Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensifiiliksiä ja huomioita Düsseldorfista

Kaksi päivää Saksassa, tarkemmin ottaen Düsseldorfissa, on takana.

Kaksi päivää ei ole paljon, mutta siinä ajassa ehtii saada jo vähän tuntumaa kaupunkiin ja pystyy pohtimaan tuoreita kokemuksia ja fiiliksiä paikasta. Maailmaa on tullut reissattua ristiin rastiin viime vuosina, mutta Saksa ei ole koskaan osunut reiteilleni. En ole itseasiassa koskaan ollut varsinaisesti kiinnostunut Saksasta, vaikkei minulla mitään sitä vastaan olekaan. Siksi olikin kiva, että Matteon työmatka osui juuri Düsseldorfiin. Viime aikoina olemme reissanneet paljon paikoissa mitkä ovat ennestään tuttuja ja uusia kokemuksia alkoi olla jo vähän ikävä.

Toissapäivää Saksaan saapuessamme aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpötilan puolesta olisi voinut ihan hyvin olla kesä. Kävelimme ensitöiksemme vajaan kymmenen kilometrin lenkin Dusseldorfin lähiöissä Matteon tuttavaperheen kanssa. Lähiö, jossa Matteon tuttavat asuvat sijaitsee noin puolen tunnin ratikkamatkan päässä kaupungin keskustasta ja on ilmeisen normaali, paikallinen alue. Ensimmäinen ajatukseni paikasta oli, että onpa täällä kaunista. Talot olivat hyvin hoidettuja (olen selkeästi asunut liian kauan Englannissa kun tällaisia asioita huomion, haha) ja kadut olivat hyvin idyllisiä. Ja siistejä. En malttanut olla kommentoimatta Matteolle tasaisin väliajoin paikan kauneutta ja osoitella taloja, joissa haluaisin asua (ja niiden pihassa olevia autoja, merkit arvannettekin).

IMG_2583

Aikainen aamu alkoi tuntua illalla jaloissa. Kello ei kuitenkaan ollut vielä kuutta enemmpää joten päätimme lähteä illalliselle keskustaan. Perinteinen saksalainen ruoka kuulosti hyvältä ennen nukkumaanmenoa ja sitähän se olikin vaikka ravintola valittiin summanmutikassa. Kävelimme hetken Rein-joen rannalla ja etsimme ensimmäisen viihtyisän ravintolan, nälkä oli niin valtava että se ensimmäinen ja fiksu sai kelvata. Tiedättekö sen tunteen, kun nälkä kurnii niin paljon että vatsaan koskee ja yhtäkkiä saat herkullisen ja täyttävän annoksen eteesi, ravintolasta viis? Tällaisen annoksen me saimme ja hakuammuntamme sai onnellisen lopun.

IMG_2600

Hinta ei päätä huimannut. Tilasimme yhden annoksen ylläolevaa, yhden annoksen perunamuussia & perinteisiä nakkeja ja viisi olutta – loppulasku oli meiltä molemmilta yhteensä 30 euroa (viisi pientä olutta saksalaiseen tyyliin, ei tuoppeja sentään). Tämä Dusseldorfin keskustassa, ilmeisen suositulla, turistienkin suosimalla kadulla. Pisteet Saksalle viihtyisän yleisilmeen lisäksi myös hintatasosta.

Pitkä viikonloppu sai ihmiset liikkeelle, eikä vähiten ympäri kaupunkia järjestettyjen festivaalien myötä. Toissapäivänä kaupungissa oli jazzfestivaalit ja paikallisella jalkapallojoukkueella oli samaan aikaan matsi. Kaupungissa oli elämää ja ihmiset olivat suurin joukoin liikenteessä, siitä myös plussaa Düsseldorfille.

IMG_2611

Jalkapallofaneja oli liikkeellä huomattava määrä ja meteliä heistä lähti melkoisesti. En häiriinny metelistä, se kuuluu kaupunkiin, mutta juopottelusta kyllä häiriinnyn – muutama fani oli sellaisessa laitamyötäisessä että heikompaa hirvitti. Tänään raitiovaunusta ulos kävellessäni ensimmäisenä vastaani tuli juoppo, ja nurkan takaa näkökenttääni ilmestyi toinen. Juopoista pieni miinus, vaikka pitkä viikonloppu ja kesäinen sää saattoikin selittää kansalaisten enenevän alkoholikäytön. Toisen miinuksen saa aamiaispaikkani tarjoilija, joka tiuskaisi minulle kysyessäni englanninkielistä menua että ei täällä mitään menua englanniksi ole, me olemme Saksassa. Selvä. Eikä siinä mitään jos sitä ei heillä ole, asiat voi vaan ilmaista monella eri tavalla. Saksaan en osaa perinteisiä kohteliaisuussanoja enempää joten ruoan tilaaminen oli aikamoista hakuammuntaa. Pyysin lopulta juustolautasen englanniksi (tarjoilija puhui hyvää englantia) ja sain sen. Kieliongelma minulla on myös junissa, sillä päivällä Kölnissä piipahdettuani (Kölnin reissusta lisää myöhemmin) minulla oli ihan oikeasti vaikeuksia löytää oikeaan junaan ja ostaa oikea lippu.

Ensivaikutelma Dusseldorfista on ehdottomasti positiivisen puolella. Ihmiset ovat yleisesti ottaen kohteliaita, kaupungissa on rento fiilis ja se on kaunis. Joskus kaupungeista tulee sellainen fiilis, että se ei vaan iske, ei sitten millään. Ja se fiilis tulee jo ensimmäisenä päivänä. Tämän reaktion olen kokenut muunmuaassa muutaman englantilaisen kaupungin kohdalla, mutta Dusseldorfin kohdalla fiilis on ollut kaikkea muuta kuin luontaantyötävä. Katsotaan mitä tuleman pitää, päädymmekö tänne vai jonnekin toisaalle asumaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jepa / Unelmatrippi keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 06:32

  Kiva, että tykkäsit Düsseldorfista! Mäkin pidin sitä mukavana paikkana, kun kävin pari vuotta sitten. Siellä kyllä käsittääkseni on aika paljon juhlaväkeä (känniläisiä) usein. Oman vierailuni aikana näin useita brittiläisiä polttariporukoita, ja se jengi nyt ei ihan selvänä siellä heilunut. Ei häirinnyt, mutta oli niitä porukoita yllättävän paljon.

  Tuollaista kieliongelmaa en ole koskaan kohdannut Saksassa – siis että joku alkaisi tiuskimaan, jos käyttää englantia. (Osaan kyllä saksaa, mutta kaikki ei ole aina taittunut enkä ihan aina ole jaksanut edes yrittää). Ranskassa on kyllä sattunut kohdalle useastikin. Veikkaisin, että sulla kävi vain huono tuuri.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 14:05

   Tosi jees oli Dusseldorf, ehdottomasti. Lontoo on minulle liian iso, likainen ja kallis ja Dusseldorf on kaikkea muuta. 🙂 Mä en (luojan kiitos) nähnyt yhtään polttariporukkaa paikan päällä, niitä en kyllä kestä. Eli ihan omasta takaa nämän juopot taisivat tulla. 😀

   Ranskassa on varmasti yleisempää tuo kielen osaamattomuus ja siitä nihkeily, Saksassa kuitenkin jollain tapaa enkkua puhutaan eikä muilta tuollaista kommenttia tullut. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 20:39

  Düsseldorfissa on tullut käytyä vain yhden kerran joitain vuosia sitten, kun vierailimme tätini luona. Mutta jo siinä lyhyessä ajassa huomasin pitäväni kaupungista todella paljon. Se on juuri kuten sanoit, että jotkut kaupungit vain tuntuvat hyviltä, kun toiset taas eivät. Tämä kaupunki tuntui jotenkin niin kivalta :). En siis yhtään ihmettele, miksi viihdyt siellä ainakin tässä vaiheessa.

  Toivottavasti tilanne selkiytyy pian ja tiedätte, missä asutte esimerkiksi loppuvuodesta :)!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 14:03

   Ensivaikutelma on ehdottomasti positiivinen! 🙂 Joistakin kaupungeista vaan tulee huono fiilis, esimerkkinä voisin heittää esimerkiksi Manchesterin ja Leedsin, jotenki nuo englannin kaupungit eivät vain minuun iske haha. Dusseldorf on tosi kaunis ja siisti verrattuna Lontooseen ja muihin UK:n kaupunkeihin, että siinäkin mielissä on jo helppo tykätä paikasta. Toivottavasti tämä asuinpaikka-asia ratkeaa pian, infoan sitten heti. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.