaisin!

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 6 kesäkuun, 2015 at 20:52

  Vaatekriisistä ja helteistä tulee mieleeni muinainen kurssimatkani Etelä-Englantiin. Suomen keväästä kun lähdin ja kyseessä oli vielä työmatka, niin mukana oleva vaatetus oli enimmäkseen tarkoitettu max. 20 asteeseen ja melko siistiä ja säädyllistä (lue peittävää ja lämmintä). Readingissä iski sitten kunnon +30 asteen helle kyseisellä viikolla. Minulla oli mukana yksi trikoohame + t-paita -yhdistelmä, jolla sitten enimmäkseen yritin viikon pärjätä, t-paitaa välillä pesemällä. Aikaa ja tilaisuuksia ostoksiinkaan ei oikein ollut.
  Opettaa jotain säätietojen etukäteisvakoilusta ja kerrospukeutumisesta 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 10:16

   Englanti ja helteet on kyllä sellainen yhdistelmä että ei ihme jos oikeita vaatteita ollut mukana. 😀 Me tultiin Pariisiin sunnuntaina ja oltiin katsottu että loppuviikosta pitäisi olla hyvä sää, mutta silti mukana oli ihan väärät vaatteet… ei jotenkin osannut kuvitella että oikeasti täällä on näin lämmin. Pienellä soveltamisella kuitenkin selvittiin ja oli ihan pakko ostaa parit kesäkengät. 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.