Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuputki jatkuu, ensi viikolla Dubliniin!

Viimeiset viikot ovat olleet aika haipakkaa ja reissuelämä jatkuu tuonne kesäkuun puoliväliin saakka jolloin liitelen Suomeen. Mutta mikäs tässä on mennessä, ensi viikolla matkustan kohti Irlantia ja Dublinia Aer Lingusin siivin.

Viimeisimmät reissumme ovat olleet enimmäkseen Matteon työreissuja, ellei huhtikuista Italian visiittiä lasketa mukaan. Tämä tuleva Dublinin reissu eroaa näistä menneistä reissuista siinä mielessä, että se toteutetaan yhteistyössä Tourism Irelandin Pohjolan haaran kanssa (Touris Ireland Nordics). Olemme rakentaneet reissun ohjelmaa Tourism Irelandin edustajan kanssa hetken ja voin kertoa, että se näyttää aika huikealta!

Kokemukseni Dublinista

Dublin1.JPG

Kuva täältä

Kokemukseni Dublinista ja Irlannista ovat hyvin vähissä ja sitä suuremmalla syyllä olen hyvin innoissani tulevasta reissusta. Olen käynyt aiemmin Dublinissa puolen päivän verran Glasgown aikoinani ja sekin reissu vei minut viikoksi sängynpohjalle. Minulle tuli nimittäin kaamea kuume Dublinissa ja se oli sitkeä tauti se, lääkäri jopa ehdotteli josko minulla olisi ollut sikainfluenssa (?!). Näin ei onnekseni ollut, olin vain harvinaisen sitkeän kuumeen onnistunut hankkimaan. En siis juurikaan tunne Dublinia, mikä on varmasti hyväkin juttu. Näen kaupungin tuorein silmin ja kuten uusien kaupunkien kohdalla usein onkin, tiedonjano on pohjaton. Toivottavasti olen myös terveenä ensi viikolla, kuumeisena reissaaminen oli aikamoinen kokemus jota en välttämättä haluaisi toistaa. Reissu rakentuu hyvin pitkälti intohimoni ruokakulttuurin ympärille, tutustun Dublinin ruokatarjontaan ja vierailen Guinness Storehousessa.

Nyt kuitenkin heitän pallon teille. Löytyykö joukosta ketäään Dublin-tietäjää? Olen tehnyt taustatutkimusta Dublinista ja selaillut blogeja, mutta kaikki paikalliset vinkit ovat erittäin tervetulleita ja useinhan ne niitä parhaita ovatkin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Timo perjantai, kesäkuu 5, 2015 at 12:33

  Dún Laoghaireen kannattaa menna sunnuntaina, koska silloin on aina Peoples Parkissa markkinat. Dartilla keskustasta Sanducoven asemalle (seuraava Dún Laoghairen jalkeen) ja puisto on aivan vieressa. Sielta sitten East Pierille kavelemaan.

  Pohjoisen kyliin jos tekee mieli, niin Howth on vastaavankaltainen pieni kalastajakyla. Aallonmurtaja on lyhyempi mutta vastaavasti hylkeita on enemman nahtavilla. Lahipubista seafood chowder lounaaksi ja ehka yksi sellainen tumma juoma.

  Keskustassa kannattaa valttaa Temple Baria, lahinna sen hirmuisten hintojen vuoksi. Grafton street, St Stephens Park ja Merrion Square, naiden valiin osuu parhaat ravintolat, trendikkaimmat pubit seka suurin osa museoista.

  • Reply lena lauantai, kesäkuu 6, 2015 at 19:33

   Kiitos Timo tosi hyvistä vinkeistä! 🙂 Harmi kun en ole sunnuntaina Dublinissa, olisin ehdottomasti suunnannut markkinoille fiiliksestä nauttimaan ja katselemaan josko ostoksia olisi löytynyt. Tuo Temple bar jäi tuon hyvin pikaisen visiittini jälkeen mieleen erittäin kalliina alueena ja totta tosiaan toivon, että Dublinin muissa osissa on halvempaa… hurjan hintaisi drinkkejä! Laitan nuo mainitsemasi kadut korvan taa, niissä tulee varmasti piipahdettua!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 20:18

  Meidän edellisistä Dublinin vierailuista on jo aikaa: kerran oltiin veljentyttären kanssa siellä vajaa viikko ja toisen kerran päivän verran risteilyllä.
  Tuolla ensimmäisellä kierrettiin myös kaupungin ulkopuolella, käytiin vanhoissa linnoissa (mm. Malahide, pidimme!) ja nähtiin U2:n ”kesämökki”. Ja käytiin rannalla Don Laoghairessa, jossa on on mahtava vuorovesivaihtelu. Ja sitten tietysti ne perinteisemmät jutut Dublinin keskustassa. Uusintaretki on hiukan suunnitteilla, mutta ajankohtaa ei ole vielä saatu päätettyä 🙂

  • Reply lena torstai, kesäkuu 4, 2015 at 09:35

   Mä unelmoin siitä että mullakin olisi aikaa käydä vähän Dublinin ulkopuolella, mutta voi olla että se jää vain haaveeksi. Don Laoghaire kiinnostaisi kovasti. 🙂 Ootan tosi kovasti tätä reissua jo nyt, ihana mennä paikkaan joka on melko tuntematon ja antaa fiiliksen viedä!

 • Reply Paula aka sateenmuruja keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 17:06

  Hyvää matkaa Lena, Dubliniin on niin ihana tutustua jalan jos aurinko paistaa! Linkkaan tännekin Sateenmurun sivut, asuin kaupungissa puolitoista vuotta. Luulisin, että tykkäisit Brother Hubbardista (Bircher mysli, marokkolaiset aamiaislautaset, kahvit, teet, skonssit…ah…) tai heidän sisarliikkeestään Sister Sadiesta hulppeamman Etelä-Dublinin puolella. Liffeyn varren Yamamurista saa hyvät sushit vaikka Liffeyn äärelläkin nautittavaksi, jos sää sallii. Minusta Dublinin keskustan dublinilaisin katu on South William Street, missä on paljon kivoja pieniä ravintoloita ja pubeja, ja pohjoisen Food Hallista löytyy huokeita lounaspaikkoja maailman joka kolkasta. Nam, nam. 400-sivuinen opukseni Dublinista ilmestyy syksyllä, harmi, ettei se tähän hätään auta – mutta lisävinkkejä annan aina, jos tarvitset! Jään odottamaan Dublin-postauksiasi! ^_^

  • Reply lena torstai, kesäkuu 4, 2015 at 09:34

   Paula, et tiedäkään miten iso apu susta on jo ollut! Iso kiitos! 🙂 Mua kiinnostaa tuo Brother Hubbard ja Sister Sadie nyt tosi paljon ja Liffeyn varrelle pitää päästä piknikille jos sää sallii. Mä pistän tuon Food Hallin korvan taa ja South William Streetin, yritän ehtiä kaikissa käymään. Pitää opustasi tutkia sitten jälkikäteen, sulla on ollut tosi huippuja vinkkejä jo nyt. 🙂 Postauksia tulee heti ilmoille kunhan pääsen Irlantiin ja sieltä sitten takaisin kotiin niitä juttuja kirjoittamaan!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 16:59

  Jee miten mahtava reissu tiedossa! Olen käynyt kaks kertaa samalla reissulla Dublinissa, mutta mulla on sieltä ainakin keskustasta aika vähän muistikuvia. Howthin kielekkeet jäi parhaimpana mieleen, ihan uskomattoman hieno paikka (olen kirjoittanut sieltä jutun) ja Dun Laoghairessa sijaitseva vanhaan kirkkoon tehty merenkäyntimuseo. Siis vau. Tässä taas ajattelee, että miksi niistäkin kertovat jutut ovat edelleen jossain pöytälaatikossa. Odottelen mielenkiinnolla irkkutarinoita, ostin nimittäin viikko sitten irlantilaisen tinapillin ja nuottivihkon. Vähän pääsee tunnelmaan :))

  • Reply lena torstai, kesäkuu 4, 2015 at 09:31

   Ootan kyllä ihan superpaljon tuota Dublinia, ihanaa mennä kohteeseen jossa ei ole hetkeen käynyt. 🙂 Mäpäs laitan tuon Dun Laoghairen korvan taa, se on tullut muutamassa otteessa esille blogeissa ja muualla. Mun täytyi ihan googlata irlantilainen tinapilli, ihan mahtava juttu. Laitan hetimiten juttua Irlannista ilmoille kunhan pääsen sinne ja takaisin koneen ääreen. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.